Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#91
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003

 irina28, on Sep 1 2006, 14:41, said:

ca majoritatea profesorilor habar nu au de tehnicile de copiat. am ajuns in anul 3 fara restante, doar cu un telefon cu gprs, apoi am trecut la hands free, iar in anul 2 bluetooth. cateodata sunt bune servitele ca oricum profesorii sunt adormiti.
Eu am luat toate cele ~60 de examene și de colocvii fără să copiez. Unele le-am dat de 2-3-5 ori, deși recunosc că mi-ar fi fost aparent mai simplu să folosesc tehnici "contrare regulamentului și normelor morale". E drept că atunci când am intrat eu la facultate de-abia apăruseră și la noi telefoanele mobile GSM  B)  În orice caz, în anul 1 un coleg de-al meu a fost la un pas de exmatriculare după ce a fost prins cu copiuța la un examen de tot râsul, "Gestiunea Documentelor" sau ceva de genul. Oricum, e alegerea fiecăruia - vezi că am colegi la servici care sunt la automatică în anul 4 bis bis bis, după ce au copiat în draci unde s-a putut copia și au dat de câte o materie la care chiar trebuie să își pună mintea la contribuție. Și ei tot PHP fac, proiecte chiar valoroase, dar din păcate asta nu le dă nici măcar 5-ul la vreun examen la facultate și au pe cartea de muncă încadrare pe studii medii sau pe atestate profesionale. Și, evident, nu au impozit 0 (cât va mai fi și facilitatea asta, până la sfârșitul anului).

#92
steelk

steelk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,154
  • Înscris: 08.06.2002
Am citit in mare parte posturile de pana acum, nu toate ce e drept. Cum am zis si in alt post, am intrat acum 2 ani la Automatica (desi vroiam la C dar media nu mi-a permis) si acum m-am hotarat sa ma duc la ASE la ID - Cibernetica.

Eu m-am confruntat cu urmatoarea dilema (2 situatii posibile pt urmatorii 3 ani in ideea ca vreau dupa aia sa fac ceva pe parte de retelistica-software de preferat admin):

- minim3 ani experienta de lucru in domeniu (da, sunt angajat acum si POT sa lucrez fiind la ASE)
- certificari CISCO si MS (CCNA si MCSE/MCSA minim) - fac o paranteza. le lua la misto cineva intr-un post anterior ca le faci intr-o sapt. amice, eu zic sa te trezesti
- ce mai reusesc sa invat eu termin facultatea sau imi schimb postul de munca (niste SQL si ColdFusion ca ma ocup cu astea aici unde lucrez)

VS

- AC-Automatica, terminata vai mama mea
- fara experienta de lucru ca pm au fost cursurile obligatorii si noaptea e recomandat sa dormi nu sa lucrezi cand a 2-a zi ai cursuri
- cu niste CISCO facute prin Poli cu profii de acolo care iti predau ca la cursurile lor, adica intelegi "tot" (de aia fac toti CISCO-urile in orice alte laboratoare numa la Poli nu)

Desi pare evidenta alegerea, am stat cam 1 saptamana pana m-am decis spre ASE. Repet, eu vroiam sa fac Calculatoare, poate daca eram acolo imi continuam studiile la Poli. Dar in situatia data eu cred ca asta e cea mai buna varianta.

#93
vladec

vladec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 23.11.2004
Da concurs la sectia Calculatoare. Foarte pe scurt cateva lucruri, nu neaparat cele mai importante:
-aici vei gasi cei mai buni absolventi de liceu; mediul va pune amprenta asupra ta, in sens pozitiv evident
-profesorii sunt cei mai buni, desi f multi nu se implica la cursuri, tre sa tragi tu de ei
-se invata si multe prostii in facultate si de unele nu vei avea nevoie niciodata; raman totusi ca un bun exercitiu de gandire logica, abstracta, ...
-important: te va pregati pentru un job bun si bine platit. Iti garantez ca daca faci sectia C3 de la Calculatoare, iti faci toate temele singur, ..., nu vei avea probleme cu gasirea unui job. Fara prostii de genul tre sa ma angajez din anul 1 sau 2 ca nu invat nimic in facultate. Eu n-am lucrat deloc ca student(exceptand freelanceing) si castig mai bine ca cei care au renuntat la facultate in favoare unui job(nu vorbesc de cei cu aptitudini native, inzestrati, ...). Si asta e valabil in general vorbind, sunt si mici exceptii cum am zis.

Edited by vladec, 20 September 2006 - 16:04.


#94
danyelsan

danyelsan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 24.02.2006
am vazut ca sutn multi pe aici din polit.....
am o intrebare....
cum sunt caminele? ma int P17 si P8...
am vazut ca in P8(de fete) este si o camera de baieti(3 de anu 4,unu de anu I)...as vrea sa ma duc sa ii propun sa ma mut eu  acolo si sa se mute unul din ei (daca vor) in in p17 poate vrea sau poate il "stimulez"...
eu am prietena in P8 si as vrea sa mut acolo ca imi este mai usor sa ajung la ea,sa mananc..etc,...
care sunt conditiile pe acolo?
net?

#95
george126

george126

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,127
  • Înscris: 02.07.2004
Cum sunt examenele la automatica, cursurile...etc?

#96
obnoxious

obnoxious

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 01.03.2006

 george126, on Sep 27 2006, 14:29, said:

Cum sunt examenele la automatica, cursurile...etc?

Ceri informatii subiective. Fiecare are alta parere. Intra acolo du-te la cursuri si examene si o sa vezi pe pielea ta (din pacate)

#97
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 steelk, on Sep 19 2006, 17:55, said:

- certificari CISCO si MS (CCNA si MCSE/MCSA minim) - fac o paranteza. le lua la misto cineva intr-un post anterior ca le faci intr-o sapt. amice, eu zic sa te trezesti

vs

- AC-Automatica, terminata vai mama mea
- fara experienta de lucru ca pm au fost cursurile obligatorii si noaptea e recomandat sa dormi nu sa lucrezi cand a 2-a zi ai cursuri

Cred ca te referi la mine. Nu mai stiu daca am zis o saptamina. Daca da, am gresit. Un CCNA intensiv se face in vreo 2-3 luni, ne-intensiv se face si in 2 ani dar asta inseamna 1 data pe sapt cu pauze de citeva luni din cind in cind. Stiu pt ca am facut in poli, ca curs facultativ si platit (nu e in programa universitara de la Poli, dar nu e nici la Harvard). Si nu, nu-mi spune ca se face complet aiurea, pt ca programa si laburile sint facute de Cisco si s-au respectat, nici nu se putea altfel, totul este vizibil si transparent pe site-ul Cisco, nu poate sa-l "imbirlige" proful din poli (care incidental era un asistent tinar care mi-a placut cum a tinut orele).

Si totusi este doar un CCNA, o diploma de admin de retea la nivel mediu. Poti sa faci si CCNP, care e nivel avansat. Poti sa faci si Microsoft whatever, Linux, sau toate la un loc. Ideea e aceeasi. Vei iesi admin de retea si basta. Vei fi supercalificat la administrat retele. Diploma de facultate este cu totul altceva. Stii cit e valabila diploma CCNA sau CCNP ? citiva ani. Stii cit e valabila cea de facultate ?

Pur si simplu nu sufera comparatie, nici in bine nici in rau. Sint alte calificari, la cu totul alt nivel. Fiecare alege pentru sine, la urma urmei si meseria de sofer de TIR presupune o scoala si o calificare. Dar si acolo, dupa ce absolvi scoala de soferi categ.  C sau D sau cit naiba e, nu cred ca iesi cu "experienta". Experienta nu se cistiga in timpul scolii ci dupa. E exact la fel si la Poli -- NU VEI CAPATA experienta in timpul facultatii. Nici daca urmezi universitatea la Harvard nu vei capata experienta (cu exceptia stagiului din ultimul an, care e o treaba buna la ei si lipsa la noi). Mie mi se par culmea romanasii astia, care vor neaparat sa le faca pe toate simultan -- sa fie proaspat absolventi, dar sa aiba si experienta de N ani de lucru ca sa se angajeze din prima pe salariile cele mai mari si cu masina de serviciu (si nu Dacie :-) )

Si nu, nu pretind ca Poli este Harvard. Organizarea este vai de mama ei, ca peste tot in Romania la stat. Dar odata ce o termini si trec citiva ani nu ti se mai pare asa important ca orarul avea gauri de 2-3 ore sau ca ti-ai agatat pantalonii intr-o banca rupta (asta tin minte, mi s-a intimplat :-) ). Iar pe profesorii-dinozauri i-am uitat.  Dar suma cunostintelor de principiu, vederea de ansamblu, "the big picture" care-l deosebesc pe inginer (nu cel de forma, care a absolvit cu 5 pe linie) de specialistul restrins intr-un domeniu, care nu stie altceva, astea ramin...

Si in sfirsit, banii nu sint totul si nu sint criteriul de dat la facultate. Cel mai bine platiti nu sint inginerii, ci avocatii, notarii, medicii (neoficial in Romania), fotbalistii (oficial si in Romania :-)), top-modelele... Faci facultatea daca DORESTI sa ai acel "big picture". Daca nu, nu, este foarte simplu. Nu vii la facultate doar pt ca asa ti-a zis tata. Becali sau Vanghelie sint macar onesti la faza asta (nu stiu in declaratiile fiscale): declara pe fata ca nu i-a interesat prea tare scoala si basta. La bani stau amindoi mult mai bine decit inginerul electronist sau calculatorist.

#98
asfsim

asfsim

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 29.10.2006
Informatii despre Asociatia Studentilor din Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor: http://www.asfsim.ro/

#99
gogo

gogo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 09.06.2002
Si eu credeam ca doar in timisoara AC ii varza :))

#100
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,143
  • Înscris: 09.09.2003
http://acs.pub.ro/Andrei_Eduard/

#101
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,143
  • Înscris: 09.09.2003
RIP

#102
sepguy

sepguy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 27.12.2002
Si el si danila in acelasi an. Cine s-ar fi asteptat !

#103
einstein1984

einstein1984

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.07.2006
Un copy paste de pe blogul meu de azi:
Alege viata, alege ASE in locul UPB!
        Pentru cei ce nu ma cunosc, trebuie sa mentionez ca sunt student in anul 5 la Univesristatea Politehnica din Bucuresti, facultatea de Transporturi , sectia Autovehicule Rutiere. Postul asta vrea sa va avertizeze, pe voi cei ce vreti sa urmati cursurile
vreunei facultati din UPB , asupra a ce va asteapta.
     Acum 5 ani de zile, cnd am dat eu la facultate, eram pasionat de masini, motociclete , motoare. Pasionat sunt si acum, ca multi dintre colegii mei, desi unii au renuntat la facultate prin anul 2 (din diverse motive). Aveam un vis, ca o sa am cursuri in amfitetare moderne, cu proiector, scaune moi,
laboratoare dotate cu ultimele cucerirri ale tehnicii.
In schimb, primisem si ceva asigurari ca primii 2 ani in UPB sunt  
rezervati unei pregatiri generale, fara prea mare legatura cu obiectul viitor de activitate al absoventului
    Cand a venit 1 octombrie 2002, crunta dezamagire.  
Materiile din orar nu aveau nici cea mai mica legatura cu automobilul (diverse matematici, fizica, chimie), amfiteatrele (BN102 si BN104) arata ca in anii 70, cu scaune si banci de lemn rupte in 14, laboratoarele aveau o  
dotare uneori lipsa, de obiceu precara.
     Asa ca am facut singura chestie posibila, am indurat vreo 3 ani profesori ingamfati, care nu te primeau la examen fara cartile lor, cu teme de casa inutile si proiecte inutile. Ba chiar am luat si bursa, din anul1 semsestrul 2 pana in anul 2 semestrul 1 cand am avut fericirea sa dau peste tovarasul profesor Ghenov. Acest maistru comunist si agramat, ajuns profesor pe vremea lui Ceausescu pe baza vreunui merit pe linie de partid, a reusit sa-mi dea 6 la o materie pe care o stiam chiar bine (prelucrari mecanice si control dimensional). Asa ca am luat un semestru pauza de la bursa, si mi-am schimbat parerea despre facultate. Caci in UPB, exista examene  la care,  
indiferent de cata carte stii, daca profesorul e prost dispus, tot pici sau iei 5.  
Si nu poti face nimic in privinta asta.
     Din fericire, a venit anul 3, cand am avut primul curs cu domnul profesor Oprean, adica Cunoasterea generala a automobilului. Am vazut ca sunt si oameni pasionati de meseria lor, care stiu sa predea, sa se faca intelesi si sa lase studentului ceva folositor in cariera sa viitoare. Din fericire in catedra de AR, sunt destui oameni ca dansul. Atunci am simtit si eu ca invat ceva in plus fata de studentii de la Ingineria Mecanica (facultate absolvita de fratele meu cu cativa ani in urma).
   Dar cum orice avers are si revers, tot atunci am facut cunostiinta cu tovarasul profesor Stoicescu, sau spaima studentilor de la AR. Materia predata de dansul, respectiv Dinamica Autovehiculelor, are dubioasa placere de a avea vreo 1200 de restantieri (nu stiu cifra exacta, dar nu e departe ). Materia in sine e un fel de mecanica solidelor anosta, predata pe tabla, cu creta, plina de demosntratii interminabile (si inutile) si formule de cate 6-8 termeni, ce trebuiau memorate la virgula. Din 120 de studenti, participau 10 la examen si luau 4-5. Eu pana in ziua de azi nu am luat, desi slava domnului am incercat. Om mai fericit decat Stoicescu cand pica un student nu am vazut, insa e de-a dreptul diabolic modul cum da 4,5 unei lucrari cu toate cele 3 subiecte abordate corect . Oricum, multmita dansului, am sanse sa mai stau un an pana sa pot da examenul de licenta (din fericire se pensioneaza in octombrie!).
    Dar sa mai condensam discutia. Ce inseamna politehnica? Laboratoare de 2 ore la care nu ai voie sa lipsesti (seminar la ASE de 80 de minute), cate 30-34 de ore pe saptamana, 2 saptamani inainte de fiecare sesiune in care o
sa dormi foarte putin (trebuie sa termini referatele pentru laboratoare,
precum si diverse teme de casa), cate 2-4 proiecte pe an (deci muult timp pierdut acasa ), eventual si 10-12 ore petrecute in facultate, cu ferestere de 2-4 ore presarate la discretie, in cazul transporturilor 99% colegi (adica daca vrei sa te dai la o colega, stai la rand). Sansele de a lucra si a lua si note mari sunt extrem de reduse (muulte nopti lungi), cam ca si cele de a avea o prietena stabila (deh, cu astfel de orare....). De asemnea, fiecare facultate are 1-2 fosile de 70-80 de ani, care predau aceaiasi materie de 30 de ani si cer sa inveti 14-20 de cursuri pe de rost. Ca am intrat in facultate cu vederea perfecta si acum port ochelari cu dioptrii de 1,5 si 0,5 nu mai zic!
     Daca esti dispus sa treci prin toate astea, insemna ca ori esti prost, ori foarte pasionat de domeniul in care vrei sa te pregatesti. In ambele cazuri, dupa ce termini, diploma aia de inginer o sa deschida mult mai multe usi decat una de ASE. Gandeste-te la ce am zis, mergi in poli si vorbeste cu studenti de la facultatea unde vrei sa dai, vor fi bucurosi sa-ti explice cum sta treaba. Du-te la niste cursuri, vezi cum sunt profesorii. E o alegere ce va afecta toata viata ta, si in special urmatorii 4 ani (deh, traiasca tratatul de la Bologna). Sfatul meu: daca nu esti cu adevarat pasionat de acel domeniu al ingineriei pe care vrei sa-l studiezi in Poli, alege viata, alege ASE!

#104
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003

 add, on Dec 6 2006, 15:43, said:

In acelasi ciclu: http://irina-athanasiu.blogspot.com/

De tanti asta chiar imi pare rau!

#105
oana91

oana91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.01.2007
mai deci eu sunt in cls a XII-a si urasc fizica, dar imi place f mult info si tot ce tine de programare si mate imi place mult, credeti k merita sa dau la automatica la sectia de calculatoare?? se face multa fizica???este cat de cat accesibila?pls rsp

#106
sepguy

sepguy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 27.12.2002
Daca urasti vreo materie cu siguranta vei da de ea la AC. Welcome

#107
Costty

Costty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 10.01.2006
Nu vad cum o sa intri la calculatoare daca nu iti place fizica. Daca reusesti sa intri stai linistit ca o sa te descurci, oricum o sa urasti toate materiile din anu' 2 in sus.

#108
einstein1984

einstein1984

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 27.07.2006
Poate ar trebui sa va spuna ca cineva ca automatica nu inseamna numai programare, ci si hardware si teoria conducerii sistemelor automate (asta am facut si eu, desi voi fi inginer mecanic).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate