Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Noul degresant universal

Imaginea nu poate fi redata - Ero...

"Mafiotii" revin in forta...

Branșament gaze 2024 sau pom...
 Lamurire bec led h7

Preturi momeala ? (dar care e sme...

Realizare tavan fals rigips

Alternative pod Giurgiu - Ruse
 Cat spatiu stocare aveti in total...

Reflux

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...
 Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES
 

TV TUNERE

- - - - -
  • Please log in to reply
538 replies to this topic

#73
silvas

silvas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 28.01.2004
Am cumparat ieri un Leadtek WinFast TV Pro II. La prima vedere: extrem de usor de montat si configurat (in max 10 min ma uitam la TV). Imaginea TV este excelenta. Singura problema este cu imaginea de la calculator care vine prin tuner: este un pic blurata. Intrebarea e: pot face ceva sa schimb asta? Ma gandem sa trec placa video direct in monitor prin DVI si sa las tv tuner-ul prin D-Sub. Insa nu ma pricep daca ar merge. Ceva sugestii?

#74
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

View PostNeohori, on Oct 8 2007, 17:55, said:

Am personal acest tuner.Calitatea imaginii este peste asteptari , in conditiile in care este semnal bun la furnizorul de cablu si mufarile de la cablu coaxial sunt corect executate . Are compatibilitate perfecta cu monitoarele de 17" , 19". Compatibilitati cu laptopuri nu pot sa-ti spun pt ca nu am , doar pe monitoare TFT si CRT. Am un monitor tft cu 2 intrari :dvi si dsub 15 , asa ca am impacat si capra si varza. E si normal ca in momentul in care se trece un semnal audio sau video prin mai multe aparate sa se piarda din calitate , doar la sculele profesionale se intimpla altfel , dar la astea numai un cablu de legatura costa cit 5-6 tv tunere dinastea. Aparatul poate memora 181 de posturi , dar are si un neajuns in sensul ca are doar scanare automata a posturilor si norma de sunet pt anumite posturi trebuie setata manual dupa terminarea scanarii , dealtfel e o chestie simpla pe care o gasesti la adresa producatorului . Din acest motiv , ca sunetul nu intra automat , multi l-au refuzat nestiind ca exista posibilitatea de-al introduce manual. Are peste 5 sisteme de sunet care se pot seta manual cum doresti , la programele in 2 limbi , la sunetul nicam care are 2 categorii sau intra automat.
Ca lipsuri , ca si dinastea are , nu are teletext , nu suporta captura . Are telecomanda full control , senzorul infrarosu excelent atit la distanta cit si la variatii de unghiuri , se pozitioneaza atit pe verticala cit si pe orizontala . In concluzie daca se doreste doar tv de o calitate f buna (comparabil cu tv-urile de 100hz) se poate achizitiona fara nici o problema. Cel mai complex este Aver Media Box 9 dar este mult mai slab la calitatea imaginii fata de w.f. pro II , l-am avut si l-am returnat din motiv ca mie i-mi trebuie doar un tv bun si atit .
Salut, multumesc pentru raspuns. Nu am inteles bine, vorbim despre Leadtek WinFast TV Pro II, da? Dupa cum am scris intr-un post anterior am avut si eu Leadtek WinFast TV Pro II, dar l-am dat inapoi la magazin pentru motivele aratate mai sus.
Din descriere pare in regula cu menu-ul de programare, m-am jucat si eu cu al meu putin timp. Nu vad o problema in setarea manual a sunetului daca se poate apoi memora corect la programul asociat. Teletextul nu imi pare un inconvenient, desi ar fi fost bine-venit. Normal ca nu are captura, este tuner stand-alone.

Cum merge totusi pe imaginea de la PC trecuta prin tuner, este redata corect sau usor manjita? Sau n-ai incercat? Rog feed-back daca se poate. Pe mine asta ma nemultumea, utilizarea principala o am pe calculator si nu pe televizor.
Acum caut referinte despre KWorld TV1680R sau Avermedia 7.

#75
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

View Postsilvas, on Oct 9 2007, 10:14, said:

Am cumparat ieri un Leadtek WinFast TV Pro II. La prima vedere: extrem de usor de montat si configurat (in max 10 min ma uitam la TV). Imaginea TV este excelenta. Singura problema este cu imaginea de la calculator care vine prin tuner: este un pic blurata. Intrebarea e: pot face ceva sa schimb asta? Ma gandem sa trec placa video direct in monitor prin DVI si sa las tv tuner-ul prin D-Sub. Insa nu ma pricep daca ar merge. Ceva sugestii?
Am avut si eu Leadtek WinFast TV Pro II si l-am dus inapoi la magazin tot din cauza imaginii de la pc de calitate mai slaba.
Da, utilizarea celor 2 intrari ale monitorului tau cred ca iti va rezolva situatia. Monitorul meu nu are 2 intrari si nu am avut cum proba. Ma gandesc sa imi cumpar un switch tip kvm cu sunet si sa comut cu el sursele de semnal vga (pc si tuner) intre ele la singura intrare a monitorului. Calitatea imaginii ar trebui sa fie foarte buna, am testat un kvm cu 2 pc-uri. Rau este ca trebuie conectate mouse-ul si tastatura pentru alimentare, altfel nu poti sa comuti intrarile vga (evident ca nu ai cum pune mouse si tastaura pe partea de tuner).
Caut deci un switch pt. vga si sunet (stereo daca se poate) cu comutare cu un switch mecanic pe care sa il pot lasa pe pozitia TV daca ma uit numai la TV si vreau sa inchid tunerul din telecomanda la culcare. Nu am descoperit inca asa ceva (switch vga si sunet). Existau cu cativa ani in urma switchuri vga mecanice, nu am mai vazut in Romania, nu cunosc performanta lor ca banda video, incluzand aici si cablurile de legatura. As cumpara totusi unul daca ofera cineva.

Edited by tradux, 09 October 2007 - 20:04.


#76
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
[b]Cum merge totusi pe imaginea de la PC trecuta prin tuner, este redata corect sau usor manjita? Acum caut referinte despre KWorld TV1680R sau Avermedia 7.
[/quote] Da, WinFast tv Pro II , despre el este vorba . Am testat cum merge si legat prin tuner , desi nu am nevoie de asa ceva avind 2 intrari in monitor, si am ajuns la urmatoarea concluzie : cablul original are pierderi mari de semnal datorita ecranajului slab de pe el , dar am incercat si cu un cablu adevarat ecranat plus cu demagnetizatoare pe el ( exact ca cel de la monitoarele Eizo adevarate ) iar diferenta a fost mare , in sensul ca ori il legei direct ori prin tv tuner nu se observa nici o diferenta . Chestia proasta e pretul ridicat  la acel cablu, am inteles ca in jur de 200 ron ar fi la noi deci nu merita achizitia lui cel putin pina gasesti monitoare tft second de 15" la pretul de 250 ron.
Avermadia Box7 este un tv tuner excelent , m-am jucat la un prieten cu el destul de mult , este mult mai complex ca WinFast-ul proII , dar nu are aceeasi calitate a imaginii , per total merita . De KWorld nu stiu nimic , nu l-am testat.

#77
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Tradux ceva de genul asta cauti ?  http://www.cel.ro/sw...k-2-port-kvm-l/

#78
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

View PostNeohori, on Oct 9 2007, 21:13, said:

[b] Da, WinFast tv Pro II , despre el este vorba . Am testat cum merge si legat prin tuner , desi nu am nevoie de asa ceva avind 2 intrari in monitor, si am ajuns la urmatoarea concluzie : cablul original are pierderi mari de semnal datorita ecranajului slab de pe el , dar am incercat si cu un cablu adevarat ecranat plus cu demagnetizatoare pe el ( exact ca cel de la monitoarele Eizo adevarate ) iar diferenta a fost mare , in sensul ca ori il legei direct ori prin tv tuner nu se observa nici o diferenta . Chestia proasta e pretul ridicat  la acel cablu, am inteles ca in jur de 200 ron ar fi la noi deci nu merita achizitia lui cel putin pina gasesti monitoare tft second de 15" la pretul de 250 ron.
Inteleg ca vorbesti despre cablul vga de legatura dintre tuner si monitor, adica cel care apartine monitorului si care de regula este de buna calitate si are feritele toroidale la ambele capete. Daca despre acest cablu este vorba atunci ar trebui sa fie manjita si imaginea TV. La mine se vedea bine pe TV si imaginea de la pc era un pic manjita. L-am incercat numai o seara pana sa il duc inapoi la magazin si am vazut ca textul din mailuri si documente word de pilda era un pic manjit si cu contrastul ceva mai mare. Dupa ce am programat canalele TV nu am mai reusit sa redau imaginea de la pc, deci nu am avut cum sa fac alte observatii.
Cred ca mai degraba acuzam cablul de la pc la tuner, dar la WinFast tv Pro II este un cablu vga D-sub 15 cu miniDIN spre tuner si nu cred ca gasesti usor unul asemanator eventual de calitate mai buna. Iata inca un motiv pentru care prefer tunerele care au intrarea pt. pc pe D-sub 15 pini, numai ca nu prea sunt pe piata.

View PostNeohori, on Oct 9 2007, 21:13, said:

Avermadia Box7 este un tv tuner excelent , m-am jucat la un prieten cu el destul de mult , este mult mai complex ca WinFast-ul proII , dar nu are aceeasi calitate a imaginii , per total merita . De KWorld nu stiu nimic , nu l-am testat.
Din ce punct de vedere este mai complex Avermedia Box7 , la menu, la facilitati (parca are PIP)? Este menu-ul mai prietenos sau mai bine organizat? La ce este calitatea imaginii mai slaba? Cum se comporta pe semnalul de la pc?
Multumesc anticipat.

#79
tradux

tradux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 29.01.2006

View PostNeohori, on Oct 9 2007, 21:25, said:

Tradux ceva de genul asta cauti ?  http://www.cel.ro/sw...k-2-port-kvm-l/

Da sau unul mai ieftin chiar in carcasa de plastic cum ar fi Green Box KVM-A102AP 2 port KVM switch/w Audio/Plastic Housing/PS2 switch/ with 2048*1536 resolution, KVM Cables included la http://shop.elsaco.c...p...7044&zone=3, pare sa ofere o banda video foarte buna de 400MHz.
Numai ca aceste switchuri kvm (cu sau fara sunet) nu comuta fara sa fie conectate la mufele de mouse si tastatura ale celor 2 pc-uri. Mi-ar trebui ceva cu comutare fortata dintr-un buton de pe carcasa si alimentare independenta sau numai de la un usb dintr-un singur pc.
O varianta mecanica numai pt.vga, dar nu si sunet, http://www.amazon.co...h/dp/B000J249JC, acum cativa anui se gaseau si la noi, nu am mai vazut in magazine. Desi nu cred ca exceleaza la banda video, chiar mi-as cumpara unul pentru teste, ar trebui sa fie cca 30RON.

#80
gidu

gidu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.05.2006
va salut,

va rog sa-mi spuneti si mie care e diferenta dintre tv tuner digital si cel analog? a

am mai cautat pe forum dar nu am gasit ceva concludent.

multumesc pt ajutor,

stima,

#81
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 29.04.2006
Analog
Digital

Internetul e plin de informatii!

Edited by Zygoth, 10 October 2007 - 08:18.


#82
silvas

silvas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 28.01.2004
Merge WinFast tv Pro II folosind cele 2 intrari de la monitor (DVI direct din placa video si D-Sub de la TvTuner) si in acest mod se elimina imaginea blurata pe care o are imaginea de la calculator cand trece prin placa video. Singura problema este ca cele 2 surse de semnal nu trebuie simultan. Daca inchizi o sursa si apoi o deschizi pe cealalata merge fara probleme. Altfel face figuri. Alta varianta, in afara de un switch kwm nu vad ca sa elimini calitatea slaba a imaginii de la placa video care trece prin tv tuner

#83
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Din ce punct de vedere este mai complex Avermedia Box7 , la menu, la facilitati (parca are PIP)? Este menu-ul mai prietenos sau mai bine organizat? La ce este calitatea imaginii mai slaba? Cum se comporta pe semnalul de la pc?
Multumesc anticipat.
[/quote]
   Exact , PIP ,meniul mai prietenos , are conexiune prin usb cu calculatorul .Calitatea mai buna la Winfast este datorata unui filtru De-Interlacing Motion Adaptive care reduce foarte mult efectele de imagine neclara , mai are implementate si o serie de tehnologii ca scalare non-lineara , corectie de gama , tranzitia luminii si a culorii , de aici am facut eu comparatia cu tv-urile pe 100Hz .
   Cablul despre care spuneam ca l-am folosit la WinFast era cel care se leaga intre calculator si tv tuner , cel cu video complex la un capat si D-sub 15 la celalalt , dar era vorba de un cablu profesional cu un diametru de 10 mm si mufe aurite fata de 5 mm si tabla cit are cel original , adus de la un studio de inregistrari numai pt a verifica , dar in momentul cind am auzit cit costa m-am lasat pagubas  :D

#84
darem

darem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 10.10.2007
Salut,
Sunt nou pe aici si as dori sa ma indrumati si pe mine spre un soft de inregistrare video folosind camere web(daca se poate chiar doua in acelasi timp)
Multumesc anticipat ptr ajutor!

#85
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

View Postdarem, on Oct 10 2007, 22:57, said:

Salut,
Sunt nou pe aici si as dori sa ma indrumati si pe mine spre un soft de inregistrare video folosind camere web(daca se poate chiar doua in acelasi timp)
Multumesc anticipat ptr ajutor!
Aici ai pas cu pas ceeace ai de facut   http://webrec.blogspot.com/   Bafta

#86
darem

darem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 10.10.2007
Multumesc frumos!
Ma intereseaza insa cu doua web cam-uri!!!

#87
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

View Postdarem, on Oct 13 2007, 20:30, said:

Multumesc frumos!
Ma intereseaza insa cu doua web cam-uri!!!
Pentru 2 , 3 , x camere deja este nevoie de placa de captura specializata in asa ceva , care vine cu softul ei original .

#88
HuskyR

HuskyR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.08.2007
salut am si io un tv tuner SmartTV-DX de la inno3D lam pus si nu prea merge cum trebe cu softu de la el ori nu lam stiut seta calumea sunetul nu merge la programe . Daca aveti careva ceva de genu sau daca aveti ceva programe care merg indiferent de model sau orice idee este buna venita :)

#89
darem

darem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 10.10.2007
Am incercat si eu linkul.....acea comanda nu merge...cel putin la mine!!!!
,,siunde as putea gasi placa specializata in asa ceva?
Multumesc!

#90
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
aici , de exemplu http://www.accentcct...-de-captura.htm

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate