Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Ingineri in industria auto - UAE

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Ce manager pe 3.000 de euro? Ala e salariu de palmas in IT acolo, managerii sar bine de 6-7.000. Chestia e ca in Olanda iti mai opreste statul 40-50% impozit, in Dubai nu exista impozite iar costurile sunt la fel, unele mult mai mici.
Nu exista politie religioasa in UAE.

Edited by Friskey, 12 August 2015 - 19:51.


#20
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006

View PostN62B44, on 12 august 2015 - 12:21, said:

[...]Un manager face aici 7000-8000 euro brut, care crezi ca pleaca in Dubai pentru 3000 euro ?

La 7000-8000 euro in Olanda , nu esti magnat, dar iti permiti o casa si o masina rezonabila. Pleaca vreunul  in Dubai sa stea in garsoniera si sa conduca Toyota  Yaris ?

Situatia e similara pentru aproape tot Vestul Europei, un inginer / software developer cu ceva experienta face 3500-6000 euro in medie , care e tampit sa plece fara minim 7-10.000 ?

Politie religioasa e in Arabia Saudita. ( imi povestea cineva care a stat in Riad ) . In UAE posibil sa nu fie.
Era vorba de 7500 net, cash in hand. Și dacă are 3500 net în Europa (cam p-acolo rămâne din 7500 după taxe, nu?), sigur o să zică nu la 7500 pentru vreo 2 ani. Mai gândește-te.
Dacă ai 7500€ aici, nu te oprește nimeni să dai 3/4 din ei lunar și să stai inclusiv în Burj Khalifa sau pe Palm. Depinde de ce cauți și ce vrei să obții de la experiența respectivă. Dacă e un proiect limitat ca durată și vrei doar să faci un ban pentru zile negre, e locul perfect. Cam de-aia se duc și tovarășii ăia în Saudi.
Eu nu am banii de care e vorba în postul lui Groot (sorry, puteai să mă claxonezi pe PM și aș fi răspuns imediat, acuma cred că e cam tardiv) și totuși nu conduc Yaris, apartamentul meu e 1BR (a.k.a doo camere, 1+ 1/2 băi, cameră pentru mașina de spălat) și are vreo 85mp. De vecini nu știu precis cum e, că nu prea mă întâlnesc cu ei. Știu doar că alături de mine stăteau (nu le-am mai văzut de ceva vreme) două superbunăciuni rusești, la piscină m-am întâlnit cu un sirian, prin lift cu niște englezi, e o cucoană localnică care parchează ca o vacă un Evoque, dimineață când plec la servici văd o tante indiancă cu copii așteptând autobuzul școlii, azi m-am încrucișat în parcare cu un pakistani în uniformă de pilot. Deci na, adunătură.

Nu mai confundați UAE cu Saudi chiar dacă au graniță comună și par să se îmbrace la fel. Libertatea rezidenților e mult mai mare în UAE față de oricare dintre statele GCC.

@Groot: da, la banii ăia merită să încerci mai ales dacă ești singur sau cu soția. Dacă ai copii, e mai complicat pentru că școlile au tendința să fie groaznic de scumpe și nu știu cât de bune. Presupun ca nu-s foarte rele, că altfel nu s-ar mulțumi englezii cu ele. Da, majoritatea au curriculum britanic sau similar.
Sunt bani fără taxe (pe care nu îi faci în Europa așa de ușor), calitatea vieții e bună, și chiar dacă ai de lucru ȘI pe afară, nu se moare din asta. Ai ocazia să faci rapid un ban frumos grămadă, singura chestie fiind adaptarea la climă și condițiile în care îți poți găsi din nou job în Belgia când termini proiectul ăsta.

Edited by buntzi, 13 August 2015 - 06:26.


#21
Diesta

Diesta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.03.2012
Corect, depinde ce vrei sa faci. Si eu mi-as permite sa stau pe Palm, dar n-am venit in Dubai pentru vila cu piscina si stat la plaja. Motiv pentru care am un gunoi de studio in impz unde stau cu nevasta. Si asta temporar, pentru ca e faza cu family visa unde trebuie sa ai contract de chirie, nu sa migrezi dintrun hotel in altul. Poate ca la anul o sa iau un 1BR in Barsha 1.

Am avut oferte de joburi peste tot, incepand cu Slovacia si Olanda , terminand cu Londra Dublin si New York. Dupa ce am calculat (excluzand USA, prea departe pentru mine acum) cu cat raman din ce salarii propuneau aia, mi-am dat seama ca in tarile vest europene doar te _muti_ sa traiesti acolo decent, NU sa faci bani . In Olanda de exemplu e impozit progresiv, cu cat faci mai mult, cu atat impozitul creste. Chiria, la fel, fara 1000 de euro pe luna nu gasesti sa stai solo, si departe de oras. Masina, daca o ai pe nu stiu ce combustibil, costa de te rupe asigurarea (nu mai stiu care e mai mare, la motorina sau benzina).

Cam aceleasi costuri si in Anglia, excluzand Londra, unde chiar chiria are preturi astronomice chiar si pentru ei. Or, eu unul, ca obiectiv am facutul de cash si intors acasa, sau daca e chiar foarte nasol acasa, sa ma gandesc atunci unde ma duc, daca oi avea copii , si mai sunt factori de decizie.

Una peste alta, clar in Dubai daca ai o meserie buna o duci mai  bine decat in Europa Vestica. Si nu e chiar dracul pe pamant cum spune lumea (in necunostinta de cauza).

Ca sa fim si ONTOPIC, da, merita sa vii pentru 7500E pe luna, daca vrei sa-i strangi si esti singur (fara nevasta si copii), poti sa ramai cu 5000 in mana dupa ce iti platesti chiria utilitati , masina inchiriata si mancare. Daca ai familie, e putin mai complicat sa tii nevasta + copiii la scoala, plus ca te costa vizele destul. Cu alte cuvinte, nu prea merita, doar in cazul in care si ea lucreaza pe bani decenti. Acum depinde ce stil de viata ai, si depinde daca poti rezista tentatiilor de aici. Caldura nu e chiar asa nasoala, si stai calm ,ca sunt legi stricte de munca, nu te pune nimeni sa stai catarat pe blocuri ziua la pranz cand sunt 50 de grade. Daca prinzi contractul din Octombrie pana in Mai, nu ai nicio problema cu caldura.

Edited by Diesta, 13 August 2015 - 08:03.


#22
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

View PostDiesta, on 13 august 2015 - 07:56, said:

sa ma gandesc atunci unde ma duc,

Una peste alta, clar in Dubai daca ai o meserie buna o duci mai  bine decat in Europa Vestica.
Pai din ce zici, Dubai ar fi optiunea perfecta, pt ca, dupa cum spui, o duci mai bine decat in Europa Vestica si nu e asa departe ca SUA.

#23
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Iarăși, depinde ce urmărești. Dacă scopul final e emigrarea, atunci lucrurile se schimbă nițel pentru că în Europa și US poți căpăta cetățenie, aici nu.
Ca loc de strâns bani, aș zice că e într-adevăr cel mai bun. Probabil se pot strânge mai mulți bani în Saudi (plătesc mai bine, traiul ceva mai ieftin) dar viața zilnică e mult mai de kkolu.

#24
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,897
  • Înscris: 25.06.2007

View Postbuntzi, on 13 august 2015 - 08:25, said:

în Europa și US poți căpăta cetățenie, aici nu.
Ca loc de strâns bani, aș zice că e într-adevăr cel mai bun. Probabil se pot strânge mai mulți bani în Saudi (plătesc mai bine, traiul ceva mai ieftin) dar viața zilnică e mult mai de kkolu.
Poate nu pe toti ii intereseaza cetatenia, foarte mari diferente dpdv practic intre rezidenta permanenta si cetatenie nu sunt.

View Postbuntzi, on 13 august 2015 - 08:25, said:

Ca loc de strâns bani, aș zice că e într-adevăr cel mai bun. Probabil se pot strânge mai mulți bani în Saudi (plătesc mai bine, traiul ceva mai ieftin) dar viața zilnică e mult mai de kkolu.
Pai te cam contrazici: Emirate sau Saudia, care e locul cel mai bun de strans bani?
Oricum daca vrei bani, asa cum ai spus, nu mai conteaza viata zilnica, oricum nu prea ai ce interactiona cu aia, mai mult serviciu - acasa - serviciu - acasa si tot asa, important e sa strangi banul cat mai repede ca sa te intorci in Europa.

#25
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006
Eu am zis care sunt diferențele. Cât de tare contează pentru diferiți indivizi e altă parte. Ideea mea era că în EU+US, dacă vrei, POȚI căpăta cetățenie. În GCC, poți să vrei tu de o mie de ori, NU capeți. Emirati te naști, nu devii.
Cu strânsul banilor, nu cred că e contradicție. E adevărat că (măcar teoretic și cam spre extrem) nu te interesează viața socială dacă scopul primar e strânsul banilor, dar aș zice că e vorba de un raport între rata de strângere a banilor vs. condiții de viață.
Da, în Saudi de obicei salariile sunt mai mari și costul vieții mai mic, DAR:

- condițiile climatice sunt mult mai dure decât în UAE;
- timpul liber este complet mort din cauza ideilor cretine pe care le au saudiții;
- discriminarea străinilor și nedretățile poliției sunt mult mai dure și mai frecvente decât în UAE;
- poliția religioasă;
- tratamentul femeilor - prin prisma faptului că nu prea ai cum să-ți aduci soția în vizită, si dacă totuși vine, ce o sa facă toată ziua cât ești tu la job? Uite cazul colegului Diesta, mai sus. În UAE, soția vine și pleacă fără să-i ceară nimeni socoteală, VOA gratis pe aeroport, valabilă o lună de zile. În Saudi...
- pașaportul este MEREU în posesia sponsorului și trebuie să-l ceri de fiecare dată când vrei sa pleci undeva, ceea ce nu e cazul în UAE decât în cazuri de abuz al firmelor respective;
Or mai poate și altele, dar zic că e destul pentru exemplificarea punctului meu de vedere.

În UAE, salariile sunt doar marginal mai mici, costul vieții este marginal mai mare (aș estima 10-15% cu totul diferență față de Saudi) dar calitatea vieții este foarte mult diferită în bine.
E mai clară acum afirmația mea?

Edited by buntzi, 13 August 2015 - 09:48.


#26
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,797
  • Înscris: 02.02.2010

View Postbuntzi, on 13 august 2015 - 06:11, said:

Era vorba de 7500 net, cash in hand. Și dacă are 3500 net în Europa (cam p-acolo rămâne din 7500 după taxe, nu?), sigur o să zică nu la 7500 pentru vreo 2 ani. Mai gândește-te.
Dacă ai 7500€ aici, nu te oprește nimeni să dai 3/4 din ei lunar și să stai inclusiv în Burj Khalifa sau pe Palm. Depinde de ce cauți și ce vrei să obții de la experiența respectivă. Dacă e un proiect limitat ca durată și vrei doar să faci un ban pentru zile negre, e locul perfect. Cam de-aia se duc și tovarășii ăia în Saudi.
Eu nu am banii de care e vorba în postul lui Groot (sorry, puteai să mă claxonezi pe PM și aș fi răspuns imediat, acuma cred că e cam tardiv) și totuși nu conduc Yaris, apartamentul meu e 1BR (a.k.a doo camere, 1+ 1/2 băi, cameră pentru mașina de spălat) și are vreo 85mp. De vecini nu știu precis cum e, că nu prea mă întâlnesc cu ei. Știu doar că alături de mine stăteau (nu le-am mai văzut de ceva vreme) două superbunăciuni rusești, la piscină m-am întâlnit cu un sirian, prin lift cu niște englezi, e o cucoană localnică care parchează ca o vacă un Evoque, dimineață când plec la servici văd o tante indiancă cu copii așteptând autobuzul școlii, azi m-am încrucișat în parcare cu un pakistani în uniformă de pilot. Deci na, adunătură.

Nu mai confundați UAE cu Saudi chiar dacă au graniță comună și par să se îmbrace la fel. Libertatea rezidenților e mult mai mare în UAE față de oricare dintre statele GCC.

@Groot: da, la banii ăia merită să încerci mai ales dacă ești singur sau cu soția. Dacă ai copii, e mai complicat pentru că școlile au tendința să fie groaznic de scumpe și nu știu cât de bune. Presupun ca nu-s foarte rele, că altfel nu s-ar mulțumi englezii cu ele. Da, majoritatea au curriculum britanic sau similar.
Sunt bani fără taxe (pe care nu îi faci în Europa așa de ușor), calitatea vieții e bună, și chiar dacă ai de lucru ȘI pe afară, nu se moare din asta. Ai ocazia să faci rapid un ban frumos grămadă, singura chestie fiind adaptarea la climă și condițiile în care îți poți găsi din nou job în Belgia când termini proiectul ăsta.

7500 euro sunt vreo 4500 net in mana nu 3500. Ideea e ca dupa 30 ani de munca in Olanda iti platesti o casa de 400-500k (cu dobanda subventionata de stat (adica vreo 500-700 euro moca pe luna )), ai o pensie de stat de 1000 euro si inca una privata de 1000-1500 euro la 67 ani.
Nu cred ca rezisti sa stai cu familia 30 ani in Dubai, si habar n-am daca ramai cu vreo pensie. Dubai si alte locuri "prietenoase" sunt pentru tras din greu 2-3 ani, de facut bani buni si de intors in tara de bastina.  Mie personal 7000 euro net nu mi se par bani buni pentru cineva care are pregatirea respectiva si sta in Vestul Europei /Uk/ SUA.
Am prieten roman care a lucrat in Dubai 1 an de zile (Consultant SAP ) si a plecat inainte de a i se termina contractul. Zice ca e mai bine in Olanda.
Romanul e baiat linistit .
Mai stiu un olandez, fost  manager la o firma olandeza de inchiriat echipamente grele de constructie (pentru insulele alea care se construiesc in mare ) care imi povestea care sunt preturile la "rusoaice", baruri, si bautura. Dupa 2 ani de Dubai s-a despartit de nevasta si a avut si ceva probleme de "gestiune" pe la firma.

P.S. Eu din ce vad aici (salarii medii Dubai) sunt ingineri care fac banii astia in Romania lejer.

Edited by N62B44, 13 August 2015 - 20:36.


#27
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

View PostN62B44, on 12 august 2015 - 12:21, said:

Tu ai dreptate din perspectiva ta. Probabil ai plecat din Romania in Dubai.

Eu stau in Olanda si am dat exemple de olandezi/belgieni. Un manager face aici 7000-8000 euro brut, care crezi ca pleaca in Dubai pentru 3000 euro ?

La 7000-8000 euro in Olanda , nu esti magnat, dar iti permiti o casa si o masina rezonabila. Pleaca vreunul  in Dubai sa stea in garsoniera si sa conduca Toyota  Yaris ?

Situatia e similara pentru aproape tot Vestul Europei, un inginer / software developer cu ceva experienta face 3500-6000 euro in medie , care e tampit sa plece fara minim 7-10.000 ?

Politie religioasa e in Arabia Saudita. ( imi povestea cineva care a stat in Riad ) . In UAE posibil sa nu fie.

Brut vs ne totusi poate sa fie o diferenta de la simplu la dublu.
Iarasi banii nu au importanta de capul lor, conteaza raportul salariu tau vs salariu mediu din tara aia, sau salariu vs cheltuieli. Ca din 4000E poate sa-ti ramina 2000 iar din 8000 poate sa nu-ti ramina nimic.
In rest, despre placerea de a trai undeva e doar o treaba de gusturi si cum iti faci viata.

#28
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,325
  • Înscris: 09.09.2006

View PostN62B44, on 13 august 2015 - 20:28, said:

[...]
Bravo lor! E mișto de aflat că viața în Olanda e așa de faină, și nu mai rămâne decât să ne întrebăm de ce nu ajunge mai multă lume acolo.
Poate sectoarele la care te referi tu sunt mult mai dinamice peste tot și joburile sunt mult mai dese și mai bine remunerate, io dacă nu m-am dus destul la școală nu știu detaliile astea.
Sunt foarte mulți care pleacă înainte de finalizarea contractelor. Cei mai mulți nu suportă clima, o altă parte sunt foarte nervoși că nu pot să bea bere pe plajă, alții (ca managerul olandez) ajung în semifaliment pentru că viața de noapte e prea atractivă, alții ajung în fața plutonului de execuție pentru că hey, ce mi se poate întâmpla de la niște heroină, nu?
Să le fie de bine și spor maxim pe unde au ajuns!
Hey ho!

Edited by buntzi, 14 August 2015 - 07:13.


#29
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,797
  • Înscris: 02.02.2010
Fiecare tara are avantaje si dezavantaje si depinde mult de situatia fiecaruia. Ideea e ca din cauza problemelor din zona,  tarile din Golf cer salarii pentru "zone de razboi". Stiu ca situatia nu e atat de grava, dar e de ajuns un atentat ca sa sara salariile cu 20%, sau sa plece expatii masiv.

#30
quantico2708

quantico2708

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,148
  • Înscris: 15.07.2008
problema se pune in felul urmator "venit net" minus "cheltuieli strict necesare"   iar la cheltuieli intra :
-chirie (maxim 45min distanta de locul de munca) ,
-utilitati (curent, internet etc)
-transport (masina , asigurare , combustibil )
-mancare

Eu unul pot da exemplu din experienta proprie München  2500e venit net - 1600e cheltuieli.

#31
Diesta

Diesta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.03.2012

View Postbuntzi, on 13 august 2015 - 09:31, said:

- tratamentul femeilor - prin prisma faptului că nu prea ai cum să-ți aduci soția în vizită, si dacă totuși vine, ce o sa facă toată ziua cât ești tu la job? Uite cazul colegului Diesta, mai sus. În UAE, soția vine și pleacă fără să-i ceară nimeni socoteală, VOA gratis pe aeroport, valabilă o lună de zile. În Saudi...


Din 6 mai 2015, ai voie VOA pe 90 de zile daca esti RO sau EU citizen. (m-am interesat personal la ambasada UAE in Bucuresti cat si la DXB cand am ajuns la retina scan).Dupa care vizita pana in Oman la border si inapoi, iar 3 luni. Oamenii fac asta pe aici frecvent, am auzit de la multi romani.

PS: am si eu un caz care s-a intors in Romania dupa 1 luna jumate, pentru ca nu gasea bautura la discretie :)) Omul a condus dupa 2 zile de Dubai (fara sa se fi interesat inainte despre legi, etc, drept pentru care si-a adus si prietena, dar nu erau luati cu acte, deci respectiva dupa 9o zile trebuia sa faca flic-flac in Oman, plus ca destul de periculos sa stea cu ea in casa, unmarried sex e parnaie si deportare daca te prind...etc) pana la Umm al Quwain la Barracuda sa-si cumpere bere la greu pe care a carat-o in hotel cu o punga de cadouri, a facut vreo 5 drumuri de la masina, apoi nu stiu pe unde a aruncat cutiile ca sa nu vada aia ... ba ca avea sef care ii spunea lui ce sa faca, ca el are idei si nu il lasa nimeni sa si le expuna..

Exista tot felul de indivizi care se adapteaza foarte bine, bine, mai greu sau deloc. Unul e obisnuit sa bea 3 beri seara la TV, altul vrea pe plaja, altul vrea sa se linga cu femeia in mijlocul strazii, altul care vine de la 24 de grade vara (vezi Olanda), cand dai de 45-47 la umbra...e cam nasol..si sunt multe de spus. Si da, ca sa iesi in pub aici sa bei niste beri si sa mananci ceva, trebuie sa nu te mai gandesti ca ai venit sa faci bani. Un exemplu recent la Madinat Jumeirah la Souk, printre tarabe cu diferite chestii sunt si niste puburi cu terasa. Am fost cu un prieten am ras 5 beri de caciula + o friptura americaneasca si ne-a scuturat de 800 de dirhami... adica 200E, in limbaj european.

Edited by Diesta, 16 August 2015 - 11:13.


#32
quantico2708

quantico2708

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,148
  • Înscris: 15.07.2008
in primul an in Germania beam 3 beri pe zi ...in al doilea an una ....dupa 4 ani nu mai beau deloc bere acasa ....doar ocazional in oras ca doar nu o sa beau apa la acelasi pret.

#33
AlienBodo

AlienBodo

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 324
  • Înscris: 23.09.2003

View PostDiesta, on 13 august 2015 - 07:56, said:


Cam aceleasi costuri si in Anglia, excluzand Londra, unde chiar chiria are preturi astronomice chiar si pentru ei. Or, eu unul, ca obiectiv am facutul de cash si intors acasa, sau daca e chiar foarte nasol acasa, sa ma gandesc atunci unde ma duc, daca oi avea copii , si mai sunt factori de decizie.

Una peste alta, clar in Dubai daca ai o meserie buna o duci mai  bine decat in Europa Vestica. Si nu e chiar dracul pe pamant cum spune lumea (in necunostinta de cauza).



Te contrazic. Lucrez in Anglia de 2 ani, am lucrat prin Orient 4 ani, asa ca stiu ce zic. Fac bani mai mult decat suficienti in Anglia, si prin asta ma refer la ce bani imi raman dupa cheltuielile lunare cu un trai decent si civilizat. Si nu, nu lucrez ca manager, director sau mai stiu eu ce, ci ca inginer.

#34
Diesta

Diesta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.03.2012

View PostAlienBodo, on 19 august 2015 - 11:41, said:

Te contrazic. Lucrez in Anglia de 2 ani, am lucrat prin Orient 4 ani, asa ca stiu ce zic. Fac bani mai mult decat suficienti in Anglia, si prin asta ma refer la ce bani imi raman dupa cheltuielile lunare cu un trai decent si civilizat. Si nu, nu lucrez ca manager, director sau mai stiu eu ce, ci ca inginer.

Depinde de fiecare ce inseamna mai mult decat suficient :) mie nu imi place Londra, nu imi plac englezii, nu imi place vremea, condusul pe stanga si nici preturile de acolo care sunt mult over rated pt ce este orasul ala. Chiar tu ai spus-o ca ai un trai decent si civilizat, ori eu momentan nu imi doresc sa traiesc civilizat in alta tara si doar atat, vreau sa strang si niste bani daca tot o duc bine. Asa am avut si eu oferte de job-uri la greu prin Londra Dublin si Amsterdam, cu salariu decent pentru zonele alea, cat sa ai un trai civilizat, dar atat. Te mutai si traiai acolo, that was it. Mai ales ca am intalnit in Europa comportament din ala prost, pentru ca esti roman, iti iei banii , nu e nicio problema, dar ai ceva mai mult de munca fata de un englez si te promoveaza ceva mai greu (am un exemplu in Praga la o firma de telecomunicatii). BTW, si eu sunt inginer, dar IT.

#35
AlienBodo

AlienBodo

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 324
  • Înscris: 23.09.2003

View PostDiesta, on 27 august 2015 - 12:37, said:

Depinde de fiecare ce inseamna mai mult decat suficient Posted Image mie nu imi place Londra, nu imi plac englezii, nu imi place vremea, condusul pe stanga si nici preturile de acolo care sunt mult over rated pt ce este orasul ala. Chiar tu ai spus-o ca ai un trai decent si civilizat, ori eu momentan nu imi doresc sa traiesc civilizat in alta tara si doar atat, vreau sa strang si niste bani daca tot o duc bine. Asa am avut si eu oferte de job-uri la greu prin Londra Dublin si Amsterdam, cu salariu decent pentru zonele alea, cat sa ai un trai civilizat, dar atat. Te mutai si traiai acolo, that was it. Mai ales ca am intalnit in Europa comportament din ala prost, pentru ca esti roman, iti iei banii , nu e nicio problema, dar ai ceva mai mult de munca fata de un englez si te promoveaza ceva mai greu (am un exemplu in Praga la o firma de telecomunicatii). BTW, si eu sunt inginer, dar IT.

Daca tot raspunzi, macar citeste la ce raspunzi. 1: nu am scris absolut nicaieri ca lucrez in Londra, deci "apropo de furnici". 2: am scris ca imi raman bani suficienti dupa cheltuielile lunare/ taxe, sau daca vrei traducere, un procent consistent din venituri merge in contul de savings. In rest, chestia cu "nu imi plac englezii" e absolut subiectiva, si nu isi are locul intr-o discutie despre oferte profesionale. Faptul ca dai UN exemplu nu dovedeste decat ca ai un amic care lucreaza in Praga si cam atat. Probabilistic vorbind ia mai mult de atat ca sa dovedesti o regula generala. Cat despre comportamentul prost, nu cred ca esti in masura sa judeci pe nimeni din punctul asta de vedere, cum nici eu nu sunt. Fiecare decide pentru el si actioneaza in consecinta. Stiu la ce te referi, am vazut si eu situatii asemanatoare, dar nu imi permit sa ii judec. Fiecare om face tot ce ii sta in putinta sa isi sustina familia sau sa isi indeplineasca un scop. La fel de bine cineva ar putea spune ca "am intalnit oameni care pentru un pumn de bani in plus ar manca nisip". Crezi ca ar avea vreo relevanta o astfel de afirmatie?

Edited by AlienBodo, 29 September 2015 - 19:28.


#36
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostDiesta, on 27 august 2015 - 12:37, said:

Depinde de fiecare ce inseamna mai mult decat suficient Posted Image ...

poate incercam sa monetizam:
daca economisesti 50K / an si traiesti decent de bine, este suficient venitul din care vine aceasta economie sau este "mai mult decat suficient" ?

Edited by avenirv, 30 September 2015 - 08:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate