Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare
 Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 

Constructie casa 2014

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#55
zvic

zvic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.12.2003
Salutari Pans, sa stii ca m-ai pornit pe SIP cu fete MgO dar in tara am gasit doar un site si ala e doar in engleza, am cerut cateva detalii ca sa vad cu ce se mananca. In orice caz inclin sa fiu de acord cu tine, e o solutie interesanta, totusi  desi e ceva vreme de cand exista nu prea a prins nici prin alte parti. Am gasit si cateva filmulete interesante pe youtube dar majoritatea pentru sistemul cu OSB. Foarte putine informatii despre accesorii, elemente de colt, cum se monteaza corpuri suspendate ...

Pe de alta parte, cat or fi ele de "structurale" si chiar daca vreau sa-mi fac o casuta parter, tot as avea mai multa incredere in ceva ce are cat de cat o structura de rezistenta mai zdravana, chiar si niste stalpisori de lemn cum am vazut la sistemele alea cu osb.

Alte surse locale nu am gasit (mai mult pe alibaba), am vorbit si cu un constructor si mi-a zis sa-mi vad de treaba cu ideile astea ca va fi foarte greu sa obtin calcule de rezistenta ... si sa primesc avizele de la institutii. El zice ca cea mai economica structura e BCA+polistiren, pentru ca la BCA se gasesc tot felul de accesorii pentru turnat stalpi si centuri, e usor de construit, mai bun izolator decat caramida. Optiunea mai corecta tehnic ar fi BCA + vata minerala cu dubla densitate pentru aplicarea finisajului direct pe vata.

Daca ai si alte informatii, poze, agremente tehnice despre MgO+PUR SIP, te rog sa le postezi sau sa mi le trimiti pe privat.

#56
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Site-ul ala are si versiune in romana. Nu e chiar stufos la informatie pt ca oamenii vand mai mult spre Europa si mai ales UK. De aia si prezentarea in engleza. Ideea e ca numai ei au agrement tehnic de element structural , ca poti sa le cumperi din strainatate dar nu faci mare scofala cu ele, ca daca le declari nu-ti dau aia autorizatie ca nu's testate la noi. Stiu pe unii care le-au folosit aduse din Italia de ex. pt a face pereti cortina la o cladire veche, dar n-au zis nimic de ele. Au declarat placare cu Bentonyp si gata.

Panourile astea SIP sunt practic stra-nepotii structurilor din lemn.
Din ce-am citit eu americanii au inceput sa faca case cu lemn. Ulterior si-au dat seama ca e mai simplu sa-si faca structura pe sectiuni (framing ) si s-o aduca gata facuta la fata locului. Dupa aia au gandit ei ca n-ar fi rau sa puna direct din fabrica si izolatia si fetele din OSB/Plywood pe structura sa vina cu peretii gata facuti doar sa-i imbine  pe santier.
Cand s-a jucat ala de la Dow Bentza cu placi si spuma si-a dat seama ca daca pune spuma intre placi nu mai are nevoie de structura din'auntru si asa au aparut SIP'urile care se comporta ca un material compozit. Fix ca o sticla anti-glont sau ca o grinda I . Si pt ca au facut cu OSB mai bine de 30 de ani SIP'uri, a ramas OSB'ul cel mai cunoscut .

Acu' MgO'ul e scos pe piata in uiltimii 10-12 ani ca si placa de constructie, e cam scump si nu prea are justificare ca il bat OSB'ul , fibrocimentul, aquarock'ul sau bentonyp'ul la pret , dar pus in sandwish'ul ala isi face toti banii ca elimina nevoia de a-l mai finisa, si nu arde nu se umfla nu face mucegai, deci e cam gata peretele dupa ce-l pui.

Aia in Anglia sunt disperati dupa MgO SIP, am vazut ca fac si blocuri de 6-7 etaje cu ele. O sa caut sa vad daca mai dau de ei.

SIP'urile nu prea au accesorii. Sunt panourile si elementele de fixare intre panouri care pot fi metal, lemn sau FRP (fiber reinforced plastic). FRP'ul za best, da costa de te zapaceste. Unii le mai monteaza si cu simple straifuri din OSB sau MgO, ideea e sa-i asiguri o legatura buna de la panou la panou.

Ce au astia din Romania misto fata de alti producatori e ca iti dau colturile gata facute. Asta usureaza mult in constructie.

Despre suspendate si alte chestii nu e problema, sunt solutii de fixare de toate felurile de la spirale de plastic/fier pana la diblurile molly , cam tot ce e destinat fixarii pe placi.

Nu gasesti multe informatii despre ABC'ul SIP'urilor pt ca numai la noi in tara se uita lumea ca la OZN la el, astia afara il au decand lumea si's familiarizati cu ele. 1950 naibii, de pe vremea razboiului. Apropo Republica Moldova are deja 3 producatori de SIP :)) Romania 2 din care numa aia la Iasi produc efectiv, aia din Buc le-au agrementat si le aduc din Grecia.

Acuma nu prea putem compara BCA'ul cu SIP'ul ca e ca si cum ai compara o caruta cu un balon cu aer cald. E cu totul altceva.

Daca vrei sa folosesti BCA, e ok dar gandeste-te ca are si el probleme destule, si e sugativa innascuta. Daca ti-a intrat apa prin vata ai fript-o si cu una si cu alta. Eu cred ca o combinatie reusita ar fi BCA cu EPS, dar pe ambele parti sa nu ramana vaporii in BCA ca mucegaieste.

Cat despre structura, doar pentru ca noi avem structuri din cadre, asta nu inseamna ca doar astea's bune. Di 'istea stiu sa proiecteze ai nostrii ca au normativ de calcul la ele. Gandeste-te la chirpic sau la valatuci. Sunt case facute de sute de ani si rezista foarte bine. Cat e uscat !
Structura e mai mult periculoasa pe orizontala ca pe verticala un stalp nu reusesti sa-l sfarami sub greutate niciodata. O grinda in schimb poate ceda destul de repede. Si acum decat sa am o grinda facuta pe santier unde nu poti controla mare lucru si unde o variatie de temperatura poate sa o compromita mai bine imi iau elemente pre-fabricate care sunt 100% garantate ca sunt ceea ce trebuie.
Problema principala la structuri e modul in care sunt facute. La case si cladirii mici/medii, iti vor lucra niste "meseriasi" care leaga si fier, fac si cofraj, tencuiesc , zidesc si mai pun si trasee electrice. Aia nu's dedicati pe un domeniu, vor face ei saracii dar cat de bine ?

Daca mi-as face casa cu Bog'art as sta linistit, dar cum mi-o fac cu firma cucu care azi e Gica SRL maine Mitica PFA , eu cum il strang pe ala de gat sa-mi plateasca despagubiri cand se impute treaba ?
Cam de asta zic eu ca am mai multa incredere in astia ca n'or sa'si ia fabrica in spate sa fuga cand ajunge rahatu in ventilator !

#57
macknikolas

macknikolas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2014
Am stat azi toatã ziua și am cãutat, dar cum zice și zvic nu gasesti nimic. Eu cel putin nu m-am dumerit cu ce se mãnâncã.
Însã am gasit alte chestii (chiar și construcții) panouri tip sandvish(dar ansamblate pe o structura) sau fãcute din bucati......pe structura de lemn sau fier vine pus un rand de osb, apoi un izolator(vata sau polistiren) si închis cu un alt strat de osb.
Iar la finisaje, în int se pune rigips iar în ex un alt strat de vata sau polistiren și acoperit cu decorativa .
Acum chiar nu mai stiu ce sa zic, mã tot gândesc cum o fi mai bine.
Caramida sau lemn sau fier sau panouri ( sip sau sandvish)

#58
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Mack eu ma feresc de straturile astea montate pe santier pentru ca la fiecare pot exista erori de executie care in timp sa strice tot. Varianta de a aduce peretele gata facut mi se pare mai castigatoare.

In plus treaba cu vaporii si cu vata e delicata. Mai mult, toate izolatiile isi pierd gradual din putere pe masura ce imbatranesc. Spuma e cea mai convenabila alegere deoarece nu are treaba cu vaporii, le permite migrarea singura problema e focul. Dar in sandwish'ul dintr-un SIP sta ferita. Si caramizile din spuma sunt interesante, alea cu structura din BA prin ele. Dar se finiseaza cam greu si finisajul e cel mai scump la o constructie.

La OSB am observat ca dilatatia placilor si faptul ca nu sunt permeabile la vapori sunt principalele probleme. Cad ai OSB+EPS alea vor misca amandoua si in timp vor aparea crapaturi in fatada. Dupa mine EPS'ul e bun pe suport tip zid, care nu dilata/contracta. Vata cred ca e solutia pentru a termoizola un OSB. Dar la fel ca la EPS/XPS are un strat destul de fragil de finisaj care-o fereste de actiunea naturii si noi avem 4 anotimpuri. Intr-adevar nu e scump comparativ cu un sistem de fatada ventilata ceramica sau compozita dar la 10 ani maxim necesita renovari. Per total dai banu si stai in fata cu un sistem performant sau dai putin si des cu o solutie mai ieftina.

Acum stii cum e aia cu ce e mai bun? La fel cum te-as intreba : "zi-mi si mie o masina buna ! " . Bun e un termen relativ, conteaza ce-ti trebuie tie, ce-ti satisface nevoile cel mai bine !

#59
disell

disell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 28.06.2010
Buna ziua , interesanta discutia , o sa-mi spun si eu parerea poate ajuta pe cineva . Din cate am vazut pana acum nici o casa nu a fost , nu este si nu o sa fie la fel . Cand iti planuiesti sa construiesti o casa in primul rand trebuie sa-ti raspunzi la cateva intrebari :
-ce suprafata am nevoie ?
-ce dotari de confort imi permit ?
-pot intretine o casa asa mare ?
ma opresc aici ca nu vreau sa va plictisesc .
Referitor la materialele de constructie si anume  la intrebarea din ce sa-mi construiesc casa ? Raspunsul si parerea mea este ca varianta cea mai buna ramane structura de beton si caramida de tip poroterm , brikston etc. iar daca folositi caramizile pe latime adica sa faceti peretii mai grosi (mai lati)  se tencuieste interior exterior iar daca lucrarile sunt de calitate si inchiderile bune nu mai este nevoie de polistiren , cea mai buna izolatie termica si fonica este aerul . inainte peretii ce dadeau in exterior se faceau dubli cu perna de aer intre ei si era o izolatie excelenta , sa revein ca deviez de la subiect.
Avantajele unei astfel de constructii este o rezistenta compacta si fara a se infiltra in pereti fel de fel de insecte , este o rezistenta dovedita in timp , pe cand la constructiile din lemn oricat de tratate sunt ele tot exista riscul sa arda lemnul sau sa se umfle de la umiditate . Daca stau sa cantaresc oferta pret calitate eu aleg fara rezerve structura de beton plus caramida .

Bafta.

#60
zvic

zvic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.12.2003
Singura chestie de care inca nu sunt deplin convins la SIP MgO este rezistenta structurii, mai ales cand la sistemele clasice se insista mult pe soliditatea structurii si se baga o gramada de fier, sip-urile nu cred ca ofera aceeasi rezistenta ( si vorbim mai ales de incarcari date de zapada...).

Am cerut o oferta de pret de principiu sa vad cat costa panourile alea cu MgO, in orice caz iau serios in consideratie aceasta solutie. Apreciez  faptul ca la o casuta parter poti folosi direct acele panouri la acoperis si sa faci o arhitectura de aia combinata cu acoperis intr-o apa si combinate mai multe module, imi plac astfel de solutii.

O sa comand un panou SIP MgO doar ca sa ma conving de rezistenta si in functie de asta o sa iau o decizie (+pretul evident). Daca imi place place poate chiar o sa devansez constructia, in ideea ca daca ma misc bine cu fundatia, cu astea poti construi si iarna.


P.S. Practic la toate casele, indiferent pe ce sistem sunt facute, datorita izolatiei care inchide destul de ermetic casa practic ai nevoie de un sistem de ventilatie care sa gestioneze umiditatea si sa faca schimbul de aer. Inca un cost pe care nu toti il iau in calcul din prima si din ofertele de care am aflat de la altii vorbim de mii de euro.

Am mai auzit de o solutie care are o fanta cu nustiu ce lamela montata direct in tamplaria geamului care face automat asta in functie de temperatura si umiditate, eliminand nevoia de a avea instalatii HVAC complicate si consumul aferent de electricitate. Stiti ceva de aceste solutii ?

Edited by zvic, 09 September 2014 - 14:37.


#61
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Zvic, cu rezistenta e relativa treaba. Un zid are 500 de kg pe mp deci ca sa sprijini asa greutate proprie, plus pe cea utila normal ca iti trebuie structura masiva. SIP'urile au cam 30-40 de kg pe mp deci practic greutatea proprie e neglijabila in calcul, daca ma claculez eu am mai mult de-atat pe mp :))

La fel e si la lemn. Uite cum arata un stalp c-o grinda de BA si uite ce suple's din lemn.
Plus ca o structura usoara si dura, va prelua sarcini dinamice mult mai bine decat o structura cu masa mare care cand incepe sa traga inertia de ea, ajunge in punctul critic si poc. Eu vad ca mai toti cei care proiecteaza cladiri inalte, de genul P+50, se cam orienteaza la materiale flexibile, pt ca se pare ca sunt mai bune decat betonul care e foarte dur.

Si daca au agrement tehnic, care-l testeaza si la seism, de ce iti mai faci probleme? E testat, trece prin mana structuristului, se da la verificator, la autorizat, nu or fi aia degeaba.

Cu HVAC'urile asa e, cam costa. In schimb la SIP'u cu MgO, cica placa ajuta la reglarea umiditatii prin puterea ei de absorbtie. Acuma fiind structura ermetica clar trebuie ventilata dar la o casa normala, mai ales P sau P+1 deschizi geamurile si aia e. Eu am o mostra de SIP cu MgO si am turnat cola pe ea, sa vad daca suge, ca ea pare lucioasa asa. S-a patat placa deci e perbeabila.

La volum mai mare de aer se justifica HVAC cu recuperare de caldura, la casele noastre nu cred ca ar fi asa mare pierderea.
Vorbeam cu un tip care si-a pus aparate de ventilare cu recuperare, foarte misto, ca o rama pt televizor/tablou de nici nu-ti dai seama ce e acolo ceva, dar cam 800 bucata si tine volumul unei camere mai de 30 mp sau a 2 mai mici. Zicea ca din ce-a studiat el o vetilare centrala cu tubulatura face probleme in timp ca se umpluu tuburile de tot felul de bacterii si praf si cam face rau la plaman. Plus ca ai spatiu ocupat de traseele de aer, iesirile alea care le pui in pereti sau in tavan si arata nasol...

Una peste alta si eu sunt de parere ca alea individuale care vin montate pe pereti sunt mai bune.

Am auzit si eu de aparatul ala care e direct in tamplarie, dar defapt arata mai mult ca rulourile alea care se strang sus intr-o cutie deasupra geamului. Acuma pe'afara sunt multe bazaconii dar aia sunt disperati cu poluarea, codoiul, radonul, la noi prea putin ne doare capu de gazele de la masina ca la cat fum de autobuz d'ala comunist am inghitit ... sa fim noi sanatosi.

#62
StudioOne

StudioOne

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.07.2008

 StudioOne, on 02 aprilie 2014 - 15:06, said:

Pentru placa de peste parter mai pui in calcul cam 4000 de euro (cherestea pentru cofrat, fier pentru plasa din placa, turnat beton, popi etc).


Ma citez pe mine acum ca si un exemplu si ca sa-ti arat ca ale mele calcule sunt destul de realiste.
Cu ceva timp in urma iti spuneam ca pentru placa de peste parter sa pregatesti cam 4000 de euro. Ei uite bine, am turnat placa ieri si am pus pe hartie cheltuielile mari, inclusiv cuie(35 kg) sarma (45 kg)
Pe langa aceste maruntisuri am mai pus 1700 Kg Fe;
Cherestea 5 m2 si 150 rigle 10x10 cm si 8x8 cm;
22 m3 beton
Suprafata Turnata inclusiv balcoane 109 m2


Cheltuieli cu materiale fara benzina, mancare si echipa de muncitori 17 000 lei

Mult putin asta e. Bucuros ca e gata placa

#63
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,823
  • Înscris: 30.03.2009
Panourile SIP sunt folosite inclusiv de celebrii constructori de la Huf Haus, ca de altfel toti competitorii lor.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/opc-zprxGnU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Mai exact la 17,48 vedeti un astfel de panou, finisat, care este incercat la cu un cui.

Numai noi strambam din nas la constructii din lemn, metalice, cu sisteme alternative de structura cum ar fi aceste panouri cu rol structural, sau panouri aplicate pe structuri metalice(profile tip gips, cadre metalice sistem clasic, containere etc).

Romania inca se zbate in epoca de piatra la nivel de arhitectura(nu se respecta niste standarde dimensionale ale elementelor structurale si de finisaj etc), de proiectare in rezistenta(numai beton in 99% din cazuri+zidarie), polistiren pt izolatii termice etc etc.

Edited by Alxdava, 19 September 2014 - 14:54.


#64
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
Splendid, genial, eficienta nemteasca in actiune. 13-14 ore pe zi si e gata inante de termen, mai au si o zi libera inante de weekend. Asta e diferenta intre ei si restul lumii.
Romanii nu ar sti cum sa munceasca 5 ore din 8 si sa se vaite ca au treaba la tara in weekend.

#65
eu6tu9

eu6tu9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.09.2014
vreau sa fac casa P+E exact asta ---> http://proiectedecas.../casa-nc10.html
Cam cat ma costa? As dori un beci d aprox 3/4. Constructia sa fie din caramida.. Am citit tot topicul shi mi-au placut discutiile.
Multumesc anticipat

#66
eu6tu9

eu6tu9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.09.2014

 simpatiq87, on 07 septembrie 2014 - 18:37, said:

Nu e nici o reclamă mascata.
Cine dorește îi dau si detaliile despre ce materiale am folosit, am notat tot ��
Am ales si tabla.
Coilprofil, 275 gr zinc.

daca acoperisul contzine zinc... cum stai cu semnalul la mobil? am un prieten care are acoperish plat cu zinc.. shi nu are semnal deloc p mobil

#67
golietudor

golietudor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 29.07.2010
Daca ar fi sa mai construiesc o casa acum (am deja una de acum 10 ani , pe structura clasica) , ar fi pe structura metalica , inchideri cu panouri termoizolante rezistente la foc.Nu se compara structura metalica cu cea clasica.O structura metalica proiectata pentru zona iasului cu cca 400Kg / mp (o aberatie din punctul meu de vedere) , costa cca 70 euro /mp construit . Cu panouri de calitate medie spre buna , grosime minim 80 mm , costurile unui metru patrat construit ajunge undeva la 100-120 euro +TVA. Si uite asa mi-am construit casa intr-o luna , am scapat de bativanii de zidari care imi cer banii in avans , altfel se comporta structura metalica in cazul unui cutremur , si tot asa mai departe . Problema noastra a romanasilor este ca ne trebuie 50 de ani sa ne convingem ca cei ce fac asta de mult , o fac bine.

#68
macknikolas

macknikolas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2014
Golietudor poti pune mai multe detalii,impresii........daca se poate,respectiv si niste poze din constructiva ta.

#69
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,823
  • Înscris: 30.03.2009

 eu6tu9, on 20 septembrie 2014 - 03:12, said:

vreau sa fac casa P+E exact asta ---> http://proiectedecas.../casa-nc10.html
Cam cat ma costa? As dori un beci d aprox 3/4. Constructia sa fie din caramida.. Am citit tot topicul shi mi-au placut discutiile.
Multumesc anticipat

Sa aduci casa la nivelul de pe site iti trebuie un minim de 400Euro/mp construit. La acest pret mai adaugi terenul, gardul, taxe, bransamente, trotuare, amenajare curte etc.

#70
Pans

Pans

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.09.2014
400 daca totul merge struna si nu ai mari pretentii de la casa. Daca vrei sa o faci ca la carte pretul corect pentru sistem cadre+zidarie este 600 minim. Depinde cat de mult intelegi principiile de "functionare" ale casei si cati bani investesti in fundatie si ulterior in suprastructura.

#71
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Acel subsol cat e el de mic va aduce costuri mari (hidroizolatii) alegerea caramizi, treaba cu cimentul (marile trusturi au avut mare sa introduca necesare cat mai mari de ciment in constructile individuale), materialele traditionale ma tot repet dar au inceput sa nu mai existe (piatra de codru, care de exemplu in zona mea e aproape gratis doar trebuie depus efort la incarcarea ei din albia unei ape mici) . Sunt in santier si vad costurile , realizez in regie prorie un p+m si il voi acoperi cu un buget nu cu mult peste 11 k euro in faza de rosu (95 mp la sol + mansarda)

#72
eu6tu9

eu6tu9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.09.2014

 Pans, on 24 septembrie 2014 - 04:37, said:

400 daca totul merge struna si nu ai mari pretentii de la casa. Daca vrei sa o faci ca la carte pretul corect pentru sistem cadre+zidarie este 600 minim. Depinde cat de mult intelegi principiile de "functionare" ale casei si cati bani investesti in fundatie si ulterior in suprastructura.

sa spunem la rosu.. 50 de mii euro... sau mai bine zis tu cum ai face-o?
Ms

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate