Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Budapesta

- - - - -
  • Please log in to reply
135 replies to this topic

#73
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

 -equinox-, on 07 februarie 2020 - 11:14, said:

Hei, dar oare cu card OTP in lei se poate plati?
Vreau sa trag si eu o fuga pana la Budapesta luna viitoare sau prin aprilie, inca nu stiu sigur. In 3-4 zile cam ce am putea vizita? Am citit topicul si am mai cautat pe net cat sa imi o idee despre ce ar fi de vazut, dar poate puteti veni voi cu un plan de vizitare "mai condensat". Legat de cazare, unde ati stat?

Normal ca se poate plati cu orice card in orice valuta. Ce difera de la banca la banca e cursul de schimb, nu stiu cum e OTP versus BT sau altele, dar nu trebuie sa difere semnificativ. Eu am Revolut, deci n-am problema asta, conversia facandu-se la cel mai bun curs posibil. Deja in martie-aprilie e vreme faina de primavara, te poti plimba mai mult pe-afara. Toate obiectivele importante sunt situate aproape unul de altul, asa ca nu e greu sa le bifezi in 2 zile, pe-afara, fara vizite interioare sau muzee. In Pesta ai Parlamentul, basilica Sf Stefan, Opera, bulevardul Andrasy, piata Vorosmarty, Vaci Utca, poti trece in Buda pe Podul cu lanturi,te plimbi pe sus pe la castel, bastionul pescarilor, biserica Sf Matyas. O croaziera seara pe Dunare e frumos de facut, de asemenea o plimbare pe insula Margareta, Gradina Zoologica si eventual un spa, ca sa nu zici ca ai fost in Budapesta si nu ai fost la bai deloc. Sunt o gramada, cele mai celebre cred ca sunt Gellert si Szeckeny, dar poti incerca si Aquaworld, un strand nou si modern. iti recomand si o masa la New York Cafe, declarata cea mai frumoasa cafenea din lume, la parterul hotelylui New York Palace, fost Boscolo. E coada mare la intrare, asa ca e indicat sa faci rezervare pe site-ul lor cu nr de pers si ora. In mare, cam asta ar fi, ca sa nici nu alergi prea mult. Eu am stat ultima oara pe insula Margareta la Grand Hotel Margaret Island si mi-a placut mult, in pretul camerei ai acces gratuit la spa-ul lor.

#74
-equinox-

-equinox-

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 21.01.2020
Mersi fain, Camelia! Am vazut si eu pe net poze cu cafeneaua aceea si mi-am zis ca musai sa ajung acolo. Banuiam ca trebuie programare.
Ce aiurea ca nu merge sa iti dau like. Posted Image

#75
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

 -equinox-, on 07 februarie 2020 - 14:31, said:

Mersi fain, Camelia! Am vazut si eu pe net poze cu cafeneaua aceea si mi-am zis ca musai sa ajung acolo. Banuiam ca trebuie programare.
Ce aiurea ca nu merge sa iti dau like. Posted Image

Uite site-ul lor, noi am rezervat cred cu 3 zile inainte. Cand am ajuns era o coada la intrare, cred ca vreo 50 de pers daca nu mai bine. Am intrat in cafenea prin alta parte, pe la receptie. Cei fara rezervare intrau de-afara. Merita, macar de o cafea si o prajitura, daca nu te lasa buzunarul de mai mult.
http://www.newyorkca...ge.html?lang=en
Altceva nu-mi mai vine acum in minte sa-ti spun, noi suntem din Tm si mergem destul de des, ultima oara chiar in decembrie 2019. E un oras superb, plin de palate si cladiri frumoase, reconditionate. Faleza Dunarii e deosebit de atragatoare pentru ca majoritatea cladirilor emblematice au fost construite pe cele 2 maluri cu fata catre Dunare. Exista multe vaporase care fac curse ziua si seara (printre ele si vasul Legenda), in opinia mea seara e mai interesant, orasul e fantastic iluminat, mai ales cladirea Parlamentului si Podul cu lanturi.

Edited by camelia19, 07 February 2020 - 15:49.


#76
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Buna ziua, calatori, acu ca ne-am ,,relaxat'' poate sa-mi spuna cineva informat daca voi putea calatori dupa 15 iunie la Budapesta in scop turistic? Binenteles fara sa fiu in carantina 15 zile in Ungaria sau la intoarecere in Romania? Multumesc anticipat!

Edited by scoty, 11 June 2020 - 14:15.


#77
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
UPDATE Ungaria impune noi restricții la granițã. România, pusã pe lista galbenã pentru care e obligatorie carantina pânã la douã teste negative de COVID-19 / Mãsura nu se aplicã celor în tranzit
https://m.hotnews.ro/stire/24168459

#78
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
O locație faina.A fost cineva acolo?
https://www.szechenyifurdo.hu/arak

#79
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 06.09.2017
Am fost cu masina in perioada 20-27 Februarie la Budapesta.
Nu exista nici o restrictie de covid, nu m-a intrebat nimeni de certificat nici la vama , nici la hotel, nici la mall nicaieri.
Singura restrictie este ca trebuie sa porti masca la interior.

#80
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006
Am nevoie de putin ajutor - urmeaza sa merg in vacanta la Budapesta cu trenul.
1. Merg in Budapesta cu tren noapte vagon dormit - ajung dimieata. Pot lua Budapesta 7 days pass transport gara Keleti? Am vazut ca exista un BKK customer service acolo.
Merg inpreuna cu un persionar de 67 ani - primeste gratuitate pt transport comun in Budapesta?
2. Sunt cozi la muzee obiective turistice? trebuie cumparat bilet in avans? prefer sa nu, ca nu stiu exact cand ajung dar daca e nevoie
3. Cum se poate urca pe dealul Gellert? Exista transport?
4. Ce bai termale recomandati - preferat unele neaglomerate
5. In 2 sapt merg - sunt ceva manifestari, ar trebui sa stiu ceva - obiective inchise, alte evenimente

#81
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
2. Tare ma indoiesc ca sunt cozi, poate sa fie mai aglomerat la House of Terror si Palatul Parlamentului, altfel nu vad unde. Pentru astea 2 obiective te poti uita 1-2 zile inainte, daca e sa iei bilet online cand deja stii cand vei fi acolo. In rest nu prea au asa cine stie ce muzee la care sa se bata lumea pe bilete :)
3. Perpedes :) Insa parerea mea este ca momentan nu merita intrucat Citadela este in renovari si ai acces limitat prin zona,multi zic ca cam urci degeaba. Mai ales vara cand e si foarte cald. Privelisti asemanatoare sunt de la Castel unde e si mai frumoasa zona.
Tot asa ca FYI, podul cu lanturi este de asemenea in renovari si nu poti trece pe el, deci sa iti faci traseul astfel incat sa il eviti, fie folosesti alte poduri fie cu metroul de pe o parte pe alta a Dunarii.
Ca si activitati, merita o croaziera scurta de o ora pe Dunare, noaptea, e foarte frumos luminat orasul noaptea si nu e deloc scump, cam 45 de lei de persoana, merita. Un alt pont, daca ai cum, mergi dis de dimineata la Bastionul Pescarilor, e grozav la rasarit si nici nu e puhoiul de lume care se face dupa ora 9-10, e cu totul altceva

Edited by FZRB, 05 June 2022 - 12:18.


#82
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006
Imi pare tare rau ca sunt inchise, vroiam sa trec pe podul cu lanturi.
Stiu ca era un tramvai parca nr 2 pe o latura a Dunarii - mai merge?

Mai sunt alte poduri mai departe care merita vazute? Dimineata nu functionez dar voi ajunge seara.

Eventual alt oras /obiectiv apropiat de vizitat - am 6 zile si deja vad ca sunt niste obiective inchise din pacate de care nu stiam

#83
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
Pai, in partea de nord a podului cu lanturi ai Podul Margareta, frumos si el si poti cu ocazia in care te afli acolo sa faci o tura a insulei/parcului Margareta, o zona foarte frumoasa a Budapestei. Un alt pod impunator, dar mai departe putin, este Liberty Bridge, in partea de sud. Intradevar faptul ca podul cu lanturi e inchis (cel putin cand am fost eu acum 2 saptamani) incurca destul de mult, ca trebuie mereu sa ocolesti daca vrei sa treci Dunarea pe jos. De tramvai nu stiu insa am vazut tramvaie circuland pe ambele laturi ale Dunarii, de foarte posibil.

Iarasi sunt lucrari intense de renovare si la Castel si toata partea istorica a Budei, dar nu incurca asa mult, mai degraba la priveliste :).

6 zile doar in Budapesta mie personal mi se pare cam mult desi daca il iei la pas relaxat, le poti umple fara probleme! O idee de excursie de o zi ar fi la Esztergom, vechea capitala parca, sau ceva de genul. Altfel ar mai fi Viena la 3 ore sau Bratislava la 2 insa e mai greu fara masina.

#84
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 06.09.2017

 FZRB, on 06 iunie 2022 - 15:29, said:

6 zile doar in Budapesta mie personal mi se pare cam mult
Eu am stat 6-7 zie in Februarie in Budapesta si desi plecam din hotel la 8 dimineata si ma intorceam in camera la ora 12 noaptea, parca n-am vazut nici macar un sfert din oras.
Au ramas foooarte multe obiective si zone de vazut / vizitat pentru data viitoare.

PS: transportul in comun este genial, pur si simplu nu simti nevoia sa mai pornesti masina personala... uiti de ea in parcarea hotelului.

Edited by Cool_Kick, 08 June 2022 - 15:22.


#85
farockhcm

farockhcm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,918
  • Înscris: 13.05.2013
Da transportul e excelent,iti cumperi abonanent pt. o sa saptamana si circuli cu ce vrei,de cate ori vrei in Budapesta.
Poti merge cu Hev la Szentedre si la Gödöllõ sa vezi castelul dar mai trebuie sa platesti un supliment ca sunt in afara Budapestei.

#86
x1yz

x1yz

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 93
  • Înscris: 28.08.2022
Poate da cineva o referinta despre targurile de Craciun din Budapesta? In Viena stiu ca incep din noiembrie, dar in Budapesta nu am fost niciodata.
Multumesc.

#87
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010

View Postx1yz, on 07 octombrie 2022 - 17:53, said:

Poate da cineva o referinta despre targurile de Craciun din Budapesta? In Viena stiu ca incep din noiembrie, dar in Budapesta nu am fost niciodata.
Multumesc.

Budqpesta de Craciun este extrem de slab ornata, Bucurestiul de Craciun in perioada lu madam firea era taramul lui Mos Craciun pe langa Budapesta. Iar “targurile de Craciun” sunt efectiv o gluma proasta pe langa cele din Viena ori tarile germanice, chiar si cel din Sibiu e din alta liga. Practic ai un targ principal pe Vaci Utca caruia cel de la Piata Constitutiei ii da clasa si unul mai mic sus la castelul Buda. Parere personala, Budapesta de Craciun e o super dezamagire, pe langa faptul ca e si frig al naibii si vant de la Dunare. Si asta era acum 6-7 ani cand era perioada de maxim boom, acum cu vremurile astea si costurile la electricitate, coroborat cu situatia precara a Ungariei, imi imaginez c-o sa fie si mai saracacios. Imi pare rau daca ti-am inecat corabiile, e doar o parere personala, poate totusi intre timp s-a mai schimbat in bine cine stie.

Edited by FZRB, 09 October 2022 - 23:43.


#88
x1yz

x1yz

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 93
  • Înscris: 28.08.2022
Multumesc. Nu mi-ai innecat nicio corabie. As incerca bucuros un Sibiu daca as sti ca e dragut! Ideea e ca simt nevoia (acuta) a unei iesiri (sper ca nu e semn de depresie).

#89
farockhcm

farockhcm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,918
  • Înscris: 13.05.2013
Cu targ sau fara in Budapesta ai ce vedea. Nu se compara cu nici un oras din Romania.

#90
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010

View Postfarockhcm, on 10 octombrie 2022 - 17:28, said:

Cu targ sau fara in Budapesta ai ce vedea. Nu se compara cu nici un oras din Romania.

Colegul intreba specific pe subiectul de targ de Craciun, la aceasta am raspuns eu. Altfel da, Budapesta e un oras foarte frumos fara echivalent la noi in tara. Am
fost vara asta cateva zile si mi-a placut mult, totul dichisit, curat si aranjat (drept ca multe cladiri erau in renovare inclusiv podul cu lanturi si citadela), insa era vara, cald si frumos, plimbarile de-a lungul Dunarii erau o placere. Iarna in schimb daca prinzi frig si vant e un chin. Ma rog, e bine sa decizi luand toti factorii in considerare

View Postx1yz, on 10 octombrie 2022 - 17:17, said:

Multumesc. Nu mi-ai innecat nicio corabie. As incerca bucuros un Sibiu daca as sti ca e dragut! Ideea e ca simt nevoia (acuta) a unei iesiri (sper ca nu e semn de depresie).

Depinde mult ce cauti. Din experienta mea Budapesta de Craciun a fost o dezamagire insa intradevar orasul este foarte frumos, merita cu prisosinta cateva zile intregi, mai ales pe vreme buna, ca sa te poti plimba in voie, frumusetea Budapeste sta in luarea la pas a falezei Dunarii, traversarea podurilor in lung si-n lat, plimbari prin parc si pe dealuri etc. Ori daca prinzi vreme urata si frig iti cam taie din chef. Ti-as sugera mai degraba Praga daca esti din Bucuresti, au bagat cei de la Wizz zbor direct si la pret foarte convenabil. Iar ca si targ de Craciun Praga este net superioara Budapeste, la egalitate as zice cu Viena. Altfel la noi si Oradea, Timisoara sau Sibiu merg foarte bine pentru 1-2 zile de Craciun.
Si nu, nu e semn se depresie din contra, e semn de normalitate si de dorinta de a te bucura de viata 😃

Edited by FZRB, 10 October 2022 - 22:46.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate