Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Taxe scoase din burta la dhl

- - - - -
  • Please log in to reply
551 replies to this topic

#1
kartys

kartys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 07.02.2007
Pentru cei care au comandat in ultima vreme produse din afara UE prin dhl, ati platit ceva de genul "comision garantie vamala" ? Am de ridicat un colet de la ei in valoare de 50usd pentru care mi s-a spus ca am de platit 35 lei taxe vamale si 55 lei comisionul sus amintit. Ce fel de hotie mai este si asta?

#2
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
ai luat pe persoana juridica ?

#3
kartys

kartys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 07.02.2007
Nu, comanda pe persoana fizica.

#4
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
de unde "din burta"?

http://www.dhl.ro/ro..._optionale.html

#5
kartys

kartys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 07.02.2007

View Postspare-me, on 07 ianuarie 2015 - 10:42, said:

Din burta pentru ca nu exista pana acum. Doi la mana, oricum ai socoti nu iese, la o valoare de 50usd ar iesi 1 usd comisionul, ei scriu minim 45 lei, ok, dar de unde 55 lei? Si in primul rand acesta apare ca un serviciu optional, ceea ce inseamna ca trebuia ca dhl sa aiba acordul meu. Preferam sa ma duc la banca sa le platesc 35 lei taxele vamale decat sa le platesc lor comision de 55 lei.

Edited by kartys, 07 January 2015 - 10:58.


#6
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
domnule, "din burta" inseamna ca nu exista si ti l-a spus tie cineva, verbal, ca sa-ti fure banii.
atat timp cat el exista pe site si ti-a fost facturat inseamna ca "NU e din burta".
daca valoarea lui te nemultumeste sau consideri ca este incorecta, cel mai bine apelezi serviciul call-center, inregistrezi o sesizare si astepti raspuns.

#7
kartys

kartys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 07.02.2007

View Postspare-me, on 07 ianuarie 2015 - 10:57, said:

domnule, "din burta" inseamna ca nu exista si ti l-a spus tie cineva, verbal, ca sa-ti fure banii.
atat timp cat el exista pe site si ti-a fost facturat inseamna ca "NU e din burta".
daca valoarea lui te nemultumeste sau consideri ca este incorecta, cel mai bine apelezi serviciul call-center, inregistrezi o sesizare si astepti raspuns.

Quote

Domnule, comisionul nu exista pe site,lucru confirmat de catre departamentul de relatii clienti ai dhl, serviciul ala optional pe care l-ati invocat se refera la altceva. Asa ca sa lasam aciditatea deoparte si sa vedem cum incepand cu data de 30 decembrie toti cei care comanda prin dhl vor plati un comision in plus. Aici este raspunsul la sesizarea mea facuta in legatura cu acest comision: Confirmam inregistrarea sesizarii dumneavoastra cu numarul de ordine 280280453 privind transportul DHL AWB 1697383xxx.

Pentru taxele vamale cu o valoare mai mica de 1000EURO, pentru urgentarea formalitatilor vamale, DHL achita catre Autoritatea Vamala din contul propriu, urmand ca beneficiarul final (destinatarul) sa achite aceste taxe catre DHL.
Dorim sa va informam ca incepand cu data de 30 decembrie 2014 DHL a implementat un comision de garantare, reprezentand  45 lei + TVA sau 2% din valoarea drepturilor vamale – oricare din cele doua sume este mai mare,  pentru plata drepturilor vamale efectuata din contul DHL.
Astfel, pentru orice plata a drepturilor vamale pe care DHL o efectueaza in numele clientului (din contul DHL catre vama), se aplica acest comision de garantare.


Concluzia este ca pentru acelasi lucru pe care il faceau pana acum inclus inb taxa de transport, acum mai platim un comision suplimentar.

Edited by Adm, 16 July 2017 - 19:15.


#8
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007
45lei + tva = 55.8 lei.
E cam.... Avand in vedere ca taxa vamala a fost doar 35 lei.

#9
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Când am primit un colet acum vreo lună, am fost avertizat că urmează a se implementa o taxă pentru comisionare vamală de 45 lei +TVA, obligatorie pentru toți.
Acum înțeleg că de fapt taxa asta e doar pentru garantarea taxelor vamale, iar în acest caz presupun că se poate solicita ca sa fie făcută plata direct în contul de trezorerie al vămii, situație în care durează un pic mai mult cu vămuirea, dar scapi de comisionul ăsta.

#10
Iulian1010

Iulian1010

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 09.01.2015
Am comandat un colet din Statele Unite, prin DHL, pe 08.01.2015. Intra in tara pe 13.01.2015. Pe data de 09.01.2015 ma suna o angajata DHL care ma intreba ce contine coletul si imi spune sa imi notez o adresa de e-mail prin care sa iau legatura cu cineva din DHL caruia sa ii spun ca sunt de acord sa platesc comisionul de 55 lei reprezentand garantie plata taxe vamale. Am spus ca nu este prima oara cand comand prin DHL si niciodata nu mi s-a cerut sa platesc aceasta suma. Mi s-a raspuns ca este o procedura noua, introdusa de la 30 decembrie 2014. Am refuzat sa platesc acest comision, angajata DHL si-a notat optiunea mea si mi-a spus ca in acest caz trebuie sa platesc personal la vama taxele vamale reprezentand TVA (pe care le plateam pana acum, pe baza de chitanta, lucratorului DHL care imi aducea coletul) la vama Otopeni. Am vrut sa ma lamuresc ce este cu porcaria asta, am sunat la vama la Otopeni si mi s-a spus ca DHL nu ma poate obliga sa pltesc acest comision, ca cei de a DHL sunt obligati sa intocmeasca actele vamale si ca pe un formular exista doua campuri: unul pentru acordul destinatarului de a achita acest comision si altul pentru refuz. Mi s-a explicat, tot de la vama, ca in cazul in care refuz, DHL este obligat sa bifeze campul corespunzator refuzului, apoi sa-mi comunice contul vamii in care eu sa achit taxele vamale, prin OP. Din nou sun la DHL, le spun ca refuz sa platesc comisionul de garantare plata taxe vamale, le spun ca este un serviciu OPTIONAL, si solicit sa-mi dea contul in care sa platesc vamii direct taxele vamale. Mi se raspunde ca desigur, este optional acest serviciu si ca daca aleg sa nu platesc nu imi pot livra coletul, colet care se va intoarce inapoi la expeditor, ca nu exista alta cale de a achita taxele vamale, ca persoana fizica, decat prin DHL si ca pe ei nu-i poate obliga vama ce sa faca sau sa nu faca. Cred ca DHL savarseste un abuz grosolan in conditiile in care, asa cum am aratat, ma obliga sa platesc pentru un serviciu OPTIONAL iar daca nu platesc, trimit coletul inapoi. Mai mult, pe saitul DHL Romania putem citi foarte clar, la sectiunea Drepturi si taxe:  Taxe vamale
Dacă doriți să comandați mărfuri din afara Uniunii Europene, unele taxe vamale ar putea fi aplicabile în funcție de tipul de bunuri importate și trebuiesc plătite de dumneavoastră, ca importator și destinatar, odată ce mărfurile au ajuns în țara de destinație, dar înainte ca mărfurile să fie livrate.
Deci taxele vamale le platesc eu, destinatarul.
Apoi, la sectiunea Procesul de vamuire, DHL ni se spune ca: DHL Express se ocupa de toate cerintele necesare vamuirii in numele dumneavoastra, gratuit. O data ce bunurile dumneavoastra sunt vamuite, noi ne ocupam de livrarea lor. Atentie, procedurile de vamuire sunt GRATUIT indeplinite de DHL. Sau asa ar trebui sa fie!
Mai departe, tot acolo: Costul procedurii de vamuire este inclus in costul transportului din usa in usa.
Citim in continuare, tot pe saitul DHL Romania (www.dhl.ro), la sectiunea Informatii utile, subsectiunea Intrebari frecvente ca: DHL achită în numele dumneavoastră către autoritatea vamală taxele aferente bunurilor, atunci când acestea ajung în ţară. Prin intermediul acestui proces ne asigurăm că bunurile vă sunt livrate de către un curier DHL în cel mai scurt timp. Vă rugăm să aveţi în vedere că DHL va livra bunurile către dumneavoastră numai după ce întreaga sumă care reprezintă taxele vamale a fost achitată.
Mai precizez ca despre obligativitatea platii acest comision nenorocit nu se vorbeste nicaieri pe saitul DHL Romania, cum ca ar fi  ca este o procedura noua, introdusa de la 30.12.2014. Cel putin eu nu am gasit, poate descoperiti voi ceva. Ne trezim ca trebuie sa platim acesti bani in momentul in care primim coletul. Si daca nu platim comisionul, nu ne mai este adus coletul, cu toate ca am platit tot: expeditie, vamuire, transport pana la usa, etc., mai putin acest comision care ii ingrasa pe hotii de la DHL Romania.

Rezulta clar ca DHL Romania savarseste un abuz mizerabil prin obligarea clientilor la plata acestui Comision garantare plata taxe vamale. Daca, in mod corect si legal, destinatarul refuza sa plateasca comisionul (adica refuza sa se lase inselat si furat), DHL il induce in eroare spunand ca este singura posibilitate de a intra in posesia coletului, amenintand ca acesta va fi returnat la expeditor!

Mai incerc o rezolvare amiabila. Daca nesimtirea si hotia sunt practici inradacinate la DHL Romania, ma voi adresa OPC-ului si apoi Parchetului cu plangere penala pentru abuz in serviciu si inselaciune!
Ce parere aveti, e bine sa procedez asa? Evident, nu trebuie sa ne lasam umiliti, furati si inselati.
Multumesc!

#11
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View PostIulian1010, on 09 ianuarie 2015 - 18:40, said:

Am refuzat sa platesc acest comision, angajata DHL si-a notat optiunea mea si mi-a spus ca in acest caz trebuie sa platesc personal la vama taxele vamale reprezentand TVA (pe care le plateam pana acum, pe baza de chitanta, lucratorului DHL care imi aducea coletul) la vama Otopeni.
.....
Din nou sun la DHL, le spun ca refuz sa platesc comisionul de garantare plata taxe vamale, le spun ca este un serviciu OPTIONAL, si solicit sa-mi dea contul in care sa platesc vamii direct taxele vamale. Mi se raspunde ca desigur, este optional acest serviciu si ca daca aleg sa nu platesc nu imi pot livra coletul, colet care se va intoarce inapoi la expeditor, ca nu exista alta cale de a achita taxele vamale, ca persoana fizica, decat prin DHL si ca pe ei nu-i poate obliga vama ce sa faca sau sa nu faca.
E o neconcordanța acolo.

Oricum, cere să-ți dea în scris transportatorul chestiunea cu obligativitatea comisionului de garantare taxe, s-ar putea să n-o facă. E o reglementare nouă și probabil angajații sunt confuzi.
Nu înțeleg de ce nu i-au zis taxă de comisionare vamală, așa cum fac mulți, și la care n-aveai ce mai face, trebuia plătită, dacă nu cumva completai de unul singur la vamă formularistica de import.
Oricum, și la plata în contul trezoreriei e ceva tărăgăneală, vama nu acceptă decât de ordin de plată ștampilat de bancă, nu merge un simplu extras de cont online.

#12
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
chiar devine interesant, cum adica este optional dar daca nu il platesti nu iti livreaza coletul.....
deci in final este un abuz. ANPC-ul trebue sesizat inlegatura cu asta si vazut ce este cu aceasta taxa si legalitatea procedurii

#13
pianosso

pianosso

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.12.2006
Platiti direct in contul
ro05trez4212010010102xxx
biroul vamal calatori otopeni
cui 4266898
trezoreria ilfov

Trimiteti dovada de plata berbecului de la DHL care v-a cerut 55 de lei.

#14
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
pentru problema de mai sus nu am ce sa te sfatuiesc decat ce i-am spus si initiatorului. sa vorbesti cu ei. daca nu te-au lamurit, insa, pot sa-mi dau cu parere despre partea bolduita.
Poti sa mergi la OPC insa la parchet nu ai ce sa cauti. macar daca folosesti termeni d-astia, din burta, cauta-i pe net ca acum toata lumea e medic, avocat, etc...da search pe google si rezolva.
nu de alta, dar suna pompos la prima vedere insa, in realitate, e de o penibilitate crasa sa spui ca dai DHL-ul in judecata pentru abuz in serviciu:

Art. 297
Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Edited by Adm, 16 July 2017 - 19:15.


#15
royo

royo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 20.11.2004
Ce raspuns am primit de la DHL referitor la taxa asta:

Quote

Pentru orice import, plata datoriei vamale trebuie efectuata in contul de Trezoreriei Biroului Vamal in care importul este procesat. Doar biroul vamal respectiv poate valida si confirma primirea sumelor in conturile de Trezorerie.
Pentru efectuarea platii datoriei vamale de catre Persoanele Fizice direct in contul de Trezorerie al biroului vamal, acestea  trebuie sa fie inregistrate cu numar EORI, pentru a carui inregistrare este necesara o cerere de atribuire a numarului EORI. Pentru mai multe informatii cu privire la numarul EORI, puteti consulta ghidul Directiei Generale a Vamilor. Ulterior, declaratiile vamale vor fi inregistrate si stocate in aplicatia vamii.
Pentru a veni in intampinarea dumneavoastra, DHL poate facilita acest proces, astfel DHL poate efectua plata drepturilor vamale in numele dumneavoastra. Pentru acest serviciu, DHL percepe un comision de minim 45 lei + TVA sau 2% din valoarea datoriei vamale, serviciu aplicabil oricarui proces de vamuire, in situatia in care drepturile vamale depasesc 5 euro.


#16
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
nu cred ca este aceeasi taxa.
vezi mai sus unde-am postat linkul.
aceasta taxa se regaseste pe site, bine-mersi.

#17
jonyonyx

jonyonyx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.11.2006

View PostIulian1010, on 09 ianuarie 2015 - 18:40, said:

Am comandat un colet din Statele Unite, prin DHL, pe 08.01.2015. Intra in tara pe 13.01.2015. Pe data de 09.01.2015 ma suna o angajata DHL care ma intreba ce contine coletul si imi spune sa imi notez o adresa de e-mail prin care sa iau legatura cu cineva din DHL caruia sa ii spun ca sunt de acord sa platesc comisionul de 55 lei reprezentand garantie plata taxe vamale. Am spus ca nu este prima oara cand comand prin DHL si niciodata nu mi s-a cerut sa platesc aceasta suma. Mi s-a raspuns ca este o procedura noua, introdusa de la 30 decembrie 2014. Am refuzat sa platesc acest comision, angajata DHL si-a notat optiunea mea si mi-a spus ca in acest caz trebuie sa platesc personal la vama taxele vamale reprezentand TVA (pe care le plateam pana acum, pe baza de chitanta, lucratorului DHL care imi aducea coletul) la vama Otopeni. Am vrut sa ma lamuresc ce este cu porcaria asta, am sunat la vama la Otopeni si mi s-a spus ca DHL nu ma poate obliga sa pltesc acest comision, ca cei de a DHL sunt obligati sa intocmeasca actele vamale si ca pe un formular exista doua campuri: unul pentru acordul destinatarului de a achita acest comision si altul pentru refuz. Mi s-a explicat, tot de la vama, ca in cazul in care refuz, DHL este obligat sa bifeze campul corespunzator refuzului, apoi sa-mi comunice contul vamii in care eu sa achit taxele vamale, prin OP. Din nou sun la DHL, le spun ca refuz sa platesc comisionul de garantare plata taxe vamale, le spun ca este un serviciu OPTIONAL, si solicit sa-mi dea contul in care sa platesc vamii direct taxele vamale. Mi se raspunde ca desigur, este optional acest serviciu si ca daca aleg sa nu platesc nu imi pot livra coletul, colet care se va intoarce inapoi la expeditor, ca nu exista alta cale de a achita taxele vamale, ca persoana fizica, decat prin DHL si ca pe ei nu-i poate obliga vama ce sa faca sau sa nu faca. Cred ca DHL savarseste un abuz grosolan in conditiile in care, asa cum am aratat, ma obliga sa platesc pentru un serviciu OPTIONAL iar daca nu platesc, trimit coletul inapoi. Mai mult, pe saitul DHL Romania putem citi foarte clar, la sectiunea Drepturi si taxe:  Taxe vamale
Dacă doriți să comandați mărfuri din afara Uniunii Europene, unele taxe vamale ar putea fi aplicabile în funcție de tipul de bunuri importate și trebuiesc plătite de dumneavoastră, ca importator și destinatar, odată ce mărfurile au ajuns în țara de destinație, dar înainte ca mărfurile să fie livrate.
Deci taxele vamale le platesc eu, destinatarul.
Apoi, la sectiunea Procesul de vamuire, DHL ni se spune ca: DHL Express se ocupa de toate cerintele necesare vamuirii in numele dumneavoastra, gratuit. O data ce bunurile dumneavoastra sunt vamuite, noi ne ocupam de livrarea lor. Atentie, procedurile de vamuire sunt GRATUIT indeplinite de DHL. Sau asa ar trebui sa fie!
Mai departe, tot acolo: Costul procedurii de vamuire este inclus in costul transportului din usa in usa.
Citim in continuare, tot pe saitul DHL Romania (www.dhl.ro), la sectiunea Informatii utile, subsectiunea Intrebari frecvente ca: DHL achită în numele dumneavoastră către autoritatea vamală taxele aferente bunurilor, atunci când acestea ajung în ţară. Prin intermediul acestui proces ne asigurăm că bunurile vă sunt livrate de către un curier DHL în cel mai scurt timp. Vă rugăm să aveţi în vedere că DHL va livra bunurile către dumneavoastră numai după ce întreaga sumă care reprezintă taxele vamale a fost achitată.
Mai precizez ca despre obligativitatea platii acest comision nenorocit nu se vorbeste nicaieri pe saitul DHL Romania, cum ca ar fi  ca este o procedura noua, introdusa de la 30.12.2014. Cel putin eu nu am gasit, poate descoperiti voi ceva. Ne trezim ca trebuie sa platim acesti bani in momentul in care primim coletul. Si daca nu platim comisionul, nu ne mai este adus coletul, cu toate ca am platit tot: expeditie, vamuire, transport pana la usa, etc., mai putin acest comision care ii ingrasa pe hotii de la DHL Romania.

Rezulta clar ca DHL Romania savarseste un abuz mizerabil prin obligarea clientilor la plata acestui Comision garantare plata taxe vamale. Daca, in mod corect si legal, destinatarul refuza sa plateasca comisionul (adica refuza sa se lase inselat si furat), DHL il induce in eroare spunand ca este singura posibilitate de a intra in posesia coletului, amenintand ca acesta va fi returnat la expeditor!

Mai incerc o rezolvare amiabila. Daca nesimtirea si hotia sunt practici inradacinate la DHL Romania, ma voi adresa OPC-ului si apoi Parchetului cu plangere penala pentru abuz in serviciu si inselaciune!
Ce parere aveti, e bine sa procedez asa? Evident, nu trebuie sa ne lasam umiliti, furati si inselati.
Multumesc!


Salutare. Acelas lucru am patit si eu cu o comanda din china facuta pe 02,01,2015, cei de la DHL ma forteaya sa le dau acceptul ca vreau sa platesc acest COMUISION DE GARANTARE PLATA TAXE VAMALE, desi coletul meu este scutit de taxe vamale ca are valoare de sub 150 de Euro.

Sunt dispus sa merg si eu la OPC si in instanta, am probe, printscreen de pe site-ul DHL, inregistrari ale convorbirilor telefonice si mailuri.

Mai jos aveti schimbul de mailuri incepand cu cel mai recent transmis de mine. (pt a intelege fitul evenimentelor cititi de jos in sus)


____________________________________________________________________
EU
Stimati domni,
Va rog sa imi confirmati faptul ca DHL refuza sa imi livreze coletul in conditiile in care nu detin un cod EORI si ca livrarea coletului este conditionata de plata COMISIONUL DE GARANTARE PLATA TAXE VAMALE, care asa cum se prezinta pe site-ul DHL este un serviuciu opíonal  (Link), cu toate ca valoarea coletului meu este de sub 150 Euro si este scutit de plata taxelor vamale, asa cum este prevazut in Reglementarile Directiei Generale a Vamilor referitoare la Bunuri expediate prin colete, capitolul B - Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat (Link)
Asa cum am mai mentionat, avand in vedere ca acest serviciu este optional si NU OBLIGATORIU ,   SOLICIT furnizarea serviciilor standard, incluse in taxa perceputa la expeditia coletului, si platita tot de mine, precum si livrarea coletului.
___________________________________________________________________
DHL
Buna ziua,

Doresc sa va informez ca in cazul coletului dumneavoastra nu se percep taxe vamale datorita faptului ca valoarea bunurilor nu depaseste suma de 150 de dolari, singura taxa catre stat fiind TVA-ul.
Comisionul de garantare plata taxe vamale este perceput de catre DHL Romania datorita utilizarii contului DHL deschis in vama si reprezinta un serviciu al Companiei DHL pus la dispozitia persoanelor fizice ce nu detin cod-ul EORI necesar importurilor din afara Uniunii Europene.

Astept sa imi transmiteti codul EORI, dupa ce il veti obtine, si ulterior voi reveni cu instiintarea de plata.

Multumesc,

____________________________________________________________________
EU
Buna seara.

Referitor la corespondenta purtata anterior si listata mai jos cu privire la problemele asupra expeditiei cu numarul AWB 4756199066, fac urmatoarele completari.


Conform Reglementarilor Directiei Generale a Vamilor referitoare la Bunuri expediate prin colete, capitolul B - Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat:

"In cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO"


Asa cum este prezentat pe:   http://www.customs.r...in-colete.aspx.

Deoarece valoarea totala a coletului meu este de sub 150 de euro si s este scutit de plata taxelor vamale conform celor prezentate mai sus.

Prin urmare va rog sa imi explicati de ce trebuie sa platesc COMISIONUL DE GARANTARE PLATA TAXE VAMALE cand coletul este scutit de la plata acestora, deci dvs. nu faceti nici o plata a taxelor vamale pentru care imi pretindeti sa vaplatesc cei 45 lei + tva.

In acest sens va rog sa rezolvati situatia creeat cat mai repde si sa efectuati toate formalitatile vamale necesare livrarii coletului la timp si solicit ca aceste discutii sa nu intarzaie sub nici o forma sosirea coletului in Romania si livrarea lui la destinatie in termenul de care anterior am fost informat ... adica 5 zile lucratoare.
____________________________________________________________________
DHL
Buna ziua,

Va transmit ca asa cum v-am comunicat ulterior pentru a putea face plata in contul vamii ca persoana fizica este necesar sa aveti codul EORI.
Dupa ce imi veti trimite codul EORI, ce va perimite ca persoana fizica sa faceti importuri din afara UE, eu va voi trimite imediat instiintarea de plata cu datoria vamala.
Apoi veti putea face plata in contul vamii si ulterior sa imi trimiteti dovada platii pentru a putea obtine liberul de Vama.

Multumesc,


____________________________________________________________________
EU

buna ziua.

1. Va rog in primul rand sa imi comunicat care este suma de plata a:
- Taxelor Vamale
- TVA

2. Va rog sa imi confitmati, asa cum am discutat la telefon faptul ca procedura pentru in cazul in care nu doresc plata comisionului DHL de garantare taxe vamale, pot folosii urmatorii pasi:
- realizez plata in contul Biroului Vamal Otopenni Calatori RO05TREZ4212010010102XXX
- transmit catre DHL dovada platii
- DHL face toate demersurile necesare ca Biroul Vamal sa fie informat de aceasta plata si sa  efectueze toate operatiunile necesare ca livrarea sa aibe loc.

____________________________________________________________________
DHL

Buna ziua,

Va rog sa imi transmiteti codul EORI pentru a va putea trimite instiintarea de plata pentru a putea sa platiti in contul vamii.

Multumesc,


____________________________________________________________________
EU

Buna ziua.

Am discutat cu cei de la Directia Regionala Vamala Bucuresti si cu cei de la Biroul Vamal Otopeni care mi-au confirmat ca DHL solicita acest Comision de Garantare Plata Taxe Vamale in mod abuziv  si ca orice companie de curierat care este si operator vamal, atata vreme cat si-a primit taxele de transport (care includ si taxele de operare la sol), are obligatia sa reprezinte destinatarul in vama si in plus la sosirea coletului in vama are obligatia sa transmita in scris instiintarea de plata a taxelor vamale catre destinatar.

In acest sens:
1. Nu doresc ca DHL sa efectueze plata taxelor vamale inainte sosirii coletului in vama din Otopeni, astfel DHL avand pretext sa solicite acel comision de garantare.
2. Solicit transmiterea in scris (pe email) a INSTIINTARII DE PLATA A TAXELOR VAMALE.in vederea efectuarii platii catre Biroul Vamal Otopeni Calatori.
3. In urma acceptului meu de plata se vor platii taxele vamale.

____________________________________________________________________
DHL

Buna ziua,


In uma conversatiei telefonice referitoare la comisionul de garantare a platii taxelor vamale, va pot transmite urmatoarele informatii :

Persoanele fizice pot plati taxele vamale  direct in contul vamii doar daca aplica pentru  procedura standard de obtinere a unui cod EORI in baza CNP ului.

- Acest EORI este un numar de inregistrare in baza de date a Vamii Romane
- Il puteti obtine doar aplicand pe site ul www.customs.ro , unde lasati adresa de e-mail , pe care va reveni Vama la dumneavoastra cu acest cod
- Dupa ce obtineti EORI, trimiteti un e-mail colegului care se ocupa de lucrarea dumneavostra :  [email protected] , in care ii specificati faptul ca doriti sa platiti  personal in contul vamii, pe care i-l solicitati
- Faceti plata in contul Vamii si asteptati raspunsul lor

  Avand in vedere experienta vamuirii coletelor apartinand persoanelor fizice , este posibil sa se complice si sa se prelungeasca  procedura de vamuire, cu riscuri in special atribuite lor.


#18
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
Deci asta pune intr-o lumina defavorabila orice livrare de oriunde ar fi ea din lume .... prin DHL.
Acest comision este scos din burta chiar daca este pe site este un abuz sunt de parere.

Deci eu daca cumpar ceva din China si imi aleg la livrare DHL atunci voi fi fortat sa platesc acest comision ?!?!?!?
chiar daca valoarea trecuta in actele intocmite de cel ce mi-a trimis este de doar 1$ ?!?

Ca fapt divers

Edited by Mihai_3, 14 January 2015 - 10:32.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate