Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola
 Family Sharing "Ask to buy...

CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...
 Retea interioara CATV proasta. So...

Acte masina de firma la vama

Same Silver 100.4 Position Sensor...

Transfer asigurare auto
 PNI CT36 wireless forum schimbare...

Problema cu un card microSD Samsung

Unde se gasesc piese de schimb MB?

Placa de baza Gigabyte B660M, und...
 

Router RDS + Fax

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
ionutn20

ionutn20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.11.2010
Salutare tuturor.

Am o intrebare legata de modul cum se conecteaza un fax la RDS.

Am incercat in biroul de la mine sa schimb vechiul router care distribuia net wireless cu un model mai nou si cu o viteza mai mare (cel vechi avea probleme si mereu se deconecta).

Echipamentele erau initial conectate in felul urmator:

Firul principal de la RDS intra intr-un router VoIP Venus 2804+ in portul WAN.

La iesirea din acest router, pe portul LAN, se conecta vechiul router wireless care facea probleme (noi ne conectam wireless).

-Tot la acel router Venus se conecta un fax.


Problema e ca eu am conectat firul principal de la RDS in noul router wireless in portul lui WAN, iar routerul lor VoIP Venus l-am conectat in spatele noului router cumparat. (portul WAN al routerului Venus e conectat cu una din iesirile routerului nou wireless).

E incorect ce am facut?

Sincer reteaua merge traznet acum, dar problema mea e ca nu stiu daca o sa mai mearga faxul.

PS: am sunat la ei sa reseteze parola, si am configurat noul router wireless cu parola noua. Dar nu stiu daca o sa mai mearga faxul.... Nu am apucat sa il testez.

Dati-va va rog o parere.

Multumesc!

#2
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,979
  • Înscris: 01.07.2007
Oh god...
Pai cine te opreste sa testezi faxul sau telefonia? WTF!

#3
ionutn20

ionutn20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.11.2010
Linia telefonica e ocupata de fax, nu folosim fixul. E o firma mica. Nu am avut timp sa testez faxul, de acum luni. Am vrut o parere rapida despre ceea ce am facut, ma asteptam la un raspuns de genul: "Dat fiind ca routerul VoIP e in spatele routerului nou achizitionat, nu o sa poata face legatura corespunzator cu faxul". Sa stiu la ce ma astept :D

#4
brin

brin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 06.04.2014
Da.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
@ionutn20: Ce numesti tu router e de fapt un SMTA (Standalone Media Terminal Adapter) Tainet Venus 2804+, daca nu ma insel e modelul cu 4 porturi de voce pe el, echipamentul ala nu e gandit sa tina traficul de date (audio / video / etc) din LAN ci doar traficul VoIP. Topologia ta trebuie sa fie:

Quote

Sarma RDS => switch fara management => router wireless
Sarma RDS => switch fara management => SMTA Tainet Venus 2804+
Tainetul bagat in router-ul wireless este egal cu zero, nu are cum sa functioneze in spatele NATului s automat pa pa telefonie, adica fax in cazul tau.

Edited by MembruAnonim, 14 February 2015 - 23:51.


#6
ionutn20

ionutn20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.11.2010
Iti multumesc MembruAnonim, in sfarsit cineva care stie ce vorbeste. Simplu si la obiect. E exact modelul de care spui. Deci trebuie sa montez un switch unmanaged. Dar mai am o intrebare, dat fiind ca a fost resetata parola, trebuie reconfigurat si Tainetul?

 MembruAnonim, on 14 februarie 2015 - 23:49, said:

@ionutn20: Ce numesti tu router e de fapt un SMTA (Standalone Media Terminal Adapter) Tainet Venus 2804+, daca nu ma insel e modelul cu 4 porturi de voce pe el, echipamentul ala nu e gandit sa tina traficul de date (audio / video / etc) din LAN ci doar traficul VoIP. Topologia ta trebuie sa fie:

Tainetul bagat in router-ul wireless este egal cu zero, nu are cum sa functioneze in spatele NATului s automat pa pa telefonie, adica fax in cazul tau.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Nu trebuie reconfigurat acel Tainet. El are un IP diferit de cel care il primesti pe conexiuea PPPoE, asta e si motivul pentru care nu functioneaza daca il conectezi intr-un router wireless. Traficul de voce ajunge intr-un media gateway cu IPul pus pe Tainet ca si sursa, la fel traficul care vine de la media gateway este unicast, sursa IP media gateway si destinatie IP Tainet. Oricum, tuj ca si client nu ai acces pe acel echipament, in caz ca trebuie renumbering la el se face de catre RDS remote. In cazul tau trebuie doar sa il conectezi intr-un switch fara management in care mai conectezi si router-ul wireless si cablul RDS.

BTW, in locatie iti vine un UTP sau ai si alt echipament de la RDS?

#8
ionutn20

ionutn20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.11.2010
Whew, multumesc mult! Nu, nu mai e nimic altceva in locatie.

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Cu placere.

#10
razvanh255

razvanh255

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 24.10.2008
Am si eu o intrebare: La birou avem un Tainet Venus 2804 in custodie de la RDS. Am 4 lini tel active din care doua vreau sa le folosesc pt fax (doua firme diferite). Momentan ca solutie de avarie una este legata cu cablu de tel normal la fax si functioneaza. M-am gandit sa nu mai achzitionez inca 3 cabluri de tel, pentru al doilea fax si cele doua tel fixe, distanta fiind de peste 10m, ci sa folosesc un cablu UTP cu 4 perechi de fire. Totul bine si frumos, am mufat firele, telefoanele functioneaza insa faxurile dau eroare de conectare. Am mutat unul dintre ele pe cablul normal de tel si, asa cum am spus si mai sus, functioneaza fara probleme. Cel ramas pe cablul UTP da in continuare eroare. Amandoua faxurile sunt setate pe viteza medie V.17/14400bps si ECM activat. Care sa fie cauza? Este pre mult zgomot pe cablul UTP? Poate sa interfereze cu cablul de curent de la un prelungitor ce le alimenteaza pe amandoua?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate