Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Retete de Peste
Last Updated: Dec 23 2015 15:10, Started by
mihura
, Feb 11 2015 20:23
·
0
#1
Posted 11 February 2015 - 20:23
Am tot cautat pe net in ultima vreme tot felul de retete. Mi-am facut o lista separata pentru cele cu peste. Duminica am gatit-o pe prima.
Reteta originala este: Tuna with Jalapeno Sour Cream: 1/2 cup reduced-fat sour cream 1 jalapeño pepper, seeded and finely chopped 1 tablespoon fresh lime juice (1/2 lime) 1/4 cup chopped fresh cilantro 1/4 teaspoon salt 1 tablespoon chili powder 1/4 teaspoon salt 4 (6-ounce) tuna steaks (about 1 inch thick) Cooking spray Dar, si mai simplu, am urmat pasii de mai jos: Fileurile de peste (eu am folosit macrou) le-am uns cu un amestec din : ulei, boia dulce si putina sare. Le-am pus intr-o tigaie antiaderenta, fara surplus de ulei, si le-am lasat sa se rumeneasca bine. Separat am facut un sos dintr-o cutie medie de smantana slaba (200 gr / 12% grasime), jumatate dintr-un ardei iute taiat marunt marunt, zeama de la jumatate de lime si putina sare. PS: in poza nr. 2 ne uitam numai la pestele din tigaie. Pastele erau separate Attached FilesEdited by mihura, 11 February 2015 - 20:24. |
#2
Posted 11 February 2015 - 20:49
Pestele este ars . Pastele sunt de-a dreptul gretoase, prea fierte si pline de sos
|
#3
Posted 11 February 2015 - 20:51
pastele alea arata oribil ...... ele trebuiau sa fie curate
de ce arata atat de soios? ....... ce ai turnat peste ele? |
#4
Posted 11 February 2015 - 20:52
As fi folosit iaurt slabut in loc de smantana, mi se pare prea greu in forma asta.
|
#5
Posted 11 February 2015 - 20:55
Nu este ars, mie imi place foarte bine facut. Tine de gust. Fiecare il poate praji dupa preferinte.
Reteta aceea de paste am facut-o atunci pentru prima data. Da, daca mananci toata cratita pot fi gretoase. Pentru mine au fost ok, avand in vedere ca a fost prima data. Ne mai imbunatatim pe parcurs. Reteta de paste este luata de pe net (ca majoritatea ). Nu o voi repeta in curand, nu au fost neparat pe gustul nostru. Am respectat cantitatile de acolo, nu schimb nimic atunci cand fac o reteta prima data. Attached FilesEdited by mihura, 11 February 2015 - 20:56. |
#6
Posted 11 February 2015 - 21:28
mihura, on 11 februarie 2015 - 20:55, said:
Nu este ars, mie imi place foarte bine facut. Tine de gust. Fiecare il poate praji dupa preferinte. Reteta aceea de paste am facut-o atunci pentru prima data. Da, daca mananci toata cratita pot fi gretoase. Pentru mine au fost ok, avand in vedere ca a fost prima data. Ne mai imbunatatim pe parcurs. Reteta de paste este luata de pe net (ca majoritatea ). Nu o voi repeta in curand, nu au fost neparat pe gustul nostru. Am respectat cantitatile de acolo, nu schimb nimic atunci cand fac o reteta prima data. Doar macrou in loc de ton! |
#7
Posted 11 February 2015 - 21:32
#9
Posted 11 February 2015 - 21:49
Dupa cum spuneam, pastele nu au intrat pe lista de "retete reusite".
|
#10
Posted 11 February 2015 - 21:52
Sunt un pofticios in zona pestelui si nu sunt pretentios.
Adevarul este ca arata oribil. |
|
#11
Posted 11 February 2015 - 21:56
mihura, on 11 februarie 2015 - 21:49, said:
Dupa cum spuneam, pastele nu au intrat pe lista de "retete reusite". Atunci de ce naiba ai postat o reteta pe care nu ai respectat-o, pozele nu-s apetisante, preparatul final nu se incadreaza la "retete reusite"? Nu ma intelege gresit, nu vreau sa te critic, fiecare dintre noi avem "succesuri si esece" in bucatarie. Dar daca iese naspa (rau), ce sens mai are postarea? |
#12
Posted 11 February 2015 - 22:03
tiopedi, on 11 februarie 2015 - 20:49, said:
Pestele este ars . Pastele sunt de-a dreptul gretoase, prea fierte si pline de sos e barbat frate..ce pretentii ai??? e si ne-nsurat...;p cand ma uit la pastele tale imi vine sa bo_asc...fara suparare, dar arata super nasol...acum poate gustul o fi bun desi nu m-as incumeta sa le incerc... |
#14
Posted 12 February 2015 - 04:41
#15
Posted 12 February 2015 - 06:32
De unde apăreți cu toții mă frate?
Mă să-mi bag pwwla ce de critici culinari p-aici, da' când vine vorba de postat la "Ce-ați gătit azi", nu vă vede nimeni. N-ar fi mai corect înainte să comentați că "bă ce nașpa arată, aia e așa aia e pe dincolo", să faceți voi și să vă demonstrați îndemânarea, și abia dup-aia deschideți pliscu' la criticat pe alții? @balauru69: Man, poate când a început să posteze era chiar mulțumit de rezultat. Când au tăbărât iegzperții, a dat înapoi și gata. Pe de altă parte, rețeta pare relativ simplă, nu știu unde anume a început să meargă rău. Poate ne zice autorul. Ca să fiu sincer, ăsta ar fi un amănunt (poate singurul) chiar interesant, ca eventual să poată fi evitat și de alții care ar încerca rețeta asta sau ceva similar. Edited by buntzi, 12 February 2015 - 06:40. |
|
#16
Posted 12 February 2015 - 07:08
Pastele se fierb exact atat cat este specificat pe eticheta. Dupa asta se clatesc cu apa rece.
Pestele arata ok, insa daca dorim sa mancam sanatos aflati ca pestele este recomandat sa se consume crud (sushi) sau in cel mai rau caz gatit la aburi. Pestele prajit isi pierde cam toate proprietatile ...... si tot ceea ce este prajit este si cancerigen Edited by wide-view, 12 February 2015 - 07:11. |
#17
Posted 12 February 2015 - 07:20
#18
Posted 12 February 2015 - 07:28
Arianna-D, on 12 februarie 2015 - 07:20, said:
Unde e recomandat pestele crud??? Pestele uneori trebuie gatit, ca altfel ..... pestele prajit isi pierde multe din proprietatile pe care le are. la fel ca si in cazul legumelor pestele este recomandat sa fie gatit la aburi in general prajelile sunt cancerigene ....... dar asta cred ca o stie toata lumea Edited by wide-view, 12 February 2015 - 07:28. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users