Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 

Recomandări mașini de spălat rufe (2)

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3492 replies to this topic

#2647
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
wat28 - are o funcție care mie personal imi place f.mult pt ca sincer sa fiu niiodata nu am nimerit cantitatea necesara de detergent.  in marea majoritate a cazurilor cand a trebuit eu sa ma ocup de pus la spalat am facut supradozare asa ca mereu a tebuit sa dau cate un  program de clatire extra.
si la lg din ce am citit, cam toate funcțiile sunt prezente si pe bosch onsa cu denumiri diferite. foarte posibil ca tehnologia de realizare a functiilor sa fie diferita, insa rezultatele (cel putin declarativ) sunt similare - vezi spre exemplu speedperfect vs turbowash sau programul antialergic (aici avantaj bosch ca au certificare ECARF). recomand sa te uiti si prin manuale sa iti faci o idee mai clara. ps: waw-urile sunt facute in germania de unde probabil si prețul final ceva mai mare.
altfel cu 5 ani garantie masina si 10 la motor - ambele modele bosch sunt f.apropiate .

#2648
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013

View PostXL700VA, on 24 martie 2017 - 18:11, said:

Am o masina Slim Arctic EF6100A+. A fost cumparata in ianuarie 2016 de pe Emag. De o luna de zile a aparut o anomalie in functionarea ei. Deci bag rufele, selectez programul, si o pornesc. In momentul in care incepe sa isi ia apa se aude un scartait identic cu cel de la frana unei masini. Initial am crezut ca patineaza o curea. Dar zgomotul se aude numai cand incepe sa isi ia apa. Deci cand incepe sa bage apa in masina, pentru o fractiune de secunda se aude un scartait ca de frana. Nu apare cand incepe sa se roteasca cuva, deci exclus sa fie patinarea curelei. Si zgomotul apare de fiecare data cand isi ia apa. De la ce poate fi acel scartait? Mentionez ca masina merge, isi face programul ... numai ca acel scartait e deranjant.

View PostAna0181, on 25 martie 2017 - 01:41, said:

As fi si eu foarte interesata daca cineva ar putea sa dea o explicatie sigura la acest fenomen pe care il sesizezi.
Si eu am o masina cumparata catre finalul anului trecut. Uneori am observat si eu acel (ca sa folosesc acelasi cuvant ca tine) "scartzait" de care zici. Uneori da, alteori ba. Si durata "scartzaielii" poate dura si cateva secunde. Eu  m-am gandit ca poate e vreun gunoi/pietricica ceva ce a ajuns in orificiul ala foarte mic din interiorul robinetului de apa si poate obtureaza cumva debitul de care are nevoie masina cand isi trage apa...

View Postervinen, on 25 martie 2017 - 20:18, said:

Zgomotul provine din electroventil si nu este motiv de ingrijorare, poate doar de enervare. Masinile din seria EF de la Arctic sunt din categoria low end si turcii au pus pe ele ce-au gasit si ei mai ieftin. Probabil ca vibreaza membrana de cauciuc din ventil, la trecerea apei printre ea si scaunul ei. Am intalnit si eu masini care "chitaiau" cand luau apa, dar functionau normal in rest.

View PostXL700VA, on 25 martie 2017 - 20:27, said:

Ok, dar de ce un an nu a ”chitait”? Deci sa inteleg ca acel electroventil e de vina? Pot sa il consider un defect de garantie si sa ii chem pe cei de la Arctic? Sau nu il pot considera defect de garantie, deoarece, in afara de acel chitait, masina merge perfect?

View PostAna0181, on 25 martie 2017 - 22:21, said:

ervinen@
Eu nu considerasem necesar sa specific si marca/modelul masinii mele gandindu-ma ca problema semnalata de XL700VA este una identica cu problema mea si ca poate nu e vorba de vreo chestie specifica vreunui producator sau model/gama anume...
La mine e vorba de modelul Siemens WM14T440BY  ( http://www.siemens-h...washingmachines )
In rest, aceleasi intrebari precum a pus imediat mai sus si colegul XL700VA... n-ar trebui sa incerc sa vorbesc cu cei de la departamentul service al BSH?
Tot trecuse timpul, ma delasasem, nu telefonasem deloc la service.
Dupa o problema de alta natura aparuta la un robinet de trecere de sub o chiuveta (si care s-a rezolvat simplu prin inlocuire), ieri am chemat un instalator caruia i-am cerut sa-mi schimbe absolut toti robinetii de trecere din casa cu unii Giacomini, cu nipluri si prelungitoare aferente (unde a fost cazul). Inclusiv robinetul masinii de spalat ... acolo, dar si in celelalte locuri, aveam robineti de trecere coltar cu filtre (ceva asemanator cu robinetul din prima imagine atasata). La masina de spalat deci, am pus un compus format din robinet Giacomini cu sfera si fluture, cot si niplu redus (precum in fotografiile 2, 3 si 4 atasate)

Nu deosebit de surprinsa surprinsa (caci, asa cum scriam si mai demult, aveam o banuiala ca poate robinetul ala ar avea vreo vina ceva) dar cu mare satisfactie, am realizat ca zgomotul (scartaiala aia enervanta si stridenta ce o aveam deja in ultimul timp la fiece ciclu de spalare) la alimentare nu s-a mai facut resimtit! Posted Image . Bun, am bagat doar doua spalari aseara (deci nu am avut multe spalari din care sa trag concluzia certa 100%) dar trag speranta ca nu va mai fi cazul.
La mine deci, asta a fost. Posibil insa, in alte cazuri sa fie exact cum zicea si colegul ervinen, poate de la ventilul respectiv...

Attached Files


Edited by Ana0181, 29 June 2017 - 12:06.


#2649
tukyy84

tukyy84

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 345
  • Înscris: 23.10.2006
Mersi plimbaretule :)

#2650
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
Buna ziua dragi colegi,

Detin o masina de spalat Electrolux EWF 1270 W destul de veche si am urmatoarea problema, incepuse prin a patina cureaua se largise cu 2 degete si am schimbato dar a doua problema tot a ramas.
Nu mai termina programele de spalare . . . fie termina prespalarea si se blocheaza la spalare cu clabuc in ea, fara a afisa o eroare . . . blinkuieste butonul de START / PAUSE si nu merge apasat . . .  aveti ceva sugestii ?

Va multumesc

#2651
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Salut , posibil sa nu mai incalzeasca apa ! Rezistenta incalzit apa arsa , releu pt incalzit "parlite contactele" , termocupla , etc .

Ai incercat doar cu apa rece sa vezi daca duce programul pina la capat ?

Edited by tidicristi, 06 July 2017 - 09:11.


#2652
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
@tidicristi apa o incalzeste ca rufele raman fierte in cuva . . . acum am vazut ca face si altceva. . . . inainte de evacuare masina topaie stanga dreapta violent o singura data pam pam . . . nu stiu ce poate sa fie asta

Edited by Miker, 06 July 2017 - 09:43.


#2653
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
O scoti din priza , dai capacul superior jos , verifica daca sunt bine infipte mufele in panoul de comanda si modulul electronic .

"Bataiala" , posibil rufe prea multe in masina sau sistemul de sustinere/amortizare slab .

#2654
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
@tidicristi chiar asta urmeaza sa fac . . . astept sa termine o spalare la rece cu cuva goala sa vad daca mai topaie . . . m-am gandit si eu ca pot sa fie amortizoarele, din ce am vazut nu sunt scumpe . . . masina are 7-8 ani. O sa-i demontez capacul de sus sa vad exact care este problema . . .

In cazul in care nu ii dau de cap singur aveti cumva o recomandare de service in Bucuresti ? Seriosi si nu foarte scumpi ? Daca da astept mesaj in privat pentru a evita reclama.

@tidicristi multumesc din nou pentru raspunsul prompt

#2655
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
Revin cu niste poze si un video Posted Image . . . am verificat mufele si toate sunt intacte neoxidate . . . le-am curatat totusi cu alcool izopropil . . . vi se par amortizoarele  sau sistemul de prindere duse ? jocul este cam mare . . . . la stoarcere nu face dar topaie stanga dreapta o singura data / ciclu . . .atat de tare incat se ridica de pe podea masina si se deplaseaza o palma

Attached Files


Edited by Miker, 06 July 2017 - 12:12.


#2656
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Ai apasat / miscat foarte tare de cuva?
Asa cum se misca ar parea ca este sustinuta doar de cele doua arcuri cu care este agatata de carcasa masinii, ca si cum nu ar avea deloc in partea opusa cele doua armotizoare.
Poti vedea amortizoarele? Sunt la locul lor, ambele? Adica sunt fixate si de cuva si de carcasa masinii.

Edited by addumi, 06 July 2017 - 17:53.


#2657
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
Am atasat un filmulet cum se misca cuva la apasare cu capacul deschis . . . . amortizoarele sunt ambele acolo si sunt atasate . . . si eu m-am gandit sincer la amortizoare

#2658
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Service....
Sunt probleme si la programator + problema mecanica/electronica legata de pornirea brusca a centrifugarii.

Edited by addumi, 06 July 2017 - 20:30.


#2659
Miker

Miker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 09.04.2004
Salut, am testat si amortizoarele lucreaza bine , nu sunt uzate... din ce am inteles posibil sa fie problema de soft / placa de baza... sau motorul ...

#2660
lepetir

lepetir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 12.07.2007
"Topait-ul" ar putea avea cauza lipsa impulsurilor de la tacho. Electronica nu stie turatia motorului si mareste curentul pana la limita admisa ( limitare de curent ), motiv pentru care acesta se accelereaza brusc facand cuva sa salte. Cauze posibile: tacho defect sau cu intreruperi, mufa la motor oxidata, electronica cu probleme. Asta ar explica si oprirea aleatoare in timpul programelor, la un moment dat din lipsa impulsuri tacho, motorul o ia razana si electronica intra in avarie.

#2661
ghevasalie

ghevasalie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 19.08.2005
Actualul Ariston are deja 10 ani, functioneaza inca impecabil insa a inceput sa rugineasca si ma gandesc la alta masina de spalat. Si precedenta a fost tot Ariston si a functionat 12 ani inainte de-a se strica.
Ceea ce-mi place la Ariston este ca se curata automat filtrul de evacuare, nu au usita aceea de jos prin care se curata manual restul masinilor vazute de mine. Stiti cumva daca mai au si alte masini aceasta facilitate? Mi-a fost foarte comod in acesti 22 de ani de Ariston in care n-am fost nevoit nici macar o data sa desfac si sa curat filtrele masinii si, din acest punct de vedere, as fi tentat sa merg tot pe Ariston. Doar ca am inteles ca nu mai au aceeasi calitate, nu stiu daca asta are legatura cu rebranduirea in Hotpoint.
Asa ca sunt dispus sa renunt la confort si sa ma orientez si spre alte firme, doar nu voi sta toata ziua sa curat noua masina.

Asadar, cerintele ar fi sa aiba, pe langa programele obisnuite ale tuturor, un program de maxim 30 de minute si unul de spalare delicata. Va spala de circa 5 ori pe saptamana si nu spalari grele, mai mult transpiratie si praf. Doar cu incarcare frontala si cat mai silentioasa, sa stoarca la minim 1000 rpm si habar n-am mai departe.

Bugetul initial este de 2000 de lei insa sunt dispus sa-l suplimentez cu inca 500 de lei daca merita. Posibil sa fiu eu depasit insa nu doresc sa dau mai mult pe o masina de spalat. Daca aveti sugestii sau experiente pozitive cu ceva ce s-ar incadra in aceste criterii, as aprecia efortul de-a mi le spune si mie.

#2662
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013

View Postghevasalie, on 07 iulie 2017 - 15:52, said:

(...) filtrele masinii si, din acest punct de vedere, as fi tentat sa merg tot pe Ariston. Doar ca am inteles ca nu mai au aceeasi calitate, nu stiu daca asta are legatura cu rebranduirea in Hotpoint.
Mai toate masinile de spalat din ziua de azi nu mai au aceeasi calitate constructiva ca pe vremuri... Probabil doar cu exceptia Miele sau poate si a inca a vreo doua-trei marci (insa exclusiv doar la categorii foarte scumpe, high end).
Deci nu, asteptarile tale legate de fiabilitatea in sine nu vor avea vreo neaparata legatura cu marca in sine, cu rebranduirea, etc.
Daca insa vrei si esti tentat sa mergi tot pe aceeasi marca, arunca o privire, de ex, la: https://www.compari....u-b-p144329074/
Nu vad in fata capac pt filtru ca la altii...poate e exact faza care-ti placea tie. Per total, are review-uri bune si foarte bune (inclusiv pe emag unde  gasesti vreo 28 de opinii..acolo insa e pretul prea mare fata de prin alte parti cum ai in link-ul dat mai sus). Si eu am fost la un moment dat cu gandul la hotpoint, n-am achizitionat insa deoarece am auzit diverse povesti cum ca unele ar avea diverse probleme cu panourile electronice.

View Postghevasalie, on 07 iulie 2017 - 15:52, said:

(...) sunt dispus sa renunt la confort si sa ma orientez si spre alte firme, doar nu voi sta toata ziua sa curat noua masina.
Asadar, cerintele ar fi sa aiba, pe langa programele obisnuite ale tuturor, un program de maxim 30 de minute si unul de spalare delicata. Va spala de circa 5 ori pe saptamana si nu spalari grele, mai mult transpiratie si praf. Doar cu incarcare frontala si cat mai silentioasa, sa stoarca la minim 1000 rpm si habar n-am mai departe.
Bugetul initial este de 2000 de lei insa sunt dispus sa-l suplimentez cu inca 500 de lei daca merita. Posibil sa fiu eu depasit insa nu doresc sa dau mai mult pe o masina de spalat.
Cu ceva rabdare si cautari, probabil vei gasi indestule masini de spalat, de la destule marci, care sa indeplineasca conditiile cerute.

View Postghevasalie, on 07 iulie 2017 - 15:52, said:

Daca aveti sugestii sau experiente pozitive cu ceva ce s-ar incadra in aceste criterii, as aprecia efortul de-a mi le spune si mie.
Eu am mers pe: https://www.compari....0by-p248542551/
Dadusem parca in jur de vreo 2200, acum o vad si mai ieftina chiar.
Chiar de e intr-o clasa mai "lowcost" a celor de la siemens, per total eu sunt f multumita de ea. E una dintre cele mai silentioase masini ce le vei putea gasi, foarte economica, inclusiv cu apa, drept pt care uneori e cazul sa mai dau cate o clatire extra (dar asta e "boala" majoritatii masinilor din ziua de azi, a astora cu plusuri multe, eco...asta e trendul tuturor producatorilor.... aaaa, apropo, prin comparatie cu a mea, hotpoint-ul de mai sus, la date tehnice, arata un consum mult mai mare de apa fata de a mea si plus ca se lauda cu o functie anume ce cica garanteaza ca nu vei gasi urme de spuma, asa ca poate fi un factor ce sa te intereseze). Are programe scurte 30/15 min... doar pe ala de 30 l-am folosit (la 15 ce asteptari sa ai, ce naiba?!), face in realitate vreo 35min. Are protectia cea mai buna posibila anti-inundatie (aquastop). Alte mari avantaje (ce pt mine au "pontat"):
-am luat-o cu garantie de 5 ani (dupa inregistrarea pe site-ul lor)... e posibil ca inca sa mai poti beneficia de asa ceva (pe ideall de unde o luasem io, inca mai apare fotografia cu promotia de 5 ani gar.)
-in caz de probleme, service-ul bsh (dintre toate marcile de electrocasnice, probabil cele mai bune servicii in garantie de care poti beneficia; comunicare directa rapida, etc)... caci a putea comunica cu reprezentanta in caz de probleme se pare ca e un "lux" in tara asta, la unii-altii e jale mare...
Am trecut cu vederea faptul ca e facuta in Turcia caci experientele mele (indestule) cu electrocasnice Bosch-Siemens (manufacturate si prin Spania, si prin Turcia dar si prin Germania au fost cam la fel, niciodata nu am avut probleme serioase pana acum cu ei).

#2663
owl1960

owl1960

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 26.04.2017
Cât costă un metru cub de apă de să fie esențial consumul per ciclu sau per an?

#2664
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
owl1960@
Pentru cineva care ar citi cu mai mare atentie ce am scris eu mai sus ar fi trebuit sa reiasa ca ideea era:

Faptul ca "hotpoint cutare" declara mai multi litri consum apa (fata de "siemens cutare"), consumuri ce presupun ca sunt calculate pentru un anumit numar fix de cicluri de spalare luate ca referinta, vine (dupa logica mea) exact in sprijinul afirmatiilor lor (ale lui hotpoint carevasazica) precum ca au nush' ce functie ce garanteaza ca nu vei gasi urme de spuma (logic...consuma mai multa apa la clatiri, deci asteptarile sunt rufe clatite mai bine!)... si asta mie imi suna bine (d-aia ii si ziceam colegului respectiv ca poate fi un factor interesant)...

Edited by Ana0181, 08 July 2017 - 22:50.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate