Aprozar de cartier - idei, sugestii
Last Updated: Jan 31 2016 19:51, Started by
tenebroo
, Jan 13 2014 15:57
·
0
#55
Posted 17 January 2014 - 23:41
tenebroo, on 17 ianuarie 2014 - 18:37, said:
Multumesc Stefan08 pt imaginile cu rafturi Chiriasdezamagit, ce sa zic, ii fi avand si tu dreptate si iti multumesc si tie. Nu stiu, o sa vedem peste cateva luni daca spusele tale s-au adeverit sau nu. Dar cum ziceam mai sus, aici, in oraselul nostru de provincie merg foarte bine aprozarele. Da, suntem optimisti, dar nu si visatori. Is 2 chestii diferite. Am fost visatori cand am crezut ca dupa o facultate de o sa reusim sa ne angajam ( nevasta) , daca nu in domeniu, cel putin ceva decent, dar uite ca au trecut inca 3 ani si am ramas cu visele. Si crede-ma am investit poate de 10 ori mai mult in facultatea aia ( chirie, cursuri) decat in toata afacerea asta. Nimeni nu se asteapta sa fie usor, daca ar fi asa usor ar fi plin de afaceri care colcaie pe strazi si plin de romani bogati. Nu o sa stau acuma sa iti explic cum am luat hotararea si de ce suntem in continuare optimisti, cu siguranta nu ai fost rau intentionat cand ai zis tot ce ai zis si apreciez, cu siguranta esti un om trecut prin viata si ai dat de multe. Cu siguranta nu o sa stam in afacerea asta, pana ajungem rau de tot in gaura, dar nici nu o sa ne dam batuti dupa o luna, doua. Sfat, cand vrei sa intrebi ceva de o afacere, cauta alt forum. Aici s-au strans o gramada de persoane care cauta latura negativa de fiecare data si care nu incearca deloc sa ajute, ci sa traga in jos. Mult succes! |
#56
Posted 18 January 2014 - 00:45
Multumesc oricum am reusit sa imi fac o idee despre ce urmeaza sa fac si la ce sa ma astept pe viitor, au fost multe sfaturi si idei bune
|
#57
Posted 03 February 2014 - 08:50
Hello. Foarte frumoasa ideea ta de afacere si iti doresc mult succes. Cu rabdare cred ca ai sa reusesti sa faci multe. Eu m-am apucat de afaceri fara sa stiu nimic si cu toate ca am facut foarte multe greseli am reusit sa o scot la capat, astazi sunt foarte multumit de afacerea care o conduc.
Ca a parere mi se pare spatiul prea mare si de ce nu incerci sa amenajezi spatiul doar atat cat ai nevoie. Inchide partea din spate cu un baner urias cat peretele cu un colant cu legume fructe. Incearca sa gasesti o denumire de cartier pentru aprozar. De ex tatal meu are o macelarie si i-am sugerat sa foloseasca dupa modelul "Matache macelarul" , "Matei macelarul" si a prins bine, clienti fac referire usor la macelaria lui si e mai usor sa fie indrumati catre ea. Incearca sa ditribui tu o parte din parfa la clienti care sunt aproape de tine, sa iti faci pungi din hartie personalizate , poate sa faci o punga cu necesarul de fructe legume pentru 1-3 zile care sa satisfaca o familie. Oricum nu astepta clienti sa intre in magazin si sa ai doar marfa asezata. Incearca sa te evidentiezi fata de concurenta si sa faci ceva diferit. E bine ca iti pui problema de ce nu revin clienti si cu siguranta ai sa gasesti si raspunsul. Oricum o luna e un termen prea mic ca sa poti faci o estimare in conditiile in care nici prea mult nu ai investit in marketing. Trebuie sa iti faci reclama, imparte fluturasi prin cartier si de ce nu poti incerca si tu oferta de la lidl. Poti pune un produs cu adous 0% asa stii sigur ca esti cel mai ieftin, nu castigi nimic la el dar cu siguranta clienti vor mai cumpara si altceva si vor stii ca ocazional ai oferte bune. Iti doresc mult succes in continuare! |
#58
Posted 03 February 2014 - 19:55
pentru cei care sunt la inceput cu astfel de afaceri e bine sa urmeze ca si exemplu hipermarketurile
cum? superoferte cu preturi foarte mici la legumele ce mai au un pic si se strica (asta in loc sa fie aruncate la gunoi sau la animale) superoferte de gen ai cumparat o anumita cantitate si primesti un produs gratis cu un astfel de marketing succesul este garantat ....... insa se munceste ceva mai mult decat in mod normal |
#59
Posted 03 February 2014 - 22:12
hightech-sys, on 03 februarie 2014 - 19:55, said:
pentru cei care sunt la inceput cu astfel de afaceri e bine sa urmeze ca si exemplu hipermarketurile cum? superoferte cu preturi foarte mici la legumele ce mai au un pic si se strica (asta in loc sa fie aruncate la gunoi sau la animale) superoferte de gen ai cumparat o anumita cantitate si primesti un produs gratis cu un astfel de marketing succesul este garantat ....... insa se munceste ceva mai mult decat in mod normal eu aveam impresia ca acum hipermarketurile nu o mai duc asa bine, mai curand sueprmarketurile si magazinele de proximitate avand succes. Edited by LL13G, 03 February 2014 - 22:13. |
#60
Posted 03 June 2014 - 11:25
Salut! Ma bate si pe mine un gand sa deschid un aprozar! Cum mai merge?
|
#61
Posted 10 April 2015 - 22:42
Aprozar - trebuie neaparat costum de aprozarist, iesit in fata cu cartofi si tas. Agitat cartofii si vorbit cu clientii.
Costum din ala special, plin de tarana. Am lucrat 40 de ani ca aprozarist. |
#62
Posted 16 July 2015 - 20:36
Eram in Italia,Milano.....zilnic ma duceam la un aprozar din colt, care avea in jur de 130, 140 mp. Ce era asa de special la el?Pe cuvant ca nu stiu !!! Ce stiu e ca avea sute de ladite , toate sortimentele....in mijloc era un patrat (raft) cam 1mp, unde avea banane, portocale, mere , etc...dadea foarte frumos, te duceai in spate, luai ce vroiai, iar cand te-ntorceai dadeai de acel raftulet cu fructe frumoase atent selectate, era imposibil sa nu-ti iei macar un mar sau o banana,ceva...Vreau sa zic ca era ceva interesant, si mai interesant era ca atunci cand plateam, imi rotunjea cantarul in favoarea mea. Vanzatorul era un albanez, de vreo 40 de ani, dar era ft prietenos, iar la plecare imi dadea cate-un mar, o banana, o legatura de verdeata, (ceva mic,ce nu luam eu) ...ei bine, a contat foarte mult pentru mine,prietenia si generozitatea lui,chiar de-mi dadea ceva de cativa centi, trebuia sa-i apreciez gestul...si l-am apreciat, am ramas client fidel si azi.Acum sunt in romania, cand am sa ma intorc,cu siguranta am sa trec pe-acolo a doua zi...Ce sa zic, bafta in continuare...!
|
#63
Posted 22 October 2015 - 10:15
am lucrat la aprozar si in comert peste 10 ani,ce mi s-a parut mie ca e debordant la afacerea ta pare saracia ofertei,in general romanii chiar si cei mai saraci cauta sa aleaga marfa dupa gustul lor,eu cand lucram la aprozar alegeam toate fructele pe categorii de marime si calitate,bineinteles ca stabileam pretul prin compensatie ca sa ajug la pretul de baza cu care patronul lua marfa,vindeam rosiile mici cu 1 leu si pe cele mari cu 2 lei,culmea e ca de multe ori cele mari se vindeau mai rapid desi erau dublu la pret,
lazile goale deprima pe oricine,la aprozar trebuie sa le ai pline intotdeauna,cum s-a golit jumate cum sari si le umpli la loc cu varf,e un secret pe care mi l-a destainuit un patron fost sef de aprozare pe vremea lui ceausescu peste toate aprozarele din judetul arges,om pornit de jos foarte inteligent,din pacate nu mia traieste ca ti dadeam numarul de telefon. spatiul pe care il ai tu e plin doar pe sfert,umple-l cu marfa ,mai pune si rafturi si o sa vezi ca o sa ti creasca vanzarea,foloseste lazi mari nu ladite mici,in acestea intra marfa putina si dau si senzatia ca ti s-a terminat marfa,romanul e invatat sa caste gura dar si cumpara daca are marfa la discretie,chiar daca exista riscul alterarii marfii pierderile nu vor fi mari in comparatie cu vanzarea, poate ca o sa ti para ciudate sfaturile mele dar ca sa verifici cele spuse de mine dute-in piata si priveste unde sunt cozile mai mari la ore de varf si vei observa ca acolo marfa este aruncata pur si simplu la gramada ca in targul de haine second hand,romanul e dezordonat din fire si ii place sa cotrobaie prin marfa,sa aleaga, alta chestie care atrage clientii este sa scoti 4-5 lazi mari cu legume si fructe de sezon chiar afara la intrare in stanga si dreapta usii eventual faci un rastel cu rafturi metalice de jos de la pamant pana sus,oamenii nu stau niciodata sa citeasca firma,vei ramane mirata ca peste 10 ani daca o sa intrebi un client fidel cum se cheama firma ta de deasupra usii iti ca spune ca habar nu avea ci ca el vine la tine ca om nu ca firma. acestea fiind spuse sper ca nu te am suparat cu ceva,sa nu uiti zambetul de pe buze si glumele,uneori un vanzator care canta toata ziua ajunge cunoscut chiar pentru un refren pe care il fredoneaza zilnic prin care clientii isi aduc aminte sa treaca pe la el,e un mesaj subliminal din vechime, asa ca uitam o idee care a facut furori in piata unde mi -am facut ucenicia in anii 90 , era ajunul craciunului si el a luat 1000 de pungi transparente in care a bagat 3 portocale,o banana,un strugure si nu mai stiu ce fructe de sezon si le a atarnat deasupra tarabei in piata,a facut cam 200 de pungi de genul asta,cand a venit ora de varf in doua ore erau vandute toate plus inca peste 100 ambalate la foc automat de fetitele lui proaspat iesite de la scoala din cartier, lucrul asta il vedem acum in supermarket dar pretul nu atrage,plus ca sunt puse pe tavita, asta e doar o idee de succes a anilor 90 care cred ca ar merge si acum pentru gospodine,poti incerca cu pungi pe sortimente,punga pentru salata de rosii,pentru salata de varza(pui o varza,un plic de piper,un bidon de ulei,otet de mere si miere),exemplele ar putea continua dar nu uita principiul de baza,totul sa emane senzatia de BELSUG.,chiar daca pungile atarna pana si din tavan. eu acum sunt bucatar si crede ma cand merg la piata urmez cele spuse de mai sus. |
#64
Posted 22 October 2015 - 22:54
Nu prea mai merge fratilor , cand se deschid atatea supermaketuri ( kaufland , penny , bila , carrefour , ikea , etc. ) Mai mult sa il faci nonstop si e greu , ziua toata lumea se duce la market in general toti mosi .. e greu pana iti faci clienti sa te cunoasca mai bine si tot asa..
|
|
#65
Posted 27 November 2015 - 17:54
tenebroo, lasa adresa ta de email si iti dau detalii unde ai gresit si remediul greselilor
|
#66
Posted 31 January 2016 - 19:51
Si totusi acele produse naturale obtinute in regim popriu, ma refer aici la legumele, fructele, florile din gradina proprie, gemurile, sucuri, bulioane, etc, cum putem sa le introducem in gestiunea aprozarului fara sa avem probleme...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users