Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Azurului 25

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

 SirLaurentiu, on 16 aprilie 2015 - 18:15, said:

16.04.2015

Dupa ce ai postat pozele cu blocul, am recunoscut cladirea deoarece o mai iau pe scurtatura cu masina pe acea strada cand e aglomerat pe Iuliu Maniu. Sfatul meu e sa studiezi bine atat DDE pt. armarea stalpilor si grinzilor cat si rezultatele de laborator pt. incercari distructive la otelul beton si betonul folosit. De-a lungul timpului, cand am mai trecut pe acea strada, nu mi-a inspirat incredere armarea efectuata mai ales la stalpi!
Bafta oricum!

P.S.: Si mie mi s-a parut cam inghesuiala privind locurile de parcare!

#38
SirLaurentiu

SirLaurentiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,697
  • Înscris: 19.05.2009
Nu stiu daca am mai spus, dar nu sunt absolvent al Facultatii de Constructii, motiv pentru care am solicitat serviciile unui structurist inainte de a semna antecontractul. Acesta mi-a explicat in discutia pe care am avut-o dupa ce a vazut cladirea si a studiat planurile, in termeni specifici, multe lucruri, pe care din pacate nu le mai retin pentru ca neavand cunostintele neceare mi-au intrat pe-o ureche si mi-au iesit pe alta :)

Concluzia structuristului a fost "un constructor care construieste cu simt de raspundere, fara sa faca rabat la materiale". Daca se gandeste cineva ca poate am avut ghinionul ca acest structurist sa se cunoasca cu constructorul si implicit sa-l acopere pe acesta din urma, nu e cazul.

Da, locurile de parcare vor fi inghesuite, dar vor fi. E multumitor pentru Militari. Sa nu uitam, totusi, ca in momentul in care a fost construit acest cartier a fost luata in considerare o masina la 2 apartamente, prag care a fost depasit de mult.

#39
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006
@SirLaurentiu

Structuristul a studiat si rezultatele de laborator privind incercarile distructive la otelul beton folosit si la epruvetele din beton recoltate pe santier in fazele cand se turna betonul?

#40
SirLaurentiu

SirLaurentiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,697
  • Înscris: 19.05.2009
Am sunat structuristul si fac urmatoarele mentiuni:

1. Cu privire la rezultatele de laborator privind incercarile distructive la otelul beton folosit, structuristul a analizat certificatul de inspectie si declaratie de conformitate eliberate de producator.

2. Referitor la probele de beton, acestea au fost prezentate impreuna cu declaratia de conformitate si cu rezultatele eliberate de catre laboratorul autorizat cu care constructorul are contract.

In ambele situatii au fost prezentate si imagini.

Rugaminte: nu mai du discutia aceasta in arii atat de tehnice, ca nu toti am absolvit Facultatea de Constructii si nu ne pricepem. Daca un structurist extern a spus ca e ok, pentru mine e ok. Daca vrei sa-ti iei un apartament in imobil, sigur cunosti un structurist cu experienta care-ti poate da o opinie.

Toate bune.

#41
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006
@SirLaurentiu

A fost o intrebare din partea mea si eventual o sugestie daca nu ai verificat anumite lucruri tehnice (tu sau cineva cunoscut de-al tau care se pricepe)! Nu inteleg de ce te-a deranjat acest lucru.
Nu vreau sa imi iau un apartament in acel imobil. Nu imi place zona. Cand am luat decizia sa achizitionez un apartament nou am mers permanent pe santier si am avut acces atat la PT + DDE cat si la analize de laborator! Nu a fost nevoie sa apelez la cineva deoarece am lucrat multi ani atat ca sef de santier cat si ca diriginte de santier autorizat!
Bafta pe mai departe!

#42
SirLaurentiu

SirLaurentiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,697
  • Înscris: 19.05.2009
Reamintesc de grupul de pe Facebook pe care l-am creat si in care suntem deja 7 proprietari: https://www.facebook...ups/Azurului25/

#43
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,819
  • Înscris: 16.05.2015
Daca tot am dat peste topicul asta mi-am zis sa ma bag si eu un pic in seama, asta pentru ca locuiesc chiar vizavi de noul bloc de pe Azurului deci prin urmare pot spune ca i-am urmarit evolutia inca de la saparea fundatiei Posted Image

@SirLaurentiu, legat de cladirea in sine, la ochiometru ti-o spun ca blocul e construit zdravan, peretii grosi, bine izolati, structura de beton, fundatia in sine e un mare bloc de beton incastrat in pamant (nu exista boxe). In cazul unui cutremur de 7-8 grade poti sa stai linistit ca nu cade casa pe tine dar nici in cazul unui atac aerian nu vei avea unde sa te pui la adapost Posted Image Cred totusi ca pe langa toate dotarile care vina la pachet ar fi fost foarte util si un aer conditionat. Oricat de grosi si de bine izolati sunt peretii, iti spun sigur ca in lunile de vara o sa fie nevoie de aer conditionat, exceptie facand poate apartamentele de la parter. Apropo de apartamentele de la parter, mie unul mi se par a fi extrem de intunecoase si cred ca cei care vor locui in ele vor fi nevoiti sa stea cu becurile aprinse chiar si pe perioada zilei.
Tot legat de constructie, singura chestie care mi-a atras atentia a fost faptul ca uneori s-a turnat beton la temperaturi foarte scazute, in jur de 0 grade, si asta pentru ca blocul a fost contruit in cea mai mare parte pe perioada iernii (2014-1015). Nu sunt un specialist in domeniu deci prin urmare e posibil sa ma insel dar din cate stiu betonul se toarna la temperaturi de la +2 sau +4 grade C in sus.

Locatia. La cat de ingramadit e cartierul Militari, pot spune ca perimetrul asta de sub geamul meu chiar este o mica bula de oxigen si asta datorita celor catorva case ramase in zona. Fiind o combinatie interesanta de urban cu rural va trebui sa te obisnuiesti cu latratul cainilor dar si cu cantatul cocosilor sau cotcodacitul gainilor. La fel de bine va trebui sa te obisnuiesti si cu muzica data la maxim zilnic intre orele 19.30-22.30 la sala de fitness aflata in imediata vecinatate a blocului in care vei locui dar si cu manelele care rasuna uneori in serile de vara pe la blocurile de vizavi.

Piata Veteranilor nu e la 2 minute ci la 10 minute de mers la pas normal sau 5 minute la pas grabit. As putea spune ca mai degraba scoala se afla la 2 minute de la iesirea de pe usa apartamentului.
Statia de metrou mai apropiata este cea de la Gorjului (locatie unde mai exista o piata agroalimentara).

Legat de pret, ca face sau nu 60k nu stiu ce sa spun. Fiecare persoana are anumite criterii dupa care isi cumpara o casa, o masina sau un obiect electrocasnic. Eu iti spun doar ca daca as avea in acest moment 60k de euro as cauta un apartament in zona Tineretului sau intr-o zona unde sa existe un parc.

Cam asta e Posted Image

Edited by borhot, 16 May 2015 - 10:09.


#44
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

 borhot, on 16 mai 2015 - 09:55, said:

....Tot legat de constructie, singura chestie care mi-a atras atentia a fost faptul ca uneori s-a turnat beton la temperaturi foarte scazute, in jur de 0 grade, si asta pentru ca blocul a fost contruit in cea mai mare parte pe perioada iernii (2014-1015). Nu sunt un specialist in domeniu deci prin urmare e posibil sa ma insel dar din cate stiu betonul se toarna la temperaturi de la +2 sau +4 grade C in sus.....



Cand temperatura aerului exterior este intre "- 5" si "+ 5" grade Celsius, la prepararea betonului de la statiile de betoane se adauga aditivi speciali. totodata mai trebuie respectata conditia ca la punerea betonului in opera, temperatura acestuia trebuie sa fie > 5 grade Celsius ca sa poata fi turnat si vibrat atunci cand e pus in opera! Daca temperatura aerului exterior este < 5 grade Celsius atunci nu se mai toarna beton in opera decat in conditii speciale (se executa "baloane" - invelisuri - mari care acopera zona unde unde urmeaza sa se toarne beton si se incalzeste spatiul in interior cu "tunuri" electrice pt. caldura)!
Daca tot ai spus de cei de la parter ca vor avea apartamentele intunecate, ai vazut cum / unde se termina burlanele pe fatada pricipala a cladirii? La nivelul planseului peste parter, avand in vedere ca etajele sunt iesite in consola, iar de acolo se scurge direct pe trotuar la trecatori in cap sau pe masinile celor care vor parca acolo! "Frumos" executat si gandit, nu am ce zice! Mare "mester" cel care a gandit asa!

Edited by bogdan10, 16 May 2015 - 20:12.


#45
SirLaurentiu

SirLaurentiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,697
  • Înscris: 19.05.2009
@borhot: am si eu un coleg care sta intr-un bloc in zona si a urmarit costructia inca de cand a fost sapata groapa pentru fundatie si cu privire la acest aspect, am auzit si de la el cam ce ai scris si tu.

Cu privire la AC pot sa-ti spun ca vor fi montate pe balcon suportii pentru radiator, in casa ai priza in coltul in care il vei monta, iar scurgerea este deja pregatita, in sensul ca trebuie sa introduci scurgerea AC-ului intr-un tub si apa va fi colectata in sistemul de scurgere al blocului.

Referitor la apartamentele de la parter, sunt total de acord cu tine. Sunt, din punctul meu de vedere, pretabile, mai mult, unei activitati de birou sau asa ceva. In mod cert din cauza formei cladirii si a gardului care imprejmuieste cladirea, lumina poate patrunde foarte putin timp pe zi.

In ceea ce priveste betonul, constructorul a spus ca l-a turnat cand temperatura de afara indeplinea conditiile pentru a face asta. Ca o fi asa, ca nu o fi, nu ma pot pronunta. Totusi, iarna aceasta nu a fost foarte friguroasa si beton nu s-a turnat 3 luni de zile.

Cartierul Militari il cunosc si sunt familiarizat cu el, pentru ca stau in zona de 2 ani de zile. Totusi, mersi pentru atentionari si indicatii.

Legal de pret, cum poate am mai spus, nu a fost prima proprietate pe care am vazut-o si am si batut palma. Am vazut multe. Initial am tintit si eu catre Dristor/Tineretului, dar conditia esentiala a fost sa fie imobil nou. Preturile in aceste zone la imobilele noi sunt...piperate.

@bogdan10:

Quote

Daca tot ai spus de cei de la parter ca vor avea apartamentele intunecate, ai vazut cum / unde se termina burlanele pe fatada pricipala a cladirii? La nivelul planseului peste parter, avand in vedere ca etajele sunt iesite in consola, iar de acolo se scurge direct pe trotuar la trecatori in cap sau pe masinile celor care vor parca acolo! "Frumos" executat si gandit, nu am ce zice! Mare "mester" cel care a gandit asa!

anexez o poza, ca sa se vada cat de rau intentionat esti.

Attached Files


Edited by SirLaurentiu, 16 May 2015 - 20:40.


#46
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

 SirLaurentiu, on 16 mai 2015 - 20:33, said:

@borhot: am si eu un coleg care sta intr-un bloc in zona si a urmarit costructia inca de cand a fost sapata groapa pentru fundatie si cu privire la acest aspect, am auzit si de la el cam ce ai scris si tu.

Cu privire la AC pot sa-ti spun ca vor fi montate pe balcon suportii pentru radiator, in casa ai priza in coltul in care il vei monta, iar scurgerea este deja pregatita, in sensul ca trebuie sa introduci scurgerea AC-ului intr-un tub si apa va fi colectata in sistemul de scurgere al blocului.

Referitor la apartamentele de la parter, sunt total de acord cu tine. Sunt, din punctul meu de vedere, pretabile, mai mult, unei activitati de birou sau asa ceva. In mod cert din cauza formei cladirii si a gardului care imprejmuieste cladirea, lumina poate patrunde foarte putin timp pe zi.

In ceea ce priveste betonul, constructorul a spus ca l-a turnat cand temperatura de afara indeplinea conditiile pentru a face asta. Ca o fi asa, ca nu o fi, nu ma pot pronunta. Totusi, iarna aceasta nu a fost foarte friguroasa si beton nu s-a turnat 3 luni de zile.

Cartierul Militari il cunosc si sunt familiarizat cu el, pentru ca stau in zona de 2 ani de zile. Totusi, mersi pentru atentionari si indicatii.

Legal de pret, cum poate am mai spus, nu a fost prima proprietate pe care am vazut-o si am si batut palma. Am vazut multe. Initial am tintit si eu catre Dristor/Tineretului, dar conditia esentiala a fost sa fie imobil nou. Preturile in aceste zone la imobilele noi sunt...piperate.

@bogdan10:



anexez o poza, ca sa se vada cat de rau intentionat esti.


Acele burlane, pana saptamana trecuta erau asa cum am descris eu. Si au stat asa mult timp, nu doar cateva zile! Inseamna ca le-au prelungit traseul in cursul acestei saptamani si au facut un lucru bun in situatia asta.
Referitor la acele locuri de parcare, nu sunt mai scurte decat lungimea medie a unei masini? Imi face impresia ca partial masina va ocupa si din trotuarul din fata blocului care este de fapt domeniu public!

Edited by bogdan10, 16 May 2015 - 21:51.


#47
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,819
  • Înscris: 16.05.2015

 SirLaurentiu, on 16 mai 2015 - 20:33, said:

Legal de pret, cum poate am mai spus, nu a fost prima proprietate pe care am vazut-o si am si batut palma. Am vazut multe. Initial am tintit si eu catre Dristor/Tineretului, dar conditia esentiala a fost sa fie imobil nou. Preturile in aceste zone la imobilele noi sunt...piperate.


Daca prima conditie a fost aceea de a fi un imobil nou atunci din punctul meu de vedere cred ca ai facut o alegere buna.

In rest, privitor la zona, am incercat sa fiu cat mai obiectiv. E adevarat ca legat de zgomote cred ca depinde intr-o oarecare masura si pe ce parte a cladirii sunt situate ferestrele apartamentului (spre exemplu sala de fitness e situata in spatele blocului). Oricum, per total e ok locatia.

Edited by borhot, 16 May 2015 - 23:13.


#48
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,819
  • Înscris: 16.05.2015
O scurta interventie... Am observat ca de 2-3 saptamani, tot pe Azurului, s-a inceput construirea unui alt bloc de locuinte, asta dupa ce o alta casa a disparut din peisaj. Noua locatie se afla chiar la doi pasi de scoala si deja se lucreaza intens la fundatie. Dupa stilul de lucru am impresia ca este acelasi dezvoltator. Am sa incerc sa pun o poza zilele astea.

Edited by borhot, 15 September 2015 - 06:50.


#49
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,819
  • Înscris: 16.05.2015

 borhot, on 15 septembrie 2015 - 06:43, said:

Am sa incerc sa pun o poza zilele astea.

[ https://i.imgur.com/OeZfZ1r.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
borhot

borhot

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,819
  • Înscris: 16.05.2015
Am o intrebare pentru locatarii din blocul de pe Azurului 25, in special pentru cei de pe partea de sud-vest a cladirii. Tinand cont ca la 2 metri de ferestrele/balcoanele voastre se construieste un bloc nou, ati incercat cumva sa faceti o plangere/sesizare la primarie sau la alte autoritati ale statului pentru sistarea lucrarilor? Initial in proiect era prevazut un bloc din categoria P+2+M. Acum observ ca propietarul a luat aprobare pentru inca un etaj prin urmare blocul va avea P+3+M la care se adauga si un demisol inalt. Pentru cei care nu locuiesc in zona, atasez o imagine pentru a vedea cum o parte dintre locatarii din blocul de pe Azurului au ramas fara lumina naturala. Se vede de la o posta ca acest proiect nu ar fi trebuit sa primeasca aprobare de constructie, dar cum traim in Romania...

[ https://image.ibb.co/hGHqJ5/azurului.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by borhot, 08 May 2017 - 12:05.


#51
catal1n2000

catal1n2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 22.06.2009
Am trecut chiar ieri prin zona respectiva si am ramas si eu uimit de cum au ingramadit acele blocuri acolo.
Este destul de clar ca o astel de constructie nu respecta legislatia. Daca te uiti si la 50m distanta pe Rasaritului este un alt bloc in constructie(la nivelul de funadatie acum) care are afisat pe panoul cu informatii S+P+2E+2M. In realitate are autorizatie doar pentru P+2E+M conform site-ului primariei. Practic asta este o minciuna evidenta.

In alta ordine de idei as vrea sa va transmit cum am procedat in zona unde locuiesc unde se intentiona eliberarea unei autorizatii de construcite:
In prealabil eliberarii autorizatiei acum trebuie facuta o consultare a locatarilor din zona. Am trimis propunerile mele pentru locatia respectiva, iar in paralel am mentionat si care ar fi posibilele incalcari ale legislatiei daca s-ar emite o autorizatie de constructie. La 6 luni de la petitia catre primarie nu s-a emis inca autorizatia si nici certificat de urbanism. Sper sa nu se emita prea curand.
Cand trimiteti petitia puteti avea in vedere urmatoarele aspecte:
- POT, CUT
- Studiul de insorire(este evident ca nu a fost efectuat un studiu de insorire pentru blocul din imaginea atasata mai sus)
- Aviz de la Directia de mediu pentru defrisarea arborilor din locatie(recomand sa faceti poze)
- Drumul de acces(pentru cladiri cu un astfel de regim de inaltime trebuie sa fie aproximativ 7m daca nu ma insel).  Exista si o distanta minima de la drum la construcite.
- Numarul de locuri de parcare create la noul imobil = nr apartamente+20%
- Regimul de inaltime in zona conform PUZ local

#52
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015

 borhot, on 08 mai 2017 - 11:58, said:

Am o intrebare pentru locatarii din blocul de pe Azurului 25, in special pentru cei de pe partea de sud-vest a cladirii. Tinand cont ca la 2 metri de ferestrele/balcoanele voastre se construieste un bloc nou, ati incercat cumva sa faceti o plangere/sesizare la primarie sau la alte autoritati ale statului pentru sistarea lucrarilor? Initial in proiect era prevazut un bloc din categoria P+2+M. Acum observ ca propietarul a luat aprobare pentru inca un etaj prin urmare blocul va avea P+3+M la care se adauga si un demisol inalt. Pentru cei care nu locuiesc in zona, atasez o imagine pentru a vedea cum o parte dintre locatarii din blocul de pe Azurului au ramas fara lumina naturala. Se vede de la o posta ca acest proiect nu ar fi trebuit sa primeasca aprobare de constructie, dar cum traim in Romania...

[ https://image.ibb.co/hGHqJ5/azurului.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
O imagine aproape surealista, doar in Romania cred ca e posibil asa ceva, visul oricarui voyeur. Posted Image

Edited by doxan, 14 May 2017 - 03:10.


#53
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015
Iar bietul om cu vila aia...cred ca-si blesteama ziua in care s-a nascut pe lumea asta, zero lumina naturala dupa ce se va ridica a doua magaoaie. Degeaba locuieste la curte...nici macar buruienile nu o sa mai creasca in gradina lui, cred ca baietii au dat spagi serioase la primaria sectorului 6 ca sa obtina PUZ pentru asemenea aglomerare nefireasca de imobile, ceva iesit din comun fara doar si poate.
Mare grija sa aveti, e posibil ca acel poprietar de vila sa porneasca vreo actiune in instanta prin care sa ceara  pe obligatia de a face: anularea autorizatiei de constructie, avand in vedere ca dezvoltatorul i-a periclitat enorm calitatea vietii si totodata i-a viciat proprietatea. Ar trebui sa va consultati cu un jurist/avocat, va garantez eu ca acel proprietar de vila nu o sa stea cu mainile in san si isi va cauta dreptatea in Justitie.

Edited by doxan, 14 May 2017 - 15:39.


#54
catal1n2000

catal1n2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 22.06.2009
Acel bloc nu are cum sa respecte legislatia in vigoare. Poate vecinii se inspira de aici, daca inca mai vor sa faca ceva.

http://www.hotnews.r...i.htm?nomobile=



Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate