Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 

SpaceX

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
536 replies to this topic

#199
vj_Heaven

vj_Heaven

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,047
  • Înscris: 19.07.2005
Azi au avut o problema hidraulica si n-au mai reusit aterizarea.
Elon tweet: "Grid fin hydraulic pump stalled, so Falcon landed just out to sea. Appears to be undamaged & is transmitting data. Recovery ship dispatched."

Vedeti acolo pana intrerupe feed-ul: https://youtu.be/Esh1jHT9oTA?t=1515
Si apoi: https://clips.twitch...pineyEggPrimeMe

A postat si Elon video original: https://twitter.com/...399755526656000

#200
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Schimbare importanta ptr BFR: otel inox pentru invelis, in loc de fibra de carbon, plus racirea regenerativa/evaporativa pentru "scutul termic.
Explicatia si motivele suna corect, chiar daca nu intra in detalii.

Cu siguranta ca incercarea cu fibre de carbon a fost departe de a fi satisfacatoare ca pret si fiabilitate. SS 304, 316, 317, tabla subtire etc nu costa mai mult de 10-12 $/kg, e material f. bine cunoscut, metode de imbinare puse la punct, simplu de lucrat. Oare de ce nu s-au gandit de la inceput, au vrut sa fie foarte originali cu fibrele, ca e moda asta acum in aviatie?

Racirea regenerativa, din cate stiu nu a fost insa dezvoltata pentru aplicatii civile ca scut termic, se foloseste doar la motoare, posibil militarii sa aiba ceva experimental (ex: racheta minune a rusilor care zboara cu viteza gandului- in filme)

Foarte interesant interviul.
https://www.popularm...tainless-steel/

Attached Files



#201
JohnRockefeller1870

JohnRockefeller1870

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 24.01.2019
Mai bine stam la locul nostru, investim in a salva planeta de la schimbarile climatice , prevenim epuizarea resurselor printr-un control strict asupra natalitatii si a consuma resursele Terrei mai responsabil.
Si mai asteptam vreo cateva decenii sau  secole pana vom inventa o nava spatiala corespunzatoare pentru calatorii interplanetare.
Oricum nu o sa fie niciun astronaut trimis pe Marte in secolul asta. Inca suntem departe de realizarea visului de a trimite un om pe Marte.  
Infinity are intr-un fel dreptate, ar fi de rasul curcilor sa calatorim spre Marte cu o racheta care aduce a V2..... in timp ce ii imaginam pe extraterestri zburand prin spatiu cu farfurii zburatoare.Te duci pe Marte   cu racheta cu aspect de anii 40', da-o dracu de treaba!
Tot respectul pentru tehnologia nazista, dar e cam depasita.

Eu am pretentia  ca am putea inventa candva  ( nu neaparat un Starship Enterprise )  o aeronava  spatiala care sa aiba  tehnologia de decolare a supersonicelor, dar cu fuselaj si motoare avansate pentru calatorii interplanetare pentru a zbura de pe Terra si pentru a ateriza pe alte planete. Si  sa aiba interior mai spatiot pentru astronauti, poate chiar un sistem care sa asigure gravitatie artificiala. Si pasagerii ar avea  mai multa siguranta pe parcursul calatoriei.



Gen asta de mai jos  frate...stiu ca suna SF, dar ori faci ceva ca lumea, ori nu  o mai faci.  

[ https://assets.rpgsite.net/images/images/000/041/703/original/me_normandy1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.pinimg.com/originals/0f/54/f5/0f54f5e6b707a175ab0ab960cd9be9f2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by JohnRockefeller1870, 30 January 2019 - 23:27.


#202
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Ne trebuie mai intai un reactor compact de fuziune nucleara, apoi sistemul solar ne va sta la picioare, dar pentru calatoriile interstelare va trebui sa mai asteptam o tehnologie de tunelare a spatio-timpului.

#203
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Se va ajunge la lucruri mult mai evoluate, totul depinde de computerul quantic si AI, probabil de aici se va trage si sfarsitul acestei lumi.

#204
JohnRockefeller1870

JohnRockefeller1870

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 24.01.2019
Creierul uman e si foarte limitat pentru a crea mijloace de calatorii spatiale mai facile.
Nu putem concepe/proiecta/produce ceva mai bun decat o racheta spatiala in secolul asta.


Exact cum ai spus, ramane problema Inteligentei Artificiale si a robotilor.   Robotul  autonom  nu doar ca e mai inteligent ca omul, dar poate evolua constant si rapid  in cateva secunde spre deosebire de inteligenta umana care are nevoie de mii de ani pentru a progresa.
Dar cred ca vor mai trece secole pana vom ajunge sa concepem   robotii si nanobotii  cu inteligenta artificiala la nivelul ala cand evolutia acestora nu va mai depinde de oameni.

Adevarul e ca nava Normandy a lui Sheppard din Mass Effect era operata de Inteligenta Artificiala EDI , proiectata si  construita in intregime de roboti.

Edited by JohnRockefeller1870, 04 February 2019 - 15:28.


#205
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Copiii au luat-o razna, pe SF
Se vede ca nu au experienta practica, a lucrului facut. Vor sa pice din senin cine stie ce minuni revolutionare.
Pe ei ii intereseaza aspectul, nu inteleg ca e vorba de rezultate si de faptul ca pana la urma SpaceX e o companie care urmareste un obiectiv tangibil acum si desigur, ceva profit.

Doar stand si asteptand sa apara ceva de undeva...
De jumate de secol se tot asteapta ceva formidabil si uite ca din contra, dupa atatia ani de progrese nabanuite si formidabile, asistam la intoarcerea la capsule trantite in apa sau prin desert. Le trantesc mai delicat acum... e progres.

Tot stand si asteptand minunea revolutionara, cand va veni- daca va veni- se vor trezi ca nu stiu ce sa faca cu ea, ca nu au materialele si tehnologiile verificate, ca nu rezista echipamentul si echipajul, instalatiile si electronica. Pentru ca nu l-au lasat pe Musk ala sau pe altii sa incerce lucrurile la vremea lor.

Edited by Rosebud09, 04 February 2019 - 19:32.


#206
JohnRockefeller1870

JohnRockefeller1870

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 24.01.2019
Tu chiar crezi ca  am asteptari mari de la SpaceX?
Ca acela de a trimite astronauti pe Marte in 2024 asa cum a promis Musk  (un fatarnic profitor care face doar publicitate de pe urma masinilor Tesla si Hyperloop)  acum ceva ani cand inca credea ca 2024 e departe?

#207
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008

View PostRosebud09, on 04 februarie 2019 - 19:22, said:

Tot stand si asteptand minunea revolutionara, cand va veni- daca va veni- se vor trezi ca nu stiu ce sa faca cu ea, ca nu au materialele si tehnologiile verificate, ca nu rezista echipamentul si echipajul, instalatiile si electronica. Pentru ca nu l-au lasat pe Musk ala sau pe altii sa incerce lucrurile la vremea lor.

Asta este un lucru cert, vezi ca mai toate descoperirile au fost concepute pentru a distruge, ca apoi au gasit si o alta intrebuintare.
In ceea ce priveste materialele nu am evoluat, numai un specialist in domeniu ne poate lumina.

O idee partea comerciala presupune sa consumi esti intr-uncerc vicios, daca este de prea multa calitate nu mai consumi genereaza somaj etc

Edited by iulian_1976, 04 February 2019 - 21:08.


#208
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
In 2000 cand Musk s-a apucat de rachete lumea radea de el.
Azi toate agentiile spatiale sunt cu ochii pe el, sa nu le bage in faliment. Un oarecare semi-analfabet in domeniu si cu capul in spatiu stelar nu va intelege niciodata realitatea din jur, sau cum se fac lucrurile.

Omul, fara sa inventeze nimic, doar punand cap la cap cateva lucruri cunoscute a reusit ceea ce altii nu, chiar daca au avut mai multi bani, oameni si timp la dispozitie. Pana si NASA, cu a ei racheta uriasa, tot in constructie de 10 ani isi pune problema abandonarii ei, dupa 12 miliarde cheltuite, pentru ca a luat in serios amenintarea BFR, spre deosebire de naivii cu capu-n nori. Agentia Spatiala Europeana e fortata sa treaca la modificari radicale a rachetei Ariane 6, inca neterminata pentru a face fata concurentei SpaceX, cu rachetelei ei actuale.
Nu contest cantitatea de reclama - uneori gratuita- care au inconjurat proiectele SpaceX sau Tesla, dar totusi rezultate exista, foarte multi oameni din bransa recunosc asta, unii zic ca "schimba lumea" ceea ce ar putea fi adevarat din unele puncte de vedere.

Voi copii stati cu ochii prea mult la StarTrek ca sa nu mai zic de imbecilitati ca StarWars si nu mai reusiti sa faceti distinctie intre realitatea din jur si fictiunea cea mai puerila.

Referitor la materiale pentru industria aerospatiala: acolo sunt intr-adevar progrese foarte importante, rezultat al nenumaratelor incercari, testari si cercetari. Exemplu la indemana: toti ati vazut imaginile transmise din camera situata pe treapta II la Falcon 9: Acel ajutaj simplu, care rezista ore in sir la temperatura si eroziunea produsa de jet nu putea fi imaginat acum 40 ani. E vorba de material si tehnologia aplicata, astfel incat acum se poate fabrica ieftin si in serie. Pot sa dau inca alte multe exemple de materiale nou create care si-au gasit intrebuintare primara in constructia racheteor si care eventual au fost promovate in alte domenii

Poate Musk va reusi, poate nu, dar astia care tot se indoiesc si baga strambe cu siguranta ca nu vor reusi nimic de capul lor.

#209
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Bine acum ramane de stabilit cine sunt semi-analfabetii ? Posted Image

Pe de alta parte daca o sa studiezi cu atentie o sa constati o limitare, nu poti face studii legate de fuziune nucleara de capul tau fara controlul strict al statului, apoi daca ai o viziune de ansamblu Musk este sub un anumit control nu poate face chiar orice.
In cazul ca va descoperi lucruri ce depasesc o anumita limita statul va interveni, nu este un srl care face lucruri fara un anumit control.

In plus ar trebui sa constati ca dupa al 2-lea razboi mondial Germaniei i-a fost interzis orice dezvolare aero-spatiala, aeronautica etc polul a fost transferat in Franta si Anglia, pentru ca esti un on inteligent ar trebui sa-ti pui intrebari legate de acest lucru.

Poate sa aiba 100 de miliarde de euro Germania pentru un eventual program aero-spatial nu se va intampla acest lucru.

Edited by iulian_1976, 04 February 2019 - 23:41.


#210
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Cred ca esti foarte neinformat despre ce se intampla in industria aerospatiala. Germania are industrie aerospatiala , produce de ce plutin 40 miliarde anual in vreo 130 companii. Echipamentele germane se gasesc pe orice avion sau racheta spatiala fabricata in ultimii 20 ani. Este principalul contributor la Agentia Spatiala Europeana.
N-are voie sa faca rachete mari militare? Foarte bine.

Musk face ceea ce poate sa faca, controlat in primul rand de actionari, cei care au dat banii acolo si care se asteapta la un profit. El lucreaza pentru ei. Statul are motivele lui sa contribuie cu ceva, motive care nu sunt neaparat de natura materiala.
Si d-ta ai urmarit prea multe seriale ("Salvation" cumva ?)

#211
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
"Este principalul contributor la Agentia Spatiala Europeana".

Una este una si alta este alta, ei livreaza francezilor echipamente, ultima data chiar din cauza lor a esuat o lansare,sa faca germanii propriul lor program nu este posibil desi in Europa ar fi cei mai buni.

"N-are voie sa faca rachete mari militare? Foarte bine."

Parca te-am trezit dintr-un vis, nu au voie nici macar avioane comerciale, nu prea stiu cat o sa te ajute google despre lucrurile acestea.

Edited by iulian_1976, 05 February 2019 - 00:09.


#212
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Dupa ce vor pune stapanire completa pe Europa vor face si din acelea.
Nici nu insista, scot bani buni si asa, la nevoie pot asambla in alta parte.
Nu neglijati capacitatea germanilor in materie de tehnica, doar pentru ca ati citit ceva undeva.
Problemele europenilor sunt la birocratie, tendinta spre lucruri mai stufoase care sa dea de lucru la cat mai multi. Germanii au cazut si ei in plasa.
Sa vad si eu un intreprinzator particular european apucandu-se de rachete spatiale si avand ceva succes, nu ca Musk, dar pe acolo. Au incercat niste nemti - fosti nazisti spalati- vezi experimentul Otrag dar au fost repede vanturati, oricum era o prostie.

#213
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostJohnRockefeller1870, on 04 februarie 2019 - 20:34, said:

Tu chiar crezi ca  am asteptari mari de la SpaceX?
Ca acela de a trimite astronauti pe Marte in 2024 asa cum a promis Musk  (un fatarnic profitor care face doar publicitate de pe urma masinilor Tesla si Hyperloop)  acum ceva ani cand inca credea ca 2024 e departe?

Suntem aproape de a realiza o naveta cosmica cu plasmo-propulsie, de fapt motorul exista deja de vreo 20 de ani, dar probabil trebuie sa mai asteptam liberalizarea acestor tehnologii.



#214
myspace

myspace

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 450
  • Înscris: 09.09.2008
Inca o misiune notabila pentru SpaceX

spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20190224153022

#215
myspace

myspace

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 450
  • Înscris: 09.09.2008
SpaceX la zborul de test Demo-1 al cargoului sau cu echipaj uman

spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20190301155152

#216
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Pana acum zborul e de succes, ca la carte, manechinul se simte bine, optimist, :D, dar proba de foc e maine dimineata, cuplarea automata cu statia spatiala. Aia e faza care trebuie sa mearga ceas. Daca nu iese perfect va trebui lansata capsula inca o data.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate