Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Firma recuperari

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,046
  • Înscris: 02.09.2005
daca minorul si-a atribuit alta identitate, ce se intampla?
la cum puneti voi problema, inseamna ca niciun abonament telefonic din romania asta nu mai are perioada contractuala obligatorie...

#20
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007

View PostNero-d, on 06 martie 2015 - 10:11, said:

eu cred ca tu nu stii ce inseamna un contract!!!... nu exista prevederi in contract care sa permita cesionarea creantelor... singurele posibilitati de recuperare debite sunt cele din contract!!! recuperatorii sunt skin of the dick
singurele modalitati de plata sunt cele prevazute in contract
singurele sume de plata sunt cele facturate conform contractului
penalizarile de plata sunt conform contractului

Eu cred ca stiu destul de bine ce inseamna un contract. Dar sunt convins ca tu habar n-ai ce este o cesiune de creanta.

Nu trebuie sa ai prevederi in contract care sa permita cesionarea creantelor. Din contra, trebuie sa ai prevederi exprese ca sa declari creanta incesibila. Dar daca nu ai prevederi in contract referitoare la cesiune, se poate cesiona fara probleme. Repet, n-ai nevoie de mecanism contractual pentru cesiune - o faci in temeiul legii, nu in baza conventiei partilor.

Singurele modalitati de plata sunt cele conform contractului - corect, numai ca nu mai platesti furnizorului de telecomunicatii, ci platesti cesionarului.

Singurele sume de plata sunt cele facturate conform contractului - corect, la care se adauga penalitati, tot conform contractului, sau conform legii (dobanda penalizatoare).

Penalizarile de plata sunt conform contractului - corect, asta am spus si eu.

Cesionarul nu ii cere nici mai mult, nici mai putin! Cesionarul ii cere suma restanta conform contractului + penalitati. Adica fix ce i-ar fi putut cere si Telekom daca nu ar fi cesionat creanta.

#21
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,121
  • Înscris: 04.02.2011

View Postjericho, on 06 martie 2015 - 10:28, said:

daca minorul si-a atribuit alta identitate, ce se intampla?
la cum puneti voi problema, inseamna ca niciun abonament telefonic din romania asta nu mai are perioada contractuala obligatorie...
Are, dar în condițiile legii.

#22
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007

View Postbenis, on 06 martie 2015 - 10:23, said:

Pe faptil că ei trebuie să dovedească că respectivele creanțe au rezultat în urma unui contract perfect valabil semnat sau prelungit în condițiile legii. Faptul că au o convorbire cu un minor e de răsul pișului. Râde judecătorul și cu curul.

Pai ai putina rabdare, sa ne explice syntax care e schema. Ca tu ai plecat de la premisa ca a existat un contract pana la data X, a fost platit tot pana la data X, apoi minorul a prelungit pe sestache, iar syntax refuza sa plateasca sumele de dupa prelungire. Nu cred ca este asa simplu, stai sa ne lamureasca syntax.

#23
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,121
  • Înscris: 04.02.2011
Tot ce pot câștiga recuperatorii în instanță în acest caz e suma datorată de la ultima factură pănă la închiderea abonamentului, titularul neanunțând încheierea contractului cu un preaviz de 30 de zile. Adică vreo 2 abonamente + penalități. Sigu, vor încerca să le umfle, insă ele trebuiesc justificate.

View Posttchoara, on 06 martie 2015 - 10:33, said:


Pai ai putina rabdare, sa ne explice syntax care e schema. Ca tu ai plecat de la premisa ca a existat un contract pana la data X, a fost platit tot pana la data X, apoi minorul a prelungit pe sestache, iar syntax refuza sa plateasca sumele de dupa prelungire. Nu cred ca este asa simplu, stai sa ne lamureasca syntax.
Nu zic.. tot ce se poate. Dar aici pe forum nu ar trebui să aibe motive să ne aburească.

#24
syntax93

syntax93

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.03.2015
@tchoara minorul este fratele meu , iar titularul este unul din parinti respectiv mama . In calitatea de fiu este raspunsul la intrebarea ta ideea este cu nu sunt stresat cu telefoanele doar ca am primiti pana acum 2 notificari , de fapt avertismente de plata de la aceasta firma , mama fiind plecata in Italia a trimis de acolo recomandata cu confirmare de primire catre ei insa surpriza LOCATIA/ADRESA care este scrisa pe avertismentele de plata nu exista sau a fost mutata , asta a primit ea astazi ca si confirmare ....Ea incearca sa i-a legatura cu dansii de acolo insa la fel surpriza au o problema cu sistemul si nu pot raspunde apelurilor internationale , suma care pretind ei ca o datorez este in jurul la 280 de euro !!! Fratele meu cand a fost sunat a oferit datele mamei insa totul a decurs sub viclesug si cu reavointa din partea fostului ROMTELECOM, Titularul(mama) a depus CERERE DE INCHEIERE A CONTRACTULUI care ori nu a fost luata in considerare ori nu stiu ce s-a intamplat cu ea...

Abonamentul a fost prelungit "pe sestache" asa cum ai si zis deorece titularul nu avea cunostinta in cauza, eu neffind la zi cu informatiile despre contract si cand expira el am mai platit o luna sau 2 dupa reinnoirea lui fara sa stiu sau fara a mi se aduce la cunostinta mie sau titularului ca el a fost reinnoit dupa care titularul a ajuns iin tara si a facut cerere de reziliere a contractului si le-a si explicat cum l-au reinnoit ei , au zis ca da se rezolva si acum primesc aceste scrisori ... Primii au fost COFACE acum au cumparat datoriile GET BACK , cu care titularul incearca sa ia legatura si practic nu i se permite ...Cam aceasta ar fi situatia....
Si data exact asa a si fost a fost un contract pe 2 ani dupa care a fost prelungit fara stirea si acordul titularului !!!Platit repet 2-3 luni de zile fara sa stim ca a fost prelungit de catre cineva si dupa am aflat cu stupoare ca a fost prelungit ba chiar un abonament mai mare cu acces la mai multe posturi tv desene animate si filme !

Edited by syntax93, 06 March 2015 - 12:10.


#25
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Ok, deci ai avut contract pe 2 ani, pana la data X.

Mama a depus cererea de reziliere inainte sau dupa ce fratele tau a facut prelungirea telefonica?

Pana la data X, adica perioada contractuala, toate facturile erau platite?

Ce reprezinta cei 280 de euro? Taxa de reziliere? Abonament la zi, calculat dupa prelungire? Sau ce?

#26
syntax93

syntax93

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.03.2015
Da erau platite pana la acea data chiar si dupa s-au mai platit 2-3 facturi dupa care a ajuns mama in tara si a constat ca , contractul a fost prelungit.Cererea de reziliere e depusa cand a ajuns ea in tara dupa deoarece ea nu recunoaste acel contract. Cei 280 de euro nici eu nu stiu exact ce reprezinta ei stiu cum au calculat aceasta suma ...

#27
hitman_8787

hitman_8787

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 23.10.2006
Ia nu mai vb baliverne:
Caz 1: Romtelecom, abonament firma, fara echipament. Folosit 2 luni, dupa care am renuntat. Dupa 3 ani sunt stresat incontinuu de get back recovery. Ma rog de ei de vreo 2 luni sa ma dea in judecata. Am inceput sa le spun ca acum am iesit din puscarie sa le pun muzica sa cante etc. V i se pare normal sa platiti pt un abonament nefolosit, nesubventionat, doar ca ei scriu in contract o perioada minima?
Dupa vizite la avocat am fost asigurat ca, aceste companii pot cere daune doar daca le-a fost adus un prejudiciu direct ( nu ti-ai platit o factura cat ai folosit abonamentul, ai beneficiat de subventie la telefoane etc. ). In instanta clauzele sunt considerate abuzive.
Caz 2. Abonament Orange. Abonament luat fara telefon fara subventie etc. Dupa jumatate de an m-am saturat sa nu am semnal in anumite zone din casa si mi-am portat numarul in Vodafone. Acum au inceput sa-mi ceara 400 de euro pentru ca l-am inchis inainte de 1 an. Va intreb din nou, vi se pare normal sa platesti in avans ceva ce nu ai folosit? Si de astia ma rog sa ma dea in judecata, insa fara success.

Daca nu ati dat tzepe la telefoane scumpe, cu abonamente astronomice, stati linistiti, nu va vinde nimeni casa.
E destul de complicat pt banci sa-ti scoata casa la licitatie pt credite serioase, asadar nic un judecator nu face asta pt 1000-2000 de lei la Orange.

#28
Adrian620

Adrian620

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 16.01.2017
In 2014 am făcut un contract la cosmote, iar în 2015 țin minte l-am reziliat. A rămas o datorie de 300 de lei.
Nu am mai știut nimic de ei pana în ianuarie când au trimis unde am domiciliul o notificare ca am de achitat 880 lei pentru situația de la Cosmote.
Naiv, i-am sunat. Greșeală mare.
Din momentul respectiv am intrat în jocul lor. zilnic primesc mesaje, telefoane, inclusiv sâmbătă după ora 5-6, sa fiu întrebat dacă am achitat.
Le-am spus de la început ca NU recunosc situația, nefiind înștiințat în nici un fel despre situația respectiva. Cosmote nu mi-a trimis niciodată o factura sau înștiințare de plata, reziliere, cedare creanțe, etc.
Niciodată!
Dar, de la ei am primit scrisoare. Mi-au spus ca datoria este 880 lei, din care 300 datoria, și diferența reprezinta 300 și ceva de zile de întârziere. Adică în toată perioada eu nu am fost înființat, efectiv am și uitat de ei.
Le-am promis ca voi achita când o sa pot, 100 lei, și ulterior tot asa...în rate mici pana ma lămuresc de situație.
Am trimis la ANPC adresa despre situația aceasta, astept răspuns. Ceea ce ma deranjează este faptul ca insistentele sunt terifiante, sms-uri, telefoane, hartuire. Dacă am spus ca achit mâine sau poimâine, ei zis "astăzi, da?" Ca și cum îmi impun acest lucru.
Posibil sa facă strategia asta pentru a tăia conversația încât sa se subînțelega faptul ca am fost de acord, ca "astazi" sa achit, iar ulterior sa îmi spună ca am avut 5 promisiuni, care defapt nu erau promisiuni de plata.

Ce ma sfătuiți sa fac intre timp? Ma gândesc sa merg la politie și sa fac reclamație despre faptul ca sunt hartuit de ei, sa le ofer capturi cu mesajele, și cu dovezi cu convorbirile cu ei.
Apropo, le-am spus ca convorbirile îmi sunt înregistrate, iar imediat s-au ofensat și mi-au atras atenția ca este ilegal, ca nu am voie sa inregistrez fără acordul lor. Este adevărat?

#29
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,191
  • Înscris: 18.04.2008
Le spui că dacă mai vezi un mesaj sau un apel de la ei te duci la poliție și la ANPC.

#30
Adrian620

Adrian620

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 16.01.2017
Astăzi le-am achitat 100 lei, a fost o discuție extrem de lunga.
Le-am cerut un act, de cesiune, de orice sa vad ce reprezinta suma aceea. Au zis ca nu mi-l pot trimite, dar voi avea acces la el în instanta
Le-am zis sa nu mai trimită mesaje zi de zi, fiindcă o sa merg la politie. Au zis ca o sa primesc mesaje pana achit. Am sunat la ANPC și au spus sa ma duc la politie fiindcă nu au voie sa te agreseze ( la ei deja e făcută sesizare).

Mai e cineva cu probleme la.ei?

#31
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Blocheaza apelurile si SMS-urile de la numerele lor.

#32
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,191
  • Înscris: 18.04.2008

View PostAdrian620, on 14 martie 2017 - 22:35, said:

Astăzi le-am achitat 100 lei, a fost o discuție extrem de lunga.
Le-am cerut un act, de cesiune, de orice sa vad ce reprezinta suma aceea. Au zis ca nu mi-l pot trimite, dar voi avea acces la el în instanta
Le-am zis sa nu mai trimită mesaje zi de zi, fiindcă o sa merg la politie. Au zis ca o sa primesc mesaje pana achit. Am sunat la ANPC și au spus sa ma duc la politie fiindcă nu au voie sa te agreseze ( la ei deja e făcută sesizare).

Mai e cineva cu probleme la.ei?

Eu nu am.
Am înțeles că sunt cam ilegale aceste firme, ele trăind de pe spatele celor ce pun botul. În instanță... nu știu cine o să instrumenteze un caz pentru 300 lei :lol:

View Postdanutz1, on 14 martie 2017 - 22:38, said:

Blocheaza apelurile si SMS-urile de la numerele lor.

Eu mă gândeam să le spună că o are mare și să cheme întăriri pentru a... Posted Image  (nu e ora și locul potrivit pentru astfel de cuvinte), apoi să-i blocheze.

#33
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
Salut!
Pentru 61,12 RON inchipuiti am primit si eu astazi a 2-a somatie scrisa de la getBACK RECOVERY S.R.L in care sunt amenintat ca voi fi executat silit si va trebui sa le dau 716,12 RON.  Prima somatie/instiintare am primit-o tot prin posta la data de 24.11.2016.
Stiu ca mi-am platit toate facturile corect si la timp pana in urma cu 3 ani fostei firme RomTelecom pana la expirarea contractului cu ei. Dupa ce am facut cerere de reziliere atunci m-au taraganat 2 luni de zile si mi-au mai bagat o factura din burta pentru timpul in care s-a decis angajatul lor burtos sa ma deconecteze de la stalp de internet si telefonie fixa.

#34
Adrian620

Adrian620

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 16.01.2017
Sa nu le achiți absolut nimic . Fa o reclamație la ANPC.  Abia ulterior sa achiți.  Totodată, dacă faci greșeală de a-i suna, ai făcut cel mai grav lucru posibil, zi de zi vei fi sunat, amenințat, vei primi telefoane inclusiv sâmbătă, practic vei fi hartuit.

Eu trec prin asta de 2 luni de zile. Greșeală mea a fost ca am și făcut o plata de 100 lei, și acum oarecum mi-am recunoscut datoria.
Îți recomand, înregistrează toate convorbirile, pentru a avea dovada a amenințărilor lor.

#35
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012

View PostAdrian620, on 18 aprilie 2017 - 13:08, said:

Sa nu le achiți absolut nimic . Fa o reclamație la ANPC.  Abia ulterior sa achiți.  Totodată, dacă faci greșeală de a-i suna, ai făcut cel mai grav lucru posibil, zi de zi vei fi sunat, amenințat, vei primi telefoane inclusiv sâmbătă, practic vei fi hartuit.

Eu trec prin asta de 2 luni de zile. Greșeală mea a fost ca am și făcut o plata de 100 lei, și acum oarecum mi-am recunoscut datoria.
Îți recomand, înregistrează toate convorbirile, pentru a avea dovada a amenințărilor lor.
Am facut adineauri reclamatie la ANPC. M-am uitat si in fostul myaccount in care aveam facturile de la contractul RomTelecom de atunci si scrie clar ca am de plata 0 lei. De unde o fi scos firma de recuperari sumele alea imaginare nu stiu.  Astept raspunsul ANPC in 30 de zile.
Multumesc pentru raspuns.

Quote

Buna ziua
Ma numesc X-ulescu, din ..., nr xxx, judetul Buzau. In urma cu 3 ani, in anul 2014, am reziliat un contract de internet fix si telefonie fixa dupa ce mi-am achitat la timp toate facturile aferente acelui contract si dupa expirarea duratei lui (24 de luni). In ultimul timp m-am trezit cu niste 2 plicuri acasa de la o firma denumita getBACK RECOVERY SRL in care sunt amenintat ca daca nu platesc suma de 61,12 RON in cel mai scurt termen ma vor executa silit pentru fantastica suma de 716,12 RON. Nu stiu cum de si-au imaginat getBACK RECOVERY SRL asemenea sume dar eu stiu ca mi-am onorat toate facturile catre RomTelecom-ul de atunci si nu datorez nimic niciuneia dintre firme. Am sa va atasez ca documente un screenshot dovada din myaccount-ul romtelecom de atunci in care se vede clar ca sunt pe 0 si nu am nimic de plata si inca 2 poze cu somatiile de plata si amenintarile de executare silita pentru sume imaginare impuse de firma getBACK RECOVERY SRL. Va rog sa verificati si sa luati masurile de rigoare ca aceasta firma getBACK RECOVERY SRL sa ma lase in pace si sa nu ma mai hartuiasca si ameninte pentru niste sume imaginare pe care nu le datorez nimanui.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.


#36
slv0990

slv0990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 12.02.2014
Nu le raspunde la telefon.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate