Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Sisteme profesionale de încălzire în pardoseala cu agent termic (IPAT)-seria 3-2013-..

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
15226 replies to this topic

#1
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008
Continuarea seriei 2.
http://forum.softped...nt-termic-ipat/

#2
mariusvldr

mariusvldr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 04.04.2008
Ieri a avut loc la mine PIF pentru centrala termică / boiler-ul de 300l si IPAT  . stie cineva de unde as putea face rost de o camera  termică in zona Cluj ?


#3
alibabu

alibabu

    Hapciu'Politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,121
  • Înscris: 19.05.2009
teoretic cei care fac audit termic ar trebui sa fie dotati cu asa ceva .

#4
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008
Info :
Tehnica reglarii IPAT:



Indicaţii de bază

Prevederi legale


Consumul energetic al unei instalaţii de încălzire este determinat decisiv de următorii factori:
  • Dimensionare şi pozare
  • Întreţinere
  • Tehnica de reglare folosită
Prin folosirea unei tehnici de reglare adecvate şi instalate corect se pot economisi până la 20% din consumul necesar încălzirii pe timp de un an. Acesta este motivul pentru care EnEV (ordonanţa referitoare la instalaţiile de încălzire) prevede componentele de reglaj necesare pentru economisirea de energie.

Tehnica de reglare adecvată

Tehnica de reglare pentru instalaţiile de încălzire se împarte în două categorii:

Reglajul temperaturii turului

Punerea la dispoziţie în permanenţă a unei cantităţi suficiente de energie în funcţie de:
  • Temperatura exterioară (curba de încălzire)
  • Timp (funcţionare normală/redusă)



Reglajul temperaturii individuale din fiecare încăpere
Dozarea cantităţii de energie necesare în fiecare încăpere


Acest lucru se realizează prin controlul debitului (comanda sistemelor de acţionare ale ventilelor circuitului de încălzire) prin utilizarea unui termostat de cameră. Dacă nu este posibilă montarea termostatului, regulatoarele vor transmite aceeaşi temperatură şi în faza de reducere a reglării temperaturii de tur, ceea ce conduce la un consum mai mare de energie. Tehnica de reglare adecvată este prezentată în paragrafele următoare.

Principiile generale de reglaj al încălzirii prin pardoseală

Spaţiul încălzit prin pardoseală este stabil din punct de vedere termic datorită capacităţii mari de stocare a energiei. De aici rezultă pe de o parte că
- oscilaţiile de temperatură datorate de ex. Aerisirii se pot echilibra foarte rapid
şi pe de altă parte că
- încălzirea unei încăperi foarte reci durează mai mult

Aceste particularităţi impun condiţii speciale tehnicii de reglaj folosite:
- pentru a se evita supraîncălzirea încăperilor, dispozitivul de reglaj foosit se va adapta la cerinţele de reglaj
- creşterea şi scăderea temperaturii încăperilor la momentul potrivit trebuie să aibă loc în mod automat, pentru a se obţine un maximum de confort cu un consum de energie cât mai redus.


Efectul de autoreglaj

Toate sistemele de încălzire, indiferent de modul în care funcionează prezintă un efect de autoreglaj. Acest efect se bazează pe faptul că încălzirea se realizează în funcţie de diferenţa dintre temperatura suprafeţei radiante şi temperatura încăperii. Cedarea de căldură scade dacă creşte temperatura din încăpere şi creşte dacă temperatura din încăpere scade.

Acest efect este cu atât mai pronunţat şi mai eficient cu cât diferenţa dintre temperatura suprafeţei radiante şi cea a încăperii este mai mică.
Cedarea specifică de căldură a unei suprafeţe de pardoseală radiantă rezultă din relaţia:
[ http://www.rehau-incalzireinpardoseala.ro/userfiles/efectul%20de%20autoreglaj.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]qSP = αt (ti - tSP)
qSP = cedarea specifică de căldură a suprafeţei pe mp
αt = coeficientul transferului de căldură
ti = temperatura încăperii
tSP = temperatura la suprafaţa pardoselei

Acest lucru are eficienţă maximă la o temperatură medie a suprafeţei de pardoseală radiantă de 25°C. La o reglare corectă a temperaturii de tur, acest efect îmbunătăţeşte eficacitatea reglajului temperaturii încăperii dar nu o înlocuieşte

#5
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
@gelu: parea mai ok titlul seriei vechi. Cam pretentios titlul nou.

De unde este dat citatul? Cei care au scris nu au auzit se pare de sistemul uscat care are inertie mica.

#6
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008

 apanoiu, pe 08 aprilie 2013 - 12:11, a scris:

De unde este dat citatul?
Din Rehau Posted image


 apanoiu, pe 08 aprilie 2013 - 12:11, a scris:

Cei care au scris nu au auzit se pare de sistemul uscat care are inertie mica.
Corect. Sunt multe descrieri care nu mai tin pasul cu ceea ce este efectiv in piata..dar de aceea exista google  si filtrul propriu al fiecaruia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aici,probabil ,se va incerca sa se dea un model de sistem/e corect/e de IPAT profesional la care sa te raportezi dar care ,desigur ,poti sa il faci si mai bine dar si mai prost in functie de mai multi factori.

#7
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008
Astazi o sa demontam un mit. De fapt doua. Fiindca au cam venit la pachet.

Mitul 1. - Cand vine vorba de incalzirea prin pardoseala(incalzirea radianta), betonul(sapa) + placile ceramice (sistemul umed) obtine rezultate mai bune decat parchetul montat peste placile de aluminiu(sistemul uscat). Parchetul montat peste sapa, obtine rezultate la fel de bune in exploatare ca parchetul montat in sistem uscat(cu placi Al).

Mitul 2. – Izolatia reflectorizanta(izolatia cu folie reflectorizanta, izolatia cu folie de aluminiu, folia de aluminiu reflectorizanta - sau oricate variatiuni de nume ar mai purta acest produs), cat si izolatiile EPS “speciale” pentru incalzirea radianta, sunt mai bune(sau la fel de bune) ca element izolator decat izolatia cu panouri din spuma poliuretanica sau XPS. Economie de energie, transfer termic redus, uniformizarea temperaturii pe intreaga suprafata.

Capacitatea unui material de a radia caldura se bazeaza pe un termen numit "emisivitate" si fiecare material, inclusiv pielea noasta, are un rating. Grila de evaluare a emisivitatii este intre 0(zero) si 1(unu). Valoarea 1 reprezinta emisivul perfect, zero fiind cel mai slab.  (Legea Stefan-Boltzmann)

Exista o relatie intre emisivitate si reflexie. In termeni foarte generali, ceea ce face un material radiant slab, il poate face un bun reflector. De ex, placile de aluminiu comercial au emisivitate mica, de 0,09, insa sunt foarte bune reflectoare si astfel, alaturi de un alt considerent*,  se folosesc la sistemul uscat la sistemele profesionale de incalzire prin pardoseala, de catre multe din brandurile consacrate, chiar daca aceasta este considerata o solutie relativ scumpa pentru utilizatorul final. Ceea ce majoritatea lumii nu cunoaste(fiindca nu are de unde), este acel considerent* mentionat mai sus, si anume ca placile de aluminiu folosite la incalzirea prin pardoseala, la sistemul uscat, pe langa faptul ca sunt dintr-un aliaj special(ce face diferenta fata de placile de aluminiu comercial), sunt si anodizate. Astfel incat se pastreaza si reflexia foarte buna si emisivitatea foarte mare(0,77).

Asadar, a nu se confunda placile de aluminiu folosite la sistemul uscat cu un produs reflectorizant(gen folie aluminiu – izolatie cu folie aluminiu caserata – izolatie cu folie reflectorizanta – folie aluminizata – vopsea reflectorizanta/aluminizata  – izolatie cu folie de aluminiu - sau oricum altfel s-ar putea denumi produsul). Nici cu placile de aluminiu comercial(ori cu placile zincate).

Foliile reflectorizante(izolatiile reflectorizante) – sau oricum s-ar denumi - au zero beneficii radiante(emisivitate de 0,04). Fie ca sunt incastrate in sapa/beton la sistemul umed sau prezentate ca “sistem uscat”. R-ul cu valori ridicate pentru produsele reflectorizante utilizate ca izolator sau reflectorizant nu sunt acceptate de nicio institutie de prestigiu din domeniu ori de catre specialisti, decat ca minciuna gogonata. Produsele reflectorizante(fie doar folii sau folii caserate pe izolatii) instalate sub sapa/beton nu pot reflecta caldura deoarece nu exista spatii de aer prezente, nu exista circulatia aerului. Iar ca “sistem uscat” acestea reprezinta in termeni populari “frectii” la picior de lemn.

Conform studiilor si analizelor efectuate in tarile cu apa calda, de catre institutii abilitate, iata valorile izolatoare corecte, obtinute(dincolo de cele declarate de producatori):
- Panouri spuma poliuretanica – 2,56 RSI
- Panouri XPS – 2,13 RSI
- Panouri (PST) “speciale pt incalzirea radianta” – 0,63 RSI
- Folie aluminiu – 0,040 RSI
- Folie “bubble” – 0,042 RSI

Tot prin tarile cu apa calda, pentru sistemele hidraulice de incalzire prin pardoseala, standardul de izolatie minim acceptat este de 0,9 RSI m² K/W (valoare minima R: 5). Conform altor standarde mai exigente, valorile sunt mai mari. De ex, in Canada(conform standard CMHC), rezistenta termica minima de izolatie pentru sistemele de incalzire prin pardoseala are o valoare minima RSI de 1,86 m² K/W (valoare minima R: 10).
Conform standardelor ANSI/ASHRAE, valoarea minima RSI este de 1,76 m² K/W.

Atunci cand vine vorba de pardoseli, placi ceramice, beton/sapa, mocheta, lemn, acestea au emisivitate foarte mare -  intre 0,85 si 0,95. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca aceste finisaje pt podea(parchet, placi ceramice, mocheta), atunci cand in timpul functionarii incalzirii prin pardoseala au aceeasi temperatura de suprafata, vor radia aceeasi cantitate de caldura. Lipsa de intelegere a acestui fenomen este datorat confuziei intre emisivitate si rezistenta termica. Parchetul(sau mocheta), de ex, are o mare rezistenta termica(adica il face un mai bun izolator), ceea ce inseamna ca de fapt va necesita temperaturi mai mari de fluid in teava(ori viteza si debit mai mare a fluidului si/sau un timp mult mai indelungat) pentru a ajunge la aceeasi temperatura a suprafetei, fata de placile ceramice montate pe sapa(beton). Toate acestea se traduc drept consum mult mai mare de energie.
Ar fi un rezultat impropriu pt un sistem profesional de incalzire prin pardoseala.

In conditiile in care nu exista incalzire prin pardoseala, parchetul se poate simti mai cald decat placile ceramice, dar nu din cauza temperaturii suprafetei in sine. Parchetul se simte mai cald, deoarece nu tinde sa absoarba caldura din picioarele noastre(din corpul uman) in acelasi ritm ca placile ceramice.

Conform principiului al doilea al termodinamicii, pe scurt si pe intelesul tuturor, corpul mai cald cedeaza caldura corpului mai rece.
Coeficientul de emisivitate - ε - indica radiatiile de caldura de la un "organism gri", in conformitate cu Legea Stefan-Boltzmann, comparativ cu radiatia de caldura de la un ideal “corp negru” cu coeficientul de emisivitate ε = 1.
Coeficientul de emisivitate - ε - pentru unele materiale comune se gasesc mai jos. De retinut ca pt emisivitate, coeficienții variaza odata cu temperatura.

- Aluminiu comercial – 0,09
- Folie aluminiu – 0,04
- Aluminiu masiv – 0,07
- Aluminiu anodizat – 0,77
- Sapa usoara(ciment) – 0,85
- Beton masiv – 0,94
- Granit – 0,45
- Lemn – 0,90-0,95

Surse, resurse, exemple, argumente, comparatii si alte chestii:
http://www.ftc.gov/o.../03/rvalue.shtm
http://www.rimainter...ndex.php/myths/
http://www.hrai.ca
http://www.idrosiste...io-661.asp#docs
http://www.idrosiste...a-secco-659.asp
http://building.dow....n/rigidfoam.htm
- Pe cand si la noi asa standarde, asa performante si calitate?!? Chiar daca acestea sunt sau ar fi, pretul nu ar placea multora. Fiindca noi toti ne-am dori performante, calitate si standarde inalte, la cel mai mic pret posibil. Ca eu si o parte din lume constientizam ca nu se poate si bun si ieftin, continuam discutiile pe acest topic cu ceea ce este mai bun si mai bine. Pentru acea parte din lume care intelege si accepta diferentele.

Attached Files


Edited by scurt_pe_2, 09 April 2013 - 08:24.


#8
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
@ scurt, confirm ca mitul 1 este doar un mit. La mitul 2 tind sa cred ca sunt facute niste confuzii.

#9
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008

 apanoiu, pe 09 aprilie 2013 - 08:48, a scris:

La mitul 2 tind sa cred ca sunt facute niste confuzii.
Pai dezvolta,putin!?

#10
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008

 apanoiu, pe 09 aprilie 2013 - 08:48, a scris:

...La mitul 2 tind sa cred ca sunt facute niste confuzii.
Ceea ce majoritatea lumii nu cunoaste este faptul ca aceste “folii” de care vorbeam intr-un post mai sus sunt eficiente doar la partea de radiatie si convectie, nu si la cea de conductie. Iar la sistemul umed este vorba de conductie, intr-o mare masura, deoarece transmisia caldurii printr-un material omogen(gen beton/sapa, perete/placa) se face in masa(pe grosime). Si este vorba de o masa mare in cazul sistemului umed la incalzirea prin pardoseala. Ca apare ulterior transmisia caldurii de la suprafata, la aer, prin radiatie si ceva convectie, asta-i alta poveste. Oricum, “foliile” sub sapa sunt inutile.
Pentru o mai buna intelegere a fenomenului(si nu numai), aveti un atasament cu explicatii si detalii.

Attached Files


Edited by scurt_pe_2, 09 April 2013 - 10:17.


#11
segcm

segcm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 18.05.2009
Salutare tuturor,

   De la inceput vreau sa spun ca am incercat sa citesc cam tot ce e pe forum despre incalzire... si dupa zile intregi de rasfoit, pot spune destul de clar ca nu inteleg mai nimic. Lucrand intr-un alt domeniu, nu am nici cele mai elementare cunostinte despre sisteme de incalzire.
    Astfel rog foarte frumos un coleg de forum sa ma lamureasca cam ce ar trebui sa fac in cazul meu, deoarece intr-o luna si ceva incep lucrarile si nu am nici cea mai vaga idee despre ce e de facut.

Situatia data este urmatoarea:
Casa P+E1+M. Parterul are cca 85m2, etajul are cam 80 si mansarda cam 35-40 (in vara asta modific nitel o latura a casei, adaug 2.5m pe o latura cu etaj cu tot si modific acoperisul). Asadar am decis sa fac tot parterul integral cu incalzire in pardoseala, etajul (nu sunt decis inca) cred ca voi monta calorifere, si in mansarda nici nu stiu daca se merita sa pun ceva (sau daca sugerati ceva...). Parterul e la cca 70cm de sol, fara demisol. Intre parter si etaj e placa, iar intre etaj si mansarda e structura de grinzi de lemn. Nu inteleg daca agentul termic din incalzirea in  pardoseala este incalzit de "altceva" sau de aceeasi centrala cu condensare care va incalzi etajul si va furniza apa calda. Eu ma gandesc ca o centrala de 35kw ar tb sa fie ok. E necesar si un boiler pentru pardoseala? Ce mai tb cumparat pe langa centrala pe langa tuburi pentru parter?
  Daca sapa e turnata deja, pentru incalzire in pardoseala, trebuie sa stric toata sapa? E posibil sa fac canale pe unde sa pun toata tubulatura? Ce se intampla cu dilatatiile ce apar in timpul functionarii sistemului?
  Credeti ca e indicat sa pun incalzire in pardoseala si la etaj?
   In mansarda vreau sa amenajez o camera sau doua, locuibila/e ocazional si de asta nu m-as complica sa le/o incalzesc cu o instalatie centralizata deoarece (cred ca) m-ar costa foarte mult si aceasta extindere. Poate ca un calorifer electric face acelasi lucru atunci cand va fi nevoie.
Toate aceste idei sunt gandite bine sau nu? Intreb deoarece la bloc la ai mei e cu centrala si pare ok. Nu cunosc pe nimeni cu incalzire in pardoseala sa stiu daca sunt fiabile, daca ofera confort satisfacator (gen sa stau iarna in tricou) si daca trebuiesc reglate mereu.

Cam la ce asteptari financiare estimative asa "la ochi" se ridica aceste lucrari?

Multumesc de intelegere, Astept raspunsuri.


PS - Nu sariti! casa am luat-o intr-un stadiu de semifinisat si modificarile le fac deoarece nu mi-a placut proiectul, dar m-a atras f mult zona si pretul la care am achizitinat-o.

#12
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008

 scurt_pe_2, pe 09 aprilie 2013 - 08:20, a scris:

Mitul 1. -...

Te rog sa editezi postul sa se inteleaga ce e fals (=mit) din afirmatiile respective. Prima propozitie este o comparatie intre mere si pere si culmea e ca este adevarata. A doua afirmatie a "mitului" 1 este de asemenea adevarata. Explicatiile se gasesc in acelasi post.

#13
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008

 segcm, pe 09 aprilie 2013 - 23:42, a scris:

in pardoseala, trebuie sa stric toata sapa? E posibil sa fac canale pe unde sa pun toata tubulatura? Ce se intampla cu dilatatiile ce apar in timpul functionarii sistemului?
Ori montezi peste sapa ori o strici toata. Cu dilatatiile nu se intimpla nimic fiindca sunt preluate,daca exista ,de banda perimetrala.

 segcm, pe 09 aprilie 2013 - 23:42, a scris:

  Credeti ca e indicat sa pun incalzire in pardoseala si la etaj?

Mai ales la etaj e indicat ,ca si la parter de-altfel.

 segcm, pe 09 aprilie 2013 - 23:42, a scris:

. Nu inteleg daca agentul termic din incalzirea in  pardoseala este incalzit de "altceva" sau de aceeasi centrala cu condensare care va incalzi etajul si va furniza apa calda.
Aeeasi CT care face ACM va furniza si agentul termic ptr IPAT sau/si radiatoare
Dar nu esti obligat sau limitat la o CT in condensatie.

 segcm, pe 09 aprilie 2013 - 23:42, a scris:

Nu cunosc pe nimeni cu incalzire in pardoseala sa stiu daca sunt fiabile, daca ofera confort satisfacator (gen sa stau iarna in tricou) si daca trebuiesc reglate mereu.

O IPAT profesionala este fiabila, nu necesita mentenanta in mod curent,confera confort maxim utilizatorului si nu necesita reglaje zilnice (functie de automatizarea aleasa )

 segcm, pe 09 aprilie 2013 - 23:42, a scris:

Ce mai tb cumparat pe langa centrala pe langa tuburi pentru parter?

Cind vei cere oferta financiara acolo vor fi trecute si materialele necesare. Daca nu ma insel in seria 2 chiar este pusa o oferta de IPAT.

#14
alexwspp

alexwspp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 09.08.2011
Dl Fontanero, in speranta ca ne gasiti pe noul topic, va astept cu masuratorile promise.

#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
intentionez sa cumpar un apt mai vechi intr-o vila. am fost cu instalatorul acolo pentru ca vreau sa mut bucataria din locul actual, si pentru ca suprafata nu este f mare dorim sa facem o instalatie in pardoseala. pana acum nu m-am interesat de acest lucru, acum trebuie sa studiez.

va rog pentru un apt cu 2 camere, 1 baie mare si o bucataire cam la ce pret sa ma astept? voi rade tot pana la caramida si pun totul nou

ce anume tre sa cumpar?

#16
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,308
  • Înscris: 30.01.2008
Parerea mea ptr materialele necesare:

Teava Pex C(reticulare prin "bombardament electronic) sau A(metoda Engel) cu bariera de oxigen la exterior sau la mijloc (3 sau 5 straturi)

Plasa speciala ptr IPAT sau plasa de buzau (ptr armarea sapei daca este necesar)

- distribuitoare inox(tur+retur),tratate epoxidic la interior.

- electrovane variabile - cu inchidere si deschidere progresiva .Electrovanele variabile incep sa inchida bucla in trei minute in momentul in care primeste comanda  de  la termostat pt a nu crea socuri(cap de berbec) in bucla si in instalatie

- fluxometre/debitmetre cu actionare manuala(se regleaza o singura data la PIF)

-GPA (grup de pompare si amestec), care sa pastreze un DT de maxim 5 grade intre tur si retur IPAT

- pompa cu turatie variabila si lagare ceramice(nu din plastic) - care isi mareste sau isi micsoreaza turatia in fct de nr de bucle care sunt deschise la un moment dat : Grundfos alpha 2 autoadapt sau varianta de la Willo.

- robinet termostat cu termostat detasat

- master control (unitate centrala de comanda)

- termostate de ambient WIRELESS – nu interfereaza cu nici un aparat electric sau electronic

- antena

- dopuri

- aerisitoare

- robineti golire

-conectori adaptori ptr diferite diametre

-folie plastic

Alte materiale marunte necesare.

#17
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Ar trebui sa vezi mai intai daca-ti permiti sau daca, configuratia apartamentului permite aplicarea incalzirii hidraulice in pardoseala.

Edited by keta, 14 April 2013 - 16:49.


#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
hai sa zicem ca financiar imi permit; ce inseamna daca configuratia apartamentului permite aplicarea incalzirii hidraulice in pardoseala?
merci gelu, pompa din aia wilo am la instalatia solara... o regleaza calculatorul de la 30% la 100% in functie de radiate solara

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate