Afisare date pe site din Database
Last Updated: Feb 13 2015 16:45, Started by
AlleXyS1
, Feb 11 2015 22:05
·
0

Posted 11 February 2015 - 22:05

aveam inainte un cod personalizat de mine, prin care copiam date din DB si le afisam pe o pagina a siteului meu.
adica, am in DB un clasament de fotbal, cu urmatoarele coloane : ECHIPA, PUNCTE, TARA vreau ca prin codul inserat in fisierul clasament.php (adresa site : www.site.com/clasament.php) sa-mi afiseze echipele in ordinea punctelor, de la cel mai mare la cel mai mic. din ce mai retin , codul era destul de simplu, pe net am gasit tot felul de ciudatenii care nu ruleaza deloc. <?php $dbhost = 'localhost'; $dbuser = 'username'; $dbpass = 'pass'; $dbname = 'db_name'; $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass, $dbname); if(! $conn ) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } $sql = 'SELECT Team FROM Clubs'; ?> tin minte, codul arata ceva de forma : SELECT Echipa, Puncte, Tara FROM table ORDER BY Puncte DESC deci nu e ceva ciudat, dar totusi lipseste ceva, pentru ca asa simplu nu ruleaza |
Posted 11 February 2015 - 22:29

nu prea inteleg ce vrei ca nu te exprimi coerent, dar in codul postat de tine nu executi nicaieri query ul si nici nu parcurgi rezultatele asa ca e absolut normal sa nu faca nimic
|
Posted 11 February 2015 - 23:12

nu prea am inteles ceea ce vrei sa zici dar sper sa te ajute urmatorul cod
<?php $dbhost = 'localhost'; $dbuser = 'username'; $dbpass = 'pass'; $dbname = 'db_name'; $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass, $dbname); if(! $conn ) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } $sql= "SELECT `Team` FROM `Clubs` ORDER BY `Puncte` DESC"; $a = $conn->query($sql); $b = $a->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); $c = $a->fetch(PDO::FETCH_NUM); if($c >0) { while ($rand = $a->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) { echo $rand['echipa']; } } ?>P.S este facut acum in graba, e posibil sa nu functioneze dar daca e ceva contacteaza-ma!!! |
Posted 12 February 2015 - 00:11

Pai conexiunea pt pdo arata asa
$dbh = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test', $user, $pass);Dupa care ar fi ok sa adaugi si charset utf-8 tot in conexiune. Sa setezi $dbh->setAttribute( PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, false );Ca sa ai intradevar interogari parametrizate, care pe mysql sant defapt emulate standard si dupa sa setezi si tipul de erori. Tu te conectezi prin modulul mysql, sau mai bine zis vechile functii mysql si vrei sa afisezi rezultate prin PDO? Nu ar fi rau sa vezi si ce setari ai pt afisarea erorilor. Edited by danutz0501, 12 February 2015 - 00:31. |
Posted 13 February 2015 - 14:40

imi cer scuze ca am revenit atat de tarziu .... ieri am fost la munca pana azi dimineata
![]() ![]() // Create connection $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname); // Check connection if ($conn->connect_error) { die("Connection failed: " . $conn->connect_error); } $sql = "SELECT Pos, Team, Country, Confederation, Pts14, Pts13, Pts12 FROM Sheet1 ORDER BY Pos"; $result = $conn->query($sql); if ($result->num_rows > 0) { echo "<center><table><tr><th>Pos</th><th>Team</th><th>Country</th><th>Confed</th><th>TOTAL</th><th>2014</th><th>2013</th><th>2012</th></tr>"; // output data of each row while($row = $result->fetch_assoc()) { echo "<tr><td>".$row["Pos"]."</td><td>".$row["Team"]."</td><td>".$row["Country"]."</td><td>".$row["Confederation"]."</td><td></td><td>".$row["Pts14"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td></tr>"; } echo "</table></center>"; } else { echo "0 results"; } $conn->close(); ?> ce imi afiseaza : http://footballsize....ifcr/top100.php acum ce doresc eu ...cred ca e partea cea mai importanta, si nu stiu daca in php se poate face o adunare automata ... deci, cum vedeti pe site coloanele Pts14, Pts13 si Pts12, vreau la TOTAL sa apara suma lor, adica Pts14 + Pts13 + Pts12. Daca se poate, 2 x Pts14 + 1.5 x Pts13 + 1 x Pts12, pentru ca am o formula de calcul a punctelor pe care vreau sa o respect. cred ca in codul asta trebuie umblat putin : echo "<tr><td>".$row["Pos"]."</td><td>".$row["Team"]."</td><td>".$row["Country"]."</td><td>".$row["Confederation"]."</td><td></td><td>".$row["Pts14"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td></tr>"; dar nu stiu exact cum ... am incercat in spatiul destinat coloanei TOTAL sa pun ceva gen row[Pts14]+row[Pts13] dar nu merge, de fapt eram sigur, dar am incercat ![]() |
Posted 13 February 2015 - 14:49

pai arata ne exact cum ai facut, nu ne zi ca nu a mers, ca nu avem noi de unde sa stim de ce nu a mers.
|
Posted 13 February 2015 - 15:03

echo "<tr><td>".$row["Pos"]."</td><td>".$row["Team"]."</td><td>".$row["Country"]."</td><td>".$row["Confederation"]."</td>[color=#ff0000]<td>"=row["Pts14"]+row["Pts13]+row["Pts12"]"</td>[/color]<td>".$row["Pts14"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td><td>".$row["Pts13"]."</td></tr>"; nu stiu cum se insereaza o formula matematica intr-un cod ![]() |
Posted 13 February 2015 - 15:13

pai ai doua variante , ori o faci direct din query adica
SELECT Pos, Team, Country, Confederation, Pts14, Pts13, Pts12 , Pts14+Pts13+Pts12 as totalPts FROM Sheet1 ori inveti php si folosesti cum trebuie variabilele si lucrul cu stringuri <td>". ($row["Pts14"]+$row["Pts13]+$row["Pts12"])."</td> |
Posted 13 February 2015 - 15:42

multumesc pentru rezolvare
![]() pai la 25 ani crezi ca pot sau mai am timp sa mai invat php ca unul de 16 ani ? ![]() ![]() ![]() am facut varianta a 2a, dar acum am o alta problema ![]() $sql = "SELECT Pos, Team, Country, Confederation, Pts14, Pts13, Pts12 FROM Sheet1 ORDER BY Pos"; acum trebuie sa le asez dupa TotalPts, adica dupa acel Pts14+Pts13+Pts12 ... am mutat ORDER BY la finalul echo, dar nu merge ![]() |
Posted 13 February 2015 - 16:37

Angajeaza atunci unul care stie.
La primul atac asupra site-ului tot voi veti plange. |
|
Posted 13 February 2015 - 16:45

pai la 25 ani crezi ca pot sau mai am timp sa mai invat php ca unul de 16 ani ? ![]() ![]() ![]() nici eu la 27 nu am timp sa completez $ , . si ' pe gratis. Daca vrei sa faci un site pe ghicite mai bine dau un ban la unu si iesiti ambii mai castigati, tu economisesti timp si obtii ceva de calitate, el face un ban cinstit |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users