Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

De ce se duc atat de multi aspiranti la profesia de programator la politehnica?

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Folclor. Ambele-s recunoscute, iar de acreditare iti pui problema cand o specializare e noua (acreditarea se da dupa ce termina o generatie), sau daca e vorba de vreo universitate "dubioasa".

Edited by dani.user, 26 January 2015 - 20:02.


#20
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013

 sarrahdam, on 26 ianuarie 2015 - 19:41, said:

Informatica de la Universitate este acreditata?
Se mai vehiculeaza ideea ca Automatica/Calculatoare de la Poli este acreditata si recunoscuta afara.
Asa este? Stie cineva?

E in Europa pt. ca-s obligati... uniunea europeana, bologna rahat. Daca te duci cu ea in Sua, Canada, Australia, Japonia te scuipa lumea pe strada :)). Valabil si pt. altele de inginer, medic etc. Se uita frumos pe foaia matricola si vad acolo materii din anii '30 si iti zic "ne pare rau, dar cu ce ai invatat tu nu poti fi economist/inginer/medic in tara noastra. Iti recomandam sa te inscrii la Universitatea bla bla" :)

#21
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Se face FOARTE multă programarea la specialitatea "calculatoare" de la Automatica din Politehnică. Nici vorbă că s-ar face mai multă la Informatica de la UB.

#22
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003
Eu zic sa numaram cursurile de la ambele.

#23
adrian93

adrian93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 29.10.2009
E foarte greu de spus la ce facultate se face mai ”multă” programare. Sunt mai mulți factori care trebuie luați în calcul: nr de ore alocate pt curs / seminar / laborator (la Politehnică cursurile sunt de 3h). La AC intervin și specializările din anul IV, unde poți să faci aproape exclusiv hardware sau un mixt între hw și sw. De asemenea, nu trebuie să uităm că FMI e axată strict pe partea de programare, chiar dacă sunt numai 3 ani.
Din ce m-am uitat peste programa de la Informatică, eu deduc că în materie de programare e cam aceeași chestie la ambele facultăți.
http://fmi.unibuc.ro...F_2014-2015.pdf

Îmi place că la FMI cursurile sunt împărțite mult mai bine: gen cursul de ecuații diferențiale e de sine stătător, și cursul de probabilități, cursul de grafuri, cursul de logică matematică, de criptografie. La Poli au prostul obicei de a ”băga 2 litri într-unul singur”.

Relevant pentru topic: eu am dat la AC, pentru că am vrut să știu cum anume funcționează un calculator.
La FMI ar fi fost perfect dacă aveau un curs despre semnalul electric (în genul electronicii digitale), un curs despre proiectare hardware, eventual niște Verilog / VHDL pentru laborator și eventual o posibilitate de a alege un opțional sau două de microcontrollere, sisteme embedded. De asemenea, cred că ar fi mers și ”Paradigme de programare”, ”Machine learning” și eventual ceva despre sisteme distribuite pentru partea de programare.
O chestie ciudată în cazul FMI mi se pare plasarea cursului de ”Limbaje formale și automate” în anul I, pe când cursul de compilatoare e în anul III.

Edited by adrian93, 27 January 2015 - 19:27.


#24
Abc2020ro2

Abc2020ro2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 20.01.2015

 potae, on 26 ianuarie 2015 - 20:17, said:

E in Europa pt. ca-s obligati... uniunea europeana, bologna rahat. Daca te duci cu ea in Sua, Canada, Australia, Japonia te scuipa lumea pe strada Posted Image). Valabil si pt. altele de inginer, medic etc. Se uita frumos pe foaia matricola si vad acolo materii din anii '30 si iti zic "ne pare rau, dar cu ce ai invatat tu nu poti fi economist/inginer/medic in tara noastra. Iti recomandam sa te inscrii la Universitatea bla bla" Posted Image

Ce teorii pe vooooooiiii.... Posted Image

Edited by Abc2020ro2, 27 January 2015 - 19:35.


#25
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003

 adrian93, on 27 ianuarie 2015 - 19:12, said:

La FMI ar fi fost perfect dacă aveau un curs despre semnalul electric (în genul electronicii digitale), un curs despre proiectare hardware, eventual niște Verilog / VHDL pentru laborator și eventual o posibilitate de a alege un opțional sau două de microcontrollere, sisteme embedded.
Nu e specializarea informaticii aici ci a ingineriei.

 adrian93, on 27 ianuarie 2015 - 19:12, said:

De asemenea, cred că ar fi mers și ”Paradigme de programare”, ”Machine learning” și eventual ceva despre sisteme distribuite pentru partea de programare.
O chestie ciudată în cazul FMI mi se pare plasarea cursului de ”Limbaje formale și automate” în anul I, pe când cursul de compilatoare e în anul III.
Unele cursuri sunt la master, de la o universitate la alta pot fi si mai bine organizate.

#26
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,946
  • Înscris: 03.08.2008
Eu stiam ca facultatea nu te invata totul la punct si virgula ci iti da niste directii si am optat pentru AC din simplu motiv ca avea mai multe directii de dat. La informatica directia e una singura si clara ... software.
Cand dadeam eu admitere nici nu stiam ce o sa invat la partea de calculatoare, am vazut cu ce se mananca, nu ma atras asa de tare si am mers pe partea de software. Aceesi filosofie au avuto si colegii mei si nu stiu pe nimeni care sa regrete ca nu au facut Info.

#27
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 rickysyv, on 25 ianuarie 2015 - 23:26, said:

Parerea ta nu prea face doi bani. Eu am iesit de la politehnica si habar n-am sa programez un utilaj industrial, nici nu stiu cum arata unul si nici macar nu-s in stare sa-i simulez operarea in MatLab. DAR sunt inginer si impart comenzi altora in stanga si-n dreapta (cel putin in teorie daca chiar as lucra in campul muncii). Deci concluzia e ca faci politehnica pentru titlu si palmares!
...
Zau? de fapt din "daca chiar as lucra in campul muncii" => rezulta ca nu lucrezi.
Iar concluzia mea este ca daca esti bun, lucrezi in bransa aleasa...
Eu fiind inginer i-am zis sefului de serviciu ca nu am inteles de ce ma puneti pe mine sa masor un curent, doar aveti instrumentul in fata.. .Si pe limba ala care se de meserias.
Evident ca amandoi mi-au zis,  dar altceva nu aveau ce sa imi faca...Cand suna telefonul, sa nu vina "limba" ci "Prien"...
Altui director "si eu si dvoastra tot Electronica am absolvit-o, deci am facut acelasi curs de Fiablitate  Deci MTBF = Media Timpului de Buna Functionare pt amandoi."...
Pt asta directorul meu, care nu il suporta, la negociere, mi-a dat 10% si nu media de 6%..
Asa ca tinerete, nu mai abera. la job conteza daca esti performant. Cu doar diploma...Si iti poti lucra seful daca e doar sef si nu meserias, di granda. Eu ii execut comanda si ia foc.

#28
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 potae, on 26 ianuarie 2015 - 20:17, said:


Daca te duci cu ea in Sua, Canada, Australia, Japonia te scuipa lumea pe strada Posted Image). Valabil si pt. altele de inginer, medic etc. Se uita frumos pe foaia matricola si vad acolo materii din anii '30 si iti zic "ne pare rau, dar cu ce ai invatat tu nu poti fi economist/inginer/medic in tara noastra."

Dacă e aşa cum spui tu, oare cum de am foşti colegi de facultate care lucrează la Google, Microsoft, Oracle şi alte firme mari din Sua, Canada şi Europa ? ce-i drept, nu ştiu pe nimeni în Australia şi Japonia. Hint: ___NU___ i-a pus nimeni să mai facă o facultate acolo. Au doar facultatea din Ro (politehnica).

La medicină, drept etc sînt nişte conditii mai speciale, diferă de la ţară la ţară, nu primeşti automat dreptul să lucrezi ca medic (De altfel, nici ca medic american nu poţi lucra în alte ţări fără să dai ceva examen... la medicină e muuuult mai strict). Dar ca să lucrezi în domeniul electronic, IT&C, nu-ţi trebuie nimic special. Politehnica e din acest pdv "recunoscută". În sensul că e recunoscută ca studii superioare, pt că ceea ce contează în primul rînd, e ce ştii să faci. Iar aici Politehnica, ca orice altă univ. românească sau străină, îţi pune bazele, nu te scoate expert. Te scoate junior - atît ! restul depinde de tine, de pasiunea ta, de munca pe care o depui, de experienţa pe care o acumulezi.

#29
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 XON-XOFF, on 31 ianuarie 2015 - 19:08, said:

... restul depinde de tine, de pasiunea ta, de munca pe care o depui, de experienţa pe care o acumulezi.
Esenta.
La un interviu cineva din bransa realizeaza in cateva secunde, dupa tonul in care pronunti, trz cutare lucreaza saturat sau blocat, ca esti sa nu meserias.
Unul care a reparat stie clar ca saturatia inseamna parametrii cutare, pe cand blocarea...altceva...Deci experinta te ajuta sa repari mai repede..

De fapt cand esti pasionat de meseria alesa nu te duci la job ca sa muncesti. Munca-i pt negrii de culoare si pt tractoare.
Asa ca acolo te distrezi si le arati alora cat esti tu de bun.
Si aia iti dau si bani..

Problema e ca acum to(n)ti vor doar bani, dar fara sa intelega ca trebuie sa ii si justifice.
Dzeule, chestiile astea ma fac sa ma simt atat de batran....

Edited by Prien, 01 February 2015 - 16:35.


#30
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008

 Prien, on 31 ianuarie 2015 - 17:58, said:

Zau? de fapt din "daca chiar as lucra in campul muncii" => rezulta ca nu lucrezi.
Iar concluzia mea este ca daca esti bun, lucrezi in bransa aleasa...
Eu fiind inginer i-am zis sefului de serviciu ca nu am inteles de ce ma puneti pe mine sa masor un curent, doar aveti instrumentul in fata.. .Si pe limba ala care se de meserias.
Evident ca amandoi mi-au zis,  dar altceva nu aveau ce sa imi faca...Cand suna telefonul, sa nu vina "limba" ci "Prien"...
Altui director "si eu si dvoastra tot Electronica am absolvit-o, deci am facut acelasi curs de Fiablitate  Deci MTBF = Media Timpului de Buna Functionare pt amandoi."...
Pt asta directorul meu, care nu il suporta, la negociere, mi-a dat 10% si nu media de 6%..
Asa ca tinerete, nu mai abera. la job conteza daca esti performant. Cu doar diploma...Si iti poti lucra seful daca e doar sef si nu meserias, di granda. Eu ii execut comanda si ia foc.

Problema ta e ca ai sef in loc sa fii sef! Dar vorba aia, rock on!

#31
Abc2020ro2

Abc2020ro2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 20.01.2015

 Prien, on 01 februarie 2015 - 16:30, said:

De fapt cand esti pasionat de meseria alesa nu te duci la job ca sa muncesti. Si aia iti dau si bani..

Si pasiunea asta de unde o iei ? Se gaseste la magazin ? Ca tare as vrea si eu 3 kile de pasiune.

De exemplu eu sunt pasionat sa stau degeaba. Ma platesti tu pentru pasiunea mea ? Vorbesti de parca e vina celor nepasionati ca nu sunt pasionati de nimic. Asta e la noroc. Acum ce ai vrea ? Ca cei 90% din oameni care nu au nicio pasiune, sa se sinucida ? Nu trebuie si ei sa munceasca ceva pentru a trai ?

Edited by Abc2020ro2, 01 February 2015 - 21:25.


#32
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003
Daca nu te-a plesnit soarta cu una atunci o cauți.

#33
Abc2020ro2

Abc2020ro2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 20.01.2015

 neagu_laurentiu, on 01 februarie 2015 - 21:38, said:

Daca nu te-a plesnit soarta cu una atunci o cauți.

Ai si niste sfaturi concrete pentru asta ? Sau e doar un citat intelept a-la facebook ?

#34
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 Abc2020ro2, on 01 februarie 2015 - 21:23, said:

90% din oameni care nu au nicio pasiune, sa se sinucida ? Nu trebuie si ei sa munceasca ceva pentru a trai ?

Anumite domenii se numesc ___vocaţionale___ şi IT-ul face parte din ele (cel puţin partea de programare, că instalarea de windows şi antiviruşi pe calculatoarele dintr-o instituţie se poate face şi fără - dar instalarea de windows NU este ceva ce se învaţă la facultăţi tehnice). Treaba e simplă: dacă nu ai pasiune pt un domeniu vocaţional, nu încerci să lucrezi în el, că nu va merge. Dacă nu ţi-e clar cum e cu vocaţia, îţi mai dau un hint: alte domenii vocaţionale sînt teatrul, muzica şi arhitectura.

#35
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003

 Abc2020ro2, on 02 februarie 2015 - 11:36, said:

Ai si niste sfaturi concrete pentru asta ?
Am zis mai sus: iti cauti pasiunea in N domenii. La un moment dat sunt mari sanse sa-ti placa ceva ca apoi sa aprofundezi cu placere si nu mai simti corvoada studiului.

Edited by neagu_laurentiu, 03 February 2015 - 10:25.


#36
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010

 rickysyv, on 25 ianuarie 2015 - 23:26, said:

Parerea ta nu prea face doi bani. Eu am iesit de la politehnica si habar n-am sa programez un utilaj industrial, nici nu stiu cum arata unul si nici macar nu-s in stare sa-i simulez operarea in MatLab. DAR sunt inginer si impart comenzi altora in stanga si-n dreapta (cel putin in teorie daca chiar as lucra in campul muncii). Deci concluzia e ca faci politehnica pentru titlu si palmares!

Deci e un "achievement" ca in Diablo 3!

Inseamna ca dumneata esti un simplu dobitoc care a trecut prin facultate ca voda prin loboda. Daca te crezi inginer pentru ca ,,imparti comenzi in stanga si-n dreapta", stai cam prost la capitolul ingineriei. Inginerul este cel care, in primul si primul rand, gandeste, stie sa gandeasca, este in stare sa transpuna in limbaj matematico-fizic un proces (din cadrul domeniului sau), limbaj care il implementeaza din logica si deducere, nu doar niste formule invatate mecanic, intrucat inginerul adevarat intelege matematica si fizica cu care lucreaza. Dumneata nu esti inginer, esti doar un papagal industrial. Nu te mai numi inginer ca denigrezi acest nume care are sau ar trebui sa aiba o prestanta de 10 ori mai mare decat titlu de doctor de la medicina. Stim noi prea bine ca in ziua de azi politehnica trece toti idiotii, tocmai ca sa nu ramana fara stundeti si fara sponsorizare de la stat. Tu ai terminat acea facultate doar pentru ca facultatea avea nevoie de bani, ca altfel nu treceai nimic, idiotule. Am destui colegi idioti care rezoneaza f bine cu tine.


@neagu_laurentiu: Din pacate acelasi lucru il credeam si eu, daca urmezi cursul de pedagogie ai drept de predare al informaticii in scoli. Din pacate, nu este asa, dupa urmarea acelui curs si terminarea facultatii, de la Politehnica (sau Universitatea Tehnica, cum se cheama la Iasi) poti iesi profesor de TIC (cand am auzit imi venea sa-mi dau cu pumni in cap...). Cel putin asa este la Universitatea Tehnica ,,Gheorghe Asachi" Iasi, Facultatea de Automatica si Calculatoare, specializarea Calculatoare sau Tehnologia Informatiei, poate in alt oras, lucrurile sunt normale si o fi cum spui dumneata.

Edited by vladutz114, 03 February 2015 - 16:15.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate