Recomandare microfon
Last Updated: Jan 15 2015 15:00, Started by
voodooeye_69
, Jan 15 2015 12:43
·
0

Posted 15 January 2015 - 12:43

Salut. Am nevoie de un microfon pe care să-l conectez la placa audio (Xonar D1) pentru a înregistra tutoriale video. Momentan folosesc o pereche de căsti Canyon, dar microfonul generează un zgomot de fond deranjant. Bugetul este destul de limitat, undeva până în 100 lei. Ceva recomandări dacă se poate în special dacă a-ți avut experiențe pozitive cu unele produse. Mulțumesc anticipat.
![]() |
Posted 15 January 2015 - 15:00

Eu am gasit rezolvarea cu microfonul la care m-am referit aici: http://forum.softped...samson-q7-saq7/
Zgomotul de fond este nul. Dar fiind un microfon dinamic supercardioid unidirectional trebuie sa il orientezi spre tine si sa vorbesti aproape de el. Nu apar distorsiuni daca vorbesti tare foarte aproape de el sau daca respiri pe el. Inregistreaza fidel inclusiv vorbirea in soapta. Un alt dezavantaj este pretul mai mare, deoarece costa mai mult decat un microfon clasic pentru PC, iar la acest cost se adauga costurile preamplificatorului (daca optezi pentru un preamplificator) si al cablurilor/ adaptoarelor necesare sau cablul USB (daca optezi pentru aceasta varianta de conectare). Posibil sa existe si variante mai bune de microfoane cu condensator (electret), dar nu pot sa iti ofer recomandari in acest sens. Eu am mai multe microfoane de acest gen si toate sunt ca si inutilizabile (toate au zgomot de fond si sensibilitate jalnica) cu toate ca le-am achizitionat in urma lecturarii unor review-uri pozitive. De aceea am optat pentru un microfon dinamic. Se spune ca orice microfon dinamic este bun, desi nu am verificat acest lucru. Pot sa ofer o confirmare doar in cazul microfonului pe care il detin. Altii nimeresc microfoane bune la laptopuri sau la un webcam banal (sau cel putin asa pretind), in schimb eu nu am avut niciodata noroc la microfoane dedicate PC-urilor sau integrate in notebook-uri cu exceptia celui de la MacBook Pro. Pentru PC/ laptop am gasit varianta mentionata. Am achizitionat si un suport de birou pentru el, dar trebuie sa am mereu grija sa-l scot din suport sau sa il mut cu tot cu suport aproape de gura cand am nevoie sa-l folosesc (comportandu-se la fel ca microfoanele utilizate in studiourile de inregistrare, la conferinte sau in cadrul interview-urilor). Teoretic astfel de microfoane functioneaza cel mai bine impreuna cu un preamplificator. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users