Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

Dermatita seboreica.

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
florincta2

florincta2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.08.2014
Veti gasi cu o singura cautare a acestor doua cuvinte din titlu, zeci de articole mai bine sau mai slab documentate. Postarea mea are rolul strict de a descrie modul in care am reusit sa tin sub control aceasta afectiune atat de sacaitoare din punct de vedere estetic si nu numai si care la mine s-a manifestat sever de-a lungul a 12 ani.
Inca o data precizez ca relatez strict experienta mea care pentru unii poate fi edificatoare, iar altii se vor grabi sa critice spusele mele, probabil acuzandu-ma ca nu detin vreun titlu de Doctor in dermatologie.
Voi incepe cu modul meu de alimentatie pe care l-am avut de mic copil pentru ca poate ajuta la determinarea patologiei acestei boli de piele. De la varste fragede am consumat alimente bogate in grasimi, multe lactate, multe fainoase (faina alba), mult zahar, multe sucuri carbogazoase si multe dulciuri procesate si in acelasi timp foarte putine legume si fructe in starea lor naturala. Ca in cazul oricarui copil, toate aceste lucruri nu au parut sa ma afecteze in vreun fel pana in momentul adolescentei, fiind foarte activ si pastrandu-mi tot timpul greutatea corporala la niste limite de multe ori sub cele normale.
Apoi la implinirea varstei de 14 ani au inceput sa apara problemele specifice, care fac viata grea unui adolescent si anume problemele cu tenul. Cred ca deja stiti la ce ma refer asa ca voi spune ca pe langa cosurile aferente varstei, m-am "captusit" si cu o dermatita de toata frumusetea. Si acum o sa descriu putin felul cum a erupt la mine boala ca sa intelegeti in special cei care aveti probleme, ca nu a fost deloc o forma usoara. M-am trezit intr-o dimineata cu niste mancarimi ingrozitoare de scalp si cu niste dungi mari si rosii in jurul nasului care porneau de undeva dinspre ochi. La varsta acea eu inca eram la faza jocurilor pe calculator si a altor lucruri care ii preocupa de multe ori pe copii, asa ca nu am dat prea multa importanta, mai ales ca nu sufeream de nicio durere, ci de niste mancarimi temporare. Asa mi-am petrecut adolescenta, cu niste coji ingrozitoare in cap, cu o permanenta roseata in jurul nasului si a zonei sprancenelor si cu multa neincredere sociala cauzata de acesti factori.
Nu eram intr-o forma foarte buna si realizam lucrul asta insa nu prea faceam nimic in acest sens. Apoi, in jurul varstei de 20 de ani, la recomandarea familiei am vizitat prima oara un dermatolog. Mentionez ca era un medic in varsta care mi-a pus imediat diagnosticul de dermatita seboreica si mi-a mentionat ca e o boala destul de comuna si oarecum trecatoare. Tot atunci am auzit prima oara de sampoane si diferite creme pentru tratarea bolii care ma chinuia si pe care le-am si incercat cu rezultate uimitoare.
Am urmat tratamentul intocmai cum imi fusese prescris si nu imi venea sa cred ca problemele mele disparusera in totalitate. Eram fericit si credeam ca lucrurile vor merge bine in acest sens, avand tot timpul grija sa ii apostrofez pe cei care imi spusesera ca nu prea sunt sanse sa ma vindec total. Apoi dupa cateva luni am avut parte de o dezamagire crunta, cand boala s-a intors intr-o forma mai agresiva decat prima oara. Au urmat zeci de vizite la medici, mii de roni cheltuiti pe vizitele la acesti medici, vazuti intr-o lumina foarte buna in judetul Constanta si alte mii de roni cheltuiti pe tratamentele prescrise de acestia. Am inghitit cateva luni zeci de pastile care aveau rolul de a inhiba secretia de sebum (e vorba de Sotret de 50mg), am folosit zeci de sampoane indreptate spre aceasta afectiune (NIZORAL, KELULAL DS, BLUE KAP, ETC.). Toate aceste lucruri s-au intamplat in decursul catorva ani si au avut ca efect niste bucurii trecatoare, urmate de niste dezamagiri permanente.
In momentul in care urmam un tratament medicamentos lucrurile mergeau bine, ulterior degrandu-se dupa ce incetam acest tratament. Situatia cu sampoanele si lotiunile de curatare a fetei era oarecum similara, in sesnsul ca la un moment dat schimbam samponul periodic si acest fapt avea un efect pozitiv temporar. Precizez ca foloseam numai produse scumpe si de "inalta calitate" si credeam orbeste in ele.
Ajuns la capatul puterilor in jurul varstei de 25 de ani am inceput o serioasa documentare pe Internet. Lucrurile erau confuze si ce este mai rau, erau confuze din cauza persoanelor indreptatite sa dea sfaturi. Veti gasi pe Internet o serioasa propaganda produselor cosmetice care "trateaza" aceasta boala si din care se castiga sute de milioane de euro la nivel global.
Teoria conform careia companiile producatoare de medicamente nu au niciun interes sa trateze definitiv anumite afectiuni pentru ca in felul asta castigurile lor ar fi signifiant mai mici, mi se parea din ce in ce mai plauzibila.
Apoi pe diferite forumuri am gasit o oarecare legatura directa intre alimentele consumate si bolile pe care le avem. Rotitele mele incepeau sa se miste in directia aceasta, insa foarte greoi. Eram foarte sceptic ca o ordine in cea ce consumam si in acelasi timp un program de somn mai echilibrat m-ar putea ajuta. Mi se pareau fanteziste, puerile si amuzante tratamentele homeopate (nu mi-am schimbat parerea nici acum in sensul acesta, doar ca in anumite farmacii de tip "Plafar" se pot gasi alimente foarte indicate in general, insa in cea ce priveste "Codita soricelului" si alte denumiri de "medicamente" care nu au vazut un milligram din acea planta pe care se presupune ca o au la baza raman in continuare foarte sceptic).
Din aproape in aproape am observat ca o sistare din alimentatie a grasimilor (de origine vegetala sau animala), se lega direct de o scadere in intensitate a simptomelor bolii. Am experimentat luni de zile acest lucru, fiind incantat de fiecare data de rezultate. Mancam o saptamana alimente foarte sarace in grasimi si lucrurile mergeau bine la nivelul pielii, dupa care intentionat ma indesam cu ciorbe pline de ulei, carne grasa sau pizza. Ma inroseam instantaneu aproape in momentul in care consumam alimentele "uleioase".
Maturizarea mea a atras dupa sine o documentare mai profunda, de data aceasta in carti legate de nutritie, foarte bine documentate. De la un tanar sceptic ca alimentatia conteaza asa de mult in bolile pe care le capatam de-a lungul vietii si care credea 100% in medicina conventionala, am trecut aproape brusc in tabara celor priviti ciudat la evenimente ca nu mananca "mai nimic".
Trebuie sa va mentionez ca o perioada am consumat alimente a caror lipide se apropiau de 0g per 100g, in sensul ca ma uitam pe eticheta vreunui produs si il puneam in gura doar daca se situa la o valoare maxima de 2g de grasimi per 100g de produs. Familia si prietenii ma considerau "nebun" si ma vedeau ca pe un fel de ipohondru, manifestandu-si neincrederea in alimentatia mea. Mama imi explica ca toate felurile de mancare au rolul lor si ca ea nu imi da nimic care sa ma otraveasca. Imi spunea "lasa prostiile si apuca-te de mancat serios pentru ca altfel te vei imbolnavi in cele din urma".
A urmat o perioada de stagnare in care era suficient sa imi aleg alimente cat mai fade din punct de vedere al gustului (se stie ca grasimea este cea care da un gust mai intens alimentelor) ca lucrurile sa mearga bine cu dermatita. Apoi ,incurajat de succesul avut, aruncand un ochi in oglinda am observat ca la 25 de ani aveam un inceput de burta, multe alunite pe corp si nu in ultimul rand o usoara celulita in jurul abdomenului mi-am spus clar ca ceva inca nu e in regula.
Din dorinta de a afla lucruri noi despre in nutritie, mi-a cazut in mana mai intai cartea "Cum sa traim 150 de ani" de Mikhail Tombak, apoi o carte de capatai in domeniul alimentatiei si anume "Studiul China" de J. Campbell.
Aceasta lucrare stiintifica mi-a schimbat total modul in care priveam mancarea mea de zi cu zi. Daca la momentul respectiv (inainte de citirea cartii) inca mai consumam carne foarte slaba de pasare (piept de pui, piept de curcan), consumam deasemenea paine alba si zahar din belsug, pe masura ce devoram fiecare pagina a acestei lucrari renuntam treptat la fiecare obicei nesanatos pe care il aveam (din punct de vedere nutritional). Au urmat apoi cateva filme documentare legate de manipularea in masa a marilor producatori de alimente la fel de bine burdusite cu informatii foarte pertinente si sute de articole atat autohtone cat si din afara tarii legate de modul in care este bine sa mancam.
La momentul de fata am 26 de ani, cateva luni bune (aproape un an) de cand mananc alimente strict de origine vegetala si in proportie de 70% nepreparate termic. Am slabit in jur de 10 kg ajungand astfel la o greutate ideala raportata la inaltimea mea (nefacand sport aproape deloc din lipsa de motivatie si de timp),  am stopat aparitia alunitelor la nivelul pielii, iar celulita a disparut complet.
Ma simt ca si cum am renascut si ma simt foarte puternic mental, exact ca in momentul in care ma lasasem de fumat (acum 4 ani dupa ce fumasem in jur de 6 ani ). Despre boala care m-a determinat sa fac aceasta schimbare in viata mea, o consider acum o "binecuvantare", in sensul ca tocmai "ea" a fost cea care m-a determinat sa fac ceva pentru mine. Despre prezenta ei nu pot spune decat ca o mai simt foarte rar in momentul in care fac exces de oleaginoase (nuci, migdale, arahide) toate crude si toate consumate in cantitatii derizorii gen maxim 2 nuci pe zi, sau maxim o mana de alune, caju, etc. Se intampla sa aud intrebari de genul "Bine, bine dar ce mananci?", aceasta intrebare amuzandu-ma in masura in care acum ceva timp as fi pus-o chiar eu. Ei bine mananc multe fructe cat mai variate (banane, mere, portocale, pomelo, rodii, cirese, fructe de padure, etc.), multe leguminoase (naut, fasole alba, fasole pestrita, etc., de altfel aceastea fiind singure alimente pe care le prepar termic) si multe legume. Mentionez ca incerc sa consum toate cele descrise mai sus in perioada in care ele se coc natural chiar daca sunt de pe teritoriul nostru sau importate. Adica nu mananc cirese sau rosii iarna. Deasemenea nu imi lipsesc din alimentatie nici oleaginoasele, radacinoasele, si nici cerealele integrale (orez brun, hrisca, quinoa, etc.).
Va multumesc daca ati ajuns cu lectura pana aici si inca o data precizez ca este un cod alimentar care i se potriveste organismului meu, voi puteti sa va gasiti propiul dumneavoastra drum de urmat in cea ce priveste alimentatia (daca imi permiteti sa va dau acest sfat).
Sper ca voi primi un feed-back pozitiv de la multi dintre voi care se confrunta cu probleme pe care le-a avut si eu si nu numai. Daca din punct de vedere medical gresesc in vreun fel in cea ce priveste alimentatia, rog sa fiu "amendat" pe cale scrisa de catre persoanee avizate in domeniul medical. Multumesc inca o data si mult succes in combaterea oricarei boli prin alimentatie.

Edited by florincta2, 05 February 2015 - 17:03.


#2
niposs

niposs

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 06.05.2009
Eu nu citesc asa ceva!

Faci si tu un rezumat?

#3
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Ai scris cateva sute de cuvinte ca sa ne spui pe scurt ca ai devenit vegetarian, te felicit, si da-i inainte, poate ar fi mai indicat sa pui si niste meniuri pentru cei interesati.

#4
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Avand in vedere ca nu exista vreun remediu care sa te scape complet, mie imi vine greu a crede ca daca ai devenit acum vegan toate-s bune si frumoase.

#5
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 gumball3000, on 05 februarie 2015 - 17:32, said:

Avand in vedere ca nu exista vreun remediu care sa te scape complet, mie imi vine greu a crede ca daca ai devenit acum vegan toate-s bune si frumoase.
De vindecat nu sa vindecat....dar macar nu mai erupe,totusi e un progres foarte mare pentru o boala incurabila.

#6
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013

 gumball3000, on 05 februarie 2015 - 17:32, said:

Avand in vedere ca nu exista vreun remediu care sa te scape complet, mie imi vine greu a crede ca daca ai devenit acum vegan toate-s bune si frumoase.

Totul este in creierul nostru, daca esti impacat cu tine, si traiesti frumos, fara stress, fara sa te consumi pentru orice, cred ca poti sa mananci si pietre, probabil ca asta este echilibrul lui interior, vegetarianismul, eu personal mi-am propus sa mananc orice, dar cu masura, fara excese, si sa am o dieta cat mai variata, si mi-am mai propus sa imi ascult corpul, era o discutie la tv in care cineva spunea ca atunci cand avem o pofta de ceva, in acel ceva este ceva dupa care tanjeste corpul nostru.

#7
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Ca sa supravietuiesti mancand doar pietre ar trebui sa ai si un organism capabil sa se hraneasca prin fotosinteza.

Edited by gumball3000, 05 February 2015 - 17:43.


#8
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Dacă chiar vrei să ajuți,pune un rezumat.
Sau ăsta este rezumatul?
Parcă l-as citi pe Balzac.

#9
florincta2

florincta2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.08.2014
Am scris cateva sute de cuvinte in speranta ca cei care sufera de aceasta afectiune se vor regasi in ele. In general, pe toate site-urile gasesti articole despre simptome, tratament si cam atat. Am incercat sa empatizez cu cititorii care sufera o usoara "drama" din cauza acestei boli si ale caror puteri de a lupta impotriva ei se apropie de final.
In cea ce priveste remarca ca la un moment poti sa ajungi sa mananci si pietre atat timp cat esti echilibrat, pot spune ca sunt de acord. Ca sa fi totusi echilibrat si sa poti avea o alimentatie cat mai variata (aici incluzand si anumite alimente presupuse daunatoare), cred ca trebuie sa pleci de la un moment de echilibru. Eu am specificat ca am facut anumite excese in copilarie si adolescenta, care mi-au determinat o anumita conditie medicala.
Reintorcandu-ma la aceasta conditie medicala, am mentionat ca am avut rezultate foarte bune si cand am adoptat o alimentatie saraca in grasimi(nu neaparat vegetariana). Incurajat fiind de faptul ca poti "ajusta" anumite neajunsuri fizice prin alimentatie, am trecut mai departe. De curand am observat o relatie stransa intre sindromul de intestin permeabil si simptomele pe care le aveam eu (pe langa dermatita si excesul de sebum, imi apareau foarte des alunite, cosuri si aveam o piele destul de neplacuta).
Deasemenea din cat am putut eu personal sa ma documentez (nefiind de specialitate si neavand tot timpul acces la cele mai bune materiale de studiu), am putut totusi identifica anumite cauze care ar putea sa imi fi provocat acest sindrom de intestin permeabil.
Nu vreau sa credeti ca sunt vreun ipohondru, insa cred ca nu pot fi condamnat ca la 26 de ani imi doresc sa am un corp si o piele cat mai frumoase. Ca atare va multumesc inca o data si astept parerile voastre legate de acest subiect, pentru ca in urma acestor pareri se pot trage concluzii folositoare.

#10
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013

 gumball3000, on 05 februarie 2015 - 17:42, said:

Ca sa supravietuiesti mancand doar pietre ar trebui sa ai si un organism capabil sa se hraneasca prin fotosinteza.

Am uitat sa pun " ", scuzele mele

#11
florincta2

florincta2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.08.2014
In cea ce priveste rezumatul mentionat mai sus si presupunand ca e vorba de rezumatul cartii "Studiul China", am sa incerc sa descriu in linii mari despre ce e vorba, desi va asigur ca citind cartea veti descoperi mult mai multe lucruri interesante si demne de luat in seama.
In consecinta sperand ca va voi trezi interesul legata de aceasta, am sa incep:
Doctorul T. Colin Cambell este un american convins ca dieta vestica bazata consumul de lactate si carne (mai ales carne rosie - vita, porc), este punctul de plecare al unei alimentatii sanatoase.
Alegandu-si studiul medical ca profesie, la un moment dat, adunand mai multe informatii si trecand printr-o serie de evenimente mai mult sau mai putin fericite, are o revelatie si face pasi destul de mici in orientarea catre o alimentatie strict vegetariana.
Parcurgand o serie de etape si luptandu-se cu conceptia bine impamantenita (prin anii '70 parca) conform careia calciul si proteinele de inalta calitate nu pot fi asimilate de organismul uman decat din surse de origine animala, acest medic chirurg, devenit ulterior nutritionist in paralel, are parte de sansa vietii lui cand afla ca va face parte din echipele participante la un studiu la scara foarte ampla, demarat de un ministru chinez imbolnavit de cancer.
Acest studiu cauta o corelatie intre alimentatie si cancer. Astfel incat s-a demonstrat ca populatia saraca din anumite regiuni ale globului, care din motive financiare nu reuseau sa aiba parte de o dieta bazata pe carne si lactate, in schimb consuma multe plante, aveau un risc de cancer si de boli autoimune (diabet, Alzheimer, etc.) aproape nul. Plecand de la aceste premise, studiul continua cu diferite teste pe soareci de  laborator si pe oameni (voluntari), care dezvoltau anumite celule canceroase, si a caror evolutie a boli era foarte mult accelerata de alimentatia de origine animala si bineinteles in antiteza, foarte mult redusa in cazul rozatoarelor care consumau alimente de origine vegetala.(
Cartea deasemenea prezinta presiunile facute asupra unor ministere care impun niste criterii in cea ce priveste o alimentatie sanatoasa, de catre Asociatia Americana a Lactatelor (nu asta e numele exact, dar idea in sine conteaza) si de marile companii crescatoare de animale pentru consum, tot din America.
Cam despre asta este vorba in carte, prezentat in modul cel mai succint posibil, Sper ca v-am trezit interesul, iar pentru cei care nu au timp sa citeasca o carte atat de stufoasa (aprox. 500 de pagini), puteti urmari filmul "Forks over knives" care este inspirat din aceasta carte si in care apare si T. Colin Campbell autorul acesteia.

Edited by florincta2, 05 February 2015 - 19:04.


#12
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
un rezumat va pot face eu...
dermatita seboreica??? kelual sau alte produse similare... dimineata si seara pe tenul spalat!!! punct!

#13
ciumiki

ciumiki

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 02.09.2010
"Baietelule".....Am boala aceasta de cca 20 ani. Tu vii acum si-mi spui ca ai inventat roata ?    Sa inchida cineva acest topic.

#14
florincta2

florincta2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 23.08.2014
Ciumiki eu doar am descris ce a functionat in cazul meu. Daca cineva considera ca acest topic trebuie inchis nu e nicio problema. Am incercat sa readuc o raza de speranta celor care sufera de aceasta afectiune dermatologica. In cea ce priveste apelativul "Baietelule" folosit de tine, nu pot sa zic decat ca am trecut de mult timp peste momentul in care credeam ca "barbatia" vine  o data cu inaintarea in varsta. Una peste alta, daca nu ai incercat deja ce am descris eu mai sus, in speranta ca te pot ajuta, incearca 3-4 zile sa elimini aproape in totalitate lipidele din alimentatie si te rog spune-mi daca ai observat ceva. Multumesc, o seara buna!

#15
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,492
  • Înscris: 19.04.2009
Spune-mi si mie cum mananci banane coapte natural; apoi pot inchide topicul linistit.
Aria de diete raw vegan e putin mai sus, precum si aria gastronomica.

#16
NicolaeLungu

NicolaeLungu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 02.03.2019
Buna ziua tuturor,
Poate este tardiva aceasta postare dupa atatia ani, dar pot sa va confirm cu tarie : un regim vegetarian (si  in proportie de 70% sau mai mult crudivor) poate vindeca foarte multe boli "incurabile".
Desi medicina clasica a facut progrese remarcabile,chiar uluitoare in ce priveste tratarea bolilor acute si interventiile de urgenta,  bolile cronice (premeditat, parerea mea ) nu se vindeca.
Este foarte profitabil sa aibe pacienti de cursa lunga,nici sa-i  lasi moara dar nu cumva sa se vindece.
Nu acuz toti medicii,marea majoritate asta au invatat la facultate, asta pun in practica, cu cunostinte in domeniul nutritiei minime(nu se preda la facultate). Sunt si alta categorie de medici, care mai tot timpul sunt pe la simpozioane si congrese(a se citi mita mascata) ca sa promoveze si sa vanda tot soiul de medicamente, preferabil cat mai scumpe.
Ca sa elimin ori ce suspiciune, nu sunt vegetarian, ba chiar am fost un gurmand si provin dintr-o familie de gurmanzi, unde carnea era leguma de baza.
Intre timp mi-am schimbat mult stilul de viata, dar repet inca nu sunt vegetarian.
Este o arta sa mananci sanatos, chiar si vegetarian, sa nu ai carente, sa faci o detoxifiere a corpului, si foarte important sa iti placa ce mananci si sa-ti asigure totodata tot ce are nevoie corpul.
Dar  printr-un  regim corect vegetarian crudivor si o cura de detoxifiere bazata pe sucuri de fructe si legume organice, bio (sau obtinut rezultate si fara sa fie bio) se pot vindeca boli precum cancerul, diabetul zaharat, boli autoimune, reumatism,osteoporoza, boli cardiovasculare.
S-au vindecat in toate timpurile, si desi medici respectivi(nu vorbesc de vraci) au videcat miraculos mii si zeci de mii de peroane, intotdeauna au fost ridicuizati, marginalizati si s-a dus o campanie mediatica agresiva impotriva lor, de vreo 70 de ani incoace.
Referitor la dermatita toate tratamentele medicimei aleopate se rezuma la solutii, creme sampoane.
Trateaza efectul, o parte din manifestarile boli, nu cauza. Cauza este mult mai profunda.
Nu am de gand sa intru in polemici si nici sa convig pe nimeni din cei care nu sunt de acord, dar cel care a deschis topicul daca citeste aceste randuri as fi curios sa stiu dupa atatia ani cum se simte.
Probabil intre timp  a mai aprofundat si a aflat mult mai multe despre un stil de viata sanatos. Studiul  China este doar inceputul.
PS. Poti sa fii vegetarian si mancand cartofi prajiti si sa bei cola, sa mananci prajituri cu grasimi hidrogenate, paine alba,cipsuri si toate prostiile.
Asta vorbind doar de alimentatie, mai sunt multe altele care iti otravesc corpul.
Sa fiti sanatosi va doresc!

#17
ciobolincozaur

ciobolincozaur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.03.2010
Dupa ce a disparut de pe piata crema cu mimoza, smirna si propolis Aur Derm, ce alternative bune ati gasit? crema aia facea minuni.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate