Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Nizoral,Ketoconazol.

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View Postoaspetele, on 18 octombrie 2014 - 07:12, said:

Cand expira?

De fapt, am si uitat de cand nu am mai intrebat de acest sampon la depozite. Am trecut pe Dan Free.
Ca o adaugire : atentie la clasa asta de medicamente antifungice, ca nu-s chiar inofensive. Si nu fac mereu casa buna cu alte medicamente.
Medicamentele de tensiune ce casa fac cu ele?

#20
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,882
  • Înscris: 31.03.2003
Interacţiuni
Medicamente care afecteaza metabolizarea itraconazolului:
Au fost realizate studii de interactiune medicamentoasa cu rifampicina, rifabutina si fenitoina. Deoarece, in aceste studii, biodisponibilitatea itraconazolului si a hidroxi-itraconazolului a fost
scazuta astfel incat eficacitatea poate fi mult redusa, asocierea itraconazolului cu acesti inductori enzimatici potenti nu este recomandata. Nu sunt disponibile date despre alti inductori enzimatici, cum sunt carbamazepina, fenobarbitalul si izoniazida, dar pot fi anticipate efecte similare.
Deoarece itraconazolul este metabolizat in principal de catre CYP3A4, inhibitorii potenti ai acestei enzime pot creste biodisponibilitatea itraconazolului. Exemple sunt: ritonavir, indinavir, claritromicina si eritromicina.
Efectele itraconazolului asupra metabolizarii altor medicamente:
Itraconazol poate inhiba metabolizarea medicamentelor metabolizate de familia citocromului 3A. Acest fapt poate determina o crestere si/sau o prelungire a efectelor acestora, incluzand reactii adverse.
Dupa intreruperea tratamentului, concentratiile plasmatice de itraconazol scad treptat, in functie de doza si durata tratamentului. Acest aspect trebuie avut in vedere atunci cand se considera efectul inhibitor al itraconazolului asupra medicamentelor administrate concomitent.
Exemple:
Medicamente care nu trebuie utilizate in timpul tratamentului cu itraconazol: terfenadina, astemizol, mizolastin, cisaprida, triazolam, midazolam, dofetilid, chinidina, pimozida, inhibitorii reductazei HMG-CoA metabolizati de catre CYP3A4 cum sunt simvastatina si lovastatina.
Blocantele canalelor de calciu pot prezenta efecte inotrop negative care se pot adauga la cele ale itraconazolului; itraconazolul poate sa inhibe metabolizarea blocantelor canalelor de calciu. De aceea, este necesara prudenta in administrarea itraconazolului concomitent cu blocante ale canalelor de calciu.
Medicamente ale caror concentratii plasmatice, efecte sau reactii adverse trebuie monitorizate. Daca este necesar, in cazul administrarii concomitente cu itraconazol doza lor trebuie redusa:
anticoagulante orale;
inhibitorii proteazei HIV cum sunt ritonavir, indinavir, saquinavir;
anumite medicamente antineoplazice cum sunt alcaloizii vinca, busulfan, docetaxel si trimetrexat;
blocante ale canalelor de calciu metabolizate de catre CYP3A4 cum sunt dihidropiridina si verapamilul;
anumite medicamente imunosupresoare: ciclosporina, tacrolimus, rapamicina (cunoscuta si ca sirolimus).
altele: digoxina, carbamazepina, buspirona, alfentanil, alprazolam, brotizolam, midazolam administrat i.v., rifabutina, metilprednisolona, ebastina, reboxetina, halofantrina, chinidina, tolterodina, lercanidipina, lumefantrina, artemeter, hidrochinidina, anticonvulsivante inductoare enzimatice (carbamazepina, fenobarbital, primidona), sildenafil, didanozina, buprenorfina, medicamentele care scad pH-ul gastric.
Nu au fost observate interactiuni cu AZT (zidovudina) si fluvastatina.
Nu s-au evidentiat efecte induse de itraconazol asupra metabolizarii etinilestradiolului sau noretisteronei.
Studiile in vitro au avidentiat ca nu exista interactiuni in ceea ce priveste legarea de proteinele plasmatice intre itraconazol si imipramina, propranolol, diazepam, cimetidina, indometacin, tolbutamida si sulfametazina.
Atenţionări speciale

Itraconazolul a demonstrat efect inotrop negativ si a fost asociat cu raportari de insuficienta cardiaca congestiva. Itraconazolul nu trebuie administrat la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva sau antecedente de insuficienta cardiaca congestiva decat in cazul in care beneficiul terapeutic depaseste riscul potential.
Aceasta evaluare individuala beneficiu/risc trebuie sa ia in considerare factori precum severitatea indicatiei, regimul de dozaj si factorii de risc individual pentru insuficienta cardiaca congestiva. Acesti factori de risc includ boli cardiace, cum sunt bolile ischemice si valvulare; bolile cronice obstructive pulmonare; insuficienta renala si alte afectiuni edematoase. Astfel de pacienti trebuie informati despre semnele si simptomele insuficientei cardiace congestive, trebuie tratati cu precautie si monitorizati in timpul tratamentului pentru semnele si simptomele insuficientei cardiace congestive; daca astfel de semne sau simptome apar in timpul tratamentului cu itraconazol acesta trebuie intrerupt.
Aciditate gastrica scazuta: absorbtia itraconazolului din capsule este afectata atunci cand aciditatea gastrica este scazuta. La pacientii care utilizeaza medicamente neutralizante ale aciditatii gastrice (de exemplu, hidroxid de aluminiu) acestea trebuie administrate la cel putin doua ore de la administrarea capsulelor cu itraconazol. La pacientii cu aclorhidrie cum sunt pacientii cu SIDA si cei care utilizeaza inhibitori ai secretiei gastrice (de exemplu, antagonistii H2, inhibitorii pompei protonice) se recomanda administrarea capsulelor cu itraconazol cu un lichid acidulat.
Copii
Deoarece datele clinice privind administrarea capsulelor cu itraconazol la copii sunt limitate, capsulele cu itraconazol nu trebuie utilizate la acest grup de pacienti decat daca beneficiile terapeutice depasesc riscurile potentiale.
Afectiuni hepatice
Cazuri foarte rare de hepatotoxicitate severa, incluzand unele cazuri de afectare hepatica acuta letala, au aparut dupa utilizarea itraconazolului. Majoritatea acestor cazuri au implicat pacienti cu boala hepatica pre-existenta, au fost tratati pentru indicatii sistemice, aveau alte afectiuni si/sau erau tratati cu alte medicamente hepatotoxice.
Unii pacienti nu prezentau factori de risc evidenti pentru afectiune hepatica. Unele dintre aceste cazuri au fost observate in prima luna de tratament, incluzand cazurile aparute in prima saptamana. La pacientii tratati cu itraconazol trebuie avuta in vedere monitorizarea functiei hepatice.
Pacientii trebuie sfatuiti sa raporteze imediat medicului semnele si simptomele sugestive de hepatita cum sunt anorexia, greata, varsaturile, oboseala, durerea abdominala si aparitia de urini hipercrome.
La acesti pacienti, tratamentul trebuie incetat imediat si trebuie initiata testarea functiilor hepatice. La pacientii cu cresterea valorilor enzimelor hepatice sau cu afectiune hepatica activa sau care au prezentat toxicitate hepatica la alte medicamente, tratamentul nu trebuie initiat decat in cazul in care beneficiul potential depaseste riscul unei afectari hepatice. In asemenea cazuri este necesara monitorizarea enzimelor hepatice.
Disfunctii hepatice: itraconazolul este metabolizat predominant in ficat. Timpul de injumatatire terminal al itraconazol la pacientii cirotici este oarecum prelungit. Biodisponibilitatea orala la acesti pacienti este oarecum scazuta. In aceste cazuri poate fi luata in considerare o ajustare a dozei.
Afectiuni renale
Biodisponibilitatea orala a itraconazolului poate fi mai scazuta la pacientii cu insuficienta renala. Se recomanda ajustarea dozei.
In cazul aparitiei unei neuropatii care poate fi atribuita itraconazolului, tratamentul trebuie intrerupt.
Nu exista informatii privind hipersensibilitatea incrucisata intre itraconazol si alti azoli antifungici. Cu toate acestea, se recomanda prudenta in prescrierea itraconazolului la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la alti azoli.
La pacientii cu neutropenie sau cu bola SIDA, concentratiile plasmatice de itraconazol sunt scazute ceea ce justifica utilizarea unor doze crescute si monitorizarea acestor concentratii daca exista suspiciunea prezentei unor elemente care pot modifica absorbtia medicamentului.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Sarcina şi alăptarea

Administrat in doze mari la femelele gestante de sobolan si soarece, itraconazolul a crescut incidenta malformatiilor fetale si a produs reactii adverse asupra embrionului. Nu sunt disponibile studii clinice cu itraconazol la femeile gravide. Prin urmare, itraconazolul poate fi administrat numai in cazurile de micoze sistemice potential letale si cand in aceste cazuri beneficiile terapeutice materne depasesc riscurile potentiale asupra fatului. Administrarea itraconazolului trebuie evitata in special in primul trimestru de sarcina.
O cantitate foarte mica de itraconazol se excreta in laptele matern. De aceea, pentru tratamentul cu itraconazol trebuie evaluat raportul beneficiu potential matern/risc potential pentru sugar. In cazul in care exista suspiciuni, pacienta nu trebuie sa alapteze. Daca sugarul este tratat cu cisaprida, administrarea de itraconazol la mama este contraindicata.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu s-au evidentiat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar Itraconazol 100 mg poate determina ameteli. De aceea, se recomanda prudenta in conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

#21
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postoaspetele, on 18 octombrie 2014 - 07:12, said:

Am trecut pe Dan Free.

Si acesta este pe cale de disparitie. Farmaciile care il mai au l-au scumpit. Se mai gaseste pe ici pe colo Ketodar sampon care este si mai scump, pe langa faptul ca urmeaza aceeasi cale: dispare. Alte variante care au in compozitie Ketoconazol nu exista.
Prin toate farmaciile este invazie de Ducray (propus ca inlocuitor pentru cele bazate pe Ketoconazol) care este pur si simplu o porcarie. Nu doar ca nu are efect, dar agraveaza problemele. Este mai bun un sampon obisnuit.

#22
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,882
  • Înscris: 31.03.2003
Nu cred ca e pe cale de disparitie. Saptamana trecuta depozitul din Bucuresti de unde ma aprovizionez cu acest produs avea e stoc.

#23
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Interesant. Am intrebat eu ieri la o farmacie daca au Dan Free si mi-au spus ca au dat comanda, dar ca nu este pe stoc in depozit.

Mai exact la ce retea de farmacii te referi? Poate ca au un alt depozit.

#24
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,882
  • Înscris: 31.03.2003
Retea?
Posted Image

Daca nu gasesti, iti trimit eu unul.

#25
Armand007

Armand007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.11.2014
Salut, sunt nou pe aici. Stie cineva o alternativa Valida pentru Nizoral, va rog nu spuneti Dan Free. Multumesc.

#26
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ketodar

#27
Armand007

Armand007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.11.2014

View Post_-_, on 03 noiembrie 2014 - 11:16, said:

Ketodar

Multumesc pentru promtitudine dar Ketodar e practic acelasi lucru cu Dan Free, ambele generice care in cazul meu cel putin nu functioneaza. In plus, nu vreau sa pun la indoiala buna credinta a unora de aici insa am impresia ca aveti un bias accentuat spre aceste generice din cate am citit pe forum. In plus, daca cele de marca au fost retrase pentru motive de siguranta (cica) cum se face ca cele generice care (cica) au aceeasi substanta activa, sunt permise la comercializare. Cred ca e o intrebare de bun simt. Multumesc.

#28
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu pe cap ma spal cu sampon normal (Clear). Nu am mai avut probleme de cativa ani. Dan free si Ketodar nu as atinge de par. Folosesc samponul cu Ketokonazol doar pentru fata si mai putin ma intereseaza daca este Nizoral sau altceva atata vreme cat au efect asemanator. Totusi niciunul nu are efectul la fel de indelungat ca Nizoral, in schimb sunt mai ieftine.
Mai recomandasem ca alternativa o "Lotiune anti-acnee cu extract de busuioc" de la Cosmetic Plant care contine si extracte din alte plante. Singurul neajuns este ca are in compozitie cam mult alcool si nu o poti utiliza decat pe fata si la radacina parului. In rest este surprinzator de eficienta pentru matreata/ dermatita seboreica.

#29
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,769
  • Înscris: 25.11.2009

View PostArmand007, on 03 noiembrie 2014 - 11:24, said:

In plus, daca cele de marca au fost retrase pentru motive de siguranta (cica) cum se face ca cele generice care (cica) au aceeasi substanta activa, sunt permise la comercializare.
E vorba de comprimate, alea mici albe care se INGHIT !!!
Cumpara de aici: http://www.efarma.ro...cts.php?id=1318

Edited by Remicade, 03 November 2014 - 15:41.


#30
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,882
  • Înscris: 31.03.2003
Stai linistit, Armand are 2 posturi si nu "inghite" numai originalul.
:)

#31
Armand007

Armand007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.11.2014

View Postoaspetele, on 04 noiembrie 2014 - 06:51, said:

Stai linistit, Armand are 2 posturi si nu "inghite" numai originalul.
Posted Image
baiete, tentativa ta de a fii sarcastic sau inteligent a esuat. Si da, evident ca am 2 posturi daca sunt nou pe forum. Iar cand vine vorba de "inghitit", inghit ce are efect si nu orice balarie nedovedita pe care incearca sa mi-o bage pe gat nu stiu ce importator sau farmacist.

Edited by Armand007, 12 November 2014 - 14:30.


#32
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,882
  • Înscris: 31.03.2003
Da am mintit cu ceva?
Posted Image

#33
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
A cumpărat cineva de pe Amazon UK șamponul nizoral?
E că ăla de se găsea la noi ?



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate