Conectare VB6 la Access
Last Updated: Aug 08 2006 13:26, Started by
cristiantel
, Jan 13 2006 12:11
·
0

Posted 13 January 2006 - 12:11

Sunt un pseudoprogramator (fac programe ca sa-mi fac munca mai usoara la slujba) si am urmatoarea problema: un program facut in VB6 care trebuie conectat la o baza de date cu multiple tabele in Access.
Tabelele contin valori numerice si au mai multe randuri si coaloane. Anexez poza unuia dintre ele. ![]() Dedesubt am o bucata din codul programului, in care vreau sa inlocuiesc valorile date de mine in cod cu unele preluate automat dintr-un tabel extern, in functie de conditionarile respective. Private Sub cmdCalc_Click() If (Year(Now) - txtVechime) <= 1994 Then If cboTip.Text = "RURAL" Then If optGaraj = True Then If optCaramida = True Then txtValoare = 1200000 ElseIf optMetal = True Then txtValoare = 1000000 Else MsgBox ("EROARE: NU EXISTÃ VALORI") End If ElseIf optMagazie = True Then ........... Intrebarea: cum fac conectarea la baza de date, implicit la tabelul care ma intereseaza in acel moment si cum extrag valoarea care intruneste conditiile? Multumiri anticipate. |
Posted 13 January 2006 - 17:38

in project references adauga (bifeaza) "microsoft ActiveX data objects"
uite un exemplu: dim conn as ADODB.connection, rec as adodb.recordset Dim esql As String Private Sub Command1_Click() esql = "select * from testable" rec.Open (esql), conn, adOpenStatic, adLockReadOnly text1= rec.Fields(0) text2= rec.Fields(1) ' and so on for all fields rec.close End Sub Private Sub form_load() Set conn = New ADODB.Connection Set rec = New ADODB.Recordset conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\My Documents\test_1.mdb;Persist Security Info=False" End Sub Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer) conn.Close Set conn = Nothing End Sub pentru un tutorial vezi threadul cu resurse succes! Edited by RAZ, 13 January 2006 - 17:39. |
Posted 14 January 2006 - 09:53

Merci RAZ pentru cod si info. Am depistat tutorialul cu pricina si cu ce mai am cred ca o scot la capat.
|
Posted 08 August 2006 - 13:26

Salut
Fac si eu o baza de date in ms access si nu prea stiu cum e cu VBasic variabilele, stringurile, concatenarea. Poate imi dati o idee. Baza de date arata cam asa ![]() Ideea e cum pot concatena, valorile selectate in checkboxuri, intr-un string care apoi sa fie adaugat la inregistrarea cu acelasi numar in campul "culori"(vezi inceruirile cu rosu din poza). Toate astea cu ajutorul VBasic. Multumesc anticipat |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users