Brutarie- vreau sa deschid o brutarie, mai am nevoie de informatii
Last Updated: Jan 07 2016 15:12, Started by
aradu1986
, Jul 05 2013 11:43
·
0
#1
Posted 05 July 2013 - 11:43
Buna ziua,
Vreau sa deschid o brutarie si inca am cateva necunoscute, factori de "neliniste", sa le spunem asa, intrebari carora as dori sa le gasesc raspunsul inainte de demararea proiectului. Mai jos am creionat in mare ideea brutariei mele, comentariile si sfaturile legate de orice aspect sunt binevenite: Brutaria ar fi traditionala, ma gandesc la un cuptor pe vatra, pe dampf, ca exemplu: http://www.cuptoarep...ografie0462.jpg Stiu ca painea facuta in aceste cuproate este mult mai gustoasa decat cea facuta pe cuptoare tunel sau in cuptoarele de inox pe vatra. Acesta ar fi principalul avantaj al produselor mele in fata concurentei.(mizez oare prea mult pe acest aspect?) Alegerea cuptorului este unul dintre capitolele unde am nevoie de cat mai multe informatii. As achizitiona si o linie de modelare: divizor, melc, predospitor, modelator pe lung- cu care consider ca am rezolvat problema franzelelor, restul sortimentelor urmand sa fie modelate manual. Ca si productie as dori sa pot (dpdv al utilajelor) produce 4000 paini pe zi, in 2 schimburi, cu cate 3 oameni pe fiecare schimb. Intrebari: 1. Aud foarte des ca nu ar mai fi loc pe piata de panificatie pentru brutarii mici, fie ele si traditionale,... ca piata e controlata de "gigantii" segmentului acesta si de brutariile "turcesti"- care stim cu totii ce si mai ales cum ofera clientilor. Sa fie oare asa? 2. Pentru detinatorii de brutarii traditionale(actuali... fosti)- orice detalii, experiente, probleme intalnite, sfaturi ale unei persoane care a trecut prin ceea ce doresc sa fac eu m-ar ajuta nespus. 3. Are cineva un plan de configurare a spatiului brutariei, modele de amplasare a echipamentelor? Care e cea mai eficienta impartire a spatiului? de ce spatii e nevoie? Va multumesc. |
#2
Posted 05 July 2013 - 12:01
aradu1986, on 05 iulie 2013 - 11:43, said:
1. Aud foarte des ca nu ar mai fi loc pe piata de panificatie pentru brutarii mici, fie ele si traditionale,... ca piata e controlata de "gigantii" segmentului acesta si de brutariile "turcesti"- care stim cu totii ce si mai ales cum ofera clientilor. Sa fie oare asa? |
#3
Posted 05 July 2013 - 12:03
Depinde unde vrei sa vinzi painea. Pentru supermarketuri, ai cam 1% sanse sa vinzi. Daca vrei sa vinzi la poarta fabricii, o sa mergi in pierdere. In schimb, poti sa livrezi la magazinele mici din raza fabricii, dar iti trebuie o oferta buna,oameni descurcareti si parc de masini. SI ca sa iesi si in castig, multe manevre neortodoxe.
|
#4
Posted 05 July 2013 - 12:07
De calitate nu zice nimeni nimic? Dacă faci ceva deosebit + ceva publicitate, vine lumea.
|
#5
Posted 05 July 2013 - 12:18
Marea majoritate a painii din comert e o mizerie, cu sau fara cereale prin ea.
O paine facuta traditional, din faina buna, apa, drojdie si coapta in vatra-vatra e muuult mai buna ca orice altceva si sunt convinsa ca si-ar face loc pe piata. Plus ca poti face tot felul de sortimente de paine, chifle. |
#6
Posted 05 July 2013 - 12:33
Off: Mi-am adus aminte de badea cum striga ca disperatul : "Basescu la brutarie, baaaaaaseeeescu la brutariee!( x2) ".
|
#7
Posted 05 July 2013 - 12:35
Daca vei ramane strict la lucruri traditionale, asa cum se face la tara, nu vad de ce nu ai putea avea succes. Sunt oameni interesati de astfel de produse.
Daca te dai pe conservanti, aditivi si alte chimicale - oamenii sunt satui. Edited by mateiuli, 05 July 2013 - 12:35. |
#8
Posted 05 July 2013 - 13:34
mateiuli, on 05 iulie 2013 - 12:35, said:
Daca te dai pe conservanti, aditivi si alte chimicale - oamenii sunt satui. Da, oamenii sunt satui de chimicale, insa: - daca este pretul mare - nu e bine - daca painea este tare - nu e bine - daca painea face numai firimituri cand o tai - nu e bine - daca painea mucegaieste dupa o zi - nu e bine - daca painea are termen de valabilitate mic - nu e bine Pana la urma, consumatorul alege. Din pacate alege pretul mai mic, nu calitatea. @initiator: daca nu ai experienta in panificatie, te sfatuiesc sa faci altceva. Este un business in care se supravietuieste cu greu, marje mici, probleme multe, controale de peste tot, competitie mare. Un articol rau-intentionat in ziar iti poate prabusi afacerea peste noapte. Edited by TLGsoft, 05 July 2013 - 13:35. |
#9
Posted 09 July 2013 - 08:19
Va multumesc pentru raspunsuri, totusi, are cineva o brutarie artizanala? sau traditionala.... sau... m-as multumi pana la urma cu orice fel de brutarie...
multumesc! |
#10
Posted 27 March 2014 - 20:59
eu ma numesc Nicolae si sunt din Basarabia as vrea sa deschid si eu o brutarie mar interesa la ce pret ajunge cuptorul din likul trimis de d-ul aradu1986
|
|
#12
Posted 28 March 2014 - 13:53
kolik19871, on 27 martie 2014 - 20:59, said:
eu ma numesc Nicolae si sunt din Basarabia as vrea sa deschid si eu o brutarie mar interesa la ce pret ajunge cuptorul din likul trimis de d-ul aradu1986 http://www.ofenbau-a...n-holzbackofen/ |
#13
Posted 28 March 2014 - 18:41
Sunt curios in ce judet vrei sa deschizi brutaria !?
Ar trebui sa stii: 1. Piata produselor de panificatie in Romania trece printr-o continua scadere si tinde spre conosumul european, adica foarte mic in ceea ce priveste aceste produse. 2. Brutariile traditionale sunt din ce in ce mai dese, cam toate brutariile "uriase" si-au facut si cuptoare pe vatra. 3. Majoritatea burtariile "uriase" asa cum le-am numit au fost facute pe fonduri europene (cu 50% contributia societatii), drept urmare au cam acaparat piata DAR SI oamenii care trebuie! La brutarii "uriase" ma refer doar la marile brutarii locale. Velpitar, boromir etc. nu sunt o amenintare pentru brutariile mici. Cum te poti descurca cu o asemenea brutarie? Fa un scurt studiu de caz si analizeaza strict: 1. Cat costa 1 kg de faina? (restul sunt nesemnificative ca pret, la painea traditionala o sa mai pui amelioratori - maxim 5 lei / cuptor, drojdie + sare - maxim 2 lei). 2. Cat costa o paine normala de 300 g? 3. Cate brutarii sunt? 4. Cam cate produse finite poti vinde? Dupa vezi rezultatul. * In momentul de fata 1 kg de faina costa 1,3 Lei. Daca o paine normala de vatra in judetul tau costa peste 0.9 Lei la vanzare e bine! * Tot in conditiile de astazi, ai nevoie de peste 2500 de produse finite vandute pe zi pentru a obtine profit. (produs standar, paine 300 g >= 0.8 Lei). Cheltuieli standard de intretinere (fara chirii, etc...) Atat am reusit sa scriu pe fuga o sa revin probabil cu o completare Edited by shadyro, 28 March 2014 - 18:44. |
#14
Posted 29 March 2014 - 23:31
Paine buna in Romania am mancat numai in Transilvania, cel putin aia la 2kg batuta de coaja e nemaipomenita. In Galati(de unde sunt) gasesti numai kkturi, numai paine nu o poti numi.
Daca as fi in Romania si ai deschide brutaria as fi client fidel, imi place painea la vatra si mai ales artizanala. App. daca te intereseaza vreo reteta de paine cu faina din grau dur, fratele meu a muncit intr-o brutarie artizanala(in Italia). In Romania se pot face paini de 1-2kg si sa se vanda la kg? Daca cineva vrea 700g, se taie si... Edited by redcamel, 29 March 2014 - 23:34. |
#15
Posted 30 March 2014 - 01:05
Da, se vad la kg in hypermarketuri. Poti sa cumperi o paine de 1 metru daca vrei.
|
|
#16
Posted 31 March 2014 - 09:38
Si pentru un metru cum se procedeaza? se taie dintr-o bucata mai mare sau se lipesc mai multe bucati?
|
#17
Posted 31 March 2014 - 09:51
tu de fapt cumperi la kilogram, dintr-o paine uriasa aia iti taie cat vrei, iti cantareste si cat iese, atat platesti.
|
#18
Posted 07 January 2016 - 15:12
Curios si eu, si cred ca si cei care s-au obosit sa raspunda : care e adresa brutariei dvs, poate aflam si noi ce sa ales de proiectul dvs : painea sau praful ?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users