Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ciocolata belgianã - Doar o noua modã
Last Updated: Apr 11 2017 17:25, Started by
terratec
, Jan 18 2015 02:37
·
0
#37
Posted 18 January 2015 - 19:58
Facea maicamea cand eram copil o ciocolata fratioare, mancai pana paralizai.
Cacao, lapte praf, zahar, lapte, margarina (sau unt, nu bag mana in foc). Punea nuca pisata in ea, o baga in tava de la cuptor si o lasa sa se coaca. Nu cred ca ma interesa pe mine sau pe fratimiu ce procent de cacao punea si daca continea sau nu unt de cacao. Ne durea in spate, eram mult prea ocupati cu balotatul. Ciocolata belgiana e o gluma proasta prin comparatie. Evident strict din perspectiva mea. Edited by Groot, 18 January 2015 - 20:02. |
#38
Posted 18 January 2015 - 20:01
#40
Posted 18 January 2015 - 21:25
kodiak, on 18 ianuarie 2015 - 17:06, said:
Corectidunea politica mie mi se pare incorectitudine ! Hm, oare de aia ii spune "politica" ? Mie corect mi se pare sa spui "aia (cu nume) imi place, ailalta (cu nume) nu-mi place ! Daca nu-mi place nimic mi se pare corect sa o spun ! Aici nu este vorba despre preferinte, exista un interval in care gusturile pot fi obiective. Oamenii sanatosi, fara probleme, pot face diferenta intre produse de calitate si produse proaste, prin ingredientele continute. Margarina sau zaharul produc greata sau senzatie de arsura pe gat, eventual si dureri de dinti. Am pornit discutia cu scopul de a demonta mitul romanesc al ciocolatei belgiene. Romanii sunt un popor tanar pentru ca au fost resetati de comunisti. Incet, incet, isi vor rafina gusturile si vor ajunge sa isi doreasca normalitate. Intreaga societate romaneasca are valori false si este de datoria fiecaruia dintre noi sa le aratam. Argumentul "de gustibus non disputandum" este o smecherie post-'89, prin care nu incercam sa mai schimbam nimic, lasam lucrurile gresite neindreptate. Eu sunt unul dintre cei care nu suporta fatarnicia, mitocania si implicit prost-gustul (pe toate planurile). Daca un aliment nu este bun trebuie spus direct, fara menajamente. Semi-Offtopic. Va trebui pornita o discutie legata de mitul gospodinelor din Romania. Romanii au prostul obicei de a nu respecta retetele si de a le modifica dupa propriul prost-gust. Daca tot discutam despre alimente dulci nu pot sa nu pomenesc si despre prajiturile oribile facute de generatia tanara. Oamenii mananca acasa deserturi extrem de dulci si colorate, astfel ca automat vor sa cumpere si din comert produse similare. Se mananca zahar colorat acasa, zahar colorat la cofetarie si zahar colorat de la buticuri(in sensul original al cuvantului). |
#41
Posted 18 January 2015 - 21:29
Nu stiu cum sta treaba cu mitu' da' am gustat ciocolata belgiana si ii top shit! Erau un fel de praline facute de mici producatori gen cofetariile de la noi.
|
#42
Posted 18 January 2015 - 21:56
#43
Posted 18 January 2015 - 22:16
@ terratec
Ai dreptate, la noi e un fel de obsesie cu zaharul ! Cred ca multe gospodine au rămas cu sechele de pe vremea lui Ceaușescu și acu' toarnă la zahar în prăjituri de le fac de nemâncat, cel putin pentru mine ! Am în familie, maica-mea e cu zaharul, într-o cana de ceai pune trei lingurițe și i se pare ca n-a pus destul ! Edited by kodiak, 18 January 2015 - 22:17. |
#44
Posted 18 January 2015 - 23:12
Pai daca nu erau dulciuri mancam galbenus frecat cu zahar. Partea proasta ca nici oua nu erau
|
#45
Posted 19 January 2015 - 06:15
Bursul, on 18 ianuarie 2015 - 23:12, said:
Pai daca nu erau dulciuri mancam galbenus frecat cu zahar. Partea proasta ca nici oua nu erau Galbenus? Nu albus? On: ciocolata belgiana e so and so, dar eu sunt haplea si nu prea stau sa fac diferenta intre dulciuri. Vafelele (?) nu m-au dat nici ele pe spate, in schimb berea mi-a placut, mai ales cea bruna. |
#46
Posted 19 January 2015 - 08:27
Cum sa zici ca ti-a placut berea bruna in belgia?
Stii ca berile la ei sunt ca marcile de masini fiecare cu cate 7-8 modele? Pai numai Kastell are vreo 8 sortimente. De Leffe nu zic, cred ca sare de 10. |
|
#47
Posted 19 January 2015 - 09:02
Daca mi-as fi amintit ce-am baut, as fi zis-o. Dar nu ma pricep la bere, asa ca singura chestie pe care mi-o amintesc e ca era bruna.
|
#48
Posted 19 January 2015 - 09:31
cine mananca ciocolata belgiana ajunge ca... van damme!
|
#49
Posted 19 January 2015 - 10:23
Groot, on 18 ianuarie 2015 - 19:58, said:
Facea maicamea cand eram copil o ciocolata fratioare, mancai pana paralizai. Cacao, lapte praf, zahar, lapte, margarina (sau unt, nu bag mana in foc). Punea nuca pisata in ea, o baga in tava de la cuptor si o lasa sa se coaca. Nu cred ca ma interesa pe mine sau pe fratimiu ce procent de cacao punea si daca continea sau nu unt de cacao. Ne durea in spate, eram mult prea ocupati cu balotatul. Ciocolata belgiana e o gluma proasta prin comparatie. Evident strict din perspectiva mea. E posibil sa-ti fi placut si pentru ca nu prea erau dulciuri pe atunci, si nu aveai de unde alege. Poate ca daca ai gusta in ziua de azi aceeasi ciocolata in ziua de azi, nu ti s-ar mai parea la fel de deosebita. Chiar sunt curioasa si eu ce ciocolata de calitate gasiti voi in Romania. Va rog sa specificati si unde se gaseste. Tot ce am incercat eu din ce se gaseste pe piata fie e dulce de dai in diabet si are gust de lapte praf, fie iti rupi dintii in ea si are gust de ceara (ma refer aici la asa-zisa ciocolata neagra). |
#50
Posted 19 January 2015 - 10:34
Fara indoiala ca ciocalata belgiana este de toata jena. Dupa cum si vinul de buturuga fiert in damigeana pe balcon bate la cur soiuri scumpe si renumite! Romanul este obisnuit numai cu fineturi, nu pune botul la propaganda occidentala!
|
#51
Posted 19 January 2015 - 16:18
|
#52
Posted 19 January 2015 - 16:59
Mie unul imi place, insa cred ca e un pic supra-evaluata.
Am fost de cateva ori prin Belgia si am avut ocazia sa gust la fata locului. De asemenea am cumparat cateva cutii de 250-500g cu diverse sortimente de la diversi producatori. Acum ceva ani se gasea o marca "Vanparys". Pretul se invartea pe la 20-25 E / kg. Acum vad ca se numesc "Corne Port Royal". Dintr-astea as manca oricand cu placere. Am incercat si Godiva, Leonidas, Neuhaus. Godiva sunt aproape duble la pret fata de celelalte si nu as zice ca-s cu mult mai bune. Sunt puuutin mai fine parca, dar nici restul nu-s rele. Cel putin pentru mine, Godiva nu merita banii. Probabil ca nu am asa gust fin incat sa disting diferente care sa ma determine sa zic: wow, astea chiar sunt altceva. Stiu ca odata am luat vro 4-5 cutii cu diverse feluri si vreo saptamana am tot degustat. In final am tras o concluzie: cam toate sunt la fel. Imi amintesc ca eram odata prin Bucuresti cu ceva treaba si trebuia sa mai astept. Ma invarteam pe acolo prin zona si dau peste un magazin Leonidas. Intru, constat ca pretul era mult mai mare decat in Belgia, dar totusi ma indur sa iau cateva praline. Au fost bune, dar cel putin la pretul ala nu meritau. Si Belgienii cu care am vorbit imi tot ziceau: Leonidas e prea "comercial" si raportul pret/calitate nu e optim. Daca vrei ceva mai bun, cauta la producatori mai mici si mai putin consacrati. In concluzie: Ciocolata belgiana aia scumpa si care chiar provine din Belgia este foarte buna (si foarte scumpa, e drept). Nu orice ciocolata pe care scrie "Belgia" e grozava, mai ales daca-i una ieftina. |
#53
Posted 19 January 2015 - 19:05
godiva e turceasca. adica a fost luata de ulker axum cativa ani.
|
#54
Posted 19 January 2015 - 19:35
Da, la fel cum si Jaguar e indian.
Stai linistit ca si Godiva si Jaguar sunt fix ca inainte, indiferent din ce buzunar sar finantarile. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users