Retete de Peste
Last Updated: Dec 23 2015 15:10, Started by
mihura
, Feb 11 2015 20:23
·
0
#20
Posted 12 February 2015 - 10:41
wide-view, on 12 februarie 2015 - 07:08, said:
Pastele se fierb exact atat cat este specificat pe eticheta. Dupa asta se clatesc cu apa rece. Ia zi "zău" cu limba scoasă, cross your heart and hope to die? Mai zi o rețetă care CERE pastele răcite imediat în apă rece, în afara pastelor pentru incorporat în salate. wide-view, on 12 februarie 2015 - 07:08, said:
Pestele arata ok, insa daca dorim sa mancam sanatos aflati ca pestele este recomandat sa se consume crud (sushi) sau in cel mai rau caz gatit la aburi. Pestele prajit isi pierde cam toate proprietatile ...... si tot ceea ce este prajit este si cancerigen pestele prajit isi pierde multe din proprietatile pe care le are. la fel ca si in cazul legumelor pestele este recomandat sa fie gatit la aburi in general prajelile sunt cancerigene ....... dar asta cred ca o stie toata lumea Revino când ne împărtășești vreo rețetă sau ne arăți ce-ai gătit tu. |
#21
Posted 12 February 2015 - 12:12
Vă mulțumesc tuturor pentru păreri. Suntem aici, cu toții, pentru a învăța lucruri noi. Eu, cel puțin, asta caut.
Atâta vreme cât sunt contructive, criticile sunt binevenite. Să le luăm pe rând: Peștele pare ars din cauza amestecului de boia/chilli cu care trebuie uns. Se innegrește. Dar nu era ars. Am postat rețeta pentru că mi s-a părut interesantă și merită încercată, nu intentionam să concurez la MasterChef cu ea. Data viitoare aș schimba peștele, dacă tot nu aș găsi ton, aș încerca cu un alt tip de pește, acesta era cam subțire. Spaghetele au intrat în discuție fără intenție. Rețeta lor nu am postat-o. Deși le-am mancat (nu-mi place să arunc mâncarea) și au fost acceptabile, comestibile, data viitoare ori aș fierbe mai multe paste, ori aș face jumătate din cantitatea de sos. Erau grele. Acum...că e bună sau e rea prăjeala...e o altă discuție. Evit să manânc prăjit dar asta nu înseamnă că, din când în când, nu gătesc și așa. Ca o scurtă paranteză, statutul meu civil cred că e cel mai puțin important. Avand în vedere că gătesc numai pentru familie, nu am timp/disponibilitate pentru a aranja farfuriile ca la o ședintă foto, pentru a arata bine în poze. Îmi cer scuze pentru stările de vomă (borât, mai precis) pe care le-am provocat unora dintre voi. |
#22
Posted 11 December 2015 - 11:31
Peste salau cu legume si putina maioneza de post din telina. O reteta mai naturista, pestele si legumele preparate la aburi.
[ http://1.bp.blogspot.com/-8QCTnMEcbss/VlB-0f09ZzI/AAAAAAAAW1U/IyowwrMWRCY/s1600/salau-fiert-cu-legume.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#23
Posted 11 December 2015 - 12:13
alone_11, nu te potolesti? Cred ca este al patrulea cont pe care-l faci aici. Sau te-ai gandit ca daca pui doar poze, si nu link-uri, e OK?
|
#24
Posted 11 December 2015 - 16:24
balauru69, on 11 decembrie 2015 - 12:13, said:
alone_11, nu te potolesti? Cred ca este al patrulea cont pe care-l faci aici. Sau te-ai gandit ca daca pui doar poze, si nu link-uri, e OK? balauru69?!? nu prea inteleg ce vrei sa zici! esti pe post de moderator sau visezi sa ajungi? si daca ar fi cum zici tu nu prea vad care-i problema ta ..sau esti cumva militian! |
#25
Posted 12 December 2015 - 13:22
Prietene, nu vreau sa fiu moderator. Toate pozele tale sunt de pe un site caruia in trecut i-ai facut aici reclama agresiva. Asta ma deranjeaza, nu altceva.
|
#26
Posted 12 December 2015 - 14:10
Balaure, nu sunt aici ca sa ma cert cu tine, iar despre prietenie deocamdata nu se pune in discutie! Vad ca acum esti expert si in "publicitate agresiva" ...dupa parerea ta toti membri care pun poze cu mancarea lor zilnica fac publicitate agresiva si tu ai probleme cu somnul noaptea. Imi aduci aminte de un coleg de la gradinita care era informatorul lui doamna educatoare, nu puteam face nimic de ala frate! Macar puteai sa spui si numele site-ului...
|
#27
Posted 12 December 2015 - 19:01
Peste platica la gratar.
Platica este un peste cu multe oase dar carnea foarte dulce te face sa treci cu vederea acest lucru. Dar cum am procedat ...am curatat si am spalat foarte bine pestele, apoi l-am crestat foarte des (0,5 cm intre crestaturi), l-am condimentat cu sare si piper si l-am lasat sa prinda gust 60 de minute la rece. Apoi l-am uns cu ulei si l-am fript pe gratarul bine incins, mie imi place m-ai rumenit! L-am servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. (sper sa nu ma reclamedin nou balauru69 ca am mai pus o poza ) [ http://1.bp.blogspot.com/-kkiNmot2qTo/VmxDsessVNI/AAAAAAAAXqg/EvSilUoODhU/s320/platica-la-gratar.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#28
Posted 13 December 2015 - 03:26
mihura, on 12 februarie 2015 - 12:12, said:
Vă mulțumesc tuturor pentru păreri. Suntem aici, cu toții, pentru a Ă®nvăța lucruri noi. Eu, cel puțin, asta caut. Atâta vreme cât sunt contructive, criticile sunt binevenite. Să le luăm pe rând: Peștele pare ars din cauza amestecului de boia/chilli cu care trebuie uns. Se innegrește. Dar nu era ars. Am postat rețeta pentru că mi s-a părut interesantă și merită Ă®ncercată, nu intentionam să concurez la MasterChef cu ea. Data viitoare aș schimba peștele, dacă tot nu aș găsi ton, aș Ă®ncerca cu un alt tip de pește, acesta era cam subțire. Spaghetele au intrat Ă®n discuție fără intenție. Rețeta lor nu am postat-o. Deși le-am mancat (nu-mi place să arunc mâncarea) și au fost acceptabile, comestibile, data viitoare ori aș fierbe mai multe paste, ori aș face jumătate din cantitatea de sos. Erau grele. Acum...că e bună sau e rea prăjeala...e o altă discuție. Evit să manânc prăjit dar asta nu Ă®nseamnă că, din când Ă®n când, nu gătesc și așa. Ca o scurtă paranteză, statutul meu civil cred că e cel mai puțin important. Avand Ă®n vedere că gătesc numai pentru familie, nu am timp/disponibilitate pentru a aranja farfuriile ca la o ședintă foto, pentru a arata bine Ă®n poze. ĂŽmi cer scuze pentru stările de vomă (borât, mai precis) pe care le-am provocat unora dintre voi. |
|
#29
Posted 15 December 2015 - 10:50
Scrumbie la gratar, binenteles cu mujdei, mamaliga si multa lamaie, nu mai vorbesc de vinul si berea rece. Ce peste este mai gustos la gratar decat scrumbia? Scrumbia se curata, se spala, se cresteaza la 1 cm intre crestaturi, se condimenteaza cu sare si piper si se frige la gratar pana cand este frumos rumenita.
[ http://2.bp.blogspot.com/-hJGn8sQrVbA/Vm6gds2Ml0I/AAAAAAAAXwU/T9S4azIxDDE/s1600/peste-scrumbie-la-gratar-cu-lamaie.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by alone_11, 15 December 2015 - 10:54. |
#30
Posted 15 December 2015 - 16:31
E gustoasa intr-adevăr dar e cumplita dpdv al oaselor.
De aceea, o prefer marinată, pentru ca se mănâncă cu totul. |
#31
Posted 15 December 2015 - 17:30
Serios? Eu in afara de sira nu bag in seama altceva.
|
#32
Posted 15 December 2015 - 18:26
^^^^^^
Eu in afara de crap/caras/etc. cipirinide (care au oase aspre) mananc majoritatea pestilor cu tot cu oase. |
#33
Posted 16 December 2015 - 06:26
Fac asta la peștii mici. La cei mai măricei însă nu îmi iese.
|
|
#34
Posted 16 December 2015 - 10:41
Nici mie nu-mi plac pestii cu multe oase, mai bine mananc un macrou, chefal sau alt peste cu oase cat mai putine. Dar am observat ca unele persoane simt o placere cand aleg pestele de oase La ultima scrumbie preparata in afara de sira spinarii si la burta niste oase subtiri si albe n-a avut.
|
#35
Posted 16 December 2015 - 12:04
Scrumbia are oase dar sunt moi... daca o si crestezi bine nici nu le simti.
Din punctul meu de vedere pestii cu oase sunt printre cei mai gustosi. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users