> Checkers
Instrucţiuni: Câştigă capturând toate piesele adversarului respectând regulile: - o piesă p... Citeşte mai departe
? Nota jocului:
7.4 / 10
? Accesări:
49.922
? Accesări azi:
1
? Data adăugării:
17.03.2009
> Detalii despre joc
Aici găseşti instrucţiuni de joc, descriere, notă

Instrucţiuni rapide

Câştigă capturând toate piesele adversarului respectând regulile:
- o piesă poate fi mutată un pătrăţel pe diagonală sau captura o piesă a adversarului sărind peste ea în diagonală, înainte.
- când o piesă ajunge pe ultimul rând este încoronată şi se poate mişca şi invers.

Descrierea jocului

Acesta este un joc de două persoane. Suportul jocului este o tablă de 8 x 8 pătrate, de culori alternante alb-negru. Fiecare jucător are 3 rânduri de piese aşezate pe pătratele albe. O piesă poate fi mutată doar înainte: fie un pas în diagonală, fie capturând o piesă a adversarului printr-o săritură peste ea. O piesă poate sări de mai multe ori consecutiv, dintr-o singură mutare, dacă prin această mutare capturează mai multe piese ale adversarului. Dacă o piesă a adversarului poate fi capturată din următoarea mutare, atunci eşti obligat să faci acest lucru.

Când o piesă a ajuns pe ultimul rând, este încoronată şi obţine abilitatea de a se deplasa în sens invers. Câştigi când capturezi toate piesele adversarului. Mai poţi câştiga dacă adversarul nu mai poate face nici o mutare. Există şi posibilitatea ca nici unul dintre cei doi jucători să câştige; egalitatea poate fi obţinută doar dacă ambii jucători sunt de acord.

Pentru a muta: apasă pe piesa pe care vrei să o muţi; locurile unde o poţi muta vor fi evidenţiate, click pe unul dintre acestea pentru a finaliza mutarea.

Notă: 7.4 / 10

Nota ta:


© 2001 - 2022 Softpedia. All rights reserved.
Softpedia® and Softpedia logo are registered trademarks of SoftNews NET SRL.
 
Privacy Policy | Terms of Use