Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Parcare Istanbul Sabiha Gökçen

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
ADIADA

ADIADA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 04.10.2014
In cursul verii vom merge in Antalya. Cum companiile low cost au un orar destul de nepotrivit, una dintre variante ar fi sa mergem pana in Istanbul cu masina, iar de acolo cu avionul. Ne-ar interesa niste locatii unde putem lasa masinile in siguranta, preturi si ...cam atat. Aeroportul cu pricina este Sabiha Gökçen.

#2
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,196
  • Înscris: 05.01.2008

View PostADIADA, on 01 februarie 2015 - 09:37, said:

Ne-ar interesa niste locatii unde putem lasa masinile in siguranta, preturi si ...cam atat. Aeroportul cu pricina este Sabiha Gökçen.
http://www.sabihagok...ing/carpark-fee

#3
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,009
  • Înscris: 01.05.2004
Eu nu cred ca este o varianta demna de luat in seama. Jumatatea de drum pe care tot o faceti (pana la Istanbul) este portiunea cea mai grea, pana in Antalya este mult mai usor si rapid.

Decat sa platesti 100 de euro taxa de parcare in aeroport nu mai bine iti iei o camera in Istanbul si petreci o seara in oras iar a doua zi mergi mai departe cu masina. Nu mai sunt decat 700 si ceva iar drumurile sunt excelente. Parerea mea :)

#4
barbat

barbat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.02.2008

View Postdcr, on 01 februarie 2015 - 11:20, said:

Eu nu cred ca este o varianta demna de luat in seama. Jumatatea de drum pe care tot o faceti (pana la Istanbul) este portiunea cea mai grea, pana in Antalya este mult mai usor si rapid.

Decat sa platesti 100 de euro taxa de parcare in aeroport nu mai bine iti iei o camera in Istanbul si petreci o seara in oras iar a doua zi mergi mai departe cu masina. Nu mai sunt decat 700 si ceva iar drumurile sunt excelente. Parerea mea Posted Image

Ce te face sa crezi asta?! Din Istanbul pana-n Antalya, o buna bucata de drum de cateva sute de km, ai munte si drum virajat. Partea cea mai buna de drum, implicit cea pe care o vei parcurge cel mai repede este cea pana la Istanbul.
Ai facut o simulare sa vezi cam cat ar fi un Pegasus Airlines de pe Sabiha Gokcen pana in Antalya? Nu. Pretul incepe cam de la un 12 euro pe sens de persoana cu un bagaj de 15 kg inclus.

Edited by barbat, 02 February 2015 - 10:44.


#5
abacus70

abacus70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 03.06.2009
Aceeași întrebare o am și eu.
Vrem să mergem cu mașina până la Istanbul, apoi să luăm avionul mai departe de pe Sabiha Gokcen (zburăm cu Turkish Airlines), iar tariful de parcare de la aeroport este foarte mare: 165 TL/7 zile.
Pentru cei care călătoresc cu Pegasus am citit că ar exista o parcare mai ieftină dar nu ți se garantează locul, deci e oarecum la noroc.

Pentru noi are cineva vreo sugestie ?

#6
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 30.04.2008
Nu stiu la ce ora aveti avion din Istanbul spre Antalya, dar cu avionul cred ca sunt sanse foarte mari sa pierdeti prima si ultima zi de plaja.
Eu de obicei la ora 04:00 (dimineata) plec din Istanbul spre Antalya, iar in jurul orei 12:00 sunt deja la hotel, (inaintea "debarcarii" turistilor transferati cu autocarele de la aeroport), ceeace-mi da si oportunitatea alegerii unei camere. Drumul Istanbul - Antalya este foarte foarte bun.
Totodata masina-ti da o mult mai mare mobilitate in zona (...pentru a nu fi prizonierul unui tarc de 5*), iar daca nu ai vazut Pamukkale-ul poti revenii spre casa via Pamukkale.
.

Edited by w140, 24 February 2015 - 21:02.


#7
abacus70

abacus70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 03.06.2009
Alegând să mergem așa, căștigăm practic două zile de concediu, una la dus și una la întors.
Pe de altă parte, călătorind și cu copii, îi scutim pe aceștia de jumătate din timpul de stat în mașină.
În al treilea rând, ținând cont de costul ridicat al benzinei și de costul foarte scăzut al curselor interne din Turcia, e chiar mai ieftin așa.

Dar, normal, tu alegi soluția care este mai bună pentru tine iar eu pe cea mai bună pentru mine, nu avem toți aceleași criterii de evaulare.

#8
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 30.04.2008

View Postabacus70, on 25 februarie 2015 - 11:21, said:

Alegând sã mergem așa, cãștigãm practic douã zile de concediu, una la dus și una la întors.
Pe de altã parte, cãlãtorind și cu copii, îi scutim pe aceștia de jumãtate din timpul de stat în mașinã.
În al treilea rând, ținând cont de costul ridicat al benzinei și de costul foarte scãzut al curselor interne din Turcia, e chiar mai ieftin așa.

Dar, normal, tu alegi soluția care este mai bunã pentru tine iar eu pe cea mai bunã pentru mine, nu avem toți aceleași criterii de evaulare.
Se pare cã am fãcut matematicã la școli diferite Posted Image

#9
barbat

barbat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.02.2008
Spre exemplu pentru mine e inuman sa ma duc cu masina in Antalya. Gropi prin Bulgaria, 3-4 ore cu ceva sanse pe centura Istanbulului, cateva zeci de euro lasate ca si taxe de drum pentru Turcia, drum ultra virajat Istanbul-Antalya, eventual copii in masina, e horror. A propos, stii cam cat e un Pegasus din Istanbul in Antalya?! Cam de la 10-12 euro/pers. pe sens si cu bagaj de 15 kg inclus.
Daca ai la dispozitie 1 luna pentru Turcia si esti in prima saptamana de relatie pot intelege, de fapt poti sa mergi si la Copsa Mica ca tot una e in conditiile astea. Dar daca esti a 14 oara in Turcia masina e ultima clasa a transportului, in acceptul meu.

#10
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 30.04.2008
Eu doar am descris ceva avantaje "matematice", fata de avion, plecand de la faptul ca pana in Istanbul se ajunge cu masina, de unde urmaza a se pleaca spre Antalya cu avionul. (calculul este matematica pura) tinand cont de faptul ca sunt sanse mari sa pierzi prima si ultima zi de plaja din cele 7 zile de cazare (UAI) platite, parcare autoturism in aeroport, transfer dus-intors aeroport-hotel, si avionul pentru 2 adulti si copiii, plus avantajul mobilitati, nefiind prizonierul unui țarc, etc...

In schimb se pare ca tu esti "MamaOmida" stiind exact profilul meu "turistic". Pentru complectarea bazei tale de date afla ca: din 1996 strabat Turcia in lung si in lat la volan, asta inseamna ca te inseli amarnic daca crezi ca sunt in faza de pionerat spre aceasta destinatie, totodata pot sa-ti spun ca la descrierea drumurilor din Turcia bati campii rau de tot, ceeace ma face sa cred ca probabil ai "vazut" Turcia in cel mai bun caz doar din Avion.
Apropo de copii in masina; in majoritatea cazurilor intalnite de mine,  cel putin "copilotul" era ceva mai "mofturos" decat copii daca este nevoit sa calatoreasca cu masina.

Edited by w140, 27 February 2015 - 20:27.


#11
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 30.04.2008
Later Edit

View Postbarbat, on 27 februarie 2015 - 08:18, said:

...
...si esti in prima saptamana de relatie pot intelege, de fapt poti sa mergi si la Copsa Mica ca tot una e in conditiile astea.
...
Daca tu "poti intelege" ca doar in prima saptamana de relatie sa calatoresti cu placere alaturi de (iubita) sotie, afla ca noi o facem cu mare placere si dupa foarte multi ani de casnicie.
Daca concediul in Antalya este doar o indatorire/obligatie de cuplu, pot intelege ca zborul LowCost cu Pegasus (fara rezervare de loc, in speranta ca in avion vor mai fi locuri libere doar diametral opuse), este cea mai buna solutie.

Edited by w140, 27 February 2015 - 21:43.


#12
barbat

barbat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 07.02.2008
Nu ma refeream strict la tine, drept dovada ca nici nu te-am citat dar daca te simti cu musca pe caciula hai sa clarific putin punctul meu de vedere.
Prima chestie ar fi ca te-as ruga sa nu mai stalcesti limba romana cu ''complectarea '' aia.
In continuare, unde bat campii vis a vis de drumurile din Turcia? Nu stai cateva ore pe centura Istanbulului, nu te costa cateva zeci de euro(taxe de drum) sa strabati Turcia catre Antaya, nu este drumul virajat pe a 2 a jumatatea a itinerariului Istanbul - Antalya ?
Ce vezi tu constructiv in a te duce cu masina pana la Istanbul, a plati parcarea 7-12 zile (59 euro/7 zile) si a lua un avion de acolo pana n Antalya ? Dupa cum vezi n-am facut referire la niciun charter ci doar la curse de linie, asa ca numai pana la Istanbul din Bucuresti sunt 3 Companii care zboara direct , iar din Istanbul catre Antalya mai multe. Deci, ce zi sa pierd de cazare ca ajung la hotel cand vreau eu ?!
Apreciez statornicia ta sentimentala, dar statistic oamenii nu mai sunt capabili de aceleasi sentimente ca-n prima saptamana a relatiei lor. Pe mine ma intereseaza majoritatea ! Oricum, eu vorbeam de drum raportat la partener, nu de ce faci ori nu faci acolo cu el.

A propos, la Pegasus ti se da loc, ai transpot gratuit a unui bagaj de 20 kg international si 15 kg intern, au 50 de Boeing-uri 737-800(Taromul are 1) si cateva Airbus A320 si mai mult de atat ti se mai si transfera gratuit bagajul intre aeronave la o escala. Nu e point-to-point !
Aaa, ce zici ? Merita ?

Edited by barbat, 28 February 2015 - 08:44.


#13
abacus70

abacus70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 03.06.2009
Am găsit câteva detalii suplimentare despre parcarea Ekopark de la Sabiha Gokcen, aici: http://www.flypgs.co...port-transport/

Passengers on domestic and international scheduled flights with Pegasus Airlines can take advantage of economical prices for parking at our EKOPARK car park at the international terminal at Istanbul Sahiba Gökçen Airport.
In order for Pegasus passengers to take advantage of our car park, when leaving the car park you must hand over your outward-return flight boarding card and car park entry ticket to the attendant.
Pegasus passengers who fly outward and return with Pegasus on domestic and international flights are offered the opportunity to park in EKOPARK provided that they submit a boarding card and EKOPARK has empty spaces.
Our capacity at EKOPARK is limited to 950 cars and our passengers' ability to park on arrival at EKOPARK is dependant upon availability of empty spaces.
Pegasus Airlines does not guarantee that there will be space available when passengers arrive at EKOPARK with their vehicles or that one will be found within a short period of time.
Pegasus Airlines does not accept liability in any way, for passengers' being unable to find a parking space, there being a delay finding a space or their being late for their flight.

Prețurile sunt:
- 5 TL/prima zi iar apoi 10 TL/zi pentru pasagerii Pegasus, deci în total 65 TL/7 zile
- 18 TL/zi preț normal, deci în total 126 TL/7 zile

#14
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 30.04.2008
@ barbat
In continuare esti pe aratura ducand discutia la un traseu auto incepand din Bucuresti, pe cand eu am expus aici avantajele "matematice" (pt  o familie de 2 adulti + copii) fata de avion, plecand de la faptul ca respectiva familie (in postare) scrie clar ca ajunge la Istanbul cu masina, de unde doreste a pleaca ulterior spre Antalya cu Turkish Airlines.  
Apropo; se presupune ca odata ajuns cu autoturismul in partea asiatica a Istanbul-ului (Sabiha Gokcen International Airport), in prealabil a fost achizitionat si HGS-ul, ceeace inseamna ca de la aeroportul din Istanbul pana in Antalya (tur-retur total 1350 km) pt. o familie de 2 adulti + copii, suplimentar ar mai fi de achitat doar costul carburantului (azi: motorina=€1,35/lit., Benzina=€1,55/lit. http://www.fuel-prices-europe.info/ ) vs. AVION tinand cont de faptul ca sunt sanse mari sa pierzi prima si ultima zi de plaja din "ieftina" cazare a rfesortului  + parcare autoturism in aeroport + transfer dus-intors aeroport-hotel + avionul pentru 2 adulti+copiii.
Discutia de aici e pur economica tinand cont de faptul ca respectiva familie scrie ca face drumul din Romania pana in Istanbul cu masina. Se poate tine cont si de faptul ca drumul din Istanbul pana in Antalya este un vis in comparatie cu cel din Romania pana in Istanbul.

Edited by w140, 28 February 2015 - 14:25.


#15
Paperotzi

Paperotzi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 19.02.2008
Chiar va certati aiurea. In fond, fiecare stie cum e mai bine pentru el. Personal, din tot traseul Brasov-Antalya, cel mai mult imi place Istanbul-Antalya. Mai ales dupa ce parasec autostrada.  Nu as renunta la masina nici daca mi s-ar da bilete de avion gratis. Oricum imi scot banii pe la outleturi. Dar aceasta nu inseamna ca nu pot accepta ca altcineva sa nu gindeasca la fel.

#16
abacus70

abacus70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 03.06.2009
Câteva detalii suplimentare, la cald, despre parcarea Ekopark de la Sabiha Gokcen:
- este foarte aproape de aeroport, există un shuttle care face curse permanent spre/dinspre acesta
- locurile într-adevăr sunt limitate, parcarea este arhiplină. Totuși, la cât este de mare, cred că dacă aștepți puțin ar trebui să se elibereze cel puțin un loc.
- la plecare, deși nu am călătorit cu Pegasus, ni s-a taxat tariful redus 65TL pentru 7 zile (nu ne-a întrebat nimeni cu ce companie am zburat)
- se poate plăti cu cardul

Dacă cineva are nevoie de mai multe lămuriri, vă rog ...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate