Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13664 replies to this topic

#12763
Dorin18

Dorin18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 13.07.2010
Stimati colegi forumisti ,cu siguranta viitori tovarasi;
  In vara anului 2022 am facut scurtatura Maglij-Tulovo ,dar spre stiinta voastra am vazut clar un mare dimb de pamint pentru blocarea accesului inainte de a intra pe podul de la Maglij care duce spre localitatea Tulovo.Am trecut cu masina la limita pe linga acest dimb =morman de pamint (NU exista nici un semn de interzis ) si am inaintat foare bine spre Tulovo cu viteza buna pe pilot automat.Toata scurtatura a fost peticita ,iar gropile din alti ani NU au mai existat.Cind discutam despre Maglij trebuie spus pentru cei care Nu cunosc inca faptul  ca NU se intra in acest oras ci doar este luat ca punct de reper.Acest dimb de pamant este si acum acolo,dar un alt sofer bulgar  din sens opus i-a aratat colegului nostru sa Nu mearga mai departe,soferul roman avind remorcata o rulota.

Atentie cei care folositi drumul prin Sredets 503 catre Simeonovgrad.Cind doriti sa intrati pe autostrada dupa ce ati iesit din Simeonovgrad Gmaps-ul va spune prea devreme sa faceti stinga pentru intrarea pentru autostrada,adica pe prima intrare intilnita care va  v-a duce catre Dimitrovgrad total gresit.Voi trebuie sa intrati pe cea de a doua intrare pentru a putea intra pe autostrada care duce catre granita Bulgara -Greaca de la Kapitan Petko Voivoda din Bulgaria .

Edited by Dorin18, 23 January 2023 - 13:57.


#12764
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008

 cristiany, on 23 ianuarie 2023 - 13:15, said:

Cel mai comod este fara indoiala prin Kulata.
Intre Plovdiv si Exochi e plin de serpentine.
Multumesc.

#12765
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 patraulea100, on 23 ianuarie 2023 - 12:39, said:

Salutare ! In iunie plec din Bucuresti si o sa ajung in Nea Vrasna. Va rog sa - mi spuneti care credeti ca e cel mai bun (comod) traseu ...

Clar pe la Makaza, fără niciun dubiu ! Am fost anul trecut (cazare la Angie's Summertime, în Paralia Vrasna), şi pe la Makaza e clar cea mai bună variantă, din toate punctele de vedere. Asfalt mai bun, timp mai scurt. Faptul că pe la Kulata ar fi mai multă autostradă e păcăleală. Am fost şi pe la Kulata, în august anul trecut, cu ocazia celei de a doua minivacanţe în Grecia. Pe autostradă au fost şi la dus şi la întors 2 ştau-uri care mi-au mâncat o groază de timp. Plus că pe la Plevna asfaltul este puţin mai degradat (nu de speriat, dar au fost destui useri nemulţumiţi), iar pe DN4 (la ducere) nu a fost nici pe acolo mare brânză. Am scris anul trecut că e de încercat autostrada de la sud de Stara Zagora la Sofia, ca să scapi de bucata de autostradă Yablaniţa - Sofia, dar timpul creşte semnificativ. Adică dacă tot ai trecut pe la Stara Zagora, nu are rost să mergi spre Sofia dacă te duci în Nea Vrasna. Mai bine mergi în continuare spre sud şi treci pe la Makaza şi apoi pe Egnatia Odos.
Evident că trecerea vămii Bg-Gr e cam la noroc, şi e de preferat să treci la ore neobişnuite. Anul trecut pe 6 iulie am trecut pe la Makaza în Grecia la 7 seara şi a fost aproape pustie vama. Şi am ajuns în Paralia Vrasna pe lumină, ba chiar după cazare am avut timp şi de o masă bună la tavernă, aşa cum am povestit pe topicul dedicat.

Deci părerea mea (avînd în vedere că am încercat în 2022 şi Makaza şi Kulata) este că pentru zona Vrasna - Asprovalta nici nu se discută că pe la Makaza este traseul ideal.
Aia cu vama Exochi cred că e o glumă ...

@cristiany: pe la Kulata ar fi ok dacă mergi spre Salonic, dar pentru zona Vrasna - Asprovalta nu se justifică. Mai ales că pe autostrada Yablaniţa - Sofia se lucrează veşnic în două locuri, şi îţi blestemi zilele.
Dar chiar dacă s-ar termina lucrările, tot pe la Makaza e cel mai rapid şi cu asfaltul cel mai bun. Doar în intravilanul oraşului Kârgiali este asfalt degradat (cum era în Lukovit acum vreo 2-3 ani), în rest e parfum. O să observi şi singur la vară, dacă nu mă crezi.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 23 January 2023 - 21:32.


#12766
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 16.04.2007
OvidiuNS, sunt absolut convins ca informatiile tale sunt pertinente si nu le-as pune la indoiala. Posted Image
Doar ca eu am raspuns strict la intrebarea: Kulata sau Exochi ?

#12767
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Multumesc Ovidiu. La Makaza nu m am gandit, sincer.Am trecut de  2 ori in ultimii ani si nu a fost incantator. Am prins aglomeratie, este adevarat ca si orele la care ajungeam erau proaste (eu plec pe la 5 dimineata din Bragadiru ). Cred ca o sa incerc anul asta Makaza.Sper ca a treia oara sa fie cu noroc.Posted Image

Edited by patraulea100, 25 January 2023 - 14:01.


#12768
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 patraulea100, on 25 ianuarie 2023 - 13:57, said:

... eu plec pe la 5 dimineata din Bragadiru ...

Dragule, noi nu suntem deloc matinali, s-au dus de mult timp vremurile când mergeam la serviciu şi trebuia să mă scol cu noaptea-n cap.
Anul trecut în iulie am fost 4 adulţi, am povestit. Chiar înainte de miezul zilei am plecat din Măgurele, de unde am luat celălalt cuplu. Şi a fost acceptabil la trecerea vămii Ruse, iar la Makaza ţi-am zis deja. Am scris şi anul trecut, dar nu mai caut acum. La 7 seara au fost parcă 3 maşini în faţa noastră la vama Makaza, dacă stau să-mi amintesc. Parfum !
Voi, de la Bragadiru cred că tot pe la Măgurele mergeţi, adică treceţi pe lângă Târgul de porci, pe lângă cimitirul nou Nefliu şi din Măgurele treceţi prin Aluniş şi ieşiţi direct în DN5 la Jilava. Asfaltul e excelent pe toată breteaua aia, dar cred că ştii şi tu bine. Şi dacă nu mai plecaţi cu noaptea-n cap ca tot omu' gospodar, zic eu că nu mai prindeţi aglomeraţie.
Ştiu, e chestia aia că se pierde ziua de plajă, dar parcă mergi mai relaxat pe şosele neaglomerate, şi chiar dacă ajungeţi seara la cazare, nu e un capăt de ţară. Ba chiar în dimineaţa plecării ai timp să mai rezolvi vreo treabă de care uitaseşi.
Pe DN2 la greci (după ce ieşi de pe Egnatia Odos către Vrasna) vezi că dacă mai mergi puţin spre Paralia Vrasna ai chiar la şosea marketurile Discount, Masoutis şi Lidl. Iar în spatele Lidl-ului ai un outlet chinezesc - o hală întreagă, noi am găsit o groază de chestii drăguţe de cumpărat anul trecut.

Aaaa, încă ceva: când am postat ieri la topicul Parga mi-am amintit că tu ai fost unul din cei nemulţumiţi de asfaltul de pe la Plevna. Nu prea am înţeles cum ai ratat la întoarcere ieşirea către Veliko Târnovo, pentru că te duce autostrada direct în DN4. Puteai rata ieşirea de pe autostradă dacă voiai să o iei pe la Zlatna Panega, nu spre VT. Dar în fine, n-am comentat anul trecut şi nici nu mai contează.
Varianta Makaza mai avea anul trecut asfalt degradat doar în intravilanul oraşului Kârgiali, ceva gen asfaltul din Lukovit de acum 7 - 8 ani. În rest tot asfaltul era bun anul trecut. Iar bumperele din asfalt împotriva vitezomanilor erau deja lăţite toate, nu mai erau ca nişte gâlme ca anii trecuţi.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 25 January 2023 - 15:21.


#12769
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 18.04.2007

 OvidiuNS, on 25 ianuarie 2023 - 15:17, said:

Nu prea am înţeles cum ai ratat la întoarcere ieşirea către Veliko Târnovo, pentru că te duce autostrada direct în DN4. Puteai rata ieşirea de pe autostradă dacă voiai să o iei pe la Zlatna Panega, nu spre VT.
Ha, ha. Eu am ratat anul trecut ieșirea spre Zlatna Panega (cu telefon în bord, și indicatoare mari pe autostradă înainte de ieșirea normală, dar nu eram atenți). M-am trezit în giratoriul de la capătul (de atunci al) autostrăzii. Am luat-o de acolo spre ZP (conf săgeți), dar nu recunoșteam drumul. Am stat puțin în cumpănă, până la urmă am urmat săgețile și am ajuns tot în ZP, dar pe un drum secundar.

#12770
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
Multumesc mult Ovidiu pt.info. Am ratat la intoarcere Veliko Tarnovo din neatentie,cautam o melodie pe USB si ...asta a fost. ASa e cand ai tableta in bord si n-ai ce face si te joci pa ea. Cat priveste asfaltul de la Plevna, da, pt mine a fost nasol si am scris asta. A fost "valurit", am nimerit si cateva gauri de am zis ca se dezmembreaza masina, care era aproape noua. Deci daca asa am simtit drumul cu asta, poti sa ti imaginezi ce simteam daca o luam pe cealalta veche de 10 ani. Am fost la vulcanizare, ulterior pt geometrie. Poate unii dintre noi sunt obisnuiti cu astfel de drumuri si au masini cu amortizoare beton, insa pt mine a fost nasol.E doar parerea mea.
Cand plec spre Grecia, eu ies pe centura rapid (1,2 km ) si fac dreapta prin Jilava si in maximum 30-35 minute ajung in vama la ora aia. Cat priveste Nea Vrasna, eu intotdeauna studiez harta inainte de plecare si am vazut cam tot ce e in zona, inclusiv outletul ala chinezesc. Posted Image  Referitor la ora plecarii, eu nu pot sa dorm ft mult si ma trezesc mereu la 4.00 cand am drum lung. Am plecat si la 10.00 si la 14.00 si la 19.00 spre Grecia si am iesit "sifonat" in toate variantele. Si nici sa ma trezesc la 4 si sa stau apoi degeaba cateva ore. Nu-ti mai spun ca bagajele sunt in masina de seara. Ma trezesc fac doua cafele ( imi place a mea ) si m am tirat. Nu e vorba de pierdut o zi, pt ca oricum e pierduta pt mine. Probabil ca aici voi ajunge mai repede fata de media 1.000/1.100 spre Gr cand merg cam 12/13 ore.
O sa merg pe mana ta, ca de obicei, Ovidiu si ma duc prin MAkaza in iunie.

Edited by patraulea100, 25 January 2023 - 17:00.


#12771
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 Brainie, on 25 ianuarie 2023 - 15:37, said:

Ha, ha. Eu am ratat anul trecut ieșirea spre Zlatna Panega (cu telefon în bord, și indicatoare mari pe autostradă înainte de ieșirea normală, dar nu eram atenți). M-am trezit în giratoriul de la capătul (de atunci al) autostrăzii. Am luat-o de acolo spre ZP ...

Aia da, înțeleg și e logic. Ce nu am înțeles este cum nu a reușit el să meargă spre VT. Fiindcă îl ducea autiostrada până în giratoriu, așa cum te-a dus și pe tine.
Acuma, e de spus că drumul ăla de la giratoriu la Zlatna Panega este important, fiindcă din el se desprinde spre sud breteaua care duce la Sâeva Dupka, trecînd pe sub autostradă. Și altă bretea se desprinde tot spre sud către Ferma de struți, pe care anul trecut am găsit-o închisă, că era deja după-amiază târziu.
Interesant că bulgarii spun la struț Ștraus (scris fonetic în română). La fel e și în limba rusă, mi-a zis nevastă-mea.

Patrauleo, baftă, tată ! Stai liniștit, o să fie ok drumul, dar am o strângere de inimă cu aglomerația de la Makaza dacă pleci la 5 dimineață de acasă. În fine, baftă !


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 25 January 2023 - 19:51.


#12772
Cipiamon

Cipiamon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.03.2004
Sambata (21 ianuarie) am trecut la Ruse pentru o plimbare. Am fost neplacut surprins la vama. Ora 12.00, iar coada de intrare in Bulgaria era pana sub pod. Functionau 3 porti. Am stat in jur de 30 de minute, mergea incet. Evitati coada din dreapta, este non-UE. In plus 4 benzi deveneau 3, frustrant!

La intoarcere, in jur de ora 17.00, la intrare in Romania se functionau 2 porti. Se uitau si in portbagaje. A durat poate mai mult de 30 de minute, initial ma bucuram ca nu prea sunt masini multe.

Nu am mai vazut cozile uriase de tiruri.

#12773
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,623
  • Înscris: 12.12.2006
Probabil ca sambata a plecat multa lume spre Bansko/schi de minivacanta de 24 ianuarie.

#12774
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,166
  • Înscris: 05.09.2007
citat @cristiany "cu calitatea drumurilor din Bulgaria a fost actualizata 01.03.2023.  https://www.roads-bg...8/42.545/25.587 "
Multumim!

#12775
st3fan19

st3fan19

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,759
  • Înscris: 02.03.2008
Neata.
Unde ziceati ca sunt cazarile intermediare din Bulgaria?
Era una aproape de Makaza parca.
As vrea sa plec de Rusalii o fuga pana in Grecia.
Defapt cred ca juma de tara va pleca atunci.
Si as vrea sa plec de pe 31 dupamasa ca sa evit ceva aglomeratie sper.
Plecand de pe 31 tre sa ma cazez undeva in Bulgaria.
Multumesc.

Edited by st3fan19, 05 March 2023 - 16:51.


#12776
Skiuc

Skiuc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 20.07.2006
Personal... recomand Sandanski. Scuze, citisem aiurea, recomand Kardjali, e destul de aproape de Makaza.

Edited by Skiuc, 05 March 2023 - 18:45.


#12777
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,381
  • Înscris: 23.04.2007

View Postst3fan19, on 05 martie 2023 - 16:51, said:

Neata.
Unde ziceati ca sunt cazarile intermediare din Bulgaria?
Era una aproape de Makaza parca.
As vrea sa plec de Rusalii o fuga pana in Grecia.
Defapt cred ca juma de tara va pleca atunci.
Si as vrea sa plec de pe 31 dupamasa ca sa evit ceva aglomeratie sper.
Plecand de pe 31 tre sa ma cazez undeva in Bulgaria.
Multumesc.
Pe vremuri(2015) am stat la Hotel Elit Kirkovo. Sunt si hoteluri mai bune acum acolo, esti la 2 pasi de Makaza. Eu am ales in ideea ca am plecat de la 5 dimineata a doua zi si eram primul la vama.

#12778
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 07.01.2007

View Postmarian.bazavan, on 04 martie 2023 - 14:51, said:

citat @cristiany "cu calitatea drumurilor din Bulgaria a fost actualizata 01.03.2023.  https://www.roads-bg...8/42.545/25.587 "
Multumim!

Nea Mariane link-ul postat nu se deschide dar o noutate am descoperit astazi,varianta "clasica" spre Makaza cea prin Tulovo este inchisa intre E 871 si Tulovo,probabil a intrat in reparatie,cel putin asa arata prietenul google.

https://www.google.c...ta=!4m2!4m1!3e0

@st3fan19
Pe 1 iunie si eu bag o grecia dar in functie de "aglomeratia" din vama Makaza aleg sau nu varianta prin Zlatograd care este  mai lunga si mai inceata dar nu stau,anul trecut nu am regretat alegerea facuta .

Edited by piciul, 06 March 2023 - 05:48.


#12779
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,166
  • Înscris: 05.09.2007
Pus acum sub forma asta LINK STARE DRUMURI BG.

#12780
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,875
  • Înscris: 22.12.2005
ia uite. s a incins treaba. a iesit lumea din hibernare:)

merg cineva cu masina electrica? Unde?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate