Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 

Topicul discutiilor diverse despre maghiari

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1122 replies to this topic

#541
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008

View Posthoria66, on 03 aprilie 2015 - 23:26, said:

1. Daca gasesti 2 topice deschise de mine pe aceasta tema, iti promit ca nu mai scot o vorbulitza in acest sens. Daca nu gasesti, iti ceri scuze. Public.
2. Nu sunt peroratii anti-romanesti. Sunt opinii personale in spiritul dreptului la libera exprimare.
3. Daca nu reusesti sa gasesti 2 topice deschise de mine cu aceasta tematica, logica matale intra la apa.

1. da, șogore, nu ai n topicuri deschise personal, dar sunt n topicuri deschise de acoliți. Oricum, nu cred că ai ratat nici un  topic în care să fie cât de departe vorba de autonomie, regionalizare, unguri, Transilvania etc. Foarte convenabil să-ți arunce alți unguri mingea la fileu și tu să Fecioara Maria, nu? Organizare, frățică, nu glumă. Doar pe chestia asta v-aș bana pe toți, conform regulamentului. Vă credeți deștepți că v-ați împărțit sarcinile de partid și credeți că sunteți intangibili, dar dacă un admin sau moderator ar corobora puțin posturile tale și ale acoliților ați face pași urgent.
2. Poa să fie cât de intime vrei, tot perorații antiromânești rămân. Faptul că învelești rahatul cu cuvinte corect alese nu schimbă conținutul. Și mai este un aspect care te incrimineză: tocmai această corectitudine în exprimare și cuvintele foarte atent alese, la limita flameului, cu multe subînțelesuri, ca să poți nega dacă e cazul. Nu mă pune să dau exemple, ele există pe absolut toate topicurile politice pe care activezi.
3. Cum ziceam: nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți miroase. Ție. Dar sunt trepădușii de serviciu care o încasează în locul tău, deschid topicuri, inflamează, sunt banați, totul ca să poți ține tu torța aprinsă.

#542
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
De acord cu ce spui mai sus; toate incitarile astea mai directe sau mai indirecte la separatism teritorial ar trebui sanctionate de moderatori. Mai ales in contextul in care Rusia isi baga coada prin estul Europei. Iar conform Constitutiei, raspunderea pentru ce indruga Horica pe aici se divide in doua parti distince: 1. Horia care incalca legea si 2. Softpedia care raspunde pentru postarile lui Horia.

Quote

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

Despre asta vorbim.

Edited by Alecsandru010, 04 April 2015 - 07:42.


#543
SerrWaff

SerrWaff

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,150
  • Înscris: 27.12.2014
Delictele de presa, delictele de opinie, hai ca suntem in cea mai libera dintre societatile posibile, am atins apogeul.

"elementele dusmanoase trebuie inlaturate" lol

"agenturili straini" "iredentistii"

Cati dintre voi stiu ce ce s-a intamplat in 90 intre unguri si maghiari a fost alimentat si incitat de securitate? Eroii cu ochii albastri, care va asmut unul impotriva celuilalt si traiesc din conflicte.

„Evenimentele au fost declanşate de fosta Securitate care avea dorinţa de a reînfiinţa acest serviciu. Sunt mai multe persoane care s-au întâlnit înainte de evenimente în Târgu Mureş cu cel care a fost numit în fruntea Serviciului Român de Informaţii (Virgil Măgureanu)”.

Pentru cine nu stie cine a fost Magureanu, well.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/eveniment/video-targu-mures-1990-conflict-maghiari-romani-reactivarea-fostei-securitatii-1_50ad5cfc7c42d5a66393b50c/index.html

Edited by SerrWaff, 04 April 2015 - 13:17.


#544
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Right! Evident, serviciile maghiare n-au avut nici un amestec! După cum toate pretențiile aiuritoare si provocările maghiare sunt orchestrate în continuare de SRI! Magureanu personal a desenat steagul secuiesc!

#545
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View PostAlecsandru010, on 04 aprilie 2015 - 07:30, said:

De acord cu ce spui mai sus; toate incitarile astea mai directe sau mai indirecte la separatism teritorial ar trebui sanctionate de moderatori. Mai ales in contextul in care Rusia isi baga coada prin estul Europei. Iar conform Constitutiei, raspunderea pentru ce indruga Horica pe aici se divide in doua parti distince: 1. Horia care incalca legea si 2. Softpedia care raspunde pentru postarile lui Horia.



Despre asta vorbim.

Mai voua va e frica de inrolare in armata.Ati castigat sute de razboaie pe computer dar cand va va suiera un 7,62 pe langa ureche o sa faceti pe voi.Si aia mica si aia mare.Dupa lozinca Basescu (Ungurii) e de vina ca ne inroleaza in armata.Daca vrei sa-ti reamintesc, miscarea de rupere a centralismului aka regionalizare a pornit de la un roman Sabin Gherman (platit bineinteles de Soros) la sfarsitul anilor 90 care a observat pe langa multi altii care n-au avut curajul lui,ca tupeul Bucurestiului (aka guvern predominat de mitici) e din ce in ce mai mare dand inapoi tot mai putin celor care sant tot mai harnici in tara.Pe acest fundal a aparut o miscare regionala transilvaneana (ca nu se putea altfel,exact ca la revolutie) care cere regionalizarea tarii si acordarea de autonomie administrativa si ruperea hegemoniei centrale a Bucurestiului.Am mai spus si inainte ca nu doresc alipirea ardealului de ungaria (de fapt orice individ cu IQ peste 50 isi da seama ca nu ar fi posibila) nu sant de acordrd nici cu dorinta lui horica de a exista numai o singura zona autonoma (cea secuiasca),probabil harcovul va veni la pachet cu mures si inca un judet in cazul regionalizarii cu pastrarea specificului etnic.Da, asta pentru ca nu poti pune laolalta pe cei care au inventat kürtös kalacsul cu cei care stau in birt cu apa pana la genunchi asteptand armata sa desfunde santurile si canalele.
  Tot pe acest fundal a mai aparut frica corporatistilor de pierdere a locurilor de munca bine platite in cazul relocarii companiilor(la picarea legii cu marii contribuabili) care incearca sa induca in iredentistii romani cu IQ sub 50 senzatia ca regionalizarea e numai un truc ca de fapt se incearca scindarea tarii.Si trucul prinde la prm-isti si unpr-isti.Asta pe fundalul scaderii educatiei intelectuale si manipularii tot mai intense de mass media.
Daca autonomia tinutului secuiesc sprijinita de autoritatile locale si cu "a little help from my friends"(aka Orban) ar putea urni carul numit regionalizare sant de acord cu ea.Pentru ca bucurestiul cum bine stim nu are nici un interes in acest sens.

#546
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
1. Nu inteleg care-i legatura dintre inrolare si autonomia(de orice fel) a Tinutului Secuiesc.
2. Ma foarte plictiseste retorica, inepta de altfel, referitoare la superioritatea ardeleneasca si prostia regateana/bucuresteana.
3. Punctele pe care le-am exprimat mai sus arata exact situatia de facto de pe topicul asta, cf. Constitutie actuale.

#547
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Mai intai, Paste Fericit tuturor romano-catolicilor si protestantilor (calvini, lutherani) !
Boldog Húsvétot mindenkinek kívánok !
És béke a Földön !

Si Florii fericite tuturor ortodocsilor si greco-catolicilor !

In alta ordine de idei, cautand dupa "transylvania google map", am gasit aceasta harta:
Attached File  Transylvania Google Map.JPG   251.67K   23 downloads

As fi chiar curios de unde si-a luat Google Map datele despre teritoriul Tinutului Secuiesc....

#548
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! @horia66

#549
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostAirbag, on 04 aprilie 2015 - 14:28, said:

Am mai spus si inainte ca nu doresc alipirea ardealului de ungaria (de fapt orice individ cu IQ peste 50 isi da seama ca nu ar fi posibila)
Absolut. Asta am spus si eu, de fiecare data.

Quote

nu sant de acordrd nici cu dorinta lui horica de a exista numai o singura zona autonoma (cea secuiasca),probabil harcovul va veni la pachet cu mures si inca un judet in cazul regionalizarii cu pastrarea specificului etnic.
Eu n-am sustinut niciodata numai o singura regiune autonoma. Intotdeauna am sustinut descentralizarea prin regionalizare sau prin federalizare (vezi topicul respectiv). Nu sunt nici impotriva regionalizarii Tinutului Secuiesc (HR, CV, MS) impreuna cu BV. Mi se pare foarte fezabil.

#550
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008

View Posthoria66, on 05 aprilie 2015 - 22:04, said:


As fi chiar curios de unde si-a luat Google Map datele despre teritoriul Tinutului Secuiesc....

De la optimiști, măi horică: acolo o intrat și jumătate de Moldova și nici o picătură de ungaria. Cel puțin suspect.

#551
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
http://adevarul.ro/n...f9f7/index.html
Mi-a placut mult textul asta. Desigur Horia il poate citi si in original

Edited by iulian_k, 05 April 2015 - 22:19.


#552
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008
Ciutac, curat nume unguresc :D

Cum se citește în maghiară?

#553
stalnet1

stalnet1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,508
  • Înscris: 10.01.2007

View Posthoria66, on 05 aprilie 2015 - 22:04, said:

Mai intai, Paste Fericit tuturor romano-catolicilor si protestantilor (calvini, lutherani) !
Boldog Húsvétot mindenkinek kívánok !
És béke a Földön !

Si Florii fericite tuturor ortodocsilor si greco-catolicilor !

In alta ordine de idei, cautand dupa "transylvania google map", am gasit aceasta harta:
Attachment Transylvania Google Map.JPG

As fi chiar curios de unde si-a luat Google Map datele despre teritoriul Tinutului Secuiesc....

voi ungurii ar trebui sa fiti suparati ...galaxia asta chiar nu constientizeaza ca la inceput au fost ungurii...

View Posthoria66, on 05 aprilie 2015 - 22:09, said:

Eu n-am sustinut niciodata numai o singura regiune autonoma. Intotdeauna am sustinut descentralizarea prin regionalizare sau prin federalizare (vezi topicul respectiv). Nu sunt nici impotriva regionalizarii Tinutului Secuiesc (HR, CV, MS) impreuna cu BV. Mi se pare foarte fezabil.
eu inca imi mentin credinta ca odata ce minerii coboara din tren vei fi cel mai aprig roman
ma uit cu luare aminte totusi ,la tine...ce pot face unii in lesa rusului...

View Postiladi, on 05 aprilie 2015 - 22:23, said:

Ciutac, curat nume unguresc Posted Image

Cum se citește în maghiară?

mai sunt care se pricep la limbi ...apuse

Edited by stalnet1, 05 April 2015 - 22:32.


#554
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postiladi, on 05 aprilie 2015 - 22:23, said:

Ciutac, curat nume unguresc Posted Image

Cum se citește în maghiară?
Ciutac este romanizat, adica scris cum se aude in romaneste. Numele originar este Csuták. Numele de Csuták, Kovácsi si altele sunt in foarte multe cazuri romanizate, in Ciutac ori Covaci.

#555
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008
Fă o căutare pe net la ciutac și o să vezi cât de "românizat" e  :D

or venit, ai dreaq, românii în harcov și v-or românizat numele.

Și mai ușor cu photoshopul, poate vine BSAul

#556
Tatomir

Tatomir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,671
  • Înscris: 26.03.2010
Dex ciutac

#557
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postiladi, on 05 aprilie 2015 - 22:50, said:

or venit, ai dreaq, românii în harcov și v-or românizat numele.
Romanizarea s-a facut la transcrierea actelor de stare civila. S-a intamplat in tot Ardealul, nu numai in Secuime, dupa 1918. La multi li s-a adaugat inca un "u", ca nu suna bine in romaneste, si au ajuns Ciutacu ! :D
Strabunica mea era din Ungaria, se numea Csuták Erzsébet. Bunica (nora ei) era din Székelyudvarhely, se numea Sándor Elvira. E suficient ca sa ma calific ca maghiar ?

Quote

Și mai ușor cu photoshopul, poate vine BSAul
Nu e nici un photoshop. Da-i o cautare pt. "transylvania google map" si vezi ce-ti da.

View PostTatomir, on 05 aprilie 2015 - 22:54, said:

Dex ciutac
Inseamna ca sunt si cazuri de nume romanesti cu acest inteles. Eu am intalnit variantele maghiare romanizate. E plina cartea de telefoane in Ungaria cu Csuták.

#558
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008
Am dat. Și a ieșit cu minus.

View PostTatomir, on 05 aprilie 2015 - 22:54, said:

Dex ciutac

Asta ca și aia cu Gyula Verne Posted Image (Jules Verne în original)

Astea 2 definiții sunt supertari:

ciutác adj. m. și s.m. (reg.) 1. (adj.) prost, stângaci, nerod, nătăfleață. 2. (s.m.) bulgar turcit din Turcia nordică; turc din Dobrogea.
Sursa: DAR (2002)  | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

ciutác s. m. – 1. Turc sau bulgar mahomedan din Dobrogea. – 2. Țărănoi, necioplit, netot. – Var. citac. Tc. çitak (DAR).
Sursa: DER (1958-1966)  | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permali


Dar de unde putem trage concluzia, horia draghe, că ai ceva turci drept stămoși :D

Edited by iladi, 05 April 2015 - 23:10.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate