Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Jocul Politic - circul prostimii

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013
Jocul politic, un joc perpetuu în Triunghiul Dramei al lui Karpman

[ http://3.bp.blogspot.com/-CxJDOJYxgoo/TnXwR9fye0I/AAAAAAAAGQw/Rh3SxpLKrIk/s1600/image004.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Fenomenul comutarii la nesfarsit al rolurilor de Salvator, Persecutor, Victima intr-un triunghi (Triunghiul Dramei) a fost descoperit de Karpman. El poate fi observat in mediile needucate la nivel intrafamilial iar in societate la nivel macrosocial in jocul politic democratic. Cu alte cuvinte, cei mai educati vor juca roluri in afara familiei personale, iar cei needucati vor juca roluri in propria familie (şi de multe ori chiar cu ei insisi).

Constat ca dupa 20 ani de democratie, toti politicienii fac aceleasi jocuri, si joaca aceleasi roluri in triunghiul dramei. Doar comuta rolurile. In realitate isi vad de interesele personale iar prostimea ramane mereu cu buza umflata.

Cei din opozitie pozeaza in agresorii celor de la putere atunci cand se afla in sedintele din parlament şi in salvatorii electoratului atunci cand sunt "in teritoriu".
Cei de la putere se dau victimele celor din opozitie atunci cand sunt in parlament si pozează în salvatorii electoratului la fiecare mărire de pensie ori salar in sectorul bugetar. In realitate cei la putere sunt agresorii electoratului pentru ca nu se tin de promisiunile făcute în campania electorala.

In timpul campaniei electorale toti se dau victime, asteptand salvarea prin votul alegatorilor, dar in acelasi timp se prezinta ca potentiali salvatori. Cei care vor castiga vor comuta rolurile devenind din salvatori asa cum s-au prezentat in campanie, agresorii electoratului (prin faptul ca isi vor uita promisiunile) iar cei care vor pierde alegerile raman in continuare salvatorii potentiali ai electoratului. In parlament rolurile sunt inversate, agresorii sunt cei din opozitie (motiv pentru care au si fost maziliti de multe ori) iar victimele cei de la putere (care sunt persecutati de opozitie).

Ca politician la putere ai de invatat cateva comutari simple, sa te dai victima in parlament, salvator in teritoriu, si in realitate sa fi agresor, urmarindu-ti interesele in dauna electoratului si a opozitiei.

Ca politician in opozitie, vei fi agresorul celor de la putere in parlament, salvatorul electoratului (in teritoriu) si eterna victima electorala, asteptand salvarea prin votul electoratului.
Nucleul dur al electoratului, prostimea, a devenit dependenta de aceste jocuri si nu sesizeaza ca ele se repeta la nesfarsit. "Părinţii buni", pe post de salvatori, sunt mereu bine veniţi, crezuţi ca apoi dupa comutarea în agresor "ales" prin vot democratic, să fie blamaţi, înjuraţi, blestemaţi pe principiul "te-am prins ticălosule" , "ştiam eu că şi tu eşti la fel ca ceilalţi" (mai exact ca părinţii pe care i-a avut fiecare elector).

Apoi, după ce electorul (electoratul) devine la final de mandat politic victimă cinstită si probabil autentică (cu asteptarile inselate, ca o virgină pângărită), mulţumit de sine că nu s-a pătat politic cu ticăloşii îmbogăţiti şi răsîmbogăţiti, e fericit sa reia jocul mergând din nou la alegeri cu speranţa ca peste 4 ani îşi va dovedi iar sieşi că el, electorul, e cinstit (are dreptate), iar ceilalti, aleşii, sunt și vor fi totdeauna ticăloşii.

Satisfactia electoratului e doar de ordin psihologic, eu sunt OK - ei nu sunt OK, si se consuma de obicei in fata micului ecran tv, la talk show-uri politice, unde moderatori bine platiti le demonstreaza cat de non OK sunt politicienii si evident, cat de pătimiţi sunt aleşii, cei din faţa televizorului (totdeauna săraci dar cinstiţi).
Faptul ca rolurile nu sunt reale, ci doar jucate, se vede in justitie, nimeni nu pateste nimic, "nici un câine sau alt animal nu a fost rănit in această producţie cinematorgrafică" (cu exceptia nivelului de trai al prostimii).

Precizez ca politicienii sunt constienti de falsitatea rolurilor pe care le joaca, dar majoritatea electoratului participa la jocuri in mod inconstient (electorii fiind agresori in faţa televizorului pentru ca-i injura pe alesi, apoi victime la final de mandat pentru ca asteptarile le-au fost inselate, iar la alegeri devin salvatorii alesilor, prin votul pe care îl oferă).
In final, toata lumea e mulţumită, a primit fiecare nişte stroke-uri şi a simţit ca trăieşte/există. Politicienii in sejururi la Monaco, Ibiza, Tenerife, Dubai, electorii la cozi (pentru ajutoare sociale de la UE) şi în faţa televizorului. Uneori electorii mai compenseaza agresandu-se intre ei, moment cand ajung la randul lor vedete de tv la stiri (negative).

Un fenomen interesant care are loc este parazitismul emoţional intermediat de mass media. Alegătorii (broscoii) trăiesc viaţa in mod parazit privind la nesfârşit cum îşi trăiesc viaţa în mod real politicienii şi bogaţii vremii (aceştia fiind prinţii). Aşadar broscoii nu au confirmări în viaţa reală, dar le obţin in mod parazit, privind la x cum loveşte teatral în y, iar apoi peste 4 ani, privind la y cum loveşte in x (fara sa realizeze ca acestia in culise isi dau mana dupa o afacere buna decontata din banul public). Broscoii trăiesc viaţa lor searbădă hrănindu-se din succesele sau insuccesele prinţilor. Ce nu realizează broscoii e că prinţii vor rămâne prinţi iar broscoii vor rămâne broscoi.

Notă: Titulatura de broscoi şi prinţi a fost folosită de Eric Berne (creatorul analizei tranzacţionale) pentru a-i denumi pe cei cu scenariu de învinşi şi pe cei cu scenariu de învingători. Desigur că în plan moral, nimeni nu e învingător, ci unul mai "păcătos" decât altul.

p.s. de fapt e așa

[ http://1.bp.blogspot.com/-Vs17fclXTIs/UGxms8hvRYI/AAAAAAAAGf0/7ZUHS4jAdC4/s1600/karpman2.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by the_engineer, 11 December 2013 - 23:25.


#2
adelina16

adelina16

    FOX

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,446
  • Înscris: 07.03.2013
Si crezi ca unipartitismul ar fi o solutie?

#3
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Grecii aveau un sistem care elimina tot circul asta, din pacate ar fi imposibil de aplicat acum.

#4
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011

View Postadelina16, on 11 decembrie 2013 - 23:28, said:

Si crezi ca unipartitismul ar fi o solutie?
Zeropartidismul e o solutie, si anume eliminarea clasei politice, si aducerea poporului la guvernare

Parlament format din popor, prin tragere la sorti, votare prin computer a legilor, daca sunt putine voturi e doar consultativ, daca sunt multe e decisiv.
Premier numit de Parlament, cu Guvern ales de Premier La fel si Presedinte.

Iar in loc de Curte Suprema un Tribunal al Poporului, ales tot asa, din reprezentanti.

#5
myke58

myke58

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 13.03.2012
Chestia aia cu presedintele ales de parlament se practica in Moldova.Rezultatul e zero barat,istoria lor recenta e plina de crize politice
Parlament format prin tragere la sortiPosted Image ,e buna gluma.Ar avea si aurolacii o sansa sa se joace pe la butoanele alea de vot.
Tribunal al poporului avea si Stalin.Avantajul era ca un procces tinea 5 minute si codul penal avea un singur articolPosted Image ,maximum douaPosted Image

#6
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
Nu compara intre Tribunalul lui Stalin, care doar se numea al Poporului, si un Tribunal Suprem format din "alesi" care iau locul judecatorului.
Parlamentul popular ar avea animite conditii, sa fii cetatean nascut, si sa stii sa scrii si sa citesti evident, cat si o varsta minima, un 35 -40 de ani la data ocuparii functiei.

Presedintele si Premierul in Moldova nu sunt alesi de Parlament in adevaratul sens al cuvantului, ci de Clasa Politica, cand clasa politica e abolita, Parlamentul va functiona ca si o institutie democratica, care va propune legi, si le va vota, iar daca populatia atrace suficiente voturi, atat ca Petitionari, cat si in Proiectele de Lege deja depuse, (un 4 milioane de voturi minim, si 2 treimi in favoarea unei cauze), Legea trece, sau intra pe Ordinea de zi daca vorbim de Petitie.

Un mandat de 10 ani al Parlamentului este suficient pt stabilitate.

Un aurolac sau nebun strecurat in Parlament nu poate face nici un rau, mai ales ca va fi observat si ignorat de catre ceilalti colegi.

#7
adelina16

adelina16

    FOX

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,446
  • Înscris: 07.03.2013

View Postmyke58, on 12 decembrie 2013 - 08:19, said:

e buna gluma.Ar avea si aurolacii o sansa sa se joace pe la butoanele alea de vot.
normal, doar tot ei fac mitinguri si demonstratii cu buldozere si excavatoare

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate