Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Venitul Minim Garantat Neconditionat. Basic Income.

- - - - -
  • Please log in to reply
216 replies to this topic

#37
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

View PostXORIAN_L, on 17 aprilie 2013 - 11:45, said:

Eu zic ca banii trebuie sa existe intr-un fond unic, la nivel UE, fiecare tara cotizand dupa posibilitatile sale econonomice. Chiar si asa este posibil ca la ora actuala UE sa nu aiba acesta posibilitate. Este singurul motiv pentru care Parlamentul European s-ar putea sa respinga propunerea. Daca se va intampla acest lucru, propunerea ar putea fi rediscutata peste zece ani cand poate Europa va fi mai avansata economic.

Problema banilor este o falsă problemă, de închis gura fraierilor care parcă ar tânji să nu mai fie sclavi aproape muritori de foame sau muritori de foame dar nu sunt suficient de inteligenți să înțeleagă cum e structurat sistemul și societatea împotriva lor.

De ce nu se pune niciodată problema lipsei banilor când îi tipăresc băncile centrale în dușmănie să îi pompeze în curul băncilor ca acestea să poată acoperi retragerile de numerar care nu există să poată fi retras dacă nu e tipărit repejor?

De ce nu se pune niciodată problema lipsei banilor când băncile acordă împrumuturi cu dobândă din bani pe care nu îi au și care nu există (nu prin excepție ci ca regulă, pentru că ăsta le e principiul de funcționare)?

Știi că băncile centrale au toate rezerve masive de numerar gata tipărit, numai bun de trimis de urgență la băncile care riscă să nu își mai poată onora retragerile pentru că au căcălău de bani electronici/numerar fictiv și f. puțin numerar real?

Ia uite-l aicișa pe mugurilă cum explică fix asta:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RJ6n4UtvQHE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cum are el pregătite, gata tipărite, câteva zeci de procente bune din masa monetară fictivă. Numai bune să fie pompate în curul băncilor la nevoie:

Înțelegi că băncile împrumută bani pe care nu îi au și care nu există în momentul când acordă un credit?

Înțelegi că aceeași bani nu pot exista simultan în 2 locuri diferite?

De ce nu se ridică niciodată problema banilor în cazul implicării militare a României în Afghanistan?

De ce nu se ridică niciodată problema banilor în cazul contractelor de muls bugetul statului pentru construcția de autostrăzi imaginare sau punctiforme ori intermitente și obscen supraevaluate.

De ce nu se ridică niciodată problema banilor în cazul cheltuielilor de protocol pe banii statului?

Dar când e vorba să se facă ceva pentru populație, hop!

Nu mai e bani.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/LnHMdZg2s9g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Pejeu, 17 April 2013 - 12:11.


#38
960616

960616

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.12.2012
960616, pe 16 aprilie 2013 - 11:13 , a scris:
Şi fondurile europene din împrumuturi ...chinezeşti?

Fondurile europene sunt tipărite fără acoperire.
EXACT la fel ca banii cu care se acoperă sau se vor acoperi retragerile din băncile Cipriote (sau orice alte bănci în risc de insolvență), dacă se va mai da vreodată drumul la retrageri.
Pentru că banii din bănci îs pură ficțiunie. Când băncile acordă un credit de fapt împrumută o ficțiune. Emit niște bani virtuali. Pe care tu îi plătești înapoi dublu sau triplu în decursul a zeci de ani.
Dar pe tine nu te deranjează că băncile fac asta, că împrumută cu dobândă bani fictivi.
Probabil că nici nu pricepi asta. În general e prea complicat pentru dreptaci să înțeleagă că aceeiași bani nu pot exista simultan în 2 locuri diferite, că nu poți acorda credit pe 30 de ani din depozite la termen pe câteva luni de zile, că depozitele nu sunt afectate de credite etc.
Dar cum auzi de venit minim garantat sau orice altă măsură de stânga pe un continent unde șomajul în rândul tinerilor tinde spre 50%, unde foarte puțini sunt obscen de bogați și foarte mulți trăiesc de la o zi la alta cum intri în priză.
Ca orice bun dreptac.

Măi...Pejeu...(bănuiesc că este varianta vorbită a peugeot), nu mă pot minuna de câtă inteligenţă debordezi. Cum ai reusit pe cateva randuri scrise să mă umplii cu muci, nu mai este un secret. Distinse domn, nu îţi contest şi nu îţi aprob orientarea socială. Îmi este absolut perpendicular în ce şi cum crezi. Este DREPTUL TĂU. Dar nu îmi aduc aminte să fi purtat pe mine tricoul cu inscripţia PUNETI MUCII DUMNEAVOASTRĂ AICI! Eu cănd sunt disperat(am folosit un termen elegant) sunt foarte atent la ce şi pe cine ... fapt pentru care JIGNESC doar în mod intenţionat. Sper să nu îmi livrezi un astfel de motiv. În rest te invit la cea mai mare cană cu ce vrei tu să stăm la bârfe si vorbe cum de altfel se face pe SP.
PS. Mereu în lupta cu un sistem, sistemul câştigă!
Pace!Posted Image

#39
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
@ Pejeu: cunoastem teoria ta despre conspiratia monetarista (asa am botezat-o eu). Te rog sa nu o repeti peste tot, ci sa o tratezi pe larg intr-un subiect dedicat, unde vei putea face trimiteri ori de cate ori simti nevoia. Altminteri provoci inflatie de comentarii asemenea banilor tipariti, de care vorbeai.

View PostSCORILO-CORYLLUS, on 17 aprilie 2013 - 10:51, said:

Banii trebuie sa vina de undeva. Asta e problema mea.
Daca fiecare roman trebuie sa primeasca de maine 400 de Ron pe luna (sa zicem) atunci ai 7,2 miliarde de Ron de platit lunar (la 18 milioane de cetateni) adica 1,63 miliarde euro lunar adica 19,63 miliarde euro anual.
Daca ai in vedere ca bugetul pe 2012 a fost de 48 de miliarde de euro (si bugetul contine toate imprumuturile facute de stat, colectarea probabil a fost undeva sub 40 de miliarde) te intreb: de unde acei bani?
Zici de "remodelarea mai multor sisteme". Cum anume? sau ne limitam la limbaj de politician. de genul: "Vom aduce progresul prin schimbarea procedurii prin care se asigura avansul economic."
In aparenta, ar fi nevoie de mai mult de 20 md.euro, intrucat AUI trebuie platit tuturor indivizilor, inclusiv minorilor (prin intretinatorii lor), ba chiar si persoanelor straine sau apatride detinute de stat (prin institutiile in care sunt internati), caci toti acestia au dreptul la viata.
Intr-adevar, aceasta este principala problema in logica dezbaterii, peste care nu putem trece. Chiar eu scrisesem "costurile sunt enorme".

Dar problema nu este atat de grava pe cat ar parea, intruca:
- Banii circula si parte din ei se intorc in bugete la fiecare rulare. Si cel mai repede circula banii de cheltuiala ai celor saraci. Cum AUI se va plati lunar, mai mult de jumatate din ei se vor intoarce la sursa pana la urmatoarea plata.
- Pe de alta parte, o multime de ajutoare sociale vor fi eliminate in mod firesc, fiind acoperite de AUI.
- In fine, cheltuielile de intretinere a persoanelor internate in spitale, sanatorii, orfelinate, penitenciare, camine, cazarme etc. vor fi acoperite tot din alocatia celor internati, intrucat ei nu pot pretinde economisirea acelor bani, AUI fiind destinat exclusiv supravietuirii.
- parca mai era ceva, dar nu-mi amintesc acum
Drept urmare, suma necesara va fi de cateva ori mai mica.

In plus, e de asteptat un impuls de crestere economica, intrucat disparitia salariului minim si asigurarea subzistentei tuturor, independent de salariu, va conduce la o crestere semnificativa a gradului de utilizare a fortei de munca.

Si acum intra in discutie socul inflaltionist...

P.S. eu scriu pe masura ce-mi aduc aminte si in limita timpului disponibil. Ma limitez la fragmente cu intentia de a stimula o dezbatere mai larga.

#40
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Baieti, egzista o explicatie. Mult mai simpla decat postarile kilometrice ale lui Pejeu. Suntem 23 milioane avem o tara. Sau mai frumos, suntyem 7 miliarde si avem o planeta. Cum o impartim ?

Poate unora li se pare normal ca "baietii destepti" sa jumuleasca paduri intregi, sa dinamiteze munti de minereuri, sa suga milioane de barili de petrol, sa goleasca oceanele de tone de peste.. in timp ce altii mor de foame. Mie treaba asta nu mi se pare nici corecta, nici normala, nici liberala si nici cum vreti voi. Asadar este logic ca resursele sa fie impartite tuturor locuitorilor planetei. Ca pana la urma de resurse e vorba, nu de bani.

Cu banii poti sa faci ce vrei, sa imprimi, sa ii faci hamburger sau sa te stergi la fund cu ei. La fel si cu munca ta, daca vrei sa te chinui ca berbecul sa ridici 3 vile cu piscina si sa ai 7 jipane, n-ai decat. Dar cu resursele planetei hai sa vedem cum facem.. ca impartirea lor nu-i deloc echitabila. Iar pentru alea n-ai muncit nimic nimicuta. Adica doar le iei si le exploatezi, in ideea ca cineva te-a facut "proprietar" in mod arbitrar cu conditia sa-i strecori si lui in buzunar cota parte din ce jumulesti.

#41
960616

960616

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.12.2012

View Postflaviand, on 17 aprilie 2013 - 13:38, said:

Baieti, egzista o explicatie. Mult mai simpla decat postarile kilometrice ale lui Pejeu. Suntem 23 milioane avem o tara. Sau mai frumos, suntyem 7 miliarde si avem o planeta. Cum o impartim ?

Poate unora li se pare normal ca "baietii destepti" sa jumuleasca paduri intregi, sa dinamiteze munti de minereuri, sa suga milioane de barili de petrol, sa goleasca oceanele de tone de peste.. in timp ce altii mor de foame. Mie treaba asta nu mi se pare nici corecta, nici normala, nici liberala si nici cum vreti voi. Asadar este logic ca resursele sa fie impartite tuturor locuitorilor planetei. Ca pana la urma de resurse e vorba, nu de bani.

Cu banii poti sa faci ce vrei, sa imprimi, sa ii faci hamburger sau sa te stergi la fund cu ei. La fel si cu munca ta, daca vrei sa te chinui ca berbecul sa ridici 3 vile cu piscina si sa ai 7 jipane, n-ai decat. Dar cu resursele planetei hai sa vedem cum facem.. ca impartirea lor nu-i deloc echitabila. Iar pentru alea n-ai muncit nimic nimicuta. Adica doar le iei si le exploatezi, in ideea ca cineva te-a facut "proprietar" in mod arbitrar cu conditia sa-i strecori si lui in buzunar cota parte din ce jumulesti.

Treaba este mult mai complexă.Şi se mai şi învârte... Parţial ai dreptate, dar nu suficientă. Nu ştiu ce varstă ai şi ce ai realizat în viaţă. Sper să ai măcar o proprietate pentru care te-ai chinuit. Măine se trece la împărţirea resurselor. Proprietatea TA se împarte .... Sper că m-am făcut înţeles. Să dai unuia ceva trebuie să iei altuia acel ceva. Dacă ii iei, ăla işi bagă picioarele că SE POATE ŞI AŞA!...Decăt să dau bani(resurse) MOCA, mai bine îi ajut să muncească, le dezvolt posibilitatea de a supravieţuii, de a se şcolariza, să poată găsi soluţia gestionării optime a rezervelor planetei Deja o dăm în offtopic.Sub noţiunea de stânga, dreapta, ar trebuii sa fie în fapt INTELIGENŢA.

Edited by 960616, 17 April 2013 - 13:54.


#42
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Varsta n-are legatura, dar pentru linistea matale este si varsta si copii si propretati. Asa, acuma revenind la subectul de fata. Io inteleg ce vrei matale sa zici. Nu vreau sa dau la nimeni munca mea sau casa mea sau masina mea sau altceva. Io incerc doar sa explic ca se poate. Ca avem de unde. Ca de fapt 90% din "averile" unora sunt in realitate resurse luate cu japca de la toti. Nu reprezinta nici munca, nici inteligenta, nici vreun "drept divin" sau alt gen de logica prin care sa poti abuza, asa cum se face acum, de ceea ce ar trebui normal sa fie dreptul tuturor celor care traiesc pe planeta.

Pui, pui, tara mea. Asta a fost sistemul pana acum. Iti place un teritoriu ? Bati cu pumnul in masa si iei. Indienii si aborigenii ? Care indieni ? (dupa secole de genocid) Aia n-au "drepturi" si nu-s "proprietari" ca mine, zice americanul mandru. La rezervatie cu ei, mama lor de colorati. Africanii au minereuri pretioase ? Las ca punem noi mana si pe ele. Au gasit arabii petrol ? Sho pe ei. Io de asta zic.. de genul asta de imbogatire "prin munca" pe care s-au cladit majoritatea averilor de azi. Bill Gates este exceptia, nu regula.

Cum poti face impartirea zici matale ? Pai in primul rand prin reevaluare. Am impresia ca nu punem suficient pret in momentul asta pe resursele care sunt ale tuturor. Ca poate litrul de petrol e prea ieftin vandut, cheresteaua prea putin valorificata, ca sutele de hectare de teren sunt prea usor obtinute doar de unii in defavoarea celorlalti. Aici trebe gasit echilibrul. Care iti dau dreptate, este dificil de atins... mai ales daca se invarte... Posted Image

Edited by flaviand, 17 April 2013 - 14:22.


#43
960616

960616

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.12.2012

View Postflaviand, on 17 aprilie 2013 - 14:11, said:

Varsta n-are legatura, dar pentru linistea matale este si varsta si copii si propretati. Asa, acuma revenind la subectul de fata. Io inteleg ce vrei matale sa zici.

Nu vreau sa dau la nimeni munca mea sau casa mea sau masina mea sau altceva. Io incerc doar sa explic ca se poate. Ca avem de unde. Ca de fapt 90% din "averile" unora sunt de fapt resurse luate cu japca de la altii. Nu reprezinta nici munca, nici inteligenta, nici vreun "drept divin" sau alt gen de logica prin care sa poti abuza, asa cum se face acum, de ceea ce ar trebui normal sa fie dreptul tuturor celor care traiesc pe planeta.

Cum poti face treaba asta ? Pai in primul rand prin reevaluare. Am impresia ca nu punem suficient pret in momentul asta pe resursele care sunt ale tuturor. Ca poate litrul de petrol e prea ieftin vandut, cheresteaua prea putin valorificata, ca sutele de hectare de teren sunt prea usor obtinute doar de unii in defavoarea celorlalti. Aici trebe gasit echilibrul. Care iti dau dreptate, este dificil de atins... mai ales daca se invarte... Posted Image

Omule bun, ce se poate nu este obligatoriu şi legal! Avem nişte legi pe care le-am votat şi pe care le respectăm. Acum vorbim vorbe.

#44
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Hehe, cum o dai cotita. Ce-mi plac mie "legile" astea facute dupa ureche.

Ia de aici: Libertate versus legalitate

#45
960616

960616

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.12.2012
Nu pot accesa linkul acum. Dar am să il deschid diseară. Referitor la legile făcute după ureche...deocamdată după ele ne ghidăm şi suntem judecaţi. Găseşte posibilitatea să le schimbăm şi atunci discutăm altfel! Dar hai să respectăm iniţiatorul şi să nu ne abatem de la subiectul propus!

#46
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Pai nu ne abatem deloc. Ca de resurse era vorba.

Cati ani s-ar fi platit AUI tuturor locuitorilor acestei tari daca OMV si petrolul erau evaluate corect ?
Cati ani s-ar fi platit AUI tuturor locuitorilor acestei tari daca padurile taiate erau evaluate corect ?
Cati ani s-ar fi platit AUI tuturor locuitorilor acestei tari daca gazele de sist erau evaluate corect ?

Dar la cum functioneaza sistemul asta "legal" pe care-l pretuiesti matale si pe care eu il consider o gluma sinistra, oamenii raman doar cu poluarea, cu cianurile, cu inundatiile, cu sanatatea facuta praf si nu doar ca nu beneficiaza pe urma exploatarii resurselor respective, dar chiar sunt obligati sa plateasca daunele produse de baietii smecheri care le exploateaza si se imbogatesc pe urma lor.

#47
960616

960616

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 287
  • Înscris: 01.12.2012
Omule...ale cui erau acele proprietati? Aveai puterea să faci ceva? În schimb ai avut la fiecare 4 ani puterea să alegi. Ce culegem acum este ce am sădit din 90 la deal. Legalitatea asta nu îmi convine, dar trebuie să o respect! Este în vigoare!

#48
flaviand

flaviand

    Flavian, motan de serviciu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 14.09.2005
Vorbim impreuna si ne intelegem separat... tu inca mai crezi povestile cu "democratia" si "alegerile" si "legalitatea". Eu am incetat de mult sa mai cred in mos craciun si iepurasul de paste... ;)

Oricum, subiectul de fata nu era despre asta. Ci despre cum se poate asigura un venit pentru cei care n-au chef sa se omoare toata viata si sa se transforme intr-un biropat robotizat.

Se poate. Daca regandim alocarea resurselor, utilizarea lor corecta si distributia lor egala se poate. Daca vrem. Daca nu, putem sa ne plangem ca nu ne lasa "statu" "mUE" "legile" si alte bazaconii...

#49
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
de ce nu va strangeti intrun grupusor asa  sa fondati partidul comunist roman si apoi preluati puterea, nationalizati fabrici uzine, mergeti prin sate si confiscati animalele oamenilor si ii inscrieti in cooperative agricole de productie (pe cei care nu vor il arestati) ca sa o ducem cu totii bine si sa fie egalitate si solidaritate? pai cat de superba era viata ante-decembrista pana au stricat-o capitalistii astia impututiti, toata lumea avea cate o dacia 1300 - doar culoarea diferea de la unu la altul, nu te ingrasai ca nu aveai ce sa mananci si aproape toti oamenii erau supli.. etc
ca la dat din gura toti sunteti buni

PS pentru inceput ca sa testati cum merge treaba va puneti la comun bunurile intre voi cei din grup si vedeti cum va intelegeti cu imparteala la comun, okay? pe urma ne chemati si pe noi.

Edited by onlyone, 17 April 2013 - 15:26.


#50
farxen

farxen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 673
  • Înscris: 13.10.2006
Ai dracului cetateni europeni cum vin ei cu propuneri ce exclud munca .
De ce nu vin cu o propunere de genul : eliminarea ajutoarelor sociale .

#51
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

View Postmoftware, on 17 aprilie 2013 - 12:46, said:

Si acum intra in discutie socul inflaltionist...

P.S. eu scriu pe masura ce-mi aduc aminte si in limita timpului disponibil. Ma limitez la fragmente cu intentia de a stimula o dezbatere mai larga.

Care șoc inflaționist, bre? Ce ai fumat?

Masa monetară a euro a crescut cu 22,6 melearde numai între ianuarie și februarie 2013. De la 9.785,0 melearde la 9.807,6 melearde euroi.

Între 2011 și 2012 a crescut cu 273,1 melearde de euroi.

Sursa:

https://stats.ecb.eu...si_tab02_03.pdf

Ce șoc inflaționist visezi?

V-am zis eu că voi, dreptacii, trăiți într-o realitate paralelă.

Se tipăresc bani într-o veselie în continuu. Masa monetară crește exponențial dintotdeauna ca să îi mențină pe bogați bogați sau să îi facă și mai obscen de bogați.

Și voi vă dați dă ceasu' morții de un venit minim garantat la pulime.

V-apucă tăti pandaliile și alea.

Edited by Pejeu, 17 April 2013 - 15:53.


#52
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008

View PostPejeu, on 17 aprilie 2013 - 15:48, said:

Care șoc inflaționist, bre? Ce ai fumat?
Ce șoc inflaționist visezi?
V-apucă tăti pandaliile și alea.
Socul inflationist apare cand toti indivizii incep sa primeasca simultan un venit suplimentar semnificativ.
Era vorba despre Venitul Minim Garantat Neconditionat. Basic Income., care este subiectul discutat aici.

#53
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

View Postmoftware, on 17 aprilie 2013 - 17:51, said:

Socul inflationist apare cand toti indivizii incep sa primeasca simultan un venit suplimentar semnificativ.
Era vorba despre Venitul Minim Garantat Neconditionat. Basic Income., care este subiectul discutat aici.

Aha, aha. Înțeleg.

Deci creșterea masei monetare a euro de la 9.500,2 miliarde în 2011 la 9.807,6 miliarde în 2013 nu e inflaționist.

În schimb a redistribui fiscal bani de la bogați la săraci, fără să schimbi masa monetară, e inflaționist, nu?

Părerea mea e că ai o definiție internă pentru inflație foarte dubioasă.

Inflația este un fenomen eminamente monetar.

Redistribuirea de bani în economie de la cei bogați la cei săraci nu produce inflație. Cel mult schimbă structura producției economice de la una bazată pe mărfuri și servicii de lux sau fițe la producție de mărfuri și servicii utile sau indisepnsabile.

A tipări 20 sau 30 de miliarde de euro pentru un venit minim garantat e inflaționist, într-adevăr.

Așa, și?

Care e faza dacă în loc să produci inflație ca să îi îmbogățești tot mai mult pe bogați și însărăcești pe săraci mai produci un pic de inflație și invers, să ridici pe săraci?

Asta stimulează economia reală, de bunuri și servicii, în detrimentul economiei fictive, de adaos comercial gol.

Cum crezi că s-a ajuns la aproape o mie de miliarde de euro masă monetară, in ză fărst pleis?

Emițând bani fără acoperire, nu?

Pentru ce, pentru binele săracilor, nu? Pentru programe socialiste and shit.

Posted Image

Edited by Pejeu, 17 April 2013 - 18:44.


#54
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
UE ca sa mai existe are nevoie de doua lucruri:
1. Buget comun pt - Armata, Invatamant, Sanatate, Asistenta Sociala, Pensii, si subventii in agricultura!
2. Un venit minim garantat e singurul lucru care in vremuri de economie previne economia sa o ia in bot, si bugetarii sa o ia pe coaja.

Toata lumea stie ca primii bani ai omului se duc pe cazare (chirie), urmatorii pe intretinere... atat intretinerea casei, utilitati, cat si intretinere proprie, haine, mancare, igiena...
Chestiile astea sunt strict de productie interna, si statul trebuie sa aiba grija sa si le permita cam toata lumea...

Cum ajuta economia? Pai simplu, in UE se produce haleala pt toti, si daca nu sunt bani, se va vinde la sub-pret, si firmele vor saracii, mancarea se va arunca, si oamenii vor muri de foame...
Chiriile la fel, casele se vor goli, si oamenii vor deveni boschetari
Utilitatile, Veolia, GDF, EON, Vodafone, Orange, T-Mobile... vrei sa le stea releele degeaba...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate