Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Totul despre emigrarea in Irlanda

- - - - -
  • Please log in to reply
126 replies to this topic

#55
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
@or29544: Desi iti inteleg durerea, m-au amuzat postarile tale. Din pacate, "marea civilizatie" engleza are multe lipsuri esentiale. Multe case vechi, multa mizerie, instalatii foarte vechi, internet stil melc si multe altele. Asta e peste tot in partea centrala si urcand spre nord se accentueaza. Englezii au vorba "London, and the rest". Si asa e. Partea de sud, londra si imprejurimile sunt zone dezvoltate, desi si acolo intalnesti chestii bizare. Si oamenii sunt mai ok in partea de sud zic eu. Dar sunt amabili in general, e placut sa ti se vorbeasca frumos la magazin etc. Daca poti in viitor eu zic sa migrezi in sud ca e mai ok, poti avea un internet decent macar. Si daca strangi destui bani, poti avea o casa minunata in stil victorian la 3000 iepuroi chiria lunara. Dpdv al dezvoltarii la nivel de baza cum ar fi locuintele, comunicatii, sistem de transport o tara ca germania este ani lumina inainte.

#56
or29544

or29544

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 14.11.2014
Ma bucur ca te-ai amuzat Posted Image
Te cred ca Germania e o tara mai ok, dar daca vrei sa ramai acolo si sa interactionezi cu statul, trebuie sa stii germana. Ca in orice alta tara europeana, trebuie sa le stii limba nativa.

Edited by or29544, 14 November 2014 - 18:42.


#57
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postmufa, on 14 noiembrie 2014 - 14:43, said:

Londra e mai scumpă decît Dublinul și aici cu 3000 de lire brut te descurci excelent.

Sper ca vroia sa zici NET, ca altfel ma simt extraterestru.

#58
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,738
  • Înscris: 13.01.2005

View PostCatean, on 14 noiembrie 2014 - 18:50, said:


Sper ca vroia sa zici NET, ca altfel ma simt extraterestru.
Net, extrateretrule :)

#59
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postmufa, on 14 noiembrie 2014 - 18:51, said:

Net, extrateretrule Posted Image
Hai sa fac rapid o paralela cu Londra (care e in top 5 cele mai scumpe orase din lume) :

Chirie : Centru zona 2 studio maricel 1000 lire / luna
Taxe Primarie : 100 lire / luna
Internet/TV/Landline : 50 Lire / luna (150 programe, 40mega down/10up, nelimitat de pe fix cu RO)
Curent : 50 lire/luna (apa calda si incalzire)
Apa : 20 lire /luna (2 pers)
Papa : 300lire / luna (2 pers, balotat acasa)
Telefon mobil : 18 lire / luna
Transport : 100 lire/ luna (2 zone)
Gym : 70 lire/luna (sauna, bazin, tenis, squash, gym)

Cum e Dublinul comparativ ?

Edited by Catean, 14 November 2014 - 19:04.


#60
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postor29544, on 14 noiembrie 2014 - 12:31, said:

Buna tuturor, va scriu din Dublin.

In primul rand vreau sa pun toate cartile pe masa. Sunt programator, lucrez in domeniu de vreo 6 ani, am plecat din Romania de la un salar fantastic.
Nu am plecat din motive financiare, ci strict motive personale, politice, sociale - va prindeti voi.

Prima impresie din Dublin? Gunoi pe strazi peste tot. Credeti ca e ceva minor deocamdata. Ei bine, nu. Este gunoi pentru ca oamenii sunt atat de capitalisti incat au renuntat la colectarea publica si comuna a gunoiului. Fiecare trebuie sa isi cumpere plasa lui de gunoi, iar firma responsabila cu plasele de gunoi le ridica intr-o anumita zi din saptamana. Ratezi ziua? Gunoiul ramane pe strada. Te-ai mutat si nu stii cum se procedeaza cu gunoiul? Gunoiul ramane pe strada. Nu ai bani pentru punga de gunoi? Yea, ramane pe strada. In ce priveste oamenii, presupun ca toate conditiile se adeveresc si in cazul lor pentru ca ati ghicit, exista foarte mult gunoi pe strada. Mai mult, am vazut foarte des cazuri care pur si simplu terminau de mancat si aruncau ambalajul pe strada. O faceau intr-un mod dezarmant de natural. Copiii fac la fel. Cred ca e deja o problema ce tine de educatie. In Romania nu am vazut asa ceva.

Next: chiria. Ajungi in Dublin si vrei chirie. Mie firma mi-a asigurat relocarea platindu-mi o camera la un hotel timp de doua saptamani. Am zis ca in doua saptamani imi gasesc chirie, nu? Adica in Romania ca programator iti poti gasi chirie in doua zile daca chiar vrei sa cauti mai mult. Ei bine nu. In Irlanda trebuie sa ai referinte de la proprietarul trecut daca vrei o chirie? Nu ai un proprietar trecut? Referinte de la proprietarul din Romania. Esti proprietar in Romania? Se uita la tine putin ciudat si insista ca trebuie referinte. Acuma ce este o referinta de la fostul proprietar - nu ma intrebati. Nu stiu. Am gasit un proprietar care mi-a dat un apartament in chirie fara referinte. Dar a fost noroc pur. Si zona in care locuiesc este printre cele mai nesigure din Dublin. Va dati seama de ce conditiile de inchiriere au fost relaxate. Mai mult, pe langa referinte de la fostul proprietar (pe care nu le ai), ti se mai cere cont in banca.

Which takes to: contul in banca. Nu poti avea cont in banca fara chirie. Adica ti se cere un act cum ca locuiesti undeva in Dublin. Nu orice scrisoare de la firma e suficienta. Trebuie un act serios de la finante care atesta ca locuiesti in Dublin.

Actul de la finante: trebuie PPS pentru el.

PPS: trebuie chirie pentru el sau o locuinta in Dublin. Aici merge un act de la firma care atesta ca esti angajat la ei si ca garanteaza ei ca locuiesti undeva in Dublin. Chiar si temporar, la hotel. PPS-ul e un fel de numar de inregistrare publica in Dublin. Un fel de CNP. Se obtine de la un fel de birou de imigrari. Nu se obtine neaparat greu, doar ca trebuie sa stai la o coada infernala daca nu mergi devreme. PPS-ul se trimite acasa sau la adresa temporara prin posta. Ia cam o saptamana sa ajunga - timp in care expira uneori perioada de gratie de stat la hotel pe banii firmei.

Revenim la actul de la finante: se trimite prin posta. Adica ia din nou o saptamana - timp in care nu ai cont in banca, nu poti primi salar si poate nu prea gasesti chirie.

Revenim la contul in banca: se rezolva in 10 minute acum. Cardul, IBAN-ul, PIN-ul se trimit toate prin posta, deci nu o sa primesti salarul decat dupa pentru ca nu stii IBAN-ul. Daca il stii, nu poti folosi salarul pentru ca nu ai inca un card.

Bun. In punctul asta le ai pe toate si te intrebi ce dracu urmeaza: conexiunea la Internet. Aici as putea scrie o carte despre asta. Am asteptat o luna sa vina cineva sa imi instaleze linia telefonica. A da, e prin linie telefonica. Astia nu au auzit de fibra optica decat in foarte putine zone din Dublin. In fine, dupa o luna am renuntat la idee pentru ca nu a venit nimeni sa instaleze nimic. Am trecut pe internet prin conexiune 4G. Inca astept modemul.

Momentul maxim al lunii: salarul. Mai exact jumatatea de salar promis. Sistemul de taxe e foarte ciudat. Trebuia sa iau o suma si am luat cam o treime din ea. Astept sa vad la anul daca se corecteaza totul pentru ca inregistrarea in sistemul de taxe se face tot prin posta, tot cu delay-uri si tot cu fenomene inexplicabile.

Man ,citesc si ma minunez! Tu chiar ai folosit calculatorul in viata ta? Fara gluma.Pai tu inainte de a te muta in alta tara nu te interesezi de ce si cum? Nu iei legatura cu romanii de acolo,sunt plin de grupuri pe facebook oriunde in lumea asta...Chiar nu-i inteleg pe astia ca tine.Daca te interesai putin scuteai o gramada de bani si de nervi.
Aflai de ex ca in Dublin Eircom iti poate oferi net pe fibra,sau poate doreai net pe fibra de la Magnet.ie daca zic ca UPC nu deserveste zona ta.
Apoi aflai cum puteai sa-ti faci PPS number din prima zi,daca rugai un roman din Irlanda sa vina cu tine sa declare ca stai la el si sa arate el o factura la utilitati.Cred ca cu o bere rezolvai.Cum la fel puteai sa dai numarul romanului respectiv ca referinta cand inchiriai casa/apartamentul.
La fel aflai cele mai bune oferte la telefonie mobila,(net 4G e o aberatie scumpa,poate o pe tel dar in rest nu).
La fel puteai proceda si cu contul bancar,puteai avea card prepay din prima zi ,pana iti rezolvai contul ( de obicei rapid merge la AIB sau la primul Credit Union ce-ti iese in cale),car prepay ce-l gaseai la orice magazin O2.
La fel iti spuneau romanii de acolo care zone sunt ok si care nu,care zone renteaza,care au gaz,ce furnizor de electricitate e mai ok.
Totul se putea rezolva foarte rapid si fara batai de cap din prima zi.Totul e sa intrebi.Sunt foarte multi romani in Irlanda si nu cred ca nu te ajuta unul dintre ei.Eu unul sigur te ajutam.
Acum ca o curiozitate: de ce ai ales Dublin 1 pentru chirie? Lucrezi in apropiere?

#61
or29544

or29544

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 14.11.2014
ady_77, *nu am ales dublin 1*, aici am gasit singura chirie unde nu mi s-au cerut referinte, in scurtul timp platit de firma de doua saptamani.
De asemenea nu am vrut sa inchiriez o camera si sa mai stau cu nu stiu ce familii pentru ca nu mi se pare ok.

Eircom nu ofera oriunde fibra, iar serviciile lor sunt mizerabile. Da, am aflat despre asta dinainte de pe net, dar in zona mea nu am avut alta solutie. Magnet foloseste firele si serviciile Eircom by the way.
Nu imi place sa dau bere la romani ca sa declare minciuni pentru mine. PPS-ul a fost cel mai usor de obtinut pentru ca aveam o referinta de la firma.
4G nu e scump deloc. Eircom 24mbit/s costa vreo 50 EUR, 4G de la Three costa 35 EUR.
Faza cu cardul prepay nu o stiam drept sa iti zic.

Dupa cum am mai zis, as prefera discutia sa se deruleze fara atacuri la persoana inutile. Normal ca m-am interesat, dar ca de obicei planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din teren.
Sa nu ma intelegi gresit. Multumesc ca m-ai fi ajutat si apreciez. Dar sa se rezolve totul rapid si fara batai de cap din prima zi nu cred ca se poate, chiar daca sunt multi romani in Irlanda.

Acum. Ca sa readuc discutia la inceput. Nu voiam sa ma plang, voiam doar sa punctez niste fenomene din Irlanda care nu le vezi in Romania pentru ca romanii care vor sa vina aici sa stie dinainte daca accepta mizeria de aici sau o prefera pe cea din Romania. Si le repet: mizerie pe strazi (o mizerie fantastica in centru cauzate se pare de un popor needucat care considera ca mizeria in strada nu e o problema), birocratie cu probleme gen ou/gaina, criminalitate fantastica, aproape inimaginabila pentru un roman venit din Cluj de exemplu, servicii de net mizerabile - mai ales daca ai de a face cu Eircom/Magnet, incalzire electrica (o chestie care nu ma deranjeaza neaparat, dar dusul electric o cam face), pentru orice act se foloseste posta - deci daca vrei ceva rapid trebuie sa astepti doua-trei zile. Inclusiv parolele pentru conturi care interactioneaza cu statul se trimit prin posta. De asemenea comparabil cu Romania, puterea mea de cumparare s-a redus drastic. Cel putin anul asta :)

Bineinteles, dupa o vreme lucrurile se calmeaza si probabil totul devine putin mai comod. Dar repet, balanta sta intre ce fel de mizerie esti dispus sa accepti. Si aici ma refer strict la programatori, pentru ca ei o duc bine in Romania. Restul - nu stiu.

#62
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postor29544, on 15 noiembrie 2014 - 11:30, said:

ady_77, *nu am ales dublin 1*, aici am gasit singura chirie unde nu mi s-au cerut referinte, in scurtul timp platit de firma de doua saptamani.
De asemenea nu am vrut sa inchiriez o camera si sa mai stau cu nu stiu ce familii pentru ca nu mi se pare ok.

Eircom nu ofera oriunde fibra, iar serviciile lor sunt mizerabile. Da, am aflat despre asta dinainte de pe net, dar in zona mea nu am avut alta solutie. Magnet foloseste firele si serviciile Eircom by the way.
Nu imi place sa dau bere la romani ca sa declare minciuni pentru mine. PPS-ul a fost cel mai usor de obtinut pentru ca aveam o referinta de la firma.
4G nu e scump deloc. Eircom 24mbit/s costa vreo 50 EUR, 4G de la Three costa 35 EUR.
Faza cu cardul prepay nu o stiam drept sa iti zic.

Dupa cum am mai zis, as prefera discutia sa se deruleze fara atacuri la persoana inutile. Normal ca m-am interesat, dar ca de obicei planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din teren.
Sa nu ma intelegi gresit. Multumesc ca m-ai fi ajutat si apreciez. Dar sa se rezolve totul rapid si fara batai de cap din prima zi nu cred ca se poate, chiar daca sunt multi romani in Irlanda.

Acum. Ca sa readuc discutia la inceput. Nu voiam sa ma plang, voiam doar sa punctez niste fenomene din Irlanda care nu le vezi in Romania pentru ca romanii care vor sa vina aici sa stie dinainte daca accepta mizeria de aici sau o prefera pe cea din Romania. Si le repet: mizerie pe strazi (o mizerie fantastica in centru cauzate se pare de un popor needucat care considera ca mizeria in strada nu e o problema), birocratie cu probleme gen ou/gaina, criminalitate fantastica, aproape inimaginabila pentru un roman venit din Cluj de exemplu, servicii de net mizerabile - mai ales daca ai de a face cu Eircom/Magnet, incalzire electrica (o chestie care nu ma deranjeaza neaparat, dar dusul electric o cam face), pentru orice act se foloseste posta - deci daca vrei ceva rapid trebuie sa astepti doua-trei zile. Inclusiv parolele pentru conturi care interactioneaza cu statul se trimit prin posta. De asemenea comparabil cu Romania, puterea mea de cumparare s-a redus drastic. Cel putin anul asta Posted Image

Bineinteles, dupa o vreme lucrurile se calmeaza si probabil totul devine putin mai comod. Dar repet, balanta sta intre ce fel de mizerie esti dispus sa accepti. Si aici ma refer strict la programatori, pentru ca ei o duc bine in Romania. Restul - nu stiu.

Man,crede-ma,am muncit si la Eircom si la Magnet,doar in locurile unde nu au fibra se folosesc de firele Eircom,in rest ai fibra pana in casa si mediaconvertor.
4G de la operatorii mobili e o vrajeala din pacate scumpe.Eu pe efibre de la Eircom platesc €30 si e 100mbps.
Iar faza cu rezolvatul in prima zi e perfect valabila.Am avut prieteni care,pe cand au ajuns in Dublin au avut deja factura la utilitati pe numele lor.A doua zi dupa sosire rupeau usa la PPS.In foarte multe locuri nu se cer referinte la chirie sau se inchid ochii,ideea e sa stii unde sa cauti nu site-uri de genul daft.ie si myhome.Daca aruncai un ochi pe Adverts si Gumtree altfel statea treaba.Nu inteleg ce vrei sa spui referitor la puterea de cumparare.SI in Romania si in Irlanda oricine stapaneste bine o meserie o duce bine.Am un prieten tamplar, roman in Dublin,care face minim 5000 pe luna.
Insa acelasi om de care-ti povestesc,inainte sa se mute definitiv in Irlanda,a venit in vizita trei saptamani,sa-si faca o parere despre viata de aici inainte sa ia o decizie.

Edited by ady_77, 15 November 2014 - 12:35.


#63
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postady_77, on 15 noiembrie 2014 - 01:07, said:


Man ,citesc si ma minunez! Tu chiar ai folosit calculatorul in viata ta? Fara gluma.Pai tu inainte de a te muta in alta tara nu te interesezi de ce si cum? Nu iei legatura cu romanii de acolo,sunt plin de grupuri pe facebook oriunde in lumea asta...Chiar nu-i inteleg pe astia ca tine.Daca te interesai putin scuteai o gramada de bani si de nervi.
Aflai de ex ca in Dublin Eircom iti poate oferi net pe fibra,sau poate doreai net pe fibra de la Magnet.ie daca zic ca UPC nu deserveste zona ta.
Apoi aflai cum puteai sa-ti faci PPS number din prima zi,daca rugai un roman din Irlanda sa vina cu tine sa declare ca stai la el si sa arate el o factura la utilitati.Cred ca cu o bere rezolvai.Cum la fel puteai sa dai numarul romanului respectiv ca referinta cand inchiriai casa/apartamentul.
La fel aflai cele mai bune oferte la telefonie mobila,(net 4G e o aberatie scumpa,poate o pe tel dar in rest nu).
La fel puteai proceda si cu contul bancar,puteai avea card prepay din prima zi ,pana iti rezolvai contul ( de obicei rapid merge la AIB sau la primul Credit Union ce-ti iese in cale),car prepay ce-l gaseai la orice magazin O2.
La fel iti spuneau romanii de acolo care zone sunt ok si care nu,care zone renteaza,care au gaz,ce furnizor de electricitate e mai ok.
Totul se putea rezolva foarte rapid si fara batai de cap din prima zi.Totul e sa intrebi.Sunt foarte multi romani in Irlanda si nu cred ca nu te ajuta unul dintre ei.Eu unul sigur te ajutam.
Acum ca o curiozitate: de ce ai ales Dublin 1 pentru chirie? Lucrezi in apropiere?

de ce trebuie romanii sa actioneze illegal sau la limita leglitatii din prima zi cand pun piciorul intr-o tara noua ?
si apoi sa se planga ca au plecat din romanika deoarece acolo se fura/inseala/etc...

#64
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postavenirv, on 15 noiembrie 2014 - 16:01, said:


de ce trebuie romanii sa actioneze illegal sau la limita leglitatii din prima zi cand pun piciorul intr-o tara noua ?
si apoi sa se planga ca au plecat din romanika deoarece acolo se fura/inseala/etc...

Dar de unde ai dedus ca e ilegal? Si unde ai vazut tu ca se plange cineva in legatura cu Romania? Ideea e ca daca vrei sa rezolvi ceva rapid se poate.Totul e sa fii bine informat.Tu crezi ca altii straini veniti in Irlanda nu procedeaza exact la fel? Daca te dau banii afara din casa,te cazezi frumos la un hotel,iti inchiriezi o masina,cauti un avocat sa-ti rezolve toate problemele legate de acte si tu intre timp savurezi Dublinul.Daca nu te dau banii afara,cauti solutii....simplu...

#65
zavalita2002

zavalita2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.02.2006

View PostCatean, on 14 noiembrie 2014 - 19:03, said:

Hai sa fac rapid o paralela cu Londra (care e in top 5 cele mai scumpe orase din lume) :

Chirie : Centru zona 2 studio maricel 1000 lire / luna
Taxe Primarie : 100 lire / luna
Internet/TV/Landline : 50 Lire / luna (150 programe, 40mega down/10up, nelimitat de pe fix cu RO)
Curent : 50 lire/luna (apa calda si incalzire)
Apa : 20 lire /luna (2 pers)
Papa : 300lire / luna (2 pers, balotat acasa)
Telefon mobil : 18 lire / luna
Transport : 100 lire/ luna (2 zone)
Gym : 70 lire/luna (sauna, bazin, tenis, squash, gym)

Cum e Dublinul comparativ ?


Chirii mai mici, oricum uriase, dar vad  ca e mai ieftin sa te incalzesti cu curent :). E un friguros pe aici care da 350 euroi pe luna de iarna, adica 3/4 din an :)

E adevarat ca leafa mediana (reprezentativa) pt. un englez nu f. calificat (sa zicem, vanzator la butic, lol) nu sare de 1600 net ?

#66
zavalita2002

zavalita2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.02.2006

View Postor29544, on 15 noiembrie 2014 - 11:30, said:


Dupa cum am mai zis, as prefera discutia sa se deruleze fara atacuri la persoana inutile.


Ei si tu, Ady se mai inflameaza cand i se spune ca preturile irlandeze sunt duble spre triple, desi lefurile necalificate, primite de 90% din romanii emigrati, nu sunt decat triple cel mult - asa ca daca in RO nu plateai chirie, dar in IR o faci, te scoti mai bine ramanand in tara. Cu exceptia "tamplarilor" cu 5000 pe luna, leafa de sef (senior) pe servicii suport Google, dar treaca de la mine.

Raman surprins insa ca si programatorii se plang de putere de cumparare redusa fata de RO. Nu-mi dau seama cum poti lua jumatate din netul promis, pt. ca si daca ai confundat brutul cu netul tot nu ajungi la dezmagiri d-astea.
Referitor la moravuri, betivaneala si mizeria stradala pot fi ignorate cand incasezi 3000-4000 net si vrei sa te intorci in RO cu ceva economii, adica strangi din dinti si asta e. Daca insa vrei sa iesi la pensie in IR mi-e teama ca va trebui sa inceapa sa-ti plac aromele locale.

Bafta si vezi ca viata pe bani multi poate fi si placuta. Varamea de la Google, aia cu 5000 net, deja ia lectii de zbor :)

#67
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,738
  • Înscris: 13.01.2005

View Postzavalita2002, on 03 decembrie 2014 - 10:09, said:


Varamea de la Google, aia cu 5000 net, deja ia lectii de zbor :)
Dar ce-a facut de vor aia s-o zboare? :D

#68
zavalita2002

zavalita2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.02.2006

View Postmufa, on 03 decembrie 2014 - 10:15, said:

Dar ce-a facut de vor aia s-o zboare? Posted Image

Ei...E fata de colonel, Urca firma pin' la cer

#69
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postzavalita2002, on 03 decembrie 2014 - 10:09, said:

Ei si tu, Ady se mai inflameaza cand i se spune ca preturile irlandeze sunt duble spre triple, desi lefurile necalificate, primite de 90% din romanii emigrati, nu sunt decat triple cel mult - asa ca daca in RO nu plateai chirie, dar in IR o faci, te scoti mai bine ramanand in tara. Cu exceptia "tamplarilor" cu 5000 pe luna, leafa de sef (senior) pe servicii suport Google, dar treaca de la mine.

Raman surprins insa ca si programatorii se plang de putere de cumparare redusa fata de RO. Nu-mi dau seama cum poti lua jumatate din netul promis, pt. ca si daca ai confundat brutul cu netul tot nu ajungi la dezmagiri d-astea.
Referitor la moravuri, betivaneala si mizeria stradala pot fi ignorate cand incasezi 3000-4000 net si vrei sa te intorci in RO cu ceva economii, adica strangi din dinti si asta e. Daca insa vrei sa iesi la pensie in IR mi-e teama ca va trebui sa inceapa sa-ti plac aromele locale.

Bafta si vezi ca viata pe bani multi poate fi si placuta. Varamea de la Google, aia cu 5000 net, deja ia lectii de zbor Posted Image

Eu nu inteleg de ce insisti ca toti emigrantii (fie ei si romani) au salarii minime.Salariul in Romania e vreo 2-300€ pe cand in Irl iei vreo €350 minim pe saptama,asta in cazul cel mai rau.Revenind la tamplarii cu €5000,poate ai aflat si tu ca multi romani sunt selfemployer sau au mici companii.Cand am zis €5000 poate e putin,cunosc meseriasi ce fac €500 la zi,totul depinde ce ceea ce stii sa faci.Clar ca daca esti la cleaning o sa ai minimul.
Referitor la Dublin,e normal ca in asa oras aglomerat sa fie betivi,drogati,mizerie...insa Dublin nu e reprezentativ pt Irl.Nu te opreste nimeni sa locuiesti in afara Dublinului,totul e sa-ti permiti.Insa la bani putini(doar ce ai aterizat),o sa stai intr-un flat dintr-o zona naspa,murdara si plina de drogati.Doar nu era sa te puna aia in Sandyford sau Stillorgan sau de ce nu Dun Laoghaire.
  Astept totusi lista aia cu pretuile triple,deocamdata motorina era acum dimineata €1,30 litrul,dupa logica ta in Romania ar trebui sa fie sub 50 de eurocenti litrul.

#70
zavalita2002

zavalita2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 15.02.2006
Cel mai sarac roman pe care l-am cunoscut ever curata gainat de pasare intr-o  ferma de pe langa Buc. Ala facea intr-adevar 200 euro legal, mai lua si o gaina sub brat, ma rog. In timpul liber facea pe cleaning lady pe la "vilistii" din sat  si sarea de 350.
In Buc nimeni nu castiga mai putin de 400  euro, iar mediana sare de 500. Daca punem in medie si lefurile directorilor, vb deja de 4 cifre.
90% din emigrantii romani de pe planeta (Vest) castiga 7-8 euro pe ora, minimul, restul sunt baietii din top cu lefuri mari de tot. Nu exista o clasa de mijloc formata din emigranti romani, polarizarea e maxima, mai mare decat cea care exista dealtfel printre indigeni. Pai gandeste-te ca in 2008, inainte de criza, statistica oficiala din IR era de parere ca 60% din irlandezi castiga net 1600. Cauta link :)
Povestea cu afacerea proprie e frumoasa. Poate esti tu norocos :). Pina una alta am amici in fast food care-l implora pe sefu' sa-i ponteze 8  ore pe zi, nu 4-6.
Ma plictiseste partea cu preturile, sincer :)

#71
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postzavalita2002, on 03 decembrie 2014 - 13:17, said:

Cel mai sarac roman pe care l-am cunoscut ever curata gainat de pasare intr-o  ferma de pe langa Buc. Ala facea intr-adevar 200 euro legal, mai lua si o gaina sub brat, ma rog. In timpul liber facea pe cleaning lady pe la "vilistii" din sat  si sarea de 350.
In Buc nimeni nu castiga mai putin de 400  euro, iar mediana sare de 500. Daca punem in medie si lefurile directorilor, vb deja de 4 cifre.
90% din emigrantii romani de pe planeta (Vest) castiga 7-8 euro pe ora, minimul, restul sunt baietii din top cu lefuri mari de tot. Nu exista o clasa de mijloc formata din emigranti romani, polarizarea e maxima, mai mare decat cea care exista dealtfel printre indigeni. Pai gandeste-te ca in 2008, inainte de criza, statistica oficiala din IR era de parere ca 60% din irlandezi castiga net 1600. Cauta link Posted Image
Povestea cu afacerea proprie e frumoasa. Poate esti tu norocos Posted Image. Pina una alta am amici in fast food care-l implora pe sefu' sa-i ponteze 8  ore pe zi, nu 4-6.
Ma plictiseste partea cu preturile, sincer Posted Image

  Tu compari doar ce vrei tu sa compari.Imi spui ca ala in Ro face 200 pe luna dar mai face el la negru.Pai in Irlanda iei 2000 si mai faci inca atat la negru daca vrei!
   Vii sa ne spui de salarii de directori din Ro cu nu stiu cate zerouri.Asa si? cati sunt diresctori in Ro,cati au salariile alea? Nu mai veni cu povesti de Bucuresti si cu castiguri fantastice de acolo,Romania nu e Bucuresti.Si nu mai compara proprietari versus chiriasi.Ca romanii care au vechime pe aici ,au casele lor,faza cu chiria cam cade!
  Propria afacere nu e poveste,sunt enorm de multi romani ce au afaceri aici.De la restaurante la service-uri auto,magazine de tot felul...sute de afaceri romanesti doar in Dublin,nu mai vorbesc de restul tarii...

#72
SoareceleJucaus

SoareceleJucaus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 17.10.2011
Salariu mediu in UK e undeva la £26k, deci aprox 1600 lire/luna, si foarte multi traiesc cu banii astia.

In Dublin nu stiu cat e, dar 70k ia un director, sau cineva din middle management. Si majoritatea imigrantilor romani sunt probabil receptionari, femei de serivici, sau alte joburi de minimum wage care nu cred ca iau mai mult de 1000-1200 eur pe luna.
Dublin e foarte scump, mult prea scump. Probabil daca iei 7000 lei in Romania da ti-ar trebui 4000 eur in Dublin, sa iti mentii lifestyle-ul, in cazul in care platesti chirie.
http://www.numbeo.co...st&city2=Dublin

Din ce am observat eu, chiriile la o garsoniera in centru costa in general jumatate din salariu mediu net.

Sunt sigur ca sunt romani care iau 5000 luna, dar nu sunt reprezentativi, cel putin nu din ce am vazut in zborurile Ryanair/Blueair/Tarom.

Sunt inca romani care cred ca odata ce pleci afara in 3 ani iti iei 3 case in Romania si te pensionezi, nu e cazul, mai ales daca iti place 4G, iesiri in oras, masina, vicii.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate