Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Cum rezolvam blocarea windows update.

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Silenthunter

Silenthunter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.02.2011
De ce trebuie sa facem update la windows?

Update-urile se fac deoarece programele software, in special sistemele de operare, au buguri, gauri de securitate care pot fi remediate numai prin update. In cea mai mare perioada a timpului windows update functioneaza fara a avea nevoie de atentie din partea noastra. Atunci cand inchidem calculatorul, windows ne avertizeaza ca are nevoie de ceva update-uri si isi incepe procesul de actualizare urmat de shut down. La repornirea sistemului, windows are nevoie de cateva secunde/minute ( in cazul update-urilor numeroase sau a celor mai importante) si abia apoi va puteti incepe sesiunea de lucru. De obicei aceste update-uri sunt realizate de catre windows marti seara, ceea ce se numeste "'the night of patch tuesday"'. Aceasta este ziua in care compania MIcrosoft ofera clientilor sai update-uri de securitate si alte patch-uri atat pentru sistemele de operare cat si pentru alte programe software.
Cateodata insa, atunci cand update-urile sau chiar service pack-urile sunt instalate in timpul proceselor de shut down sau startup, se poate ca sistemul dumneavoastra sa cedeze, sa nu mai raspunda si sa nu mai poata realiza update-urile. Daca se afiseaza mesajele urmatoare

"'preparing to configure windows
do not turn off your computer"'

"'configuring windows updates
x% complete
do not turn off your computer"'

"'please do not power off or unplug your machine
installing updates x of x"'

"'working on updatea
x% complete
don"t turn off your computer"'

""keep your pc on until this is done
installing updates x of x"'

"'failure configuring windows updates
reverting changes
do not turn off your computer"', pentru o perioada mare de timp, atunci windows a trecut in starea de "'not responding"'.

Cauzele pentru care windows nu poate finaliza cu secces anumite update-uri sunt numeroase, dar cele mai importante sunt legate de numarul foarte mare de update-uri simultan ( in special a celor legate de siguranta sistemelor de operare ) si de anumite conflicte intre programele software ( fie din ignoranta fie pentru ca windows nu v-a avertizat de existenta lor ). Pot exista insa si momente in care totul se datoreaza unor greseli Microsoft.

Atentie!!!
Unele update-uri pot necesita timp indelungat pentru a putea fi configurate. Incercand sa remediezi o problema care NU exista poate duce la aparitia unor probleme adevarate si mult mai greu de rezolvat. De obicei, atunci cand apare mesajul "'failure configuring windows update, reverting changes, do not turn off your computer"', asigurati sistemului dumneavoastra un minim de 30 minute timp in care verificati starea ledului hard disk sau al procesorului. Daca nu exista activitate, sistemul este blocat, iar daca exista flashuri trebuie sa stiti ca totul decurge normal. De exemplu, daca se instaleaza un service pack si apare acest mesaj, trebuie sa stiti ca poate dura pana la 3 ore pana la finalizarea configurarii.

Pasi de urmat pentru remedierea problemelor windows update inghetat:

Optiunea 1:
apasati combinatia CTRL+ALT+DEL. In mod normal trebuie sa apara imaginea de logare iar tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va logati si sa asteptati ca windows sa continue/reinceapa procesul de actualizare. Daca nu se intampla acest lucru iar windows afiseaza din nou aceasta eroare, incercati optiunile urmatoare.

Optiunea 2:
restartati sistemul fie cu ajutorul butonului reset, fie prin apasarea butonului power on/off ( cazul tabletelor/laptopurilor unde va trebui sa tineti apasat 3 sau 4 secunde in functie de model ). De obicei sistemul ar trebui sa va redirectioneze catre "'advanced boot options"' sau "'startup settings"'. Aici veti alege modulul safe mode.

Optiunea 3:
pornirea in safe mode. Acest modul permite windows sa ruleze numai driverele si procesele de care acesta are nevoie pentru a rula.  Chiar daca vreun program sau vreun proces se afla in conflict cu unul dintre update-urile pe care windows update incearca sa le efectueze, instalarea pur si simplu va fi incheiata cu succes, iar sistemul dumneavostra va putea fi comutat din modul safe in cel normal fara probleme. Acest truc este unul dintre cele mai utilizate si are o rata foarte mare de succes. De ce windows reuseste sa isi faca toate update-urile ( in safe mode ) chiar daca detecteaza conflicte, nu stiu nici eu cu exactitate. De asemenea sunt cazuri numeroase chiar in care un calculator care isi finalizeaza cu succes update-urile din modulul safe mode trece automat in modul normal de lucru. Daca insa nici aceasta optiune nu este suficienta, incercati-le pe urmatoarele.

Optiunea 4:
faceti un sistem restore. Din moment ce windows inca nu poate fi pornit in modul normal, acest restore point trebuie facut din safe mode. Fiti atenti sa folositi cel mai recent punct de restaurare creat de sistemul dumneavoastra ( ar trebui sa fie cel imediat inaintea inceperii procesului de update esuat ).
Atentie!!!
daca windows se comporta la fel si dupa efectuarea unui alt update, schimbati pur si simplu setarile windows update.

Optiunea 5:
incercati system restore din meniul "'advanced startup options"' ( pentru windows 8 ) sau "'system recovery options"' ( pentru windows 7&Vista ), daca modulul safe mode nu poate fi accesat sau daca restaurarea sistemului prin intermediul safe mode a esuat. Puteti accesa meniurile respective si "'din afara"' windows chiar daca acesta este in continuare blocat. System restore poate fi accesat si "'din afara"' numai pentru windows 7, windows 8 sau windows Vista.

Optiunea 6:
faceti un startup repair.Daca system restore nu a dat roade puteti incerca aceasta varianta sau "'repair install"' in windows XP.

Optiunea 7:
faceti un test al memoriei RAM sau al BIOS ( desi un BIOS out of data NU poate cauza o asemenea problema ).

Optiunea 8:
clean install windows. Asta presupune stergerea definitiva a informatiilor de pe HDD si reinstalarea lor in ordine de la inceput: sistem de operare, drivere, programe software, etc. Daca niciuna din optiunile anterioare nu va sunt de folos, atunci un clean install este o metoda foarte buna si foarte sigura de a scapa de probleme. Dupa efectuarea unui clean install si efectuarea imediata a acelorasi update-uri, veti remarca ca problema nu va mai aparea datorita faptului ca toate aceste batai de cap sunt cauzate in fapt de conflicte aparute intre diverse procese, programe.

In loc de incheiere:

Sper ca toate aceste lucruri sa va fie folositoare si sa va ajute la remedierea problemei si va mai dau un sfat.

Sfat!!!

Lasati windows sa isi faca singur actualizarile. Niciodata nu va face mai multe actualizari decat poate si decat trebuie  si de asemenea va asigur ca niciuna din acele actualizari nu se face "'fara motiv, fara folos"', asa cum credeti multi. Si deci, exista doar 0.01% sanse ca sistemul sa inghete ( doar atunci cand compania Microsoft comite erori cu acele actualizari..cazuri extrem de rare..). Daca decideti totusi ca este mai bine sa faceti acele actualizari manual, aveti grija sa fie 1, 2 sau maxim 3 actualizari deodata, iar in ceea ce priveste actualizarile de securitate efectuati-le neaaparat pe rand iar dupa fiecare astfel de actualizare efectuati un restart. In fapt update-urile de securitate cauzeaza cele mai multe probleme, iar pentru evitarea lor si pentru buna configurare a acestora si buna functionare a pc-ului neaparat restart. De asemenea, daca observati o actualizare ce depaseste 30 MB, este obligatoriu sa o instalati "'solo"'.

Exceptand Patch Tuesday, care are loc in fiecare a-2-a marti a lunii ( exemplu 9 decembrie 2014...urmatoarea 13 ianuarie 2015 ), windows poate afisa in taskbar mesaje cu alte update-uri care sunt gata spre a fi instalate. Recomandarea mea este sa le instalati pe cele foarte importante ( nu ar trebui sa fie mai mult de 1-2 actualizari si de obicei fac referire la securitatea sistemului, display, etc ) si sa le lasati pe celelalte. Dar este obligatoriu sa le efectuati altfel data viitoare cand veti avea mai multe si veti dorii sa le instalati pe toate se prea poate sa aveti din nou probleme.

NU RECOMAND UPDATE PENTRU WINDOWS PIRATAT!!!

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,328
  • Înscris: 01.12.2001
Mda ;(
Am patit si eu o data cu laptopul cu w8.1 ce a inceput sa isi faca updateurile cand voiam sa il inchid si sa plec cu el la seviciu. M-a tinut legat acasa 2 ore pana si-a facut toate "mendrele". De atunci l-am pus pe off la update.

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,563
  • Înscris: 15.06.2004
Discutabil.

Cauzele sunt multiple intr-adevar, pot fi coruperi de fisiere sau registrii care sa duca la imposibilitatea update-urilor.
Asta se rezolva cu Microsoft Fix-It - http://support2.micr...pdate-issues/ro

Un alt motiv ar putea fi un virus - caz in care pana nu se face devirusarea nu vor putae fi facuet update-uri.

In general instalarea lor se poate face la gramada - nu e necesara selectia lor. Chiar si daca sistemul e proaspat instalat si sunt peste 100 de update-uri nu vor fi probleme - pot apare update-uri care nu se instaleaza - dar ptr ca nu mai sunt necesare.
Insa in acest caz pot fi 2-4 etape de update-uri ptr a fi facute toate, in sensul ca dupa ce se fac primele update-uri vor apare altele noi - ce aveau ca cerinta sa fie instalate update-urile anterioare.

Probleme - incusiv cea cu sistemul care ramane blocat in "Installing updates" - peste 20 de minute - chiar si la shutdown, fara sa se inregistreze un progres in instalare am observat ca apar in marea lor majoritate la cei cu SSD-uri. Motivul n-as putea sa-l explic dar e valabil cand sunt mai multe zeci de update-uri sau unul mare - gen SP - ex Update 1 la Windows 8, sau update preview-urile ptr 10. Pe hard insa merg in majoritatea cazurilor fara probleme .

De obicei insa cand sta asa mult in shutdown cu installing updates, dupa 20-30 de minute merge sa fie stins de la buton, fara sa apara probleme la restart. Dimpotriva am observat ca dupa restart update-urile continua sa se instaleze normal.

Si eu RECOMAND UPDATE-URILE CHIAR SI PTR CEI CU WINDOWS PIRATAT. Si Microsoft recomanda asta si ofera update-urile de securitate chiar si celor non-genuine.
Motivul - in felul asta scad riscurile de infectii - numarul calculatoarelor infectate - si sansele de a fi infectati cei cu calculatoare legit de catre softuri care ruleaza pe cele piratate.

#4
Silenthunter

Silenthunter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.02.2011

 eiffel, on 23 decembrie 2014 - 14:01, said:

Un alt motiv ar putea fi un virus - caz in care pana nu se face devirusarea nu vor putae fi facuet update-uri.
De obicei insa cand sta asa mult in shutdown cu installing updates, dupa 20-30 de minute merge sa fie stins de la buton, fara sa apara probleme la restart. Dimpotriva am observat ca dupa restart update-urile continua sa se instaleze normal.

Si eu RECOMAND UPDATE-URILE CHIAR SI PTR CEI CU WINDOWS PIRATAT. Si Microsoft recomanda asta si ofera update-urile de securitate chiar si celor non-genuine.
Motivul - in felul asta scad riscurile de infectii - numarul calculatoarelor infectate - si sansele de a fi infectati cei cu calculatoare legit de catre softuri care ruleaza pe cele piratate.

Partea cu devirusarea este un lucru bine punctat. De asemenea si eu am observat ca exista fel de fel de rezolvari la problema asta. Ceea ce merge la unul am remarcat ca nu este de folos celuilalt si viceversa de aceea am oferit mai multe posibilitati, printre care si cea mai radicala dintre ele..reinstalarea. De asemenea nu prea pot intelege cum windows pornit in safe mode poate instala/configura update-uri fara probleme.

Scuza-ma, dar eu NU recomand windows sau alte programe software piratate, nci macar filme, jocuri muzica. Gasesc foarte usor sa dai cativa banuti si sa inchiriezi un dvd/cd, sa cumperi ceva ce iti place decat sa stai toata ziua si sa descarci-joci/asculti-stergi. Sau mai exista alternativa watch online. De aceea nu recomand nimic piratat si cred ca am sa imi pun pe multi pe cap pentru asta.

Edited by Silenthunter, 23 December 2014 - 15:04.


#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,563
  • Înscris: 15.06.2004
A nu recomanda softuri pirat e ok, nici nu am zis asa ceva.
Dar e de preferat update-uri fie ele doar de securitate ptr ele decat nimic.

#6
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Windows 10 are in prezent o "fereastra de update" de 12 ore. Atat poate user-ul sa seteze din control panel, deoarece cineva acolo sus s-a gandit ca omu n-are (ne)voie sa stea cu nasu'n computer mai mult de 12 ore pe zi.

Pentru a hăck-ui aceasta problemuță, am căutat oareșce informații si am gasit urmatoarele key, care pot fi editate, insa nu stiu inca daca operatiunea va avea succesul scontat. Cred/sper insa ca programatorii nu au codat check-ul de 12 ore decat in interfata de configurare, nu si in windows update itself. Adica, daca cineva a avut curajul sa se bage in registry si sa editeze manual (nu-i mare lucru, dar tot auzi pe net ca e pericol mare sa umbli in Registry... o fi......) eu ca programator (amator, ce-i drept) l-as lasa, ca deh...

Win Version 1607

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings]

Subkeys: "ActiveHoursEnd" "ActiveHoursStart"; sunt in hexa, dar se pot edita direct in decimal (switch to decimal in fereastra de dialog de editare) cu ora care convine fiecaruia.

#7
Voineac844u

Voineac844u

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.12.2016
Buna seara ...acum chiar am nevoie de ajutor cu pc'u, nici nu ma lasa sa-l restartez zice missed files pe langa multe altele...cum fac va rog ajutor ,multumesc

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Topicul de fata este pe alta tema. In functie de versiunea de Windows care este instalata posteaza pe aria corespunzatoare oferind mai multe detalii: daca problema a aparut dintr-o data sau a fost precedata de alte probleme, ce solutii ai incercat, daca ai verificat HDD-ul (posibil sa fie defect), daca te-ai asigurat ca nu ai vreun virus etc.

#9
westerndigital

westerndigital

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 31.01.2015

 addysoftware, on 05 decembrie 2016 - 21:38, said:

Windows 10 are in prezent o "fereastra de update" de 12 ore. Atat poate user-ul sa seteze din control panel, deoarece cineva acolo sus s-a gandit ca omu n-are (ne)voie sa stea cu nasu'n computer mai mult de 12 ore pe zi.

Pentru a hăck-ui aceasta problemuță, am căutat oareșce informații si am gasit urmatoarele key, care pot fi editate, insa nu stiu inca daca operatiunea va avea succesul scontat. Cred/sper insa ca programatorii nu au codat check-ul de 12 ore decat in interfata de configurare, nu si in windows update itself. Adica, daca cineva a avut curajul sa se bage in registry si sa editeze manual (nu-i mare lucru, dar tot auzi pe net ca e pericol mare sa umbli in Registry... o fi......) eu ca programator (amator, ce-i drept) l-as lasa, ca deh...

Win Version 1607

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings]

Subkeys: "ActiveHoursEnd" "ActiveHoursStart"; sunt in hexa, dar se pot edita direct in decimal (switch to decimal in fereastra de dialog de editare) cu ora care convine fiecaruia.
De anul trecut de cand se termina oferta de update la 10 am trecut si eu la serviciu. Recent am dat si eu peste asta in Settings (deci nu e nevoie sa scormonesti in registri dupa ea): iti poti defini care sunt orele cand in general lucrezi si atunci Windows va tine seama de asta si nu-ti va da un reboot intempestiv. Mi se pare ca mai poti si configura sa-ti propuna totusi sa repornesti.

#10
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

 westerndigital, on 12 ianuarie 2017 - 01:00, said:

....Recent am dat si eu peste asta in Settings (deci nu e nevoie sa scormonesti in registri dupa ea): iti poti defini care sunt orele cand in general lucrezi si atunci Windows va tine seama de asta si nu-ti va da un reboot intempestiv. ...
Da, dar fereastra e de "user activ" e 12 ore si nu o poti seta mai mare.
Eu am pus-o 19 ore din registry si de atunci nici ca m-a mai deranjat vreodata. Adica a functionat hack-ul. Sau cel putin asa mi se pare.

#11
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,218
  • Înscris: 24.05.2006
salut. Am primit un laptop HP, si, dupa vreo 40 de minute de update-uri din astea, mi-a aparut chestia aia cu 'failure configuring windows updates, reverting changes'...si a stat asa vreo 20 de min. Dupa care m-am enervat si l-am stins de la buton, iar cand l-am deschis mi-a aparut aceeasi chestie. Hardul se aude bazaind, dar mi-a aparut 'sageata' aia de la mouse, ce sa-i fac, sa-l mai las asa? Daca s-a blocat, ce sa-i fac sa-si revina? Multumesc.
Are windows 8

Edited by wiseguy76, 27 January 2017 - 21:30.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate