Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Casete video, videocasetofoane (casetoscoape)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
892 replies to this topic

#847
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 31.03.2018
no... numai TVRi,1 si 2 erau cryptate pe 16" East.
TVRi a fost a doua mama pentru a mea sotie,cand era singura acasa pe aici.
No...prindeam/vizionam TVR 1 si 2 cred dar fimele sau anumite emisiuni erau codate ca nu aveau dreptul sa le dea pe satelit !

Apoi,am avut DIGI prin 2004 parca si toate cele DTH au inceput sa apara...o gramada de mizerii si ciudatenii de prin patrie, era mai tot timpul pe la mine pe acasa.
Pana cand m-am enervat intr-o zi si am aruncat receiver,cabluri,antene...scarbit.

Am sa vad ce am pe casete,am inregistrat multe si teletext imi aduc aminte.
Keep you posted

De ce vrei reclame de atunci !??

Edited by EmeraldCountryHouse, 08 December 2020 - 18:48.


#848
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
De ce vreau reclame? Pentru aducere aminte. Dar şi pentru că erau mai bine făcute, nu erau factor de stres. Azi majoritatea reclamelor sunt cretine. Pe vremuri ar fi candidat la Zmeura de Aur reclamele de azi. Şi nu reuşesc să le găsesc pe unele.

#849
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007

View PostEmeraldCountryHouse, on 08 decembrie 2020 - 17:12, said:



TVR International a facut zilele astea 25 de ani.
Mi-am amintit de casetele VHS inregistrate acuma 24 de ani,de pe satelitul de 16 grade est.
Am sa caut acele casete si atunci sper sa pornesc Panasonic-ul.

Trebuie sa il curat sau altceva,este riscul de a strica virgula capetele cu acele casete foarte vechi si statute in pod cativa ani buni !?

E recomandat, iti dai seama ca aici depinde cum a fost stocat acel aparat, recomandat este sa cureti capetele si ghidajele de pe traseul benzii. Panasonic hs1000 are un design dust proof, anume nu are acele fante de ventilare  deasupra capacului ce permitea prafului sa intre. Are doar cateva in lateral in partea electronicii si atat. Racirea sursei se facea printr-un radiator pozitionat in partea din spate iar intreg aparatul se raceste prin carcasa, de aceea nu e chiar recomandat sa fie acoperit cu alte aparate in timpul functionarii.

Referitor la casete, uitate dupa mucegai, orice pata alba pe banda asta indica. Daca nu au mucegai, lasale o ora, doua sa se aclimatizeze si inainte de play, deruleaza-le cap coada o data. Ideal aici e un derulator extern. Dupa ce le-ai derulat,verifici din nou ghidajele de urme apoi iei frumos o bucata noua de hartie si mai stergi o data capetele. Daca ai iar mizerie e clar, stratul de binding al casetei e imbatranit si nu mai tine particulele magnetice, astfel incat ideal ar fi sa le treci in digital asap.

Daca au mucegai, nu iti recomand sa le rulezi, sunt tutoriale cum sa cureti banda insa iti trebuie un aparat la care nu tii sa faci operatia.

#850
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Cam cât aţi da pe un videocasetofon stereo, cu 4 sau 6 capete, eventual cu capetele înlocuite.
E chestionar.

Edited by djl, 13 December 2020 - 19:35.


#851
zmeulcelrau

zmeulcelrau

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 22.05.2004
In opinia mea un videocasetofon SH din epoca lor de glorie (sfirsit de ani 80, inceput de ani 90) valoreaza cam 500 de lei daca este in stare foarte buna de functionare. Daca este chiar un high-end al vremii atunci poate urca si pina pe la 1000 lei, doar ca eu personal nu prea ma omor cu cele de tip "cap de lista" . Le prefer pe cele cu ceva mai putine facilitati..adica doar cu acele facilitati pe care chiar am de gind sa le si folosesc nu si cu cele pe care eventual le-as dori doar pentru a ma lauda la altii. Nu am avut niciodata damblaua asta cu laudatul. Daca as sti ca i-au fost inlocuite capetele (adica doar pastilele) nu as da pe el nici doi lei deoarece nimeni nu le poate alinia ca in fabrica (s-a discutat problema si am fost combatut cu vehementa dar asta nu inseamna ca nu am dreptate). Daca a fost inlocuit insa intregul tambur nu este nici o problema...iese ca de fabrica. Un videocasetofon nou insa (se mai gasesc inca stocuri nevindute pe ici pe colo) poate fi mult, mult mai scump decit 1000 de lei....

Edited by zmeulcelrau, 14 December 2020 - 06:55.


#852
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Pt mine, un aparat obisnuit cu 6 capete ar costa 150-200 lei. Un shvs mai cochet, poate 400-500. Singurele insa ce merita mai multi bani si anume asa laudatele 'cap de lista' sunt cele ce au TBC. Fara TBC, un aparat video e zero barat cand se ruleaza casete proaste. Cu acel TBC, am reusit sa transfer in digital o caseta cu bunicii mei ce era praf si pulbere, pe un aparat obisnuit imaginea era stearsa, fara detalii si culori la nivelul fetei, avand si tremuratul specific vertical. TBC-ul a facut minuni, singurul minus a fost ca a redus din luminozitate insa acel lucru a fost corectat ulterior in digital, dar am avut detalii care altfel erau pierdute pe un aparat obisnuit. Asa ca, acel 'cap de serie' conteaza sa fie chiar un cap de serie si nu doar un model super vhs.
Numai ca, un aparat precum cele folosite pt editare sunt uzate  pentru ca nimeni ( ma rog, aproape nimeni, avand un exemplu in familie ) nu dadea 2000+ de marci pe un aparat fara sa il foloseasca sa scoata bani cu el. Asftel, numarul de ore de functionare e sky high comparativ cu cele obisnuite. Cele cu capete Amorphous sunt ceva mai durabile la o astfel de munca insa trebuiesc testate. Astfel, eu cred ca un pret de bun simt ar fi 700 lei pt o masina cu uzura nomala si as urca la un 900-1000 doar pt masinile ce au fost servisate la timp si fie sunt putin utilizate sau au tamburul schimbat. Dar degeaba are tamburul schimbat daca a fost servisat din an in paste, asta nu garanteaza functionarea optima.
Am repetat de o mie de ori, pastilele s-au schimbat doar intr-o anumita perioada de timp cand piesele se procurau greu. Dupa revolutie, nimeni nu se mai obosea, se gaseau tamburi, se puteau aduce fara sa il mai ascunzi pe nu stiu unde si se schimba fara efort.

Asa ca, daca cineva e interesat pt digitalizare, musai recomand TBC. Nu recomand musai svhs, un VHS SPQB e suficient, insa tbc-ul te ajuta cand iti e lumea mai grea. Altfel, sta dezactivat 90% din timp, neffind necesar la o caseta buna.
Pt cei de doar vor sa vizioneze, merge fara pbme o masina de pana in 93 cu 6 capete, asta pt functii, look, fiabilitate, desi cele ulterioare au avut electronica ceva mai buna datorita integrarii, insa mecanica cu trecerea timpului a devenit o jucarie. Un maxim sa zic 98-2000, dupa care s-a fabricat numai low end.

#853
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
LE:
facand o generalizare a celor ce se ocupau de transfer in digital, s-au conturat o serie de masini ce si-au dovedit fiabilitatea si utilitatea de-a lungul timpului, astfel:
nu imi vine la indemana decat acest link pt moment dar in mare generalizeaza f bine modelele recomandate pt transfer digital:

http://www.digitalfa...ying-guide.html

- Cel mai bun transport, ce insemna jitter si flutter cel mai mic, stabilitate maxima a vitezei benzii de unde rezulta si un tracking f precis si rapid, compatibilitate maxima cu toate casetele inclusiv cele VHS-C ( folosing adaptoare) sunt cele de la Panasonic cu sasiu din aliminiu. Au fost regii incostestabili, putini i-au egalat in functionare dar nimeni nu i-a depasit in fiabilitate. Cele mai populare mecanisme ( G, G2 si K).
Alti producatori cu mecanisme bune: Hitachi, Mitsubishi, JVC insa doar seriile superioare, spre exemplu JVC doar seria 7000 si 9000, restul putand avea pbme cu  mancatul benzii cand se foloseau casete vhs-C spre exemplu dar in timp seriile mici nu s-au dovedit fiabilitatea in conditii de utilizare intensa.

- Cea mai buna filtrare a imaginii: JVC. Cel mai bun TBC si cea mai buna filtrare a imaginii, cel mai mic zgomot, aici facand o paranteza, cele mai bune aparate ale lor din pct de vedere electronic sunt cele de la sf anilor 90, inceput anilor 2000, seriile de la 7000 in sus. Insa JVC oferea totul sau nimic. Nu puteai beneficia doar de filtrare fara tbc, astfel incat spre exemplu unele casete preinregistrate puteau avea pbme daca era activ tbc-ul, la unele nu voiai filtre suplimentare pt ca iputea sa-ti ia din detalii dar voiai tbc activ, ei asta nu se putea pe JVC.

Imagine buna aveau si Mitsubishi, ele foloseau cipurile celor de la JVC in etajul video.

Panasonic e ceva aparte, discutabil, by default ele tind sa faca imaginea mai sharp. Nimic rau daca imaginea e buna, per total dand o imagine ce parea mai detaliata, dar in cazul casetelor cu imagine proasta, acel sharp devenea zgomot. Nu toate generatiile de la Panasonic se comportau la fel, insa, din proprie experienta, cam totul se poate manevra la Panasonic, astfel nu te impiedica absolut nimeni sa pui mana si sa dai de potentiometre pana atingi o imagine ce sa te satisfaca. Totul pana la urma e si subiectiv, multora spre exemplu nu le placea imaginea prea soft a celor de la Jvc.

Dar conteaza aici si volumul de munca, astfel incat daca ai cateva zeci de casete in colectie, un aparat obisnuit vhs preferabil SPQB si 6 capete e deajus. Nu merita efortul achizitiei unui model de top.
Pentru cateva zeci la suta de casete, JVC, datorita imaginii ceva mai bune e recomandat insa nu neaparat si deajuns, datorita pbmelelor de transport ce pot aparea.
Pt 100+ casete, Panasonic se va dovedi un allrounder complet indeosebi datorita mecanismului ce rezista la solicitari si ofera compatibilitate maxima mecanica cu toate casetele.

Sony din pacate nu am vazut sa apara in lista preferintelor pt un sigur fapt: nu au pus pe aparatele lor TBC, iar precum am spus, e mandatory pt zona proconsumer. Altfel au aparate bune electronic, cu ceva pbme la mecanica ( vestita blue gear si pinii de la ghidajele benzii ce mai picau ) dar de regula au avut aparate bune ce vor multumi un utilizator obisnuit.

Fac aici o paranteza cand vine vba de imagine. Sa nu va inchipuiti ca diferentele sunt vizibile pt o persoana obisnuita. Cu greu iti dai seama care ar fi mai bun, insa diferentele au fost analizate de profesionisti, analizand in detaliu imaginea si cautand nod in papura.

De aceea, tragand linie, the most important thing is the mecanics. Fara mecanica buna nu faci nimic, de aceea Panasonic per general a fost cel mai mare producator mondial de vcr-uri.
Astfel, fiind vorba de aparate vechi, eu zic ca cel mai important factor e uzura, iar aparatele prosummer din ziua de azi putine se pot lauda ca mai sunt in deplinatatea facultatilor mecanice.

In vremea cand nuntile se inregistrau pe casete video, un studio dintr-un bloc invecinat, inregistra la foc continuu, astfel incat nici un aparat cat de bun era el, nu rezista mai mult de 2 ani. Le polisau si vindeau in consignatii, insa erau praf si pulbere. La fel si ce se vand pe ebay la preturi astronomice di pctul meu de vedere.

Dar, nici un aparat nu era cel mai bun, fiecare are atuuri si minusuri, astfel incat, profesionistii aveau cel putin 3 aparate de la 3 producatori diferiti pt a acoperi 99% din toate problemele ce pot apare la redare. Astfel, pt casete cu pbme la banda, casete vhs-c, se foloseau exclusiv Panasonic, pt casetele mai bune, se foloseau JVC, Panasonic si Mitshubishi DVHS care cum redau mai bine acea banda.

Se foloseau chiar si mai multe generatii din cadrul aceluiasi producator, dar deja aici e munca pentru ca de regula daca voiai maximul, trageai o caseta de minim 3 ori. Apoi, cu ajutorul unor programe pe pc, foloseai concomitent toate cele 3 inregistrari pt a obtine in final cea mai buna imagine. E un proces de durata, l-am incercat si eu o data insa sincer pt mine munca nu s-a meritat pt ca desi in final am obtinut o imagine marginal mai buna, diferenta de calitate nu isi merita efortul si timpul suplimentar de post porcesare.

Inchei spunand ca desi consider corect pretul de 1000 lei pt o masina de top, nu pot spune ca toate masinile de top merita 1000 lei. Fara o testare in prealabil, acea masina nu merita a fi luata in calcul iar in caz de pbme e de evitat, piesele pt modelele de top sunt greu de gasit si scumpe. Un tambur video cu 6 capete pt un vhs normal costa maxim 50 usd, in timp ce un tambur pt un svhs, 7 capete, amorphous, costa in jur de 200 usd.
Stocurile in Europa s-au cam terminat si ce se gaseste ca piesa de schimb noua, e scumpa.
Nu departe un banal position switch pt am meu Panasonic, piesa ce costa 3 usd, insa in Europa pus si simplu nu am mai gasit absolut deloc nicaieri ca noua, astfel incat a trebuit sa ma uit spre est, gasind tocmai in Japonia si Noua Zeelanda stocuri noi. Pretul platit? de 5 ori mai mare iar transportul pe masura.
Roti dintate la fel, se gasesc din ce in ce mai greu originale, insa unii au inceput sa le printeze 3d dar nu se poate sti ce rezistenta vor avea comparativ cu cele originale. Tamburii video la fel, preturi peste 200 usd.

De aceea atrageam atentia asupra servisarii, o masina trebuie curatata periodic sau dupa fiecare caseta proasta, dar si gresata la anumite intervale de timp, eu consider 500 ore nici prea mult nici prea putin.

Pt un utilizator obisnuit, un vhs 6 capete, din anii 90-93 e de vis, avand mecanica suficient de robusta, functii destule, display frumos si complet, osd.
Aici Mitsubishi au avut cred cele mai cochete masinarii consumer, intre anii 88-93 cu o groaza de efecte digitale, osd frumos, fel si fel de meniuri si briz brizuri ce erau pe placul utilizatorilor. Nu mai pui ca modelele de varf aveau 8 capete, 2 fiind piezo pt a avea stabilitate maxima in rev si cue, deci pe derulare rapida a imaginii insa stateau mai prost cu fiabilitatea, pt ca cele 2 capete piezo nu aveau contactele in interiorul tamburului, in schimb erau plasate pe ax avand contacte mecanice, asa numitul slip-ring pickup, spre deosebire de rotary transformer folosit in interiorul tamburului. Astfel, acele fancy features nu mergeau perfect decat cam un an, dar strict din pct de vedere al utilizatorului obisnuit, erau eye catching cu functiile ce le aveau implementate.

#854
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Pe ăla al meu din anii '80 scrie că are şasiu turnat din Aluminiu (e vorba de un "Panasonic"). Care era faza cu şasiele astea?    :huh:
Pe un alt forum am văzut un super "Mitshubishi" S.-V.H.S. din anii '80. Dar în afară alte-s veniturile şi mai există depanatori buni (şi la noi există, dar încă probabil nu am dat de vreunul).

#855
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Sasiul e ca si la masini. Cu cat e mai solid cu atat va rezista mai bine solicitarilor. In anii 80, inceput de 90, mai multi producatori au avut sasiuri solide insa per total, mecanic, din pct de vedere al stabilitatii Panasonic a fost cel mai bun. Diferentele cele mai notabile se vedeau in sidtemul ntsc, unde slp sau Ep-ul rula cel mai stabil pe aparatele Panasonic. De altfel, tot Panasonic are si cele mai putine pbme cu head switching noise (pe trakul HiFi audio) cand se ruleaza casete inregistrate pe alte aparate. Toate asta gratie sasiului fara de care trackingul nu ar fi putut fi asa precis.
Am mai precizat asta, aparatele mele vhs cu 6 capete, precum un Orion, Toshiba, Lg cand au pbme de tracking cu casete inregistrate pe alte aparate, dureaza uneori si 6 secunde pana autotracking-ul reuseste sa pozitioneze banda fix pe capete, trecand practic prin doua cicluri de tracking.
Hs-ul 1000 o face in max 2 secunde, de multe ori nici nu sesizezi cand autotracking-ul a reglat ceva.
Lucru ce iar e un atu cand se foloseste aparatul video pt muzica. Pe Panasonic nu am auzit niciodata nici un head sw noise indiferent ca erau casete inregistrate pe el sau alt aparat.
Dar, asta pentru ca e si reglat corect, lucru ce se poate verifica doar pe osciliscop.

Edited by muraru_dan, 15 December 2020 - 17:51.


#856
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Work in progress...

Attached Files



#857
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Am finalizat recondiționarea comodei tv, un Goal 400 fabricat in Indonezia. Nu prezenta pbme structurale, doar estetice. Tv-ul este un Sony Trinitron 29" din 92, singurul defect este lipsa siglei ce s-a pierdut in timpul transportului din Germania. Pe rafturi sunt 3 aparate, un vhs 6 capete de la Toshiba, un Goldstar 2 capete mono ce seamănă leit cu primul meu aparat vhs si statia de editare de la Panasonic. Pe rafturile din spate sunt alte jucarii precum camere Svhs-c, mixere si tastaturi de la Panasonic. Cu asta am finalizat setup-ul perfect pt mine, ce sta la loc de cinste in living.
Pe tv pot vedea si programele digitale, folosind un set top box cu iesire Hdmi, conectat la un convertor hdmi la composite, ce ofera o imagine mai mult decat buna. Sincer crt-ul reda programele Tv mai bine decat reda un smart Tv programele sd.

Attached Files


Edited by muraru_dan, 02 February 2021 - 00:29.


#858
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Colegule, ce ai făcut acolo? Studio tv?    :blink:
Tastaturile alea... şi televizorul l-ai adus din Germania în România?
Eu vreu şi tv C.R.T. H.D.   :greedy:   Poate fac rost şi de casetoscop D.-V.H.S.    :greedy:

#859
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Accesoriile sunt o parte din ce apar in catalogul Panasonic '94. Am vrut sa am cam tot ce a fost disponibil pt HS1000, desi unele sunt redundante precum consola de editare ce e deja incorporata in aparat.
Referitor la tara de provenienta, cu exceptia apararului GoldStar ce e cumparat din Romania, provenienta Coreea de Sud, toate sunt aduse din Germania.
In materie de TV am vrut Trinitron. Am avut acum 10 ani si un Metz din 2000 cu tub Philips, un tv exceptional insa nu am mai gasit in stare buna sincer sa fiu.
Astfel m-am orientat spre Trinitron, optand pt un model cu sasiu AE-1C. Fara sa starnesc o polemica, din pctul meu de vedere, strict din pct de vedere al calitatii executiei, Sony a fabricat la nivel foarte ridicat pana in 93. Dupa, au inceput incet dar sigur reducerile de cost, uzine prin fel si fel de tari. Acest model e printre ultimele facute asa cum se faceau odata.
Plus, am vrut sa fie cat mai contemporan cu restul echipamentelor.
In acea perioada, Sony fabrica tv-uri in special in UK si o mica parte in Germania. Astea erau uzinele de referinta. Apoi au mai deschis in Polonia, Spania.
In Germania era axata indeosebi productia de video. Mai toti producatorii japonezi, dupa 87,88 au mutat productia de video in Germania si TV in UK.

#860
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Credeam că ai reuşit să cumperi din România. Dar se pare că străninătăţurile sunt baza.
"Sony" Trinitron se pare că au avut probleme cu cinescopurile la unele modele prin anii '80. Dar cred că la unele din S.U.A. De produs sau asamblat o făceau în U.K. încă din anii '70, probabil pe motive de taxe de import.
Din păcate Europenii nu au putut da replica la aparate Asiaticilor. Adică să facă integral videocasetofoane care să se bată la calitate cu alea din import. "Philips" cred că avea destule componente Europene, dar nu erau cele mai strălucite chestii din câte ştiu.
Tv meu "Sony" e din 2000. A avut problemă cu un C.I. - cică problemă la şasiul ăla. Şi descărcare pe tub. În rest, nimic.
Sper ca într-o zi să ajung să recondiţionez videoul din copilărie. Cumpărat în 1987, dar după cum arată, produs cam 1984. Nu tare la imagine, dar super la mecanică... NV-630PX.

#861
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Sony poate dezvolta pbme cu magnetii ce sunt pe tub indeosebi la diagonale mari e vizibil defectul. De la socuri, adeziv prost. Al meu multumesc Domnului e ok, insa am avut si grija la transport, atat doar, cine l-a avut inainte l-a scapat in bot si i-a crapat sigla.
Japonezii au avut marketing bun. Cu aia au castigat lumea. Pret mai mic si volum mare. Si spre deosebire de Philips, au avut directori buni. Managerii de la Philips de dupa 80 au fost incompetenti pe scara larga ce au dus firma la faliment. Si mai nasol e ca l-au tras si pe Grundig dupa ei. Dar Philips au avut tuburile crt din seris ESF, cele mai bune tuburi crt conventionale. Se bateau de la egal la egal cu seria Xbr de la Sony. Metz-ul ce l-am avut avea un astfel de tub si se vedea extraordinar de bine. Insa nu rezistau nici ele bine in timp, fie grila 1 se scurtcircuita, fie tunurile ce erau acoperiti cu bariu, se duceau prea devreme. Prin 2000 au fost ceva firme chiar si in Romania ce inlocuiau tunul de electroni cu altul mult mai bun calitativ. Insa acum e loterie sa mai gasesti asa ceva, asta fiind si motivul pt care am alea calea cea mai sigura, Trinitron.

#862
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Referitor la prodictie, Philips a luat foc cand japonezii au inceput la sfarsit de 70, inceout de 80 sa exporte masiv in lume si implicit Europa indeosebi aparatura video. Au convins membrii tarilor europene sa puna um fel de embargou produselor japoneze pt a proteja firmele europene. Insa aici vorbin de video2000, un joint venture Philips-Grundig. Multe alte firme precum Thomoson au acceptat cu juma de gura pt ca de fapt ele voiau sa fabrice sub licenta vhs-ul. Totul a fost un fiasco, managementul Philips nu a facut nimic pt a consolita pozitia Philips iar la inceput de 80 atat Philips cat si Grundig au anuntat aparate vhs, iar din 84-85 au incetat sa mai fabrice video2000. Din 85 europa a introdus taxe din ce in ce mai mari de import pt japonezi insa era prea tarziu. Ei deja deschisesera fabrici in Europa plus ca fabricau si in regim oem pt multe firme europene. Astfel, s-au conturat cateva mari piete unde japonezii au deschis fabrici. Cele mai multe erau in uk, axate pe productia de electrocasnice si tv, ceva video pana in 87-88. A doua mare piata era Germania, unde se axau cel mai mult pe video apoi pe tv, componente. Franta si Spania au produs si ele dar la nivel mult mai mic comparativ cu primele doua.
Tv-ul meu e produs in uk, inclusiv tubul.
Toate circuitele din etajul video sunt Philips, sunetul e Siemens, procesoarele Siemens, un singur circuit Sony pe partea de selectie input output. Baleiajul e cu Sgs Thomson. Pe partea de inalte mai toate componentele sunt Sony. Condensatoarele, in proportie de 80% sunt Nichicon.
E si normal, astfel reusind sa nu mai pkateasca nici o taxa de import, asa ca nu e de mirare ca au taiat si spanzurat firmele europene.

#863
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Tnt de pe set top box Digi, prin hdmi to composite converter, afisat pe TV-ul Sony Trinitron.

Attached Files


Edited by muraru_dan, 04 February 2021 - 00:02.


#864
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007
Ceva ce cautam demult, o telecomandă cu jog/shuttle pt Panasonic.

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate