Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rareș Nastase semneaza seria...

Toyota Yaris Hybrid sau VW Polo 1...

Cea mai buna rețea by Ookla ...

Infintare asociatie proprietari -...
 Chip grafic integrat vrea driver ...

Onkyo NS 6170 vs NUC + DAC

Despre comunicare

Cum sa invat pt admiterea la facu...
 Recomandare smartphone 800 lei

Cum va informați inainte de a ave...

Consum prea mare focus MK2?

Alegere/discutii frigider offgrid...
 Problema Facebook Lite

Sa fie EDID-ul monitorului , sau ...

Masini electrice care produc cryp...

metastaze si reactii adverse
 

Energie eoliana 2

* * * * * 7 votes
  • Please log in to reply
3474 replies to this topic

#1
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,773
  • Înscris: 13.02.2006
Hai sa sparg eu gheata.
Din cauza ca am ramas fara invertor(din motive obiective, l-am vandut), ieri si azi, eoliana mea a tinut bateriile in float si a stat mai mult in frana.
Asta e!
Productia se poate urmari "live' aici:
http://free-energy-m...tabela=data_log

Edited by rinaldoparaipan, 07 March 2015 - 22:03.


#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,276
  • Înscris: 14.12.2007
........si?

#3
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,773
  • Înscris: 13.02.2006
Poate pentru tine informatia si linkul nu sunt interesante, poate pentru altii, da.

#4
danutmanolache

danutmanolache

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.03.2015
Posted Image asa este, energia gratuita este viitorul omenirii, deci un subiect de luat in seama.Posted Image

#5
Graurul

Graurul

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.03.2015

 ericmario, on 07 martie 2015 - 22:17, said:

........si?
deasteapta intrebare ! ... stii ce-i ala float ? ( fara sa intrebi pe gogu )
daca da, ai voie sa-ti dai cu parerea !  ...

#6
cristiBMW320

cristiBMW320

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 29.10.2008
Dupa 2 zile de vant in cam toata tara asteptam ceva reviuri privind productia ,posibil si cu ceva grafice din partea celor cu controlere destepte ....

#7
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,835
  • Înscris: 04.12.2010
Cam in cat timp se amortizeaza o astfel de eoliana?
Stiu ca platim certificate verzi - statul incurajeaza (financiar vorbind) constructia unei eoliene? Pentru mine pretul este descurajant de mare.

#8
st3fan19

st3fan19

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 02.03.2008

 rinaldoparaipan, on 07 martie 2015 - 22:02, said:

Hai sa sparg eu gheata.
Din cauza ca am ramas fara invertor(din motive obiective, l-am vandut), ieri si azi, eoliana mea a tinut bateriile in float si a stat mai mult in frana.
Asta e!
Productia se poate urmari "live' aici:
http://free-energy-m...tabela=data_log
Cam frig in casa mai baga ceva lemne pe foc :) :P

Nu prea incarca fotovolaicu sau nu e soare la tine la oa asta?
Senzorul de voltaj are ceva sau graficul ca arata 0 absolut.

Si este enervanta faza cand face refresh se muta pagina iar sus.

#9
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,773
  • Înscris: 13.02.2006
@v_i_c_t_o_r :Calculul amortizarii unei eoliene este mai complicat de facut, fiindca trebuie studiat in prealabil potentialul de vant in zona.
Statul NU incurajeaza in niciun fel constructia ei, ba mai mult, pune tot felul de piedici.
O eoliana de 1-3kW merita pentru suplinirea consumului propriu din retea, eventual impreuna cu un sistem fotovoltaic.
Pretul nu este asa de mare totusi.
Uite cum mi-a scazut mie consumul dupa ce am instalat eoliana(acum 2 ani) si fotovoltaicele(in mai 2014)
@stefan19 fotovoltaicul nu incaraca fiindca bateriile sunt full.
Nu stiu pe ce grafic te uiti tu-primul este curentul de la fotovoltaice, al doilea curentul de la eoliana si  al treilea tensiunea pe baterii(cel cu linia galbena).
In casa nu e frig, senzorul e pus pe baterii care stau intr-o magazie.

Attached Files


Edited by rinaldoparaipan, 08 March 2015 - 09:16.


#10
st3fan19

st3fan19

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,041
  • Înscris: 02.03.2008
Uite al 3 asa trebuie sa arate.

Attached Files



#11
usernamealin

usernamealin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 09.01.2010
Ii dau in judecata pe astia de la meteo, ca mi-au promis vant si n-am avut, eolica mea a stat cu succes. Sa-mi dea banii pe watii pe care trebuia sa-i produca!

Am si-un var pe-acolo. Pun eu mana pe el!

#12
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
La mine, (prea) a batut vantul...Ieri dimineata, cand am venit de la munca, din eoliana ramasese doar...coada. Generatorul si palele, disparute. Am crezut initial ca din cauza vibratiilor s-au desfacut piulitele suruburilor ce fixau generatorul. De fapt s-a intamplat altceva, s-au rupt doua din urechile in care era fixat generatorul, iar acesta cu pale cu tot, a cazut de la 9m. Din fericire, probabil palele au atenuat caderea, s-au rupt, dar a scapat generatorul. Azi am refacut totul, am fixat generatorul mult mai bine, vantul bate in continuare. La un varf de cca 9m/s, am obtinut cca 20A, la aproape 30V, deci vreo 600W, asta cu doua pale de 2,8m diametru.
Si o filmare facuta azi,dupa ce am reparat eoliana. Dezavantajul a doar doua pale, vibratii ce apar din cand in cand, se aude cum vibreaza uneori coada.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/JAq-NijkAOE?rel=0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by pisicamatache, 08 March 2015 - 14:24.


#13
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 11.02.2007
Salutare prieteni
Asa cum v-am promis am revenit cu poze la regulatorul eolian cu microprocesor atmega8.Acesta pe langa faptul ca afiseaza tensiunea,curentul,puterea,mai afiseaza si nr. de rotatii/min. al eolienei.Se poate face setari direct in eeprom ptr.U ,I si tensiunea la care incepe factorul de umplere,eu am reglato la 27,55v.Frecventa este de 125Hz.Softul este conceput de marele  coleg al  nostru Flopir la solicitarea mea.Urmariti filmuletul cu testarea finala
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/TLuQ09rdeew?rel=0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#14
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 11.02.2007
Si inca un set de poze

Attached Files



#15
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
Felicitari pentru realizare, atat tie cat si meseriasului ce a conceput softul, Flopir. Se poate seta nr de magneti si nu in ultimul rand, cum ai rezolvat comanda mosfetului ?

#16
pisicamatache

pisicamatache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,480
  • Înscris: 28.01.2011
Apropo de acest regulator, daca tot e folosit un senzor de curent performant, dar si scump, cred ca s-ar putea implementa si o limitare de curent. Adica, umplerea sa creasca nu doar la aingerea unei anumite tensiuni pe acumulatori ci si la atingerea unui anumit curent. Astfel s-ar putea limita curentul de incarcare, la o anumita valoare, de ex 1/10 din capacitatea acumulatorului.

#17
spirake

spirake

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 11.02.2007
Pentru setare nr. de magneti cred ca trebuie schimbat ceva in soft,asta nu am prevazut ,dar o sa-l intreb pe Florin,eu am dorit pentru 16 magneti/rotor  adica 8 impulsuri la o tura completa deoarece am in lucru acest generator.Ptr. limitarea curentului tot pe Florin trebuie sa-l intreb daca se poate.La comanda mosfetului era o greseala la pozitionarea unei rezistente ,eu am puso cu un capat la grila si celalalt la 24v, si trebuiea la 12v.Tot Florin mi-a zis de greseala.

#18
usernamealin

usernamealin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 09.01.2010
Pisicamatache, imi pare rau de palele tale, daca trag o teava de la mine pana la tine, poate imi mai dai si mie ceva din vant. Spirache Imi place regulatorul, poate ne poate spune si noua Florin daca poate face si pt noi si eventual un pret.

Si schimbarile propuse de Pisicamatache, ar fi intrade-var bune!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate