Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Parul (Pyrus) - topic unic - cultura, soiuri, particularitati
Last Updated: Apr 24 2024 17:56, Started by
inevitabil
, Jan 28 2015 15:00
·
32
#19
Posted 08 February 2015 - 11:10
Cam in toate regiunile tarii sint soiuri de ineres local numite Lamaita,Alamai ,Lamaioare,etc.Sint de obicei soiuri de sf de vara sau de toamna si difera intre ele.
|
#20
Posted 19 February 2015 - 06:19
Nu am gasit nimic pe net despre soiul local Lamaita. Chiar nimeni sa nu fi pus cateva informatii?
|
#22
Posted 19 February 2015 - 11:08
Am cumparat si eu anul trecut par soiul lamaita. Din aceeasi curiozitate, am cautat pe net detalii despre soi, daca este autofertil sau are nevoie de polenizator. Femeia ce mi-a vandut parul a spus ca e foarte raspandit in tara si se coc la inceputul lunii septembrie. Sunt dulci si mici. Pe net nu exista detalii despre acest soi. Se pare ca google nu le stie pe toate
|
#23
Posted 19 February 2015 - 14:46
Ai dreptate, Google nu le stie pe toate, mai ales daca nu il ajutam noi. Multumesc de detalii, iar cine are acest păr, sa pună aici informatii mai detaliate, cum rodesc, cantitativ, calitatea fructului, folosință(consum proaspăt, alte întrebuințări, o țuică poate?), crestere in inăltime, etc. pe care sa le folosim toti. Daca este așa raspandit Alamaiul ăsta de ce nu posteaza cineva aceste informatii. Suntem unii asa de zgarciti, cand nu ne costa bani sa dam o informatie corecta. Este o provocare, poate reusim sa aflam detalii.
|
#24
Posted 20 February 2015 - 10:37
Soiul Alamai este raspindit mai mult in Moldova:viguros,longeviv,rezistent la ger,seceta,boli si daunatori,intra relativ tirziu pe rod.Fructele sint mijlocii,incep sa se coaca in sept,de buna calitate ,rezist la transport,se pastreaza 3 sapt. Au pulpa suculenta,gust placut,echilibrat si aromat.
|
#25
Posted 24 February 2015 - 03:29
Gheo_55. Multumesc pentru detalii, le cam stii........
|
#26
Posted 25 February 2015 - 09:29
Imi amintesc cu mare placere de perele Alamaiului asta (par de vara). Le aveam la discretie cand mergeam la tara in vacanta. Galben-portocalii cat o pruna mai mare, forma de picatura alungita.
Dar... constat insa ca nu se afla printre soiurile vandute de producatori, ci este folosit ca portaltoi. Daca stiti vreun producator care vinde dati de stire. Edited by meganedoi, 25 February 2015 - 09:42. |
#27
Posted 25 February 2015 - 13:34
Eu am cumparat din Piata Mare din Suceava de la o doamna, deci vanduti de persoane fizice, sper sa fie ce a spus. Inca nu a rodit , am sa vad dupa cum sunt. Nu am vazut la vanzare pe on-line.
|
#29
Posted 25 February 2015 - 23:51
Oare are cineva asa ceva http://en.wikipedia....rifolia prin livada/curte? ca in Auchan am vazut fructele si...sunt imense peste 600grame...si ma cam "mananca" sa iau cateva pentru degustare apoi sa incerc cultivarea semintelor
Edited by muscleman, 25 February 2015 - 23:53. |
#30
Posted 26 February 2015 - 10:53
Mai bine cumperi puiet de par nashi pentru ca nu vei obtine nimic cum trebuie din seminte.
|
#31
Posted 26 February 2015 - 20:29
Din cate am inteles unele din ele ar fi autopolenizatoare deci ar trebui sa iasa cam la fel
Apropo azi am luat 4 bucati din mall [ http://i422.photobucket.com/albums/pp303/costel_72/20150226_200845_zpsdhtc5ybs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] si dupa ce am consumat una am scos semintele si am descoperit ca deja unele au germinat [ http://i422.photobucket.com/albums/pp303/costel_72/20150226_200900_zpsqodmelzu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://i422.photobucket.com/albums/pp303/costel_72/20150226_201020_zpsqspfcdhw.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ...problema e in ce sa le pun , ma refer aici la pamant/sol pentru ca in casa in afara de neopeat si turba pentru flori nu am. Ce tip de sol ar fi ideal pentru seminte?? la tara am care au stat afara peste iarna trecuta in neopeat si au germinat avand niste plantute de 10cm. Momentan le-am pus intr-un servetel pe care l-am umezit dar nu cred ca le pot pastra mult asa am 25gr in camera Edited by muscleman, 26 February 2015 - 20:29. |
#32
Posted 27 February 2015 - 03:42
Eu cred ca ar sta o perioada in nisip umed si in frigider, la vreo 4 grade C cred ca e ok. Ce frumos au germinat in interiorul fructului. Si eu am gustat azi din pere nashi. Au un gust interesant, intre mere si pere, dar nu sunt spectaculoase.
|
#33
Posted 27 February 2015 - 10:01
Dupa cum se poate vedea in magazin sunt culese inca inainte de maturizare cel mai probabil ca si alte fructe care ajung in mall din motive de transport/pastrare
|
|
#34
Posted 27 February 2015 - 15:28
Dar au germinat binisor. Eu cred ca sunt viabili. Incerci sa ii pui in pamant, dupa ce vine vremea mai frumoasa, sa vezi cum evolueaza?
|
#35
Posted 27 February 2015 - 21:00
maine iau pamant pentru rasad din mall il amestec cu neopeat si ii pun dar sper sa nu-i afecteze cele 25-28gr din balcon
|
#36
Posted 28 February 2015 - 00:13
Le pui apa suficienta si nu cred ca vor fi probleme. Mai ales cei incoltiti, germinati vor evolua foarte bine. Vin peste vreo 3-5 ani la tine sa mananc pere Nashi direct din pom.
Edited by Serioja01, 28 February 2015 - 00:14. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users