Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SteamLink Lag

Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Montare pat si tip somiera

Doua comenzi - același produ...
 Sfatul FMI pentru Romania: Taxa&#...

Asigurare RCA in functie de cati ...

Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine
 Calitate procesuala

Crapaturi la bloc din 1980

Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday
 Manea reclama medicament

Știrile cu Valea Prahovei

Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica
 

problema canale HD

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
Am cablu de la rds, pachetul digital, smart cam, tv sony 32w605 si am probleme la canalele HD, se vede ok dar cam la 20 secunde apar "interferente" timp de 1 secunda, cam si cum ar scadea framerate-ul. M-am uitat in soft-ul tv-ului si la majoritatea canalelor HD am:
-calitate semnal: 9
-putere semnal 93

la posturile SD am:
-calitate semnal: 100
-putere semnal: 99
canalele SD merg fara probleme.

I-am chemat pe cei de la rds, s-au uitat la cablu, au masurat, s-au uitat la splitter, au marit putin tensiunea din panoul de pe scara (a crescut puterea de la 92 la 93...) si au zis, foarte arogant, ca n-are importanta calitatea semanlului afisata in meniul tv-ului...
Pana acum 2 saptamani stiu sigur ca la calitate semnal aveam valori >95.
Ce parere aveti, problema e de la "calitatea semnalului" sau de la puterea de 93?
multumesc

Edited by biker17, 16 January 2015 - 21:21.


#2
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 12.01.2004
Indicatorii afisati de TV nu reprezinta o referinta pentru tehnicienii lor. Dar tu solicita-i din nou, sa vina sa-ti rezolve problema, daca se manifesta in continuare.

#3
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
LE: "interferentele" decare ziceam cred ca se numesc macroblocuri


daca ii chem probabil o sa zica acelasi lucru. pe mine ma intereseaza daca apar aceste macroblocuri din cauza valorii foarte mici (9%) a calitatii semnalului, ca sa nu ma mai duca de nas

Edited by biker17, 16 January 2015 - 21:31.


#4
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 12.01.2004
Macroblocurile se datoreaza unor probleme de semnal. Nu le mai zi nimic de indicatorii afisati de TV. Eventual verifica si receptia pe analogic, la acelasi TV.
Tu trebuie doar sa reclami receptie cu intreruperi si/sau degradarea imaginii.

Edited by mhanor, 16 January 2015 - 21:35.


#5
xulica

xulica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 28.02.2007
In urma cu mai bine de 6 luni am intampinat si eu probleme cu canalele HD, mai exact mergeau 5 sec dupa care imaginea se distorsiona (sunetul se auzea si el cu intreruperi) puterea semnalului era pe la 92% dar calitatea undeva la 60% , nu puteam sa ma uit deloc la posturile HD. Nu am mai sunat la ei, nu am schimbat cabluri, dar dupa cateva zile s-a rezolvat de la sine (sau poate s-au autosesizat si au remediat problema).

#6
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 12.01.2004
Daca este o problema locala, la client, nu au cum sa se autosesizeze.

#7
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Cinic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Receptor cu hardware ieftin și prost. Părerea mea.

#8
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,485
  • Înscris: 05.08.2002
am avut si eu problema asta, dar la mine scazuse sub 45% calitate semnal
problema era la splitter, desi parea ok, mufele nu faceau contact ok

#9
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006

View Postaeon, on 16 ianuarie 2015 - 22:31, said:

am avut si eu problema asta, dar la mine scazuse sub 45% calitate semnal
problema era la splitter, desi parea ok, mufele nu faceau contact ok
tvr hd se vede perfect (calitate 100, putere 99), pro tv hd se vede execrabil (calitate 0, putere 93). cum ar putea sa fie de la splitter sau cablaj daca unele posturi merg foarte bine iar altele nu? daca era de la splitter n-ar fi fost afectat si tvr hd, de exemplu?
parerea mea e ca e de la transmisia unor posturi hd sau de la panoul de pe scara

View Postspider_zero_sapte, on 16 ianuarie 2015 - 22:15, said:

Receptor cu hardware ieftin și prost. Părerea mea.
nu am receiver, am smart cam

Edited by biker17, 17 January 2015 - 19:05.


#10
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,485
  • Înscris: 05.08.2002
incearca totusi fara spliter

#11
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
S-a rezolvat, era de la un amplificator de pe scara (la alt etaj)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate