Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

cost ridicare casa suprafata 80mp

- - - - -
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#73
bogdancornel

bogdancornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.07.2009

View Postsoftpmail, on 07 aprilie 2014 - 13:26, said:

cu toate astea, cred ca conceptele astea merg unde este clima mai blanda, vezi australia, mediterana etc. nu stiu cum o sa rezisti la iernile din romania, fie si la cta.
si firma asta vad ca e din marsilia.

"

Dar cine a spus ca fac exact ca in Marsilia? ...asa cum vezi in film. Constructia din imagini este cu titlu informativ, demonstrativ. Cine are de ceva serios in gand isi pune mintea la lucru si gaseste solutii, combina cu altele...si iese ceva super ok. Repet, mura-n gura nu se poate. Eu am luat doar ideea lor. Restul am adaptat cu structuristul care mi-a facut proiectul. Proiectul meu este adaptat la conditiile noastre. Transferul termic este extrem de mic, uragane si vant peste 150 km la ora nu avem.
Marsilia are clima asemanatoare cu a noastra.

Edited by bogdancornel, 07 April 2014 - 15:29.


#74
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Proiectul de pe site e intr-o faza initiala pentru a trece anumite teste, lucru care dureaza 1-2 ani pentru a trece prin mai multe cicluri de anotimpuri  (o casa nu este tocmai o masina sa fie pusa intr-un tunel aerodinamic si sa fie testata in toate anotimpurile in cateva zile). Ideea e foarte ok, singurul defect pe care il remarc ar fi datorita materialelor folosite incalzirea pe timp de iana trebuie sa fie continua (zidurile nu au capacitatea de a mentine o temperatura peste inghet in caz de de ceva avarie timp de niste ore).
Exista si la noi proiecte de genul asta http://prispa.org/  sau http://www.arhiforum...te/casa-cu-stuf .
La noi in tara problema majora este mentalitatea. In ce priveste modernul sau tehnologi traditionale pe meleagurile noastre e ca si cum ai cere unui tamplar  (aka mobila de pal imbinata in suruburi) o mobila sculptata. Si ne miram de ce nu mai vedem si alte chesti in afara de caramida si samburi de beton.
In constructile civile in ultimi 100 de nu prea s-au schimbt multe (in afara de costuri) daca pana in 90' s-au putut multe cu lucruri minime, dupa ani 90 au aparut samburi (sa nu uitam ca toate monumentele istorice de pe teritoriul tarii nu sunt facute cu beton armat) iar din 2006 toata lumea stie si respecta normativul de proiectare CR 06 destul de orbeste.
Exemplul meu e altul mi-am propus sa imi ridic o casuta in regie proprie cu bugetul cu care as putea lua local un apartament de 1-2 camere (adica 25k euro), in punctul asta sunt cu umplutura la cota zero urmand zilele astea sa torn placa + 35 mc de caramida cumparati (pentru parter si ceva la mansarda)  + acte + gard perimetral intr-un buget de 6700 euro dar am pus osul la bataie si nu imi e strain deloc domeniul si nici nu e primul santier unde de la teu si echer am tras de roaba si de betoniera, Inclusiv geamurile si usile le fac eu la atelierul personal.
Depinde doar de cat de motivat esti sa iti faci casa cat vrei sa muncesti acolo cat ai in plan sa locuiesti astfel iti poti alege sistemul constructiv

#75
bogdancornel

bogdancornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.07.2009
Foarte ok ideea ta....si ma bucur sincer pentru tine. Esti de admirat

legat de problema termica cu peretii, pe care o mentionai...iti scapa ceva... Ai idee cate case din panouri de OSB si vata minerala sunt construite in Romania? Ai idee cu cat se vinde o casa din astfel de lemn? Cine tine cont de cata caldura retin panourile de OSB?...si sunt case pasive.
Ce spui tu "tunel" si alte trasnai d'asta oficiale, dureaza zeci de ani tocmai pentru a se proteja interesele firmelor de constructii.
Personal mi se rupe de standardele lor. Prefer sa imi aleg ce doresc, nu ce mi se impune. Sunt satul sa fac parte dintr-o turma manipulata.
Unde pui ca voi avea casa buna pentru locuit cat de cat in doar cateva zile, nu luni de zile....cu incalzire prin pardoseala...

Edited by bogdancornel, 07 April 2014 - 20:14.


#76
bogdancornel

bogdancornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.07.2009
http://www.apartment...23361?img_idx=3


ia uite cum sunt facute casele pasive pe care se dau zeci de mii euro

Prefer blocurile de polistiren 30-40kg/mp

Edited by bogdancornel, 08 April 2014 - 21:02.


#77
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Posted Image chiar stiu cam cate constructii de astea cu osb si vata minerala sunt (si ai grija) trebuie dublat de un polistiren pe exterior. Vecini mai au facut un P+M in sistemul de osb cu vata minerala si se plang de faptul ca iarna nu e tocmai roz (cum ar fi fost mai ok cu un surplus de 10 cm de polistiren pe exterior , nu doar 2-3) si treaba asta a fost pe la vreo 200 de euro pe mp. Constructile din lemn masiv le consider net superioare dar costurile tot pe acolo se invart.
Sistemul prezentat de tine e putin diferit pereti aia au o grosime de ~ 30 cm de polistiren extrudat grafetat (ca si calcul e ok, dar ramane efectul de frigider invers de aia testeaza si baieti aia sa vada temperaturi sa faca grafice) dar ca si concept pentru locuinte sociale, locuinte provizorii, sedii provizori .... este absolut geniala. Realmente am in plan sa imi fac biroul personal pe un principiu asemanator.
Inca nu inteleg de ce lumea e atat de trasa cu cheita incat de exemplu piatra (bolovanul de rau) a ajuns sa fie eliminat din constructii aproape total, unul din cele mai accesibile elemente de sconstruictie. Daca nici sutele de cetati (realizate din piatra / caramida plina) care au mai fost si asediate lovite cu tunurile ai alte minuni nu sunt exemple de durabilitate Posted Image, acum totul sta in cateva tone de fier beton si niste ciment de la statia de betone care costa.
Acum vreo 4 ani am realizat o mica capela din lemn masiv, Datorita bugetului si a spatiului a trebuit gandita mult mai mica fata de buget si demontabila. Solutia a fost piloni de lemn 20*20 si restul dulap de 5 cm grosime, dupa realizare am ramas uimit ca inauntru fara a fi pornita caldura avea relativ o diferenta de temperatura de ~10 grade fata de exterior undere era pe negativ.
bugetul 4 k euro cu tot cu castig + impozite pe venit

#78
bogdancornel

bogdancornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.07.2009
Stii, pulea face grafice la case din chirpici, lemn , bordeie etc... Ce Doamne iarta -ma batem campii aiurea cu tot soiul de certificari!?
E foarte bine ca ai experienta in domeniu. Io n- am dar niciodata nu ma arunc cu capul inainte fara sa ma informez temeinic. Cand e gata casa itu voi scrie in privat si poate daca ai drum.in zona treci si vezi cum a iesit.

#79
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postbogdancornel, on 04 aprilie 2014 - 10:22, said:

[...] IPe de alta parte, am oferit pe acest forum ideea pe care o pun in practica, nu tot know how-ul.
Cu respect,

Am inteles. Cu tate acestea, spune-ne cat mai multe, cat vrei tu, despre casa asta. Imi place mult de tot si ma bucura ideea ca apar, in sfarsit, si in Romania constructii care sa provoace discutii, intrebari si - de ce nu? - poate schimbarea unor puncte de vedere. Nu este usor sa fii deschizator de drumuri.

Eu sunt int-un stadiu relativ incipient cu constructia care, si in cazul nostru, nu va respecta normele si principiile "consacrate". Abia astept! Din punctul meu de vedere, odata ce ai trecut de bariera mentala care spune ca o casa trebuie sa apese cat se poate de greu pe pamant Posted Image si sa inghita cantitati uriase de beton si ciment si fier si cate si mai cate ... odata trecuta bariera asta, zic, ajungi sa te sufoci intr-o casa dintr-asta, "traditionala". Si am pus ghlimelele atat pentru "consacrate" cat si pentru traditionala" fiindca rigipsul si caramizile de nus' ce firma si toate prefabricatele si toate chimicalele moderne - desi au intrat rapid in bagajul de cunostinte al majoritatii - numai traditionale sau consacrate nu sunt ... offf ...

Deci eu, cel putin, astept noutati pe tema casei tale; poate un topic separat, ceva?

Spor la treaba!

#80
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postbogdancornel, on 04 aprilie 2014 - 08:41, said:

[...]  Prefer discutiile cu barbati cu minimum de inteligenta si ceva sange-n instalatie, curajosi si deschisi la nou. [...]

Exclusiv?? Posted Image Posted Image

#81
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postlestad_25, on 08 aprilie 2014 - 21:37, said:

[...]  efectul de frigider invers de aia testeaza si baieti aia sa vada temperaturi sa faca grafice) [...]

La ce anume te referi? Ce este ala efect de frigider invers ? Posted Image

#82
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Efectul de frigider invers e exact cum  acasa frigiderul creaza frig in interior dar sta mai tot timpul inchis (ba sa nu se incaleasca in interior, ba sa nu faca condens ...) cam acelasi probleme le intalnesti si la un frigider supradimensionat care ar trebui sa mentina o temperatura constanta de 22-26 grade constant (frigiderul personal are intre 1-5 grade) asrfel casa teoretic e etansa, dar fiecare din noi mai aerisim  (cel putin o data pe zi) moment in care datorita structuri de compozitie se va raci (dar nu e important sa vezi grafice)
In mod normal in regiunea asta climaterica pentru eficientizarea costurilor de incalzire/mentinere racoare grosimea zidurilor ar trebui sa fie de 40-45 cm din caramida plina. Aparitia caramizi eficiente a reduc necesarul de material ieftin (lutul) si a creat alte tehnologi pentru conpensare - polistirenul (1 cm de polistiren extrudat ar trebui sa fie cat 5 cm de caramida plina). Ideea e ca tehnologia clasica (caramida mentine o temperatura a zidului) exista un punct zero al zidului unde se creaza condens

#83
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
Apropo de gandire in afara normelor in uz si a ... presiunilor sociale:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eLsuwNfRU_8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WO-HNbvzbKo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eu am cochetat cu ideea asta ceva timp,  insa terenul pe care l-am achizitionat are un drum de acces problematic si, in concluzie, nu permite intrarea unui trailer cu containerul in spate. Asa ca am renuntat desi ideea, in continuare, consider ca este o varianta de luat in considerare.

Nu dati in mine, fani ai betoanelor! Sau daca dati, dati cu rosii, nu cu oua, ca sunt in Postul Pastelui Posted Image

#84
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postlestad_25, on 10 aprilie 2014 - 19:47, said:

Efectul de frigider invers e exact cum  acasa frigiderul creaza frig in interior dar sta mai tot timpul inchis (ba sa nu se incaleasca in interior, ba sa nu faca condens ...) cam acelasi probleme le intalnesti si la un frigider supradimensionat care ar trebui sa mentina o temperatura constanta de 22-26 grade constant (frigiderul personal are intre 1-5 grade) asrfel casa teoretic e etansa, dar fiecare din noi mai aerisim  (cel putin o data pe zi) moment in care datorita structuri de compozitie se va raci (dar nu e important sa vezi grafice)
In mod normal in regiunea asta climaterica pentru eficientizarea costurilor de incalzire/mentinere racoare grosimea zidurilor ar trebui sa fie de 40-45 cm din caramida plina. Aparitia caramizi eficiente a reduc necesarul de material ieftin (lutul) si a creat alte tehnologi pentru conpensare - polistirenul (1 cm de polistiren extrudat ar trebui sa fie cat 5 cm de caramida plina). Ideea e ca tehnologia clasica (caramida mentine o temperatura a zidului) exista un punct zero al zidului unde se creaza condens


Offf ... din pacate, lucrurile par a fi incurcate. In mesajul asta pomeensti, in aceeasi fraza, despre etansare / izolare, effect de caldura masica si punct de roua; la un loc. Probelmatica este un picut altfel.

Ca sa simplificam: efectul asta de frigider , cum ii spui tu, tine - de fapt - de o buna izolare a spatiului, combinata cu caldura masica acumulata in elementele de constructie. Asta in domeniul constructiior, se numeste constructie pasiva. Ce spui tu nu este cu nimic diferit de felul in care se comporta o casa pasiva.
O casa teoretic etansa nu poti avea, deoarece numarul orar de deschideri de usi si de geamuri implica aport de aer proaspat, aer care va trebui tratat, intr-un fel sau altul. Deci, in cazul caselor pasive, iei in calcul aceste inevitabile pierderi / aporturi de caldura & umiditatea aferenta si le gasesti o rezolvare care sa nu implice consum de energie traditionala; asta-i tot. Sa inchizi etans o casa in folosinta nu este posibil, asa ca trebuie sa pornesti de la datele reale a problemei.
Polistirenul (si nu pot sa-ti spun cat de tare imi displace acest material!!) ajuta la izolare, dar nu are acumulare de energie in masa. Pasivitatea unei constructii merge mana-n mana cu confortul interior. Cu alte cuvinte, nu este o functie liniara ci un complex de functii ale unor materiale specifice, in conditii date. Cred ca asta-i motivul pentru care ai mentionat si caramida, la un moment dat. Si sa stii ca lutul - ca tot l-ai mentionat si pe el- mentine mult mai bine temperatura la interior, decat caramida (!!). Adica minimalizeaza oscilatiile valorilor temperaturilor pe fata interioara a peretelui exterior.  Asta, desigur, in cazul in care comparam mere cu mere; adica un perete de lut si unul de caramida avand aceeasi rata de transfer termic. Asta inseamna ca peretle de lut trebuie sa fie de vreo doua ori mai gros decat cel de caramida. Sper ca ai inteles ce spun eu aici.

Punctul de roua este alta poveste si n-o sa intru acum in amanunte.
Sper sa-ti fie de folos aceste clarificari.

#85
mereuprobleme

mereuprobleme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 31.08.2010
Salut,doresc sa construiesc langa o casa deja existenta,practic o continuare a ceea ce exista deja.
Ma gandeam sa-mi dati cateva indicatii voi daca gresesc eu cu ceva sau omit,amprenta la sol va fi 50mp.
Fundatia am zis sa fie 0,60m x0,40 m,30 cm ingropata si 30cm deasupra am 34 m liniari  socoteala mea a-r fi de cca 8 m cubi,la zidarie am zis  sa folosesc bca de 200x200x620mm si sunt un total de cca 70mp cca 8 paleti la dimensiunile alea.
Pana aici fundatie si zidarie am socotit 1500€ fara mana de lucru.
Pt. acoperis nu stiu ce trebuie, plus ca trebuie sa se umble si la acoperisul vechi.... aici doresc ajutorul vostru sa-mi dati cateva indicatii cum sa fac.
La fundatie nu am pus fierul nu stiu cat intra ,stalpi si centura.
Una peste alta am socotit o suma de 6000€ pt a termina constructia...voi ce credeti ma incadrez?
Inca ceva,ce acte trebuiesc aut. de constructie,alte avize,proiect etc...multumesc
ce este cu rosu urmeaza sa fie construit...

Attached Files


Edited by mereuprobleme, 10 May 2014 - 12:06.


#86
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Aia cu 30 cm in pamant nu e nici macar fundatie de foisor sau de gard. Trebuie sa bagi undeva la min 80.

#87
kyroptus

kyroptus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 20.04.2005

View Postmereuprobleme, on 10 mai 2014 - 11:44, said:

Salut,doresc sa construiesc langa o casa deja existenta,practic o continuare a ceea ce exista deja.
Ma gandeam sa-mi dati cateva indicatii voi daca gresesc eu cu ceva sau omit,amprenta la sol va fi 50mp.
Fundatia am zis sa fie 0,60m x0,40 m,30 cm ingropata si 30cm deasupra am 34 m liniari  socoteala mea a-r fi de cca 8 m cubi,la zidarie am zis  sa folosesc bca de 200x200x620mm si sunt un ...

Fundatia fct de zona unde aveti casuta variaza pina la 1 m adancime, 30 cm e poate anexa soacrei pe vreme de cutremur, da alceva nu reprezinta, o ia la vale partea noua in cazul asta. (sau poate nu dar cota de inghet/dezghet este de 0.7 - 1.2 m fct de zona din tara).. Poze cu casa actuala ca sa ne dam seama despre ce anume vorbim. :)

#88
mereuprobleme

mereuprobleme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 31.08.2010
Dap.... am mai citit si eu am mai intrebat in stanga in dreapta si am sapat la 80 cm fundatia...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate