Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#37
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,136
  • Înscris: 09.09.2003

View Postada80ro, on May 17 2006, 19:23, said:

Da, da, banuiesc ca si la tine suna bine programa.
Wow, o sa fac OpenGL, o sa stiu sa fac ... . Yes, in your f..ing dreams.


ce sa zic... macar faci ceva (daca dupa aia vrei sa te apuci tu de OpenGL ai cu ce sa pornesti) parerea mea... acuma na, eu din facultatea aia cunosc persoane care invata si impresia asta mi s-a format. poate e denaturata :D

#38
Costty

Costty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 10.01.2006
Despre ce reforma vorbesti? S-a comprimat materia de 5 ani in 4. Cel putin eu (la AC) am facut analiza 1+2 intr-un semestru, iar acum in sem 2 fac fizica1+2 si elth1+2. Deci care e reforma?

Si pt cel care a zis ca la automatica e labareala..  :cursing:  :bandit:  :ciocan: , sectia de automatica este mai dificila decat ca, si nu am spus-o eu care sunt in anul 1.

Edited by Costty, 18 May 2006 - 12:04.


#39
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,738
  • Înscris: 13.01.2005

View PostCostty, on May 18 2006, 12:58, said:

Si pt cel care a zis ca la automatica e labareala..  :cursing:  :bandit:  :ciocan: , sectia de automatica este mai dificila decat ca, si nu am spus-o eu care sunt in anul 1.
Mai nou separarea între automaticã ºi calculatoare se face din anul întîi?

#40
Costty

Costty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 10.01.2006

View Postmufã, on May 18 2006, 14:48, said:

Mai nou separarea între automaticã ºi calculatoare se face din anul întîi?

Da.. de la ca s-au scos destul de multe materii gen mecanica, gd pe cand la automatica au bagat in plus (vezi chimie  :death: )

#41
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

View PostCostty, on May 18 2006, 12:58, said:

Despre ce reforma vorbesti? S-a comprimat materia de 5 ani in 4. Cel putin eu (la AC) am facut analiza 1+2 intr-un semestru, iar acum in sem 2 fac fizica1+2 si elth1+2. Deci care e reforma?
Tocmai, am spus cã nu existã reformã. S-au fãcut niºte mici schimbãri ºi atât.

#42
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View PostAlexJ, on Jan 10 2006, 00:07, said:

Anul asta sunt in clasa 12.... Si daca termin clasa :P vreau sa dau la Politehnica Bucuresti la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Salut AlexJ.

Eu nu sint student ci absolvent, si nu de AC ci de Electronica, dar ma simt motivat sa-ti raspund pt ca am citit raspunsurile pe care le-ai primit si sint aproape numai prostii !!!

Majoritatea ti-au raspuns ca facultatile AC si ETTI sint niste porcarii inutile, ca sint scirbiti etc etc. De fapt oamenii astia nu stiu ce inseamna o facultate. De vina sint parintii lor ca nu le-au zis, dar si ei, pt ca sint majori si alegerea facultatii este un act responsabil ! sau ar trebui sa fie...

Pe scurt: daca vrei doar sa te angajezi undeva NU ai nevoie sa faci nici o facultate. Poti sa inveti acasa niste programare in C si te angajezi. Sau sa te inscrii la unul din multele cursuri de pe piata gen Cisco, Microsoft etc, care dureaza citeva saptamini sau luni ca sa ai si o diploma, si te angajezi dupa aia.

Facultatea e ALTCEVA. Facultatea NU e facuta ca sa-ti dea un job quick& dirty. Facultatea NU este invatamint de masa. Asta uita cohortele astea de studenti care dau acum la facultate fara sa aiba prea multe aptitudini, si nu vor decit rezultate rapide si bani multi.

Principiul facultatii nu a fost inventat in Romania, ci este universal, si chiar daca UPB nu este nici pe departe MIT sau Harvard, incearca sa se tina de acelasi principiu. Facultatea este destinata celor care doresc sa capete cunostinte fundamentale intr-un domeniu. Este forma superioara de invatamint, si ca urmare este grea, uneori chiar foarte grea. Si te invata multe lucruri, la nivel de principiu. Zicea cineva ceva de televiziune, de ex. TV este doar una din zecile de materii predate, si cursul are 14 sedinte. In 14 sedinte nu ai cum sa acoperi totul despre TV ! abordarea este complet diferita fata de a unui depanator TV caruia i se da o lista de simptomele cele mai frecvente si solutiile lor, sau un manual de service dupa care poate repara aproape oricine fara a sti decit foarte vag cum merge (ai imaginea nustiucum - schimba rezistenta R438; s-a remediat ? daca nu, schimba Q201, etc etc). In cele 14 sedinte se fac lucruri de principiu, intelegi cum functioneaza, care este istoria, de ce sint mai multe standarde etc etc. Normal ca tb. sa faci citeva ceva despre TV alb-negru inainte sa faci despre color, si normal ca nu e timp sa faci TOT inclusiv variante cu plasma, OLED si mai stiu eu ce. Daca vrei sa te specializezi in TV ai nevoie de mult mai mult decit cursul acela de 14 saptamini, dar ai deja un background !!!
Si dupa cum spuneam TV-ul e una din multele materii care se fac. Faci si programre, si TV, si matematica, si fizica, si materiale, si circuite analogice, si digitale, si multe altele (asta e la ETTI- la AC e un pic diferit dar ideea e aceeasi). Toate se fac la un nivel destul de evoluat, cu multa matematica, asta e la orice facultate din lume ! e adevarat ca la noi, din cauze variate care tin de situatia din Romania, laboratoarele sint mult mai prost dotate decit la MIT, tot asa cum si strazile noastre sint mult mai prost asfaltate decit cele din USA. Si un alt aspect foarte negativ e ca sint MULT prea multi studenti ! ar trebui redus nr. de studenti sub o treime ca sa incapa ca lumea si sa se si ocupe profii de ei mai "individual" nu la gramada. Dar problemele astea nu te impiedica sa inveti daca vrei ! in fiecare serie exista un numar de studenti buni si un numar (mai mare) de loaze cu gura mare care nu stiu decit sa copieze incercind sa obtina prin furt acelasi lucru pe care unii il obtin prin munca grea. Ca, de altfel, in multe alte situatii din Romania.

Multi studenti fac alergie cind le zici ca "se fac lucruri de principiu si nu de detaliu". Ei zic ca nu-i intereseaza principiile ci tocmai detaliile pt ca la angajare nu-i pune nimeni sa scrie ecuatiile transmisiei TV. Dar ei uita ca un eventual curs de depanator TV e foarte specializat si expira dupa citiva ani; la fel si o diploma Cisco si microsoft si mai stiu eu ce !!! tot ce e de detaliu se schimba foarte repede in epoca noastra, in timp ce dibloma de inginer NU EXPIRA NICIODATA ! Asa ca alegi inainte de a da la facultae, nu incerci sa schimbi facultatea dupa ce ai dat !

Asa ca e normal sa trebuiasca mult studiu individual si sa aprofundezi personal acel subdomeniu in care vrei sa te angajezi. Nu e adevarat ca profesorii nu te ghideaza si nu-ti raspund la intrebari, profesorii sint ca oamenii de peste tot, de ex ca la un ghiseu cu mai multi functionari, unii sint amabili si competenti, altii nu. E si chestie de noroc dar si de perseverenta.

Eu personal nu ma pling ca nustiucine de pe aici ca nu stiu sa recunosc piesele dintr-un aparat, dar asta am invatat-o singur ! eu cind eram mic imi faceam sirene de bicicleta si alte chestii care se gaseau (si se gasesc inca) ca kituri pt copii, pt ca mi-a placut domeniul si de-aia am dat la facultate. Nu ma asteptam sa ma ia de mina la facultate sa-mi arate totul de la 0. Asta nu e nivel academic, asta poate invata orice copil. Repet, facultatea nu e pt oricine. Daca insa esti dispus sa inveti, ai ocazia sa faci si proiecte cu tranzistoare, rezistente si condensatoare, sau proiecte de programare sau mai stiu eu ce. Eu mi-am ales la diploma proiect practic, cu realizare hard+soft, si profesorul m-a ajutat o gramada, am invatat o groaza de chestii de la el si de la unii colegi. Dar majoritatea colegilor mei in loc sa puna mina sa faca, si sa consume pe asta zile si saptamini asa cum e normal in orice facultate, nu faceau nimic tot semestrul, se tineau numai de discoteci in anul 1-2 iar mai tirziu isi luau un job de agent de vinzari care iarasi nu le lasa timp de facultate, si cind trebuiau sa predea proiectul, cautau de la cine sa-l copieze cu o zi inainte de predare !!! Si cind era de ales tema de proiect, unii alegeau sa faca ceva concret si practic, dar cu multa multa munca, in timp ce majoritatea nu stiau cum sa ia proiecte numai de documentare, la care sa dea cit mai mult copy si paste, fara nici o contributie.

Concluzie: mai vorbeste si cu oameni mai in virsta despre care stii ca sint seriosi, nu numai cu studenti de anul 1 care s-au pregatit moral sa nu invete nimic dar sa se plinga din principiu "ce nasol e". Sint si multe chestii care nu merg deloc bine. Unele dotari sint mizerabile. Unii profi sint prosti sau rai, si unii sint chiar prosti SI rai ! Unele materii sint invechite. Unele sali au tavanul stricat si ploua in ele. etc etc etc etc. Dar pe global facultatea respecta principiul pt care a fost conceputa: sa-ti deschida mintea, sa-ti dea o perspectiva mult mai evoluata asupra domeniului decit o are un simplu tehnician sau muncitor. Daca cauti numai chestiile negative, poti sa te sinucizi de pe acum, ca in fiecare clipa din viata ai avea ceva negativ in jurul tau de care sa te legi.

Asa ca atentie : trebuie sa accepti ca vor fi 4 ani de invatat nu de distractie ! daca te-ai plictisit de invatat dupa 12 ani, asta e, fa o pauza, ia-ti un job de tehnician de service, webdesigner sau programator entry-level si mai vezi dupa aia daca vrei mai mult sau nu. Stephen Wozniak a renuntat la facultate cind a facut Apple Computers, dupa un timp insa a considerat ca vrea sa-si continue studiile si s-a reapucat ! Faptul ca faculatea e "facultativa" duce si la o abordare diferita a profesorului universitar fata de cel de liceu: stie ca lucreaza cu voluntari, si ar vrea ca acestia sa se retraga naibii si sa-l lase in pace daca nu le place, nu sa tot insiste sa ia o nota la o materie si in acelasi timp sa-i zica ca "nu ne intereseaza dom' profesor chestiile astea ca nu cu astea se fac bani"

Eu am invatat importanta voluntariatului in armata, pe care am facut-o imediat dupa facultate, dupa care mi-am dat seama ce gresisem in facultate, ca conceptie. In facultate, nimeni nu te obliga la nimic, dar nu poti nici sa ceri credit pt ce nu ai facut. Daca nu-ti convine poti sa pleci. In armata, toti sint obligati sa o faca, nu ai optiunea sa te retragi, indiferent cit de incompatibil, netalentat si nepriceput pt militarie esti, cum eram majoritatea soldatilor. Ni se rupea 100% de armata, si faceam tot ce faceam NUMAI din obligatie, cu ura si cu scirba. Normal ca incercam prin orice mijloc sa chiulim, sa ascundem praful sub covor, sa trisam la orice munca (inutila si cretina) ni se dadea. Orice ai fi facut, nu te dadea afara din armata, nu exista exmatriculare si nici retragerea dosarului. Trebuia sa faci alea 6 luni si pace. Ce diferenta fata de facultate unde POTI sa alegi si daca nu iti place, POTI sa pleci dupa 1 luna, 1 an sau cind vrei ! Treaba e simpla. Vrei, faci. Nu vrei, nu faci. Nu insisti sa o faci fara sa-ti placa, si scrii pe forumuri cit esti de persecutat :-)

#43
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Si eu am terminat in 2004 Electronica si Telecomunicatii (ETTI mai nou - sper sa se fi schimbat si altceva in afara numelui) si ca impresie generala : am cam pierdut vremea degeaba; poate sunt eu un caz izolat si nefericit, dar din pacate am vazut prea multe in cei 5 ani a.i. sa cred ca asa stau lucrurile, indiferent de specializari (micro, aplicata sau telecomunicatii).
Cazul meu :
- in primii 2 ani nu m-am putut acomoda in nici un fel cu viata din facultate : incepand cu conditiile mizere in care locuiam (anul 1 in P19 si anul 2 in P10) si terminand cu materiile predate pe bancile salilor de curs (matematici prea speciale pentru mine, fizici cu demonstratii prea scoase din gropi de potential cu pereti infiniti, mecanici proiectate pe tot soiul de planuri in afara de XY sau XYZ ca-n realitatea din jurul meu)
- a urmat alegerea specializarii : imi doream un loc in Electronica Aplicata; nu am avut acest noroc : m-am trezit bagat la o sectie de microelectronica de unde nu m-am putut muta
- ultimii 3 ani cu specializarea Ingineria Sistemelor Microelectronice - domeniu care nu ma pasiona nici inainte si mai ales dupa ce am absolvit.
- singurul lucru bun care mi-a mai deschis ochii a fost proiectul de diploma pe care l-am facut singur, compus dintr-o aplicatie hard (un receptor IR si RF - la partea de radio am renuntat pentru ca se complica extrem de mult proiectul si nu ma incadram in timp) ce se conecta la computer pe portul serial, o parte soft - o aplicatie ce receptiona semnalele de pe portul serial si le interpreta. Cu toate ca proiectul nu a fost realizat de mine (partea de assembler - programarea ucontroler-ului nu mi-a apartinut), am avut ocazia sa invat cum se proiecteaza un etej simplu de amplificare, montaje simple cu tranzistori etc.
Daca as putea da timpul inapoi as da la aceeasi facultate dar in mod sigur nu am mai face aceleasi prostii care le-am facut in 5 ani de facultate (incepand cu berile multe baute pe terasa la florady sau la jeg si terminand cu dezinteresul total pe care l-am aratat pentru ramura microelectronica)

#44
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

View PostXON-XOFF, on May 27 2006, 03:04, said:

Salut AlexJ.

Eu nu sint student ci absolvent, si nu de AC ci de Electronica, dar ma simt motivat sa-ti raspund pt ca am citit raspunsurile pe care le-ai primit si sint aproape numai prostii !!!

Majoritatea ti-au raspuns ca facultatile AC si ETTI sint niste porcarii inutile, ca sint scirbiti etc etc. De fapt oamenii astia nu stiu ce inseamna o facultate. De vina sint parintii lor ca nu le-au zis, dar si ei, pt ca sint majori si alegerea facultatii este un act responsabil ! sau ar trebui sa fie...

Pe scurt: daca vrei doar sa te angajezi undeva NU ai nevoie sa faci nici o facultate. Poti sa inveti acasa niste programare in C si te angajezi. Sau sa te inscrii la unul din multele cursuri de pe piata gen Cisco, Microsoft etc, care dureaza citeva saptamini sau luni ca sa ai si o diploma, si te angajezi dupa aia.

Facultatea e ALTCEVA. Facultatea NU e facuta ca sa-ti dea un job quick& dirty. Facultatea NU este invatamint de masa. Asta uita cohortele astea de studenti care dau acum la facultate fara sa aiba prea multe aptitudini, si nu vor decit rezultate rapide si bani multi.

.....



Concluzie: mai vorbeste si cu oameni mai in virsta despre care stii ca sint seriosi, nu numai cu studenti de anul 1 care s-au pregatit moral sa nu invete nimic dar sa se plinga din principiu "ce nasol e". Sint si multe chestii care nu merg deloc bine. Unele dotari sint mizerabile. Unii profi sint prosti sau rai, si unii sint chiar prosti SI rai ! Unele materii sint invechite. Unele sali au tavanul stricat si ploua in ele. etc etc etc etc. Dar pe global facultatea respecta principiul pt care a fost conceputa: sa-ti deschida mintea, sa-ti dea o perspectiva mult mai evoluata asupra domeniului decit o are un simplu tehnician sau muncitor. Daca cauti numai chestiile negative, poti sa te sinucizi de pe acum, ca in fiecare clipa din viata ai avea ceva negativ in jurul tau de care sa te legi.


Cateva observatii:
- Am terminat o facultate, chiar sef de promotie
- Referitor la ce zic parintii: Tata (timp de aproape 20 de ani director): N-am invatat nimic util in facultate (subscriu)
- Aia care am zis eu ca se declarau scarbiti de facultate au intrat ca olimpici la AC, Politehnica Bucuresti
- Daca tie ti se pare normal sa de duci la curs ca sa scrii dupa dictare (cat poti sa scrii, 80 de pagini pe semestru) si dupa aia sa zici, da, n-am priceput mai nimic din cursul asa pt ca e asa, general, in mare, sa-ti deschida ochii. E si asta un punct de vedere, numai ca idiotul ala care tine cursul inghesuie toate formulele si demostratiile dintr-o carte de 4-500 de pagini in rahatul lui de curs de 80 de pagini.

Evident, daca te intereseaza bazele de date de ex., un curs intr-un semestru e categoric insuficient dar asta nu e un motiv ca acel curs de 80 de pagini sa fie jumate algebra relationala.

Ce vreau sa spun: e ridicol sa predai ceva la nivel de facultate in 80 de pagini, e absurd sa spui: da evident ca n-ati inteles nimic, are 80 de pagini ce vreti, o carte cat de cat mai serioasa are 400 de pagini. Pai frate, atunci nu-mi dicta la curs ca stiu si eu sa citesc, prezinta-mi cartea aia de 400 de pagini, pune accent pe chestiile mai greu de inteles si ma duc la bibioteca si o iau sa o studiez. Categoric, daca s-ar proceda la modul asta ar trebui sa se reduca materiile si modul de examinare (fara: reproduceti subpunctul 1.2 din curs).

#45
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View Postada80ro, on May 27 2006, 11:54, said:

- Daca tie ti se pare normal sa de duci la curs ca sa scrii dupa dictare (cat poti sa scrii, 80 de pagini pe semestru) si dupa aia sa zici, da, n-am priceput mai nimic din cursul asa pt ca e asa, general, in mare, sa-ti deschida ochii. E si asta un punct de vedere, numai ca idiotul ala care tine cursul inghesuie toate formulele si demostratiile dintr-o carte de 4-500 de pagini in rahatul lui de curs de 80 de pagini.
Ce vreau sa spun: e ridicol sa predai ceva la nivel de facultate in 80 de pagini, e absurd sa spui: da evident ca n-ati inteles nimic, are 80 de pagini ce vreti, o carte cat de cat mai serioasa are 400 de pagini. Pai frate, atunci nu-mi dicta la curs ca stiu si eu sa citesc, prezinta-mi cartea aia de 400 de pagini, pune accent pe chestiile mai greu de inteles si ma duc la bibioteca si o iau sa o studiez. Categoric, daca s-ar proceda la modul asta ar trebui sa se reduca materiile si modul de examinare (fara: reproduceti subpunctul 1.2 din curs).

Nu prea imi vine a crede ca ai terminat ca sef de promotie si n-ai inteles nimic. Eu in general am inteles, chiar daca uneori cu efort. Acest efort includea si citirea altor carti, discutia cu colegii etc.
NU mi se pare relevanta situatia cu profesorul care dicteaza si te pune sa inveti pe dinafara si se supara daca te abati cit de putin de la varianta lor. Mai sint si din astia dar in cazul meu au fost mai rari. Profesorul isi tine cursul la tabla - el nu te obliga neaparat sa scrii dupa el. Poti sta doar sa urmaresti cu atentie, sa iei notite doar 1%, si apoi sa cauti in cartea lui si in alte carti sau pe internet ca sa inveti. Asa ar fi normal. Faptul ca majoritatea studentilor nu fac asa, ci invata NUMAI acele 80 de pagini pe care le scriu, fara sa le treaca prin gind sa caue bibliografie suplimentara, este vina lor. Am facut asa si eu la multe materii, dar nu imi injur profesorii ca am fost eu mai lenes. Aproape toti profesorii mei au fost extrem de deschisi cind veneam cu intrebari tehnice, cind le ceream bibliografie etc. Profesorii devin morocanosi cind ii abordezi cu clasicele probleme de genul "nu se poate face din 43 45" "eu nu am putut sa vin ca am avut servici"...

Acolo unde proful la curs dicta exact cartea lui am avut si optiunea sa nu vin la toate cursurile, si sa pot face totusi rezonabil de bine la examene invatind dupa cartea respectiva.

Scenariul prezentat de tine cu 80 de pagini din 400 mi se pare ca se potriveste mai ales la profii de mate si bazele electrotehnicii, materii super-teoretice din anii 1 si 2 la care recunosc ca nu am invatat prea bine, nu am inteles prea mult, si nu am avut rezultate stralucite. Dar la mai toate materiile importante din anii mai mari am fost in general multumit de cum se preda, am putut sa inteleg aproape totul, si mi se pare ca proful a facut exact ce zici tu: a prezentat in alea 14 sedinte cele mai importante aspecte ale materiei sale, pe care o poti gasi in carti groase scrise de autori renumiti. Exemple: DCE, CID, CIA, BSAD, TV, retele, compatibilitate electromagnetica si altele. Normal ca multe materii au fost grele dar cum vrei sa fie la facultate ? fara munca individuala nu se poate. E ceva sa zici ca politehnica nu-i ca MIT-ul, dar pe de alta parte sa nu depui nici 1% din efortul pe care il depune un student de acolo.

Dupa parerea mea, problema fundamentala e ca majoritatea celor care dau aici nu vor sa inteleaga ce este facultatea, sint suparati insa ca facultatea nu este ce AR DORI EI sa fie, adica un fel de scoala de meserii in care sa inveti ceva cit mai simplu dar sa iei o diploma cit mai cu greutate.

#46
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

View PostXON-XOFF, on May 28 2006, 01:17, said:

Nu prea imi vine a crede ca ai terminat ca sef de promotie si n-ai inteles nimic. Eu in general am inteles, chiar daca uneori cu efort. Acest efort includea si citirea altor carti, discutia cu colegii etc.
NU mi se pare relevanta situatia cu profesorul care dicteaza si te pune sa inveti pe dinafara si se supara daca te abati cit de putin de la varianta lor.


Uite ce e, da si tu un telefon la Politehnica Bucuresti, C.U.T. Nr.2( +4021- 410 40 95, +4021- 402 48 61) si vezi cine dracu a fost sef de promotie in 2004. Ok?

A nu se confunda Energetica cu Informatica sau Electronica unde gasesti documentatie pe net sau te poti pregati mesterind ceva acasa.

Toate cartile de la Energetica erau acelasi rahat ca si la curs.
Da, mi-am luat carte de retele electrice: ecuatiile liniilor lungi (+ demonstratia aferenta), teorema lu X, teorema lu Y.
Nu stiu daca ai avut ocazia sa te uiti pe un proiect de LEA 0.4 sa zicem, ai fi observat ca genul asta de calcule ocupa 5 pagini, restul pana la 100 sunt norme de deviz: asta presupune sa stii efectiv cum se construieste o linie electrica (succesiunea pasilor), ce echipamente se folosesc, ce materiale se folosesc si mai ales unde, cum si de ce.
Deci tu dupa ce termini nu stii sa proiectezi un rahat de bransament, nu stii ce are un stalp pe el si tu trebuie sa alegi stalpii pt proiect, ce fundatie au stalpii, habar nu ai. Chestiile astea nu le gasesti in cartile din biblioteca facultatii sau pe internet, in cel mai fericit caz le gasesti in indrumarele de proiectare de la S.C. Electrica care nu se gasesc la Facultate.Care sunt mai nou aparute le poti cumperi dar e 3-400 mii un PE (indrumarele de proiectare de regula sunt vechi si nu se gasesc). Eu la proiectul de diploma am citit vreo 6-7 PE-uri ca sa aleg doar conductorul si echipamentele, n-am intrat in detalii-salpi, izolatori, consola de nu stiu care.

Culmea e ca sunt indrumare de proiectare scoase si de Politehnica dar care nu au nici o legatura cu realitatea.

Bine, din punctul tau de vedere poate e o treaba de tehnician sa proiectezi o linie electrica de la A la Z, n-ar trebui sa te invete la facultate.
Inca o data repet, nu e informatica sau electronica sa faci tu ceva in timpul liber si gata.

View PostXON-XOFF, on May 28 2006, 01:17, said:

Dar la mai toate materiile importante din anii mai mari am fost in general multumit de cum se preda, am putut sa inteleg aproape totul, si mi se pare ca proful a facut exact ce zici tu: a prezentat in alea 14 sedinte cele mai importante aspecte ale materiei sale, pe care o poti gasi in carti groase scrise de autori renumiti. Exemple: DCE, CID, CIA, BSAD, TV, retele, compatibilitate electromagnetica si altele. Normal ca multe materii au fost grele dar cum vrei sa fie la facultate ?

Wow, deci sa inteleg ca tu invatai pe semestru 6-7(materii) x 400(pagini)?
Eu sincer n-am reusit sa fac asta, alegeam doua materii pe semestru, la restul invatam in sesiune alea 80 de pagini inutile.

In fine, eu daca sunt nevoita sa-mi fac rost de o carte ca sa inteleg nu stiu ce rahat de curs (nu ca vreau eu sa stiu mai multe despre subiect, ci pur si simplu sa inteleg ce dracu vine ala si preda):
1) in primul rand nu ma duc la curs ca nu are rost
2) cartea aia o citesc singura, ma chinui sa o inteleg singura
3) Dupa 1) si 2) imi vine foarte greu sa zic ca invatamantul superior romanesc e minunat cand eu am invatat dupa o carte scoasa de ex. de Jim Hefferon (Saint Michael's College,Colchester, Vermont USA), cat de multe chestii am invatat eu in facultate, daca nu pierdeam timpul pe la faculatate nu puteam sa citesc cartea respectiva.

E ca si cum te-ai inscrie la un curs de nivel facultate "Tranzactii bursiere" in ideea ca vrei si tu sa faci plasamente pe piata de capital (repet, curs de nivel facultate, nu Tranzactii bursiere for Dummies). Bun, si te trezesti ca cel care-ti preda cursul nu a castigat 2 lei in viata lui la bursa, de fapt cursul nu e despre cum sa faci plasamente pe piata de capital , ci asa, cultura generala, in mare.
Ok, te decizi sa-ti faci rost de carti, studiezi in particular probabil nici nu te mai duci la curs ca pierzi timpul.
E, si dupa ce termini cursul te intreaba cineva cum a fost, tu ii zici: Wow,  s u p e r,  am invatat atat de multe lucruri.
Am I missing something???

Edited by ada80ro, 28 May 2006 - 11:01.


#47
wizi

wizi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 08.11.2003
Chiar nu stie nimeni cu ce note (aprox) s-a intrat anul trecut la poli? (la buget) :)

#48
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View Postada80ro, on May 28 2006, 11:08, said:

Uite ce e, da si tu un telefon la Politehnica Bucuresti, C.U.T. Nr.2

CUT este colegiul universitar tehnic, adica forma aceea de invatamint de 3 ani, care tocmai s-a desfiintat ? nu stiu mare lucru despre asta. De asemenea nu stiu mare lucru despre energetica, imst si alte facultati. Stiu despre electronica si despre asta am scris, pt ca si posturile initiale erau despre automatica si electronica.

View Postada80ro, on May 28 2006, 11:08, said:

Bine, din punctul tau de vedere poate e o treaba de tehnician sa proiectezi o linie electrica de la A la Z, n-ar trebui sa te invete la facultate.
Wow, deci sa inteleg ca tu invatai pe semestru 6-7(materii) x 400(pagini)?
Eu sincer n-am reusit sa fac asta, alegeam doua materii pe semestru, la restul invatam in sesiune alea 80 de pagini inutile.

Proiectarea nu e treaba de tehnician. Dar habar nu am cum se proiecteaza linii electrice. Totusi vad o gramada de retele electrice de inalta si medie tensiune care strabat tara si orasele in lung si in lat si banuiesc ca sint proiectate de inginerii romani, nu martieni. Nu stiu cum au facut ei daca tu zici ca facultatea nu te invata. Poate au facut practica. Sau mai probabil s-au angajat ca oameni fara experienta, avind insa un background teoretic, si au capatat experienta pe parcurs.

iar eu nu am zis ca INVATAM 6-7materii x 400 pagini, nici pomeneala. In plus eu nu am fost sef de promotie. Zic ca in general INTELEGEAM cam ce era in cele 80 de pagini de curs, si mai citeam din carti acolo unde nu intelegeam. Si nu ziceam ca e o porcarie daca nu eram eu in stare. In anii mari nu prea mi se intimpla sa ma duc la examen cu capitole neparcurse si ne-intelese, ci doar capitole unde nu invatasem destul, din vina mea, ceea ce e o diferenta. Dar fiind vorba de alta facultate, nu stiu cum era la tine. De ce ai ales energetica ? Eu stiam foarte bine de ce am ales electronica. Stiam in ce ma bag, eram constient ca e foarte greu, dar nu regret... iar acum sint multumit de ce fac...

In continuare eu vad diferenta dintre inginer si tehnician ca tinind de acest background teoretic. Amindoi (si tehnicianul, si inginerul) au nevoie sa se specializeze. Standardele evolueaza continuu si trebuie permanent sa fii la cuent cu ultimul atunci cind faci proiectare. Inginerul insa intelege mai multe, nu face lucrurile mecanic, si POATE (daca vrea) sa se orienteze pe posturi mai inalte, unde e necesara o privire de ansamblu, chit ca probabil ca nu aplica ecuatiile liniilor lungi. De exemplu la elaborarea de standarde participa ingineri, nu tehnicieni.

Quote

eu am invatat dupa o carte scoasa de ex. de Jim Hefferon (Saint Michael's College,Colchester, Vermont USA), cat de multe chestii am invatat eu in facultate, daca nu pierdeam timpul pe la faculatate nu puteam sa citesc cartea respectiva.

Ei vezi ? ... daca nu te provoca profesorul si nu aveai examen de dat nu citeai cartea lui Jim Hefferon. Citi oameni fara facultate au luat cartea aia din proprie initiativa si au si invatat-o ? Daca proful tau nu ti-a dat nici o referinta bibliografica externa atunci e vina lui dar aici e si un cerc vicios ca majoritatea studentilor romani oricum nu vor sa citeasca nimic cu exceptia xeroxurilor dupa notitele colegilor asa ca nici profesorii nu prea isi mai "bat gura" sa le recomande carti.

Si la facultati straine, de ex la MIT, daca intri la ocw.mit.edu vezi ca ai "compulsory study material" cite o carte de referinta, scrisa de obicei de catre ALTCINEVA decit titularul de curs care probabil ca nu e un autor celebru. Deci te incurajeaza si te provoaca sa citesti de acolo.

Si in final nu trebuie inteles ca iau apararea neconditionata a tot ce ce se intimpla in invatamintul superior romanesc. Sint multe probleme, unele serioase, si e loc de mult mai bine. Dar problemele imi par, mie cel putin, similare cu cele existente in societatea romaneasca in general: foarte multi oameni care isi critica sefii si colegii ca nu-si fac treaba, dar nici EI nu pun mina sa si-o faca pe a loc, lipsa de responsabilitate, si altele. Asa ca nu sint de acord pe ansamblu cu parerea ca invatamintul romanesc superior e o porcarie inutila si ca decit sa dai la poli mai bine fugi cit poti de repede fara a te uita inapoi !

#49
ada80ro

ada80ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 16.05.2005

View PostXON-XOFF, on May 28 2006, 12:13, said:

Ei vezi ? ... daca nu te provoca profesorul si nu aveai examen de dat nu citeai cartea lui Jim Hefferon. Citi oameni fara facultate au luat cartea aia din proprie initiativa si au si invatat-o ? Daca proful tau nu ti-a dat nici o referinta bibliografica externa atunci e vina lui dar aici e si un cerc vicios ca majoritatea studentilor romani oricum nu vor sa citeasca nimic cu exceptia xeroxurilor dupa notitele colegilor asa ca nici profesorii nu prea isi mai "bat gura" sa le recomande carti.

Cartea aia pe care am dat-o eu exemplu nu mi-a recomandat-o nici un profesor, am gasit-o eu pe net si am frunzarit-o pt ca nu am inteles nimic din rahatul ala de curs de Algebra liniara.
La universitatile de afara se preda dupa un textbook, de regula un textbook vine cu exercitii, slide-uri etc.
Una e sa cauti tu pe net diverse materiale ca nu intelegi un rahat de curs si alta e sa-ti predea dupa un textbook.


View PostXON-XOFF, on May 28 2006, 12:13, said:

Nu stiu cum au facut ei daca tu zici ca facultatea nu te invata. Poate au facut practica. Sau mai probabil s-au angajat ca oameni fara experienta, avind insa un background teoretic, si au capatat experienta pe parcurs.

Am lucrat inainte de a ma duce la Politehnica la S.C Electrica, la departamentul proiectare ca devizier. Stiu exact ce vb, am vazut nou angajati. 3 luni de zile habar nu aveau pe ce lume se afla, le faceau ceilalti ingineri proiectele. Poate ti se pare normala situatia, mie nu.

#50
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,136
  • Înscris: 09.09.2003
pentru tipul cu posturi lungi in care nu zice nimic:

man, pun pariu ca daca te ia careva la bani marunti nu stii mai nimic, daca stii - toata stima, dar sigur nu ai invatat in facultatea aia.

PS: ne zici si noua ca ce anume lucrezi si ce produci?

#51
mirceav

mirceav

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 463
  • Înscris: 15.06.2004
Tocmai termin Calculatoare anul asta.

Sa zic si io 2 vorbe:
       Dupa primii 2 ani imi cam blestemam zilele ca nu am ramas la cibernetica unde intrasem deasemenea, dar dupa ce am terminat anul 5 pot spune ca daca as fi acum clasa a 12-a as face aceeasi alegere.
        Sectia Automatica e o frectie totala, si sectia de Calculatoare in marea ei parte. Partea buna e ca din anul 4 sunt 4 directii din care poti alege (2 de hardware, 2 de software) numite C1 C2 C3 C4
        Cea mai tare e departe cea numita C3, si dupa ce o termini, pot sa spun ca sigur stii ceva, si ca nicaieri in Romania, la nici o facultate cu profil  IT nu se face ce se face aici.
         Sunt cursuri fff avansate de sisteme de operare si proiectarea lor, baze de date si proiectarea lor, Proiectarea compilatoarelor (cel mai greu.. tre sa faci un compilator..) apoi limbaje de programare distribuita (s-au facut tehnologii java anu asta - amintesc asa EJB, JMS, RMI, CORBA, JME, servlets jsp etc etc.), arhitecturi pt retele de calc.. etc
         Problema e ca e infernal de greu, mai ales daca si lucrezi.

         Cat despre celelalte directii pot spune ca cele de hard (C1 si C2) sunt simple, si nu se face mare lucru.. se trece lejer.., iar C4 nu mi se pare prea interesanta

         Daca ar fi sa recomand unui elev de clasa a 12-a i-as spune sa se gandeasca bine daca e dispus ca in cei 5 ani de facultate sa renunte la multe si sa-si dedice cea mai mare parte a timpului scolii. Pentru ca daca in primii 2-3 ani merge sa treci oarecum mai lejer invatand 3-4 zile pt un examen in sesiune, in anii mai mari conteaza temele cel mai mult, si examenul 30-40% din nota doar.
        Si temele sunt grele !!! insa cine le face o sa poata afirma "Da dom;ne am invatat ceva!!" :)

        Pentru cei care doresc sa arunce o privire o sa dau mai jos cateva linkuri cu siturile materiilor mai interesante.. sa se uite pe laboratoare si mai ales teme.

http://cs.pub.ro/~pc/ (protocoale de comunicatii)
http://cs.pub.ro/~rc/ (retele )
http://cs.pub.ro/~apc/ (arhitecturi paralele de calcul)
http://cs.pub.ro/~so/   (sisteme de operare)

http://cs.pub.ro/~pt/   (proiectarea compilatoarelor)
http://cs.pub.ro/~pso/ (proiectarea sist de operare)
http://cs.pub.ro/~prc/
http://cs.pub.ro/~app/
http://cs.pub.ro/~lpd/  (limbaje de pr distribuita)
http://cs.pub.ro/~sprc/  (sist de progr pt retele de calc)
http://cs.pub.ro/~egc (grafica)
http://cs.pub.ro/~spg/ (continuarea de grafica)

Mai sunt si altele interesante, am dat exemple mai mult din anii 4 si 5, si ce mi-au venit rapid in minte.
  
  Daca va suna interesant si credeti ca puteti trece de admitere.. va recomand cu caldura.

  Si un aspect important, daca nu chiar cel mai :) -----salariile sunt mult peste media sal din romania. Un absolvent fara nici o experienta are minim 5-600E la inceput, poate chiar peste 1000 daca este printre cei mai buni, iar dupa cativa ani de exp.. suma creste semnificativ... think about it ;)
   Si daca alege sa plece din tara, nu mai vorbesc..

   Evident ca toate astea se pot invata si de acasa, ca e destula lume care zice asta.. insa ma indoiesc profund ca va face cineva asta vreodata.. si apoi de ce sa faci alta facultate daca tie asta iti place ?!

Succes.. si.. nu va descurajati de ce o sa intalniti in primii 2 ani :D (probabil ca o sa vomati cand o sa vedeti cursurile)

Edited by mirceav, 29 May 2006 - 15:34.


#52
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View Postmirceav, on May 29 2006, 16:26, said:

Pentru cei care doresc sa arunce o privire o sa dau mai jos cateva linkuri cu siturile materiilor mai interesante.. sa se uite pe laboratoare si mai ales teme.

Extrem de interesant. Foarte diferit de Electronica care mi se pare acum floare la ureche, pt ca cu exceptia unei materii (DCE) unde tot asa am avut teme cu predare la 2 saptamini, in rest examenul dadea de departe cel mai mare procentaj din nota. Adica, conta doar invatatul in sesiune (ma rog, au mai fost si unele proiecte din care am mai invatat cite ceva... dar la noi nu erau ca la voi precizarile alea cu copiatul, practic putea sa vina toata grupa cu acelasi proiect.... erai mai mult pe cont propriu, adica puteai sa faci daca chiar vroiai dar puteai sa si dormi linistit).

Multumesc f. mult pt linkuri. Mai ai si altele, eventual de la sectiunile C1,C2, C4 care zici ca-s mai putin interesante ?

#53
MTheOne

MTheOne

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 27.04.2005
Tocmai am terminat si eu cls a 12a si ma pregatesc de bac. La inceputul clasei a 12a m-am hotarat sa urmez ETTI. Intre timp, m-am interesat de cum e facultatea, in mare parte pareri de pe forumuri si 99% sunt negative. Acum chiar ma gandesc serios daca fac o alegere buna sa urmez aceasta facultate. Domeniul care ma atrage ...relativ :) ... e cel de telecomunicatii. Altceva ce as putea sa aleg? Mai demult imi placea si programarea, am participat la unele olimpiade dar nu m-a atras asa de mult incat sa studiez intens.
Numai bine!

#54
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Aici mi-am expus punctul de vedere cu privire la ETTI.

Din pacate constat ca sunt oameni care chiar nu inteleg ca nu suntem noi, majoritatea, nebuni sau imbecili. Va invit in toamna la un curs, un laborator si un seminar sa vedeti cam cum se desfasoara aceste activitati...dupa care va puteti da cu parerea...


Cateva completari la postul de pe celalalt thread:

-am intrat printre primii, luand note foarte mari la admitere si venind cu nota destul de mare din BAC (am avut bursa in primul semestru). Deci nu sunt chiar imbecil.
-din diverse motive m-am angajat inca din primul semestru al primului an

Dupa 3 ani petrecuti la job si la facultate pot trage o concluzie clara: din facultate n-am ramas cu nimic, de la job stiu tot ce m-ar putea ajuta mai departe in viata!


Am colegi bursieri care ma suna sa ma intrebe cum se instaleaza un windows peste linux, cum se conecteaaz un hard-disk S-ATA sau cum se conecteaza un monitor LCD !!!!

Deasemenea o alta colega, tot bursiera (chiar cu bursa de merit) ne-a intrebat senina la o bere care este diferenta intre hard-disk si RAM. Mentionez ca "TI" inseamna "tehnologia informatiei".

Sunt de acord ca trebuie invatate si tehnologiile vechi. Dar nu in detaliu. Am dat exemplul analizorului de spectru si al osciloscopului catodic in celalalt thread...Credeti-ma pe cuvant: DESI NU INVATASEM MARE LUCRU DIN CURSURILE LEGATE DE OSCILOSCOPUL CATODIC, AM INTELES FOARTE BINE CUM SE UTILIZEAZA UN ANALIZOR DE SPECTRU DE ULTIMA GENERATIE. Pentru ca totul este foarte intuitiv si iti trebuie doar cunostinte de baza.


Dupa terminarea facultatii voi avea 5 ani de experienta in domeniu. Probabil acestia vor conta de o mie de ori mai mult decat media trecuta pe diploma...

Dupa terminarea facultatii vreau sa plec din tara asta de rahat. Din ce am vazut pana acum, facultatea noastra, MAREATA noastra facultate, nu este recunoscuta prin prea multe locuri. Poate prin Burkina Faso, Congo si Togo  :death: . Deci pe mine prea mult nu ma ajuta. Sau pe altul aflat in situatia mea.


Din pacate nu exista o alta varianta...Abia acum incep, timid, sa rasara facultati particulare pe acest domeniu (am vazut ceva pe la hyperion). Poate ca in viitor va exista concurenta adevarata intre facultati si se vor mai schimba lucrurile...Oricum, eu sper sa nu apuc pe aici schimbarile...sa aud de ele la stiri...

:peacefingers:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate