Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Țigări-vamă

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Control efectuat de catre politia de frontiera privind atributiile ce le revin.

P.S. Astept sa vad descinderile din 2012 de la Nadlac!

Edited by Lipsum, 06 February 2015 - 23:23.


#38
nelu_242000

nelu_242000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 08.04.2008
Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este (sau va fi) posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.
Acordul de liberă circulație a fost semnat la 14 iunie 1985 în mica localitate luxemburgheză Schengen. Primele state care l-au implementat au fost Belgia, Franța, Germania, Luxemburg, Portugalia, Spania și Țările de Jos, care și-au deschis între ele granițele la 26 martie 1995. Până în prezent, 30 de state au aderat la Acordul Schengen, dintre care 27 l-au și implementat. Într-un moment istoric, la 21 decembrie 2007, nouă state, majoritatea din centrul și estul Europei, și-au deschis granițele, astfel încât pentru prima dată este posibilă călătoria liberă peste fosta Cortină de Fier.
Din Spațiul Schengen fac parte și Elveția, Liechtenstein, Norvegia și Islanda, care nu sunt membre ale UE. În același timp, Regatul Unit și Irlanda, țări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor.
Statele membre ale Acordului de la Schengen care totodată sunt membre ale Uniunii Europene Bulgaria, Cipru, Croația și România, respectiv statele care sunt doar membre ale Acordului, dar nu ale UE, Elveția și Liechtenstein, nu au început încă să aplice prevederile acordului, dar urmează să o facă în viitor. Cetățenii lor se pot aștepta în continuare la controale de granițǎ între țările lor și țǎrile vecine.
Intrarea Bulgariei și României în spațiul european Schengen de liberă circulație, în luna martie 2011, s-a izbit de opoziția unor state membre, ca cea din partea Germaniei, Finlandei și a Austriei. Asta a reieșit din consultările din ianuarie 2012 ale Consiliului UE în Gödöllo (lângă Budapesta), Ungaria. Intrate în Uniunea Europeană în anul 2007, România și Bulgaria ar fi trebuit, conform înțelegerii inițiale la nivelul UE și în spiritul Tratatului de la Maastricht, să fie primite în zona Schengen în luna martie 2011. Intrarea s-a amânat însă, statele opozante, - oficial unul, două la număr -, motivând că în cele două țări ar fi unele lacune în domeniul reformelor de justiție și (tot motivație) din cauza corupției.[1] .
Ca urmare a numărului mare de refugiați[2] originari din Asia, Africa de Nord etc., Franța și Italia par să fi cerut în 2011 modificarea Acordului Schengen. Această poziție este sprijinită și de alte state membre, între care Grecia și România. Totuși, România, prin opinia președintelui Traian Băsescu, a exprimat părerea că o eventuală modificare a Acordului ar trebui să se facă abia după admiterea Bulgariei și României, cu alte cuvinte în spirit de corectitudine să nu se schimbe regulile jocului în timpul jocului.

#39
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Asta nu contrazice cu nimic din ceea ce am postat! ;)

#40
nelu_242000

nelu_242000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 08.04.2008
Atat timp cat nu esti in Schengen, nu poti intra in alta tara Schengen fara a arata documentele si eventual un control!

Tu nu ai vazut descinderile? Caz de la Oravita, sef sau ce drac era arestat pt luare de mita si sotia lui avocata la fel!

#41
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Si eu ce-am zis? Controlul documentelor si a altor aspecte legale NU este control vamal.
Vad ca intelegi greu, deci trebuie sa folosesc ilustratii.

Aceste este VAMESUL. El efectueaza CONTROLUL VAMAL.(control vamal – acte specifice efectuate de autoritatea vamalã pentru a asigura aplicarea corectã a reglementãrilor vamale si a altor dispozitii legale privind intrarea, iesirea, tranzitul, transferul si destinatia finalã ale mãrfurilor care circulã între teritoriul vamal al României si alte tãri, inclusiv stationarea mãrfurilor care nu au statutul de mãrfuri românesti; aceste acte pot sã includã verificarea mãrfurilor, a datelor înscrise în declaratie, existenta si autenticitatea documentelor electronice sau scrise, examinarea evidentelor contabile ale agentilor economici si a altor înscrisuri, controlul mijloacelor de transport, controlul bagajelor si al altor mãrfuri transportate de sau aflate asupra persoanelor, precum si efectuarea de verificãri administrative si alte acte similare)
[ http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/8008119/1/4791250-mediafax-foto-liviu-chirica.jpg?width=630 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Acesta este POLITISTUL DE FRONTIERA. Acesta efectueaza controlul documentelor necesare pentru trecerea legală a frontierei; asigură derularea corectă a traficului de persoane și mărfuri în punctele de trecere; asigură controlul trecerii frontierei a armelor și munițiilor etc.
[ http://informatorulmoldovei.ro/wp-content/uploads/2012/10/vama-Control-bagaje1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Copii, retineti!
POLITIST DE FRONTIERA ≠ VAMES

View Postnelu_242000, on 06 februarie 2015 - 23:30, said:

Tu nu ai vazut descinderile? Caz de la Oravita, sef sau ce drac era arestat pt luare de mita si sotia lui avocata la fel!
Eu le-am vazut. Ai sustinut ca acestea eu fost si la Nadlac. Arata-mi-le pe acelea de la NADLAC!

Edited by Lipsum, 06 April 2015 - 16:54.


#42
nelu_242000

nelu_242000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 08.04.2008
La ora asta vrei prea multe! In ianuarie cand am plecat din Ro, la Cenad, Politistul de frontiera facea munca Vamesului, ii cauta si dadea toate bagajele jos din masina unui individ, nu scria pe el vames, ci politist de frontiera!
Poate ca ar fi trebuit sa il intreb daca este legal ce face? Dar te las pe tine sa ii intrebi!

#43
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
N-ai inteles nimic si nici nu pari genul care pricepe repede.
Informeaza-te inainte de mai posta prostii pe aici.
Iti mai postez o data atributiile celor doua institutii.

Politia de Frontiera (MAI) - este institutia specializata a statului care exercita atributiile ce ii revin cu privire la supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a faptelor specifice criminalitatii transfrontaliere savarsite in zona de competenta, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, pasapoartelor si strainilor, asigurarea intereselor statului roman pe Dunarea interioara, inclusiv bratul Macin si canalul Sulina situate in afara zonei de frontiera, in zona contigua si in zona economica exclusiva, respectarea ordinii si linistii publice in zona de competenta, in conditiile legii

Directia Generala A Vamilor (ANAF) - Autoritatea vamala exercita, in cadrul politicii vamale a statului, atributiile conferite prin reglementarile vamale pentru realizarea controlului vamal al marfurilor introduse sau scoase din tara.

Edited by Lipsum, 06 February 2015 - 23:55.


#44
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Lasa-l in pace ca are mai mult timp liber si incapatinare decit capacitate de intelegere.

#45
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
1. La frontiera cu Ungaria nu se mai efectuaza control vamal ...ci doar controale normale(aleatorii).De obicei sunt trase pe dreapta si controlate vehiculele/persoanele care prezinta suspiciuni sau care sunt date in consemn
2. La vamile cu tarile non-ue se efectueaza control vamal. Control vamal inseamna ca toate vehiculele/persoanele sunt oprite si identificate , te pun sa declari bunurile pe care le transporti si apoi trec la controlul propriu zis.(mai formal sau mai exagerat)

Edited by polizei, 13 February 2015 - 16:15.


#46
owydyu

owydyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 780
  • Înscris: 17.04.2007
E bine că am stabilit care e treaba cu vama.Posted Image Dar totuși,tovarăși cu ce cantitate de tabac se poate calători legal în germania?

#47
drepan

drepan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 330
  • Înscris: 29.05.2008
la 4 cartuse de tigari nu o sa se ia nimeni de tine. le spui ca stai in germania 3 luni in vizita si ti-ai adus tigari cu tine ca la ei sunt scumpe. cand te prind cu 10 cartuse sau ca altii cu geanta plina atunci o sa te acuze de trafic de tigari si-ti da amenda. te trece la calculator si datile viitoare cand te prind ca intri la ei te vor cauta in bagaje de tigari. Mai bine cari 4 cartuse si nu esti in baza lor de date ca posibil traficant si salvezi jena si timpul irosit pe viitor pt controale in bagaje.

Edited by drepan, 20 March 2015 - 19:03.


#48
alexandrua42

alexandrua42

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 07.03.2008
salutare. cate pachete de tigari pot lua din R. moldova? teoretic 2 pachete. practic cate? daca iau 2 cartuse vor exista probleme?

#49
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,808
  • Înscris: 10.12.2006
Practic poti lua oricate poti ascunde in masina, eu iti recomand rezervorul ca e mai incapator. Pentru doua cartuse nu merita sa faci puscarie, ca te iau colegii de celula de fraier, deci eu zic sa umpli la maxim ca sa ti se merite.
Teoretic poti lua doua pachete.

#50
owydyu

owydyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 780
  • Înscris: 17.04.2007
Nu se pune problema de pușcărie;este doar o amendă contravențională.Problema este că nici eu nu am aflat cu ce cantitate se poate tranzita granița;Deocamdată doar gargară!Posted Image

#51
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,808
  • Înscris: 10.12.2006
Bine, tu ai intrebat de UE si el de RM, e altceva.

N-ai iesit inca din tara? Cand iesi, intreaba-i pe aia care-ti verifica buletinul, daca nu stiu ei nu stie nimeni :))

#52
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Știe cineva cate cartușe de țigări am voie sa duc într-un stat UE?
Citeam pe un site ca e permis 800 țigări, echivalentul a 4 cartușe? cam mult
Cineva imi spunea ca e permis un cartuș jumate de persoana.
Daca aveti informații din surse sigure si oficiale, va rog sa mă ajutați
Mulțumesc anticipat


#53
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
http://europa.eu/you...sh/index_ro.htm

plm, greu cu google, primul rezultat la cautarea "vama tigari"

Edited by gumball3000, 29 June 2015 - 17:21.


#54
zveroboi78

zveroboi78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 01.10.2013
4 cartuse/persoana, daca intri intr-un stat UE venind din alt stat UE
2 cartuse daca vii din afara UE

Surse: site-urile administratiilor vamale din Ro si Fr Posted Image
http://vosdroits.ser...iers/F804.xhtml
https://www.customs...._comunitar.aspx

Edited by zveroboi78, 29 June 2015 - 17:29.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate