Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Ce security suite folositi in 2014?

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

Poll: Ce security suite folositi in 2014? (169 member(s) have cast votes)

Ce produs folositi?

  1. Kaspersky Internet Security (17 votes [10.06%] - View)

    Percentage of vote: 10.06%

  2. BitDefender Internet Security (39 votes [23.08%] - View)

    Percentage of vote: 23.08%

  3. Avira Internet Security (4 votes [2.37%] - View)

    Percentage of vote: 2.37%

  4. Norton Internet Security (13 votes [7.69%] - View)

    Percentage of vote: 7.69%

  5. AVG Internet Security (12 votes [7.10%] - View)

    Percentage of vote: 7.10%

  6. COMODO Internet Security (18 votes [10.65%] - View)

    Percentage of vote: 10.65%

  7. Avast! Internet Security (18 votes [10.65%] - View)

    Percentage of vote: 10.65%

  8. ESET Smart Security (29 votes [17.16%] - View)

    Percentage of vote: 17.16%

  9. Panda Internet Security (5 votes [2.96%] - View)

    Percentage of vote: 2.96%

  10. F-Secure Internet Security (1 votes [0.59%] - View)

    Percentage of vote: 0.59%

  11. ZoneAlarm Internet Security (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  12. Alt software (Mentionati intr-un post numele sau) (13 votes [7.69%] - View)

    Percentage of vote: 7.69%

Vote Guests cannot vote

#19
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008

View Postemanuel7, on 09 ianuarie 2014 - 05:39, said:

De ce in fiecare an trebuie sa existe topic-uri de genul asta? Antivirusurile ar trebui sa existe numai pentru indivizii care sunt paraleli cu calculatoarele. Daca ai un hardware firewall (de la router) si un software firewall bine configurat (cel ce vine cu Windows-ul) , instalezi addon-ul NoScript si eventual Ad Blocker la browser si folosesti un strop de common sense
Fiindca nu toti au norocul sa nu dea peste virusi, si nu din cauza ca ar umbla pe site-uri dubioase, ori din cauza softurilor piratate.
De cele mai multe ori site-urile legitime sunt tinta hackerilor, nu cele subterane, si in cazul asta nici macar o protectie antivirusl/firewall nu te scapa intotdeauna de problema.
Daca tie iti convine sa scanezi manual absolut fiecare link ce vrei sa-l accesezi, sa urci pe virustotal absolut fiecare kit de instalare chiar daca el provine din surse cat de cat sigure e alegerea ta. Dar altii prefera sa dea bani pentru ca un program sa se ocupe de toata munca asta titanica.

Si daca nu ai un PC din epoca de piatra, ori daca nu tii neaparat sa folosesti Kaspersky si alte solutii de securitate ce ingenuncheaza si cel mia performant PC atunci vei observa exact 0 diferente intre situatia in care folosesti un antivirus/firewall si situatia in care nu folosesti nimic.

Edited by Hider141, 09 January 2014 - 08:37.


#20
adrian8080

adrian8080

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 12.12.2010

View Postemanuel7, on 09 ianuarie 2014 - 05:39, said:

De ce in fiecare an trebuie sa existe topic-uri de genul asta? Antivirusurile ar trebui sa existe numai pentru indivizii care sunt paraleli cu calculatoarele. Daca ai un hardware firewall (de la router) si un software firewall bine configurat (cel ce vine cu Windows-ul) , instalezi addon-ul NoScript si eventual Ad Blocker la browser si folosesti un strop de common sense (adica nu te apuci sa deschizi o poza.jpg.exe) nu vei avea probleme. Va incetiniti calculatoarele degeaba cu antivirusi / AntiMalware si alte prostii care fac update de 3 ori pe zi, fac scanari automate si sterg fisiere legitime fara permisia voastra. Sa nu mai zic ca trebuie sa dati si bani pe ele! (pentru un security suite "bun")

Nu folosesc antivirus sau vreun security suite de 7-8 ani si n-am avut niciodata probleme. Daca descarcati un fisier dubios (de pe torrents sau din alta parte) puteti sa-l scanati cu Malawarebytes sau sa il rulati intr-un Sandbox. Deasemenea gasiti multe online file scanners pe internet care va scaneaza fisierul respectiv cu toate antivirusurile de pe piata.

De curiozitate, voi de unde luati atatia virusi? Cel mai probabil intrati pe site-uri dubioase (dar addon-ul recomandat mai sus rezolva si problema asta). Nu strica sa aveti un antivirus pentru a mai face cate o scanare odata la cateva luni, dar il porniti doar pentru scanare si dupaia il opriti.
acasa e o poveste, la servici e alta poveste...nu poti sa generalizezi. virusi n-am luat de ani de zile, dar daca nu aveam o protectie suplimentara probabil luam o gramada. la servici nu poti sa stai mereu cu incetisorul, uneori te grabesti, accesezi link-uri in graba, mail-uri cu diverse atachement, vin colegi/ clienti cu totul felul de stick-uri, etc, depinde de fiecare..plus ca outlook-ul sta destul de prost cu protectia anti-spam, in cazul meu Eset aduce un mare plus aici..

#21
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,755
  • Înscris: 23.05.2013
emanuel7,

Ceea ce ai spus tu n-are nicio treaba cu realitatea, din pacate. Lumea nu foloseste antivirusi pentru ca au virusi, ci pentru a preveni o infectie si pentru a se simti in sigura (da, si linistea psihica conteaza). E o diferenta enorma. In plus, topicul asta este despre security suite, deci in general include antivirus, firewall, network monitoring, parental control, application control, privacy cleaner, browser configuration, etc.
Cand le poti avea pe toate si isi fac treaba, e o varianta buna si simpla decat sa instalezi N programe si configurezi pe fiecare "bine".
Asta pentru ca 99% dintre useri se bazeaza pe setarile default, asadar un firewall bine configurat iarasi iese din discutie. Tot ei dau Allow All la orice, pentru a nu fi deranjati din nou de aplicatie.
In final nu toate sunt scumpe sau pe bani, altii le au de la promotii sau giveaway-uri pentru ca sunt multe de genul asta. Iar un sistem decent nu o sa aiba probleme cu un astfel de software instalat.

Intr-adevar, userul are cea mai mare vina pentru orice, de la infectare pana la aceste Accept-uri date antivirusului si firewall-ului cand nu trebuie.
Dar sunt reclame sau softuri in neregula si pe site-uri deloc dubioase, asadar nu e un criteriu. Apoi ai uitat de torrente, multi folosesc asta si apoi se mira de ce le tipa antivirusul.
Oricum, mai bine ramanem la a vota in chestionar si la a ajuta lumea sa previna intr-un mod relativ usor. Varianta ta nu este pentru oricine. Posted Image

#22
emanuel7

emanuel7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 06.03.2006
Da, intradevar, varianta mea nu este pentru incepatori si am zis asta clar. Inteleg avantajele unui security suite si stiu ca pentru multi linistea psihica e importanta. Insa, cu putina atentie, user-ul ar trebui sa se poata descurca si fara programe de acest gen. Am mentionat si torrent-urile in post-ul meu anterior si cateva metode sa te "aperi" de virusii din ele. Oricum, majoritatea userilor de torrents din Romania descarca filme de pe site-uri de acest gen, asa ca daca se uita putin mai cu atentie la extensia fisierelor si la comentariile altor utilizatori care au descarcat torrent-u, evita 99% din probleme.

In cazul in care e vorba de calculatoarele de la lucru precum a zis adrian8080, cel mai probabil nu aveti optiunea de a alege un security suite. Firma la care sunteti angajati face alegerea asta (si de multe ori o alegere proasta pentru ca are anumite contracte cu o firma de securitate).

Cat despre ce a afirmat Hider141, eu n-am zis nicaieri ca trebuie sa scanezi fiecare link / fisier in parte. Daca chiar doresti sa stii ca n-ai virusi (pentru linistea ta psihica) poti sa faci o scanara o data pe luna sau sa scanezi cate un fisier dubios. Addon-ul "NoScript" la browser te protejeaza mai mult cand navighezi pe internet decat orice Security Suite care il aveti voi instalat. Asta va protejeaza si de site-uri legitime "infectate" / "hack-uite" precum ai zis tu.

Uitati-va de curiozitate cate resurse va mananca un security suite din acesta iar pe urma incercati o luna de zile fara el. Cred ca o sa ramaneti surprinsi ca nu isi are rostul in majoritatea cazurilor.

Ca sa fiu si eu putin mai on-topic, cand foloseam un security suite, foloseam cel de la Avira. La timpul respectiv mi se parea cu un cap peste restul.

Aici se aplica si proverbul acela vechi: "Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime". Ar fi mai bine pentru toata lumea daca am invata incepatorii cum sa fie mai atenti cand navigheaza pe internet in loc sa le dam o serie de programe si sa le zicem "acuma esti protejat".

Edited by emanuel7, 09 January 2014 - 17:02.


#23
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,138
  • Înscris: 24.09.2009
Am inceput anul cu Comodo si cred ca tot cu el il voi si termina.

#24
sasekay

sasekay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,226
  • Înscris: 24.01.2012
Bitdefender Internet Security,expira peste o sapatamana ,deja am comandata ptr inca un an

Edited by sasekay, 11 January 2014 - 22:23.


#25
Nicolla

Nicolla

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 24.05.2007
KIS2013 - am platit licenta pentru 2014 dar cum nu am reusit (ca multi altii) sa il fac sa functioneze, am revenit la 2013. Nu ma vait, 2013 e f bun, doar ca am platit (teoretic) licenta pt ceva superior. Kaspersky face dude din ce in ce mai puturoase in ultimii ani - probleme grave si dubiosenii, dar numai la instalare. Daca reusesti sa-l faci sa functioneze, un an fluieri.
M-am razbunat pentru durerile de cap punand aceeasi licenta pe 3 calculatoare, chiar daca era pt 1PC.

#26
bibiaudiofil

bibiaudiofil

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 2,644
  • Înscris: 06.02.2011
Cred că fac trei ani de cînd stau cu Win XP fără nici un fel de antivirus (am doar firewall în router)   /   în restul timpului, Ubuntu Posted Image

#27
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,306
  • Înscris: 24.05.2010
The user of computer...


Simplu cand imi prinde mama parola la pc cum imi crapa windows-ul in rest nu am probleme

#28
Florin_d_1300

Florin_d_1300

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 06.04.2007
Norton Internet Security, dupa vreo 7 ani de folosit Kaspersky Internet Security.

#29
zeus1

zeus1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,572
  • Înscris: 03.05.2008
De la Avira am trecut la Bitdefender Total Security 2014.

#30
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008

View PostSempiternal, on 07 ianuarie 2014 - 11:01, said:

Common Sense rulez cam din 2011, de când am mai înţeles nişte lucruri despre computere.
Rulează foarte bine, stă frumos în background, nu consumă resurse.

Cine produce common sense?

#31
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,727
  • Înscris: 28.12.2008
Common sense = bunul simţ = acţiunile celui din faţa calculatorului. Nu există antivirus cu acest nume. Chiar nu ştii o boabă de engleză ?

Edited by driftking91, 14 January 2014 - 11:50.


#32
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008

View Postdriftking91, on 14 ianuarie 2014 - 11:49, said:

Common sense = bunul simț = acțiunile celui din fața calculatorului. Nu există antivirus cu acest nume. Chiar nu știi o boabă de engleză ?
Ba da exista. Chiar nu stiai?

In prima faza nu am gasit nimic despre el pe google, la o cautare mai amanuntita l-am gasit. Uite-l.  http://franksemails...._Sense_2011.jpg

#33
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,727
  • Înscris: 28.12.2008
Tu vorbeşti serios sau faci mişto ?

#34
adrian8080

adrian8080

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 12.12.2010

View Postbogdan99999, on 14 ianuarie 2014 - 12:17, said:

Ba da exista. Chiar nu stiai?
LOL Posted Image

#35
bogdan99999

bogdan99999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 04.07.2008

View Postdriftking91, on 14 ianuarie 2014 - 12:22, said:

Tu vorbeşti serios sau faci mişto ?

Chiar credeam ca exista

#36
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,727
  • Înscris: 28.12.2008
Nu există, o imagine din aia pot şi eu să fac în Photoshop, ''Softpedia Super Mega Antivirus 2014''.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate