Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema la inregistrare video.

REPARATIE BICICLETA

serviciile de urgenta...

Motofierastraie ( drujbe) suspect...
 Problema UPS V-Mark 1200Vp

Inmatriculari

Carucior bebe - recomandari?

Ventilator baie..cu sau fara\...
 LifeStraw - Filtru de apa portabil

Unde gasesc un maner anume de mob...

Vaselina planetara

Magazine si mentalitate de mizerie
 Incarcare baterie 6V

Țeapa legislație portab...

Tren Italia

Probleme Volan Force-Feedback
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Energie eoliana 2

  • Please log in to reply
2729 replies to this topic

#1
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,461
  • Înscris: 13.02.2006
  • ID membru: 65,915
  • Locație: Bucuresti
Hai sa sparg eu gheata.
Din cauza ca am ramas fara invertor(din motive obiective, l-am vandut), ieri si azi, eoliana mea a tinut bateriile in float si a stat mai mult in frana.
Asta e!
Productia se poate urmari "live' aici:
http://free-energy-m...tabela=data_log

Edited by rinaldoparaipan, 07 March 2015 - 22:03.


#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,867
  • Înscris: 14.12.2007
  • ID membru: 260,281
  • Locație: wonderland
........si?

#3
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,461
  • Înscris: 13.02.2006
  • ID membru: 65,915
  • Locație: Bucuresti
Poate pentru tine informatia si linkul nu sunt interesante, poate pentru altii, da.

#4
danutmanolache

danutmanolache

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.03.2015
  • ID membru: 903,598
Posted Image asa este, energia gratuita este viitorul omenirii, deci un subiect de luat in seama.Posted Image

#5
Graurul

Graurul

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.03.2015
  • ID membru: 903,607

View Postericmario, on 07 martie 2015 - 22:17, said:

........si?
deasteapta intrebare ! ... stii ce-i ala float ? ( fara sa intrebi pe gogu )
daca da, ai voie sa-ti dai cu parerea !  ...

#6
cristiBMW320

cristiBMW320

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,974
  • Înscris: 29.10.2008
  • ID membru: 383,909
  • Locație: Bucuresti
Dupa 2 zile de vant in cam toata tara asteptam ceva reviuri privind productia ,posibil si cu ceva grafice din partea celor cu controlere destepte ....

#7
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,801
  • Înscris: 04.12.2010
  • ID membru: 644,692
  • Locație: Bucuresti
Cam in cat timp se amortizeaza o astfel de eoliana?
Stiu ca platim certificate verzi - statul incurajeaza (financiar vorbind) constructia unei eoliene? Pentru mine pretul este descurajant de mare.

#8
st3fan19

st3fan19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 02.03.2008
  • ID membru: 296,766
  • Locație: bucuresti;dobreni(gr)

View Postrinaldoparaipan, on 07 martie 2015 - 22:02, said:

Hai sa sparg eu gheata.
Din cauza ca am ramas fara invertor(din motive obiective, l-am vandut), ieri si azi, eoliana mea a tinut bateriile in float si a stat mai mult in frana.
Asta e!
Productia se poate urmari "live' aici:
http://free-energy-m...tabela=data_log
Cam frig in casa mai baga ceva lemne pe foc :) :P

Nu prea incarca fotovolaicu sau nu e soare la tine la oa asta?
Senzorul de voltaj are ceva sau graficul ca arata 0 absolut.

Si este enervanta faza cand face refresh se muta pagina iar sus.

#9
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,461
  • Înscris: 13.02.2006
  • ID membru: 65,915
  • Locație: Bucuresti
@v_i_c_t_o_r :Calculul amortizarii unei eoliene este mai complicat de facut, fiindca trebuie studiat in prealabil potentialul de vant in zona.
Statul NU incurajeaza in niciun fel constructia ei, ba mai mult, pune tot felul de piedici.
O eoliana de 1-3kW merita pentru suplinirea consumului propriu din retea, eventual impreuna cu un sistem fotovoltaic.
Pretul nu este asa de mare totusi.
Uite cum mi-a scazut mie consumul dupa ce am instalat eoliana(acum 2 ani) si fotovoltaicele(in mai 2014)
@stefan19 fotovoltaicul nu incaraca fiindca bateriile sunt full.
Nu stiu pe ce grafic te uiti tu-primul este curentul de la fotovoltaice, al doilea curentul de la eoliana si  al treilea tensiunea pe baterii(cel cu linia galbena).
In casa nu e frig, senzorul e pus pe baterii care stau intr-o magazie.

Attached Files


Edited by rinaldoparaipan, 08 March 2015 - 09:16.


#10
st3fan19

st3fan19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 02.03.2008
  • ID membru: 296,766
  • Locație: bucuresti;dobreni(gr)
Uite al 3 asa trebuie sa arate.

Attached Files



#11
usernamealin

usernamealin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.01.2010
  • ID membru: 548,420
  • Locație: Buzau-Nehoiu
Ii dau in judecata pe astia de la meteo, ca mi-au promis vant si n-am avut, eolica mea a stat cu succes. Sa-mi dea banii pe watii pe care trebuia sa-i produca!

Am si-un var pe-acolo. Pun eu mana pe el!

#12
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
  • ID membru: 659,866
  • Locație: Braila
La mine, (prea) a batut vantul...Ieri dimineata, cand am venit de la munca, din eoliana ramasese doar...coada. Generatorul si palele, disparute. Am crezut initial ca din cauza vibratiilor s-au desfacut piulitele suruburilor ce fixau generatorul. De fapt s-a intamplat altceva, s-au rupt doua din urechile in care era fixat generatorul, iar acesta cu pale cu tot, a cazut de la 9m. Din fericire, probabil palele au atenuat caderea, s-au rupt, dar a scapat generatorul. Azi am refacut totul, am fixat generatorul mult mai bine, vantul bate in continuare. La un varf de cca 9m/s, am obtinut cca 20A, la aproape 30V, deci vreo 600W, asta cu doua pale de 2,8m diametru.
Si o filmare facuta azi,dupa ce am reparat eoliana. Dezavantajul a doar doua pale, vibratii ce apar din cand in cand, se aude cum vibreaza uneori coada.

Edited by pisicamatache, 08 March 2015 - 14:24.


#13
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 11.02.2007
  • ID membru: 140,857
  • Locație: Bucuresti
Salutare prieteni
Asa cum v-am promis am revenit cu poze la regulatorul eolian cu microprocesor atmega8.Acesta pe langa faptul ca afiseaza tensiunea,curentul,puterea,mai afiseaza si nr. de rotatii/min. al eolienei.Se poate face setari direct in eeprom ptr.U ,I si tensiunea la care incepe factorul de umplere,eu am reglato la 27,55v.Frecventa este de 125Hz.Softul este conceput de marele  coleg al  nostru Flopir la solicitarea mea.Urmariti filmuletul cu testarea finala

Attached Files



#14
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 11.02.2007
  • ID membru: 140,857
  • Locație: Bucuresti
Si inca un set de poze

Attached Files



#15
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
  • ID membru: 659,866
  • Locație: Braila
Felicitari pentru realizare, atat tie cat si meseriasului ce a conceput softul, Flopir. Se poate seta nr de magneti si nu in ultimul rand, cum ai rezolvat comanda mosfetului ?

#16
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
  • ID membru: 659,866
  • Locație: Braila
Apropo de acest regulator, daca tot e folosit un senzor de curent performant, dar si scump, cred ca s-ar putea implementa si o limitare de curent. Adica, umplerea sa creasca nu doar la aingerea unei anumite tensiuni pe acumulatori ci si la atingerea unui anumit curent. Astfel s-ar putea limita curentul de incarcare, la o anumita valoare, de ex 1/10 din capacitatea acumulatorului.

#17
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 11.02.2007
  • ID membru: 140,857
  • Locație: Bucuresti
Pentru setare nr. de magneti cred ca trebuie schimbat ceva in soft,asta nu am prevazut ,dar o sa-l intreb pe Florin,eu am dorit pentru 16 magneti/rotor  adica 8 impulsuri la o tura completa deoarece am in lucru acest generator.Ptr. limitarea curentului tot pe Florin trebuie sa-l intreb daca se poate.La comanda mosfetului era o greseala la pozitionarea unei rezistente ,eu am puso cu un capat la grila si celalalt la 24v, si trebuiea la 12v.Tot Florin mi-a zis de greseala.

#18
usernamealin

usernamealin

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.01.2010
  • ID membru: 548,420
  • Locație: Buzau-Nehoiu
Pisicamatache, imi pare rau de palele tale, daca trag o teava de la mine pana la tine, poate imi mai dai si mie ceva din vant. Spirache Imi place regulatorul, poate ne poate spune si noua Florin daca poate face si pt noi si eventual un pret.

Si schimbarile propuse de Pisicamatache, ar fi intrade-var bune!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users