Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 

Tort Diplomat

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Daca doriti sa faceti un tort in casa si mai sunteti si multe persoane in familie sau aveti invitati, puteti incerca acest tort pe care il stiti cu totii din cofetarii.
Tortul de mai jos ajunge pt 10-12 persoane, cu siguranta.

Ingredientele sunt cele din poza 1, insa enumar gramajele:

- 5 galbenusuri crude
- 200 g zahar (10-12 linguri cu varf)
- 3 linguri faina
- 600 ml lapte de la temperatura camerei
- 600 ml frisca lichida (eu am folosit frisca de la Lidl- Pilos, sunt alea 3 cutiute de 200 ml fiecare, costa 2 lei/una)
- esenta lamaie sau vanilie, zahar vanilat
- 25 g gelatina (eu am folosit de la Pakmaya, luata din Lidl, e pana in 1 leu plicul)
- 1 pachet de piscoturi
- fructe: portocala, kiwi, ananas din compot

Frisca: se bate bine pana devine spuma tare cu ajutorul unui mixter, se tine la frigider pana e gata crema de galbenusuri. (poza 9)

Crema (poza 2): zaharul + galbenusurile+ faina +esentele+ zaharul vanilat se amesteca cu un tel (poza 3), se adauga laptele in 2 transe (poza 4), timp in care se amesteca bine. Se pune apoi pe foc intr-o tigaie neaderenta, eu am folosit un wok de la Tefal, in ala sigur nu se lipeste nimic (poza 5) Se tine la foc mic pana da in clocot, atentie a se amesteca in ea mai mereu ca sa nu se lipeasca. Cand este gata, cam dupa 10 min, se lasa la racit.

Gelatina se prepara astfel: intr-un castronel, se pun plicurile de gelatina, se acopera cu apa rece, cca 80 ml apa la un plic de gelatina, se lasa la inmuiat 10 minute. Se pune apoi pe foc la bain-marie, se amesteca pana la dizolvarea completa, insa atentie, nu se fierbe, gelatina este distrusa prin fierbere.
La bain-marie sta cca 1 min, timp in care se amesteca cu o lingurita. (poza 6 si 7). Eu am folosit un ibric deasupra unei oale cu apa care a cocotit.
Se lasa apoi la racit, ca ulterior sa se amestece cu crema.

Fructele: 2 portocale, 2 kiwi, ananas, se taie bucatele mici si se lasa la scurs pt ca zeama lasata de fructe sa nu inmoaie crema. Eu am pus si seminte de rodie, pt ca am vrut si ceva rosu in compozitie si decor. (poza 8)

Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri, insa nu de tot, se adauga gelatina in fir subtire, se amesteca bine, apoi intreaga compozitie se toarna peste frisca.
Se aseaza piscoturile pe fundul unei forme cu fund detasabil, dar si jur imprejurul acesteia, apoi se toarna 1/3 din crema rezultata.
Piscoturile: se pot inmuia sau nu, eu nu recomand, se inmoaie ulterior tragand din crema. Eu le-am inmuiat in zeama de la compot doar in partea superioara, insa data viitoare nu le voi mai inmuia deloc.

Se adauga o parte din fructele taiate si scurse, se adauga iar crema, iar fructe, iar crema, ca mai apoi sa decoram ce dorim si in functie de imaginatie.
Eu, recunosc ca la decoruri mai mereu am stat prost, in fine...:)

A iesit ce se vede.

Ar fi trebui si o sectiune, insa m-a sabotat frate-miu: dupa masa de Craciun si inainte sa mancam tortul, a cerut-o de nevasta pe iubita lui, cu inel cu tot tacamul, eu m-am pus pe bocit, asa ca am uitat de sectiune, de topic, de reteta, de tot. :D
Data viitoare, cand am sa mai fac, am sa va pun si sectiunea. :D

Attached Files



#2
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013
:))) asta este al 3 lea desert pe masa de revelion. am sa compar reteta mamei cu a ta

#3
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
E prima data cand fac, posibil ca mama ta cu experienta, sa aiba o reteta mai buna. :)

#4
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013
sper ca nu ai bocit pe tort Posted Image

mie imi place cum a iesit.

Edited by flavius18, 28 December 2014 - 18:23.


#5
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Nuuuu! :D
Era in frigider. Am uitat sa zic ca trebuie lasat peste noapte la frigider, nu se consuma imediat dupa ce se face.

View Postflavius18, on 28 decembrie 2014 - 18:22, said:

mie imi place cum a iesit.

Multumesc! Posted Image

#6
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013

View Post-Diana-, on 28 decembrie 2014 - 18:23, said:

Am uitat sa zic ca trebuie lasat peste noapte la frigider, nu se consuma imediat dupa ce se face.
asta daca rezistam poftei

#7
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Costul total estimat?

#8
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013
smecheria este urmatoarea. eu nu am forma rotunda si ori improvizez ceva ori cu siguranta se va schimba desertu.
daca imi dadea prin cap nu ma uitam azi la auchan dupa forma ca tot am fost sa iau frumusete de mixerPosted Image

#9
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Cost?
6 lei piscoturile+ 6 lei frisca+2 lei laptele+2 lei gelatina+ 2 lei esentele+3 lei fructele+ 4 lei compotul+ 2 lei ouale egal 27, hai zicem 30.

Flavius, in Cora e 20 lei forma aia. Forma de 26 cm.

#10
oauzor

oauzor

    Active Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,409
  • Înscris: 25.10.2008
Diana, ne-ai adus si mostre? :D

#11
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
De la Craciun pana azi, s-au evaporat. :D

#12
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014

View Post-Diana-, on 28 decembrie 2014 - 18:28, said:

Cost?
6 lei piscoturile+ 6 lei frisca+2 lei laptele+2 lei gelatina+ 2 lei esentele+3 lei fructele+ 4 lei compotul+ 2 lei ouale egal 27, hai zicem 30.

Flavius, in Cora e 20 lei forma aia. Forma de 26 cm.
Nepretuita este doar pasiunea !

#13
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013
tai o oala :))))

#14
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014
Direct in cupe ?
se poate ?

#15
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Cred ca da, de ce nu?
Si eu ma gandeam ca data viitoare sa injumatatesc cantitatile.

#16
flavius18

flavius18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 03.08.2013

View Post-Diana-, on 28 decembrie 2014 - 18:34, said:

Cred ca da, de ce nu?
Si eu ma gandeam ca data viitoare sa injumatatesc cantitatile.
data viitoare ne poti suna sa ne dai sa gustam. asa ca lasa cantitatea cum e :)

#17
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,973
  • Înscris: 18.12.2007
Diana, o lingura de zahar cu varf are cam 25-30 de grame. Daca trebuie doar 200 de grame ar trebui mai putine linguri :)
In rest bravo, arata foarte bine si sigur are si gust bun.

#18
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,514
  • Înscris: 23.11.2004
Nu mă mai uit la topicurile deschise de tine !!!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate