Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Discutii "tabu" intre parinti si copii

- - - - -
  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#37
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011

 stormwatch, on 05 ianuarie 2015 - 16:46, said:

Cît despre dezvoltarea precoce a fetelor (vezi apariţia menstruaţiei înainte de 10 ani, dar şi înainte de 12 e precoce), ar cam trebui să treceţi peste prostiile cum că ar fi de vină hormonii din mîncare şi să cercetaţi cauza cea mai probabilă, expunerea la stimuli sexuali, ca să vedeţi exact despre ce e vorba. S-ar putea ca copilul vostru să vă fi ascuns mai multe decît v-ar plăcea să auziţi (e vorba de abuzuri sexuale), dar asta nu înseamnă că nu trebuie să aflaţi şi să luaţi măsuri.

nu inteleg cum vine asta Posted Image adica daca un pedofil violeaza o fetita de 8 ani asta inseamna ca o sa-i vina menstruatia la o varsta mai frageda? ce legatura are?
sau nu inteleg eu ce vrei sa zici

#38
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Fata mea stie de menstruatie cam de la 4 ani.Am luat-o cu mine in toaleta si m-a vazut cind am desfacut absorbantul.A interpretat ca e pampers pentru adultii care inca mai fac pipi pe ei.I-am explicat pentru ce este si despre menstruatie atat cit am crezut ca intelege.Acum are 6 ani si ceva si i-am explicat mai mult.Am fost nevoita sa-i explic pentru ca ma intreaba de ce nu ma bag cu ea in cada.Ne baim impreuna dar in zilele rosii nu pot.Nu a inteles gresit si nici nu a dezvoltat ciudatenii.

#39
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,080
  • Înscris: 07.07.2006

 stormwatch, on 05 ianuarie 2015 - 13:00, said:

[...]

Regula de aur în educaţia copilului e să-l creşti în aşa fel încît să aibă mai multă încredere în tine ca părinte decît în „şmecherii” mai mari din grupurile pe care le frecventează (la bloc, la şcoală, la cluburile sau cercurile unde este înscris) iar asta se poate numai dacă nu-l consideri mai prost decît este. Oricărui copil nu-i place să fie tratat de „eşti prea mic pentru lucrurile astea”, aşa îl pierzi în favoarea „şmecherului” care se impune în faţa copilului tău cu cîte ştie el şi tu babalîc prost nu i-ai spus pentru că nu era de „pentru vîrsta” lui.

[...]

E o preconcepţie idioată faptul că dacă vorbeşti unui copil despre sex, ăla o să o înţeleagă ca pe o permisiune să facă sex. Cu cît o să ştie mai multe despre sex, cu atît o să-şi înceapă mai tîrziu viaţa sexuală. Asta nu înseamnă să-l faci expert (ca să n-ajungă el sursa de informaţie a mucoşilor care numai despre asta vor să ştie), ci să-i răspunzi cît mai franc la orice întrebare pe care ţi-o pune sau comportament pe care-l vezi la el (mă refer la masturbare, ăvcorz).

Două idei principale dintr-un mesaj de reținut în întregime.
Intrînd în problemă, se zice că un copil e pregătit să afle un lucru atunci cînd întreabă despre el. Cînd vine prima dată cu întrebarea „cum se fac copiii?”, deja i se poate răspunde.Fără grijă că trebuie intrat în amănunte pornografice nepotrivite, există o cantitate de informație suficientă, un nivel de detaliu potrivit. După ce îl asimilează și mai crește nițel copilul va descoperi că mai e ceva ce nu știe, și va veni cu altă întrebare. Din nou, aplicăm principiul că e pregătit să afle și să înțeleagă, și mai dezvăluim ceva. Și tot așa. Dacă așteptăm să aibă o vîrstă gen 12 ani, e deja mult prea tîrziu. Eu știam deja la vîrsta aia destule bazaconii, multe deformat sau parțial, tocmai pentru că singura sursă de informare erau colegii și vecinii, nu părinții.
Caz concret. Fie-mea a întrebat despre copii la 3 ani. I-am explicat că e nevoie de mama și de tata, că o sămînță de la tată se combină cu una de la mamă, că copilul crește în burtă etc. Mai pe la 5 ani a întrebat cum exact ajunge sămînța aia în burta mamei. I-a explicat maică-sa. Gîndiți-vă că la vîrsta asta orice copil cunoaște deja diferențele anatomice dintre sexe, deci nu pleci cu explicația de la zero. Pe la 7 a întrebat pe unde iese copilul (după ce ne-a fătat o pisică, pînă atunci presupunea ea că nașterea e o operație, abia atunci și-a dat seama că medicina modernă nu a existat întotdeauna). Pînă acum încă nu a fost vorba de sex propriu-zis, mai degrabă considera întreaga acțiune drept una punctuală - vrei să faci copii, bagi sămînța aia și gata. Apoi a aflat că oamenii fac sex și de plăcere, moment în care și-a pus întrebarea cum de nu are frați duium. Așa a aflat de prezervativ etc. Acu are aproape 12 ani și știe cam tot, la fel și colegele ei de clasă. Și nu e nimic deplasat, doar faptul că unii părinți au tendința să subevalueze vîrsta copiilor, au impresia că la 10 ani sînt încă niște sugari înapoiați, cînd ei de fapt sînt în stare să înțeleagă multe.
În plus, acum sînt cărți mișto desenate și explicate pentru copii, părinții se pot folosi de ele. Uite un exemplu pentru copii mici http://www.libris.ro...1--p500607.html și unul pentru copii mai mari http://www.elefant.r...-meu-82194.html
Ajută și dacă copiii au animale prin preajmă, nu mai zic dacă cresc la țară, misterele naturii li se dezvăluie mai repede și mai natural.
Din ce am discutat cu amici care au băieți, ăștia sînt mai puțin interesați, mai rușinați și mai dezgustați de treaba cu sexul decît fetele, la vîrstele mici. Ideea că mama lor a trebuit să facă sex ca să îi nască e tulburătoare, unul chiar i-a zis maică-sii că speră că nu a făcut treaba aia decît o dată, anume ca să îl conceapă pe el. Oricum, nici cu băieții nu poți întîrzia prea mult în explicații, deja de pe la 5 ani sau chiar mai repede au primele erecții ocazionale (în vocabularul copilăriei mele asta se numea „a ți se face puța băț”, și știam deja că ni se întîmplă uneori cînd vedem o gagică mișto; acu nu știu cum zic copiii), deci corpul dă primele semne, iar băiatul va discuta asta cu frați, veri sau colegi dacă nu știe că poate vorbi cu părinții.
Deci, discuțiile „tabu” nu prea tre să fie tabu, ci cît mai firești și deschise.

#40
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
spare-me -> participantii la acest topic sunt bineveniti sa aduca si ei un subiect in discutie. nu am continuat cu urmatorul, pt a lasa participantii sa-si exprime parerea, fara ca sa amestecam aici toate cele si fiecare sa raspunda la un subiect si la urma sa nu mai intelegem fiecare despre ce vorbeste.

uite, urmatorul subiect il deschid chiar eu:

ce varsta credeti ca e potrivita pt inceperea vietii sexuale?

cine doreste, se poate da exemplu, dar doar in ideea daca la varsta pe care o are acum, crede ca a fost o decizie buna sau nu la momentul respectiv.

#41
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 21.04.2012
Diana, in enciclopedia Dokeo pe care fi-mea o frunzareste de mama focului ii arata inclusiv cum cresc bebelusii in burta mamei, cum "se iubesc" Ion si Maria (evident, nu cu detalii) si e pentru 3-6 ani. Si da, am patit si eu ca Ulpia, a venit perste mine in baie si a vrut si ea tampoane....

http://lumeanoastrac...u-sunt-ana.html

La a doua intrebare nu stiu sa raspund. Raspunsul ideal este cand va fi suficient de matura si sa aiba suficient discernamant sa inteleaga ce face..dar se prea poate ca viata sa imi rezerve surprize.

#42
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
15-16 ani.

#43
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,744
  • Înscris: 05.11.2008
Nu cred ca exista o varsta potrivita, oamenii sunt foarte deosebiti intre ei inca de la nastere. Bunul simt ii va spune unui parinte care se ocupa de copil;ul lui, cand a sosit momentul, sau ii va dezvalui treptat, anumite aspecte, pana la o anume clarificare, in functie de imprejurari.

#44
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

 Alka10, on 06 ianuarie 2015 - 13:21, said:

Diana, in enciclopedia Dokeo pe care fi-mea o frunzareste de mama focului ii arata inclusiv cum cresc bebelusii in burta mamei, cum "se iubesc" Ion si Maria (evident, nu cu detalii) si e pentru 3-6 ani. Si da, am patit si eu ca Ulpia, a venit perste mine in baie si a vrut si ea tampoane....

http://lumeanoastrac...u-sunt-ana.html

La a doua intrebare nu stiu sa raspund. Raspunsul ideal este cand va fi suficient de matura si sa aiba suficient discernamant sa inteleaga ce face..dar se prea poate ca viata sa imi rezerve surprize.
A trebuir sa ma adaptez situatiei din mai multe puncte de vedere.
Ne ducem la izvoare termale cam de 3,4 ori pe luna si daca in perioada respectiva ma apuca menstruatia(nu am data fixa) nu pot intra cu copilul in apa.Nu-i nicio problema pentru ca intra domnul marcusulpius cu ea dar trebuie sa-i explic de ce..
La scoala in perioada de vara au piscina.Fetele din calsa 1 se schimba/intra la dus cu cele de clasa a 6a si sint sigura cu un sfert din ele au menstruatie.Intimplator s-ar putea sa le vada pe cele mari cind isi pun absorbantul si chilotii de silicon(chilotii de silicon se pun sub costumul de baie ca sa nu murdareasca apa/sa nu se ude absorbantul)si nu vreau sa le intrebe ce aia/de ce folosesti "pampers mic"/faci pipi pe tine?etc.pentru ca nu sint sigura ce raspuns va primi,satisfacator/pe intelesul ei sau nimic.Trebuie sa te adaptezi situatiei si sa-i explice ce si cum.Necesarul.
De baiat se ocupa si se va ocupa domnul marcusulpius.

#45
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 Dany_Darke, on 06 ianuarie 2015 - 11:56, said:

spare-me -> participantii la acest topic sunt bineveniti sa aduca si ei un subiect in discutie. nu am continuat cu urmatorul, pt a lasa participantii sa-si exprime parerea, fara ca sa amestecam aici toate cele si fiecare sa raspunda la un subiect si la urma sa nu mai intelegem fiecare despre ce vorbeste.

uite, urmatorul subiect il deschid chiar eu:

ce varsta credeti ca e potrivita pt inceperea vietii sexuale?

cine doreste, se poate da exemplu, dar doar in ideea daca la varsta pe care o are acum, crede ca a fost o decizie buna sau nu la momentul respectiv.
deci, repet, in afara de sex, mai e altceva tabu ca discutie intre parinti si copii?

vreunul din voi a avut proasta inspiratie sa zica ceva de ceausescu la scoala/gradinita?

de exemplu politica, terorismul, minciuna, discutii de rau despre vecini, sunt la liber oricand? la orice varsta?

ca vad ca doar sexul e tabu...cand vorbim de sex, cand incepem viata sexuala, etc...
crezi ca parintele are vreo treaba cu viata sexuala a copilului? ai zis "discutie tabu intre parinti si copii"...acum ai ajuns la facut alegeri in locul lor...

deci e vorba de discutii sau despre orice tine de sex?
oricum parintele afla mult dupa, asa ca...

e usor confuz...

Edited by spare-me, 06 January 2015 - 17:52.


#46
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
La mine in casa sunt libere discutiile. Pentru ca suntem oameni normali la cap si nu spunem despre un vecin ca e cretin fara sa fie. :lol:

#47
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Cum se iubeste Ion cu Maria, mi se pare aiurea sa ii explici unui copil de 3-6 ani.
Scuze ca ma repet, insa una este sa discuti notiuni de fiziologie si anatomie si alta e sa vorbesti despre sex.
Cred ca unii dintre voi ati confundat grav lucrurile, de la postul 1 ati dat-o in cicluri menstruale si alte alea.

Nu stiu daca e tabu ori ba, dar consider ca trebuie sa aiba mintea ocupata cu altceva, nu cum se chinuie Ion sa i-o traga Mariei. Pana la ce varsta, habar n-am, zic si eu ca Johnnyckelby ca asta tine de fiecare parinte in parte, insa cu siguranta nu simt vreo nevoie sa ii explic Marei astfel de lucruri, mai ales in viitorul apropiat. Ca peste 1-2 ani, e alta poveste...din cate imi amintesc, nici noi nu stiam la varstele astea si n-am crapat, ba am dus-o bine mersi.

Edited by -Diana-, 06 January 2015 - 18:12.


#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si ce faci daca te intreaba acum, la varsta asta?

#49
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,523
  • Înscris: 30.10.2003
[ https://i.imgflip.com/g2xjr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012

 MembruAnonim, on 06 ianuarie 2015 - 18:15, said:

Si ce faci daca te intreaba acum, la varsta asta?

Daca si cu parca....tu ai intreba ceva daca nu ai sti ca exista? Cum?

#51
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 21.04.2012
Diana, eu dadusem doar un exemplu cu menstruatia. Dar da, o sa intrebe si ce e aia, daca mai vede tampoanele. Daca fiica-ta nu are curiozitati, felicitari Posted Image A mea e ca dihoru', baga nasul peste tot...Posted Image

Spare-me, eu ascultam Europa Libera de prin clasa a 8-a, moment la care eram suficient de coapta la cap ca sa stiu ca NU se vorbeste de asta :)

Edited by Alka10, 07 January 2015 - 11:40.


#52
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
Felicitari, ce are asta a face cu ce am spus eu?

#53
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

Quote

Cred ca unii dintre voi ati confundat grav lucrurile, de la postul 1 ati dat-o in cicluri menstruale si alte alea.

Postul1 e succint de asta s-a produs confuzie dar rearajundu-l logic si asta intra in ecuatie pentru ca vorbim de copii.Tu iei mot a a mot?

#54
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Daca ma intreaba cineva daca am mere, da, ii zic daca am sau nu, mere, nu ii povestesc ca am fost ieri la mol sa imi cumpar cercei sau ca am bagat rufe la spalat.

A vorbi despre sex nu este egal cu educatia sexuala. Dany a intrebat ceva, voi v-ati apucat sa povestiti altceva.
Postul 1 nu este deloc succint, se intelege clar ce doreste sa dezbata, initiatoarea.

Edited by -Diana-, 07 January 2015 - 16:11.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate