Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Trandafiri pentru dulceata
Last Updated: Jun 02 2023 20:53, Started by
aghet
, Dec 27 2014 13:19
·
2
#19
Posted 11 January 2015 - 21:56
Aia m-a derutat si pe mine, ghimpii, ca tufa arata fix ca aia de Kazanlik la tinerete, asa aratau si ai mei in vara asta, dar nu-mi ieseu la socoteala ghimpii, nu-mi amintesc daca-s curbati sau nu, poza n-am, dar imi amintesc perfect ca sunt foaaaaaaarte desi, ceea ce in poza nu pare. Da' apar eu maine cu o poza , ca azi ploua de rupea si n-am avut nici un chef sa ma catar pana-n varful dealului la pozat!
Edited by claudia313, 11 January 2015 - 22:02. |
#20
Posted 11 January 2015 - 23:58
Da, nici eu nu am chef sa ies cu lanterna sa vad, dar cum zici k are o puzderie de ghimpi si mai mari si mai mici. Imi aduc insa aminte ca tare m-a impresionat asemanarea dintre HC si K....parca erau frati! Oricum, ramurile alea seamana foarte bine asa, infrunzite, dar intrebam drept cine l-a cumparat...poate am zapacit noi trandafirii!
|
#21
Posted 12 January 2015 - 11:09
Ghimpii lui Kazanlik...
Attached FilesEdited by claudia313, 12 January 2015 - 11:10. |
#22
Posted 13 January 2015 - 08:44
Da, eu zic ca el este, ca si tine, am fost in gradina si eu...acum trebuie sa il tunzi in primavara mai scurt si sa pregatesti borcanele si sticlele!
|
#23
Posted 16 January 2015 - 23:23
Buna seara. Pozele 8 si 9-din postarea mea de mai sus- (cele in plina vegetatie) sunt trandafiri Kazanlic asa i-am cumparat de la firma Famous...,ceilalti in schimb sunt sigur de dulceata(parfum ,petala subtire,infloresc la sfirsitul lunii mai inceput de iunie -poze facute pe 27 mai. Astia din urma sunt majoritari la mine si nu stiu ce soi sunt -tind sa cred ca sunt Rose de Rescht,pina la proba contrarie-in orice caza in primavara o sa cumpar citiva Rose de rescht sa fac eu comparatie live.Mai atasez citeva poze spre exemplificare, ultimile 2 poze sunt cu un trandafir foarte mirositori si culoare deosebita(mostenit in curte) -ce soi o fi si asta!!!!
Cu respect. Attached FilesEdited by aghet, 16 January 2015 - 23:26. |
#24
Posted 16 January 2015 - 23:31
Stai ca nu ne intelegem! Adica astia roz din pozele de acum sunt trandafirii pe care ii aveai deja in gradina si crezi ca sunt Rose de REscht? Daca da, sa stii ca nu e Rose de Rescht!
Cel rosu infloreste de mai multe ori? |
#25
Posted 16 January 2015 - 23:46
Ok Trandafirii din pozele de mai sus (cu exceptia ultimilor doua) sunt trandafiri pe care eu i-am inmultit(plantat )in gradina ,am luat din fata blocului,am luat de la socri,am plantat 130 butasi ceilalti pina la 150 sunt M-me,Sacsen...,Kazanlic../
Trandafirii acestia 130(din care eu am facut dulceata si sirop) nu stiu ce soi sunt si incerc sa-i aseman cu Rose de Rescht ai Dvs. Trandafirul rosu infloreste pina da inghetul si acum am vazut un boboc inghetat!!! Cu respect |
#26
Posted 17 January 2015 - 10:42
Am inteles acum. Deci, trandafirii inmultiti de tine nu sunt Rose de Rescht. R.de R are flori de dimensiune mica (aprox. 6 cm diametru), iar tufa e relativ scunda, pana la 1,5 m si erecta, nu arata ca cea din poza 5 in care vad ca trandafirul tau necunoscut e condus ca urcator.
Dar pana la urma nu conteaza soiul, daca petalele sunt cum trebuie pentru sirop si dulceata, adica subtiri si pastreaza parfumul, asta conteaza in primul rand |
#27
Posted 17 March 2015 - 13:53
Dna "claudia313" o adresa va rog unde sa va trimit trandafiri NO NAME dar care au parfum si petala subtire dar sunt urcatori=daca mai doriti.
Cu respect.O primavara frumoasa. Edited by aghet, 17 March 2015 - 14:05. |
#28
Posted 17 March 2015 - 17:03
Aghet, păstrează câteva petale de Kazanlik si câteva de la o floare din cel n-o name. Daca peste doua luni ambele își păstrează parfumul atunci dulceața va fi o minunăție. Daca cel n-o name își pierde din parfum in timp, chiar daca e parfumat puternic la început, atunci înmulțește anul viitor Kazanlik. Diferența dintre o dulceața cu trandafiri de dulceața adevărați si una cu trandafiri posibil de dulceața e imensa, sunt doua produse total diferite.
Edited by corinaSIM, 17 March 2015 - 17:04. |
|
#29
Posted 18 March 2015 - 15:54
Multumesc. Petalele pastrate timp de 2 luni pastreaza aroma proaspata intensa !! Nu am stiut, sigur o sa incerc-deci petale uscate timp de 2 luni la final ar trebui sa aiba aroma specifica-corect?
Cu respect. Edited by aghet, 18 March 2015 - 15:55. |
#30
Posted 18 March 2015 - 17:21
Asta e diferența esențială după cum spuneam dintre trandafirii de dulceața si cei de grădina vechi , parfumați, dar nu destinați neaparat dulceții. cei dintâi isi păstrează in timp parfumul, si nu te trezești dupa doua luni ca visezi o lingurița de dulceața de trandafiri si scoti din beci ceva care are doar un iz de trandafiri. Dulceața de trandafiri si siropul trebuie sa iți umple casa de parfum, iar c and iei o lingurița sa ți se para aproape prea mult!
Anul trecut nu am apucat sa fac sirop, ca la noi asta se consuma in cantități mari, si mai am de acum doi ani câteva sticle. Parfumul e la fel ca atunci când am turnat in sticle. Edited by corinaSIM, 18 March 2015 - 17:24. |
#31
Posted 18 March 2015 - 20:58
Sirop si dulceata eu am facut din cei din gradina mea .Am gresit amestecind flori din acelea NO NAME si Sachse... si M-me Issac... si am avut neplacuta surpriza sa constat ca este amaruie -sigur este de la M-me si de la Sachsen...,la sirop nu s-a sesizat gust amar cred ca petalele sunt amare.Am inmultit KAZANLIK prin butasi in august si acum am vazut ca au dat muguri- o sa vad prin mai dupa ce dau PET-urile de pe ei, sper sa functioneze!!!-ca am dat o gramada de parale pe ei!!!!! 5,2E/buc. si cum am mai spus din 5 doar 2 au rezistat!!
D-voastra ce soi folositi pentru acele bunatati parfumate? Apropos-am promis ca-i trimit doamnei "claudia 313" trandafiri din gradina mea -daca deja au dat lastari de 1-2cm mai pot scoate si trimite? Cu respect. Edited by aghet, 18 March 2015 - 21:01. |
#32
Posted 18 March 2015 - 21:31
E tarziu pentru trimis trandafiri daca au pornit mugurii, e mai bine la toamna, dupa ce cad vreo 2-3 brume zdravene.
Eu si CorinaSIM folosim pentru dulceata si sirop Kazanlik si Rose de Rescht, Kazanlik are culoarea mai deschisa asa ca eu adaug si petale de R de R ca sa dau o culoare frumoasa, intensa, spre rosu. Am facut si doar din R. d R. La sirop am folosit si alti trandafiri cu culoare intensa, din cei parfumati, pentru a obtine o culoare intensa rosie, pe vremea cand nu aveam destui Rose de REscht. Gustul amar il da partea alba a petalelor, daca sunt folosite soiuri care nu sunt potrivite pentru dulceata. De aceea veti gasi pe net diverse retete in care se specifica faptul ca partea alba a petalei trebuie eliminata. La acestia 2 insa nu e nevoie, partea alba nu e tare si nici cu amaraste dulceata. |
#33
Posted 18 March 2015 - 22:52
hai ca ma enervati...am un trandafir dat de cineva drept trandafir de dulceata, dupa mult studiu ajunsei la concluzia ca e madama
http://anknic.sunpho...a_2014/98315994 treaba e ca...anul trecut a mai inflorit o data pe la sf.de aug si cum facusem o gramada de sirop (din asta, cateva flori de r de r-asta e sigur ca e luat cu eticheta si ceva kazanlak-asta nu e sigur, dar dupe ghimpi...), am zis sa fac dulceata. nu am taiat partea alba, fuse prima data cand facui dulceata de trandafiri, dar a iesit absolut dementiala. nu stiu daca isi pastreaza aroma dupa ceva luni ca borcanasul s-a terminat intr-o sapt. (la sirop astia 3 trandafiri isi pastreaza f.bine aroma...cel putin sa zic 8 luni ca am desfacut acum o sticla), dar sigur petalele au fost extrem de fine in dulceata. intrebarea se pune: e madama sau nu e? |
|
#34
Posted 19 March 2015 - 08:16
Cu asa putine poze de detalii, numai tu poți sa iți dai seama.
Madama are o caracteristica ce o face oarecum ușor de determinat, nu are Luciu deloc pe frunze, parca a fost data cu acetona si curățata de tot luciul! Frunzele sunt late, si cu un vârf puțin ascuțit. Bobocii sunt turtite si grăsuți, exact ca niste turle de biserica rusească, niste turbane mai mult late decât înalte. Sunt ținuți in sus pe ramuri pe tije solide si relativ scurte, nu ies decât puțin deasupra frunzisului. Bobocii sunt singulara pe tijele lor, si sunt aproape matematic repartizați pe lungimea ramurii. Florile sunt mari spre foarte mari, rareori isi arată staminele fiindcă sunt foarte bogate. Sunt împărțite in patru cadrane, ca niste felii, care apoi sunt învelite in alte câteva rânduri de petale. La maturitatea florii petalele astea de împachetare se răsucesc ca niste țigarete la vârf, apar răsucite. Petalele sunt mai pline decât cele de la Kazanlik.Ghimpii sunt destul de mici si lați, foarte uniformi si cuminți. Tijele primăvara , mai ales cele din anul trecut, pot fi maro vinețiu.are tendința sa lanseze ramuri lungi , solide, de peste trei metri. Parfum greu, de trandafir vechi. Lăsat in legea lui, poate ajunge spectaculos, uriaș, o cascada de parfum si flori. De fapt, poate cascada nu e cuvântul potrivit, deoarece nu e deloc cu ramuri moi, curgătoare, mai degrabă o caracatița uriașa, toată planta, prin frunze, flori, boboci, da senzația de trandafir solid, puternic, nu firav. Daca siropul si-a păstrat parfumul învățător atunci ai un trandafir de dulceața, fa in continuare. Eu bat apa in piua cu chestia asta fiindcă unii trandafiri sunt extrem de parfumați dar nu păstrează tot parfumul in timp, iar diferența este extraordinara! |
#35
Posted 04 June 2015 - 19:53
Buna seara.
Revin -au inflorit in cascada ,pur si simplu au explodat.......Nu am reusit sa-i prelucrez in masura in care au inflorit.....Am facut sirop ca-i mai usor de obtinut(am facut intii fiertura de trandafiri si am depozitat in PET-uri si am prelucrat ulterior cu zahar..etc.Din Kazanlik (daca am doar 2 tufe ) am facut dulceata-aici am intrebari -catre cunoscatoare- a iesit ok cu aroma dar cind se termina din gura-sa spun asa-are un usor iz amar!!! nu am taiat partea inferioara a petalelor-acestea fiind uniforme ca si culoare -.Acum incerc serbet dupa o reteta (gastro wiki) de pe net-intrebare :petalele se fierb cu 100ml apa la foc mic citeva minute CAM CITE??? ca-i putina apa la 300g de petale!aclo spune ca prin operatiunea de mai inainte "se elibereaza aroma si culoarea"! astept sa vad finalitate si apoi va spun ce a iesit. Am pus si in damingeana cu otet de vin-sper sa obtin otet aromat .In orice caz foarte multe pierderi ,au inflorit rapid si m-au depasit prin cantitatea de flori prelucrabile. Ce alte metode de a exploata aceste minunate petale cunoasteti Dvs. Cu mult respect. Attached Files |
#36
Posted 06 June 2015 - 06:09
Culoarea la orice din petale de trandafiri o stabilizezi cu lămâie.mplis ca lămâia in dulceața, gem, sirop, pusă cu coaja si pulpa, are calitatea de a gelifia extrem de bine. Petalele le freci cu zeama de lămâie si cu puțin Zahar, le lași puțin si apoi le prelucrezi. Deci storci lămâia si lași la fiert si coaja cam 15 Min. Apoi cojile le scoti. Unele Rețete propun ca acid sarea de lămâie, personal nu vad de ce as folosi ceva chimic doar asa, sa fie. Oricum neaparat un acid, altfel culoarea e lipsită de intensitate. La Kazanlik, daca nu pui si petale de la madama, sau de alt colorat intens, pune niste petale de mac, altfel culoarea e cam neapetisanta. Nu înțeleg de ce ai amar, nu am pățit asta niciodată, scrie exact reteta, poate ne dam seama ce si cum. Când faci serbetul, tot cu lămâie si ai grija mare sa nu fierbi tare sa Caramelizezi amestecul sau prea incet sa zahariseasca, trebuie sa obții ceva foarte fin, mătăsos! Șterge mereu marginea de sus a amestecului de pe foc, adica buza aia care se formează pe marginea cratiței când amesteci, cu o felie de lămâia înfiptă într- o furculița. In felul asta partea aia nu se usucă si nu se arde, si nu schimba aroma serbetului. Si la dulcețuri sa faci la fel.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users