Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

CONSTRUCTIE CASA IN 2013

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#37
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
cred ca era 3,5m  in ambele directii  ... o nimica toata fata de altele ;)

#38
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Ai marit sectiunea stalpilor de langa consola??Sau ai diafragme din b.a. in zona?

Edited by dan_4_you2003, 18 January 2013 - 23:02.


#39
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
ca sa facem discutia constructiva - nu de alta dar pedro m-a avertizat intr-un alt topic asupra faptului ca am luat-o prin balarii pe discutie fara a mai aduce ceva in plus.

Casa respectiva este un P+2 cu structura alcatuita din cadre si diafragme din b.a. Calculul este facut ca la carte, cu toate cerintele pentru zona bucurestiului. Ca sa iti raspund direct la intrebare : Da, acea casa are diafragme din b.a. cu lungimi de 2,5-3,5m din care pleaca grinzile consola, grinzi care sunt inalte de 120cm peste parter si 160cm peste etaj (a trebuit sa scotocesc arhiva Posted Image ) si din cate imi amintesc au deplasari de ordinul catorva milimetri in combinatiile SLU. Aia care ineleg proiectarea vor sti ca marea majoritate a deformatiei se intampla inainte sa dai gletul pe perete, din cauza ca incarcarile permanente si cvasipermanente vor fi pe pozitie si nu isi vor schimba valoarea. Singurele variabile sunt, in acest caz, apa din piscina,14kN/mp si incarcarea utila din camera de sub, respectiv 2kN/mp. din cauza greutatii foarte mari a planseelor si grinzilor aportul incarcarilor utile este destul de mic, procentual vorbind, iar deplasarile posibile aduse de variatia acestora sunt foarte mici.


evident va aparea bagerajungle si ma va intreba daca va cred idioti de va mint ca eu stiu sa calculez asa ceva ...


edit: damn grammar

Edited by unckle, 18 January 2013 - 23:21.


#40
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
@unckle ...Felicitari .. Cu ce lucrezi?? Axis?

#41
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Imi place ca ati inceput sa va dati like ...asa la foc automat,mai usor ca o sa va incingeti!
Daca vizitai si tu barcelona,si vedeai opera de arta ,cred ca nu mnai aveai atitudinea asta,la ce ai facut cu consola aceasta ,e cam fff riscant,iar daca sinteti toti mai tinerei inclusiv arhitectii,e de inteles,lipsa de experienta e una dar "dementeala" e alta,si am sa ti spun si de ce,ok ,e gratis ce ti spun acum,ok!
Din start iti spun ca din ce se vede centura aceea in consola este mai lata decit inalta, adica la ochi spun ok: daca are 30 cm latime,intre muchia inferioara si placa ar fi trebuit sa fie cel putin la fel de inalta cit este si de groasa,adica tot 30 cm minim+placa de 13-15 cm era ok,dar este lata de 30 si inalta tot de maxim 30 cu placa cu tot,ma rog aceeasi socoteala si in cazul in care ar fi de 409 cm lata,tot pe acolo ar fi trebuit sa se vada grosimea/inaltimea centurii!Din ce se vede este lata de 30 sa zicem iar intre fata betonului din placa pina la muchia inferioara a centurii sint maxim 20 cm in cazul cind latimea ar avea 30 cm.La acest tip de "balcon"/consola,daca era tot terasa deasupra ,poate ar fi fost ok,dara cin ai deasupra dormitor si peste dormitor piscina,e deja prea mult ce risc ti ai asumat acolo!Probabil o sa mi spui miine ca are dormitor florentin care are 4 tone de lemn masiv in dormitor,asta ca sa fie misto ul la maxim...In alta ordine de idei,daca lucrurile stau intradevar asa cum spui tu,se  calculeaza si se ia in considerare o sarcina de cel putin 5 ori mai mare decit cea permanenta,iar sustinerea centuri in zona consolei se face prin legarea fierului plecind din soclul armat,urcind pe stilp si inchiznduse in capatul /coltu consolei,ok,fierul trebuie sa descrie un trapez fara baza mare in pozitia unui arc imaginar....avind in vedere ca fierul in tara asta nu depaseste la bara 11,85/permanent,11,92m doar accidental,este cam dificil de executat aceasta lucrare,deci acolo trebuie sa ai minim 8 fi 22 care sa ti plece din soclu sa ti intre in stilp si sa ti iasa in consola pe cele 2 directii,stinga dreapta conf pozei!Inca ceva ,din locul in care este facuta poza adica pe diagonala coltului fara stilp,eu cred ca mai trebuia o grinda pe acea diagonala care sa aibe aceeasi solutie tehnica descrisa mai sus,doar ca trebuia probabil niste "petreceri" mai multe undeva la 120 fi pe zona  fortei taietoare si a momentului incovoietor...aici e problema mare nu la presiunea permanenta,sau la momentul de rasucire si torsiune,cu toate ca si acestea  trebuiesc luate in calcul.Cum n am mai facut astfel de calcule de ceva timp( nu stiu sa ti spun exact,poate peste 10 ani,mai sigur vreo 12),nu sint in masura sa ti spun eu tie cit si cum sa bagi fierul,posibil sa fie necesar 8fi 32,pe centura si 3 plase pe placa...nu ma bag in astfel de probleme pt ca nu le stapinesc perfect,nici nu stiu ce ai vrut sa faci acolo,dar iti spun la modul cel mai serios ca nu e chiar ok...Beneficiarul e treaba lui,se descurca el la o adica de dincolo iti va trimite salutari si te va astepta la poarta raiului/iadului...
In italia si spania sint multe blocuri de lux cu piscina la ultimul etaj ,proiectata exact pe milocul terasei nu in vreo margine sau in vreun colt,piscina care este sustinuta de diafragme pe o directie si lamele pe cealalta directie care "pleaca" din fundatie,iar aici vb de lamele de 2,5 m/90cm si diafragme de 9m/1,8m,la un #S+P+24,in buricul romei,din pacate "am pastorit" unul din cele 4 blocuri de acest gen,unde apartamentul ajunge la pretul minim de 2mil euroi...
In acest caroiaj format din lamele si diafragme,sint numai camere tehnice ,shaft uri pt tevi,cabluri,tablouri electrice,inclusiv un ciller imens sub terasa de la ultimul etaj care este rezervat administratiei ,pazei, si alte intretineri permanente a blocurilor.Daca ai fi vazut cum este "incercuita de fier" piscina...iti spun eu ca nu mai te jucai cu focul,ok,vezi ca sio piscina are un beton anume si o singura turnare,daca faci 2 turnari,se pun niste garnituri intre fund si peretele vertical care in 3-4 ani cedeaza,macar anuntal pe beneficiar ca e posibil sa i curga in scurt timp,iar daca a montat liner pe beton...e deja rezolvat chiar mai repede,sint curios unde ai pus pompele si "ligheanul" pt recircularea apei,problema este ca daca,beneficiarul avea un defect la cap,sau vise erotice,a fost indeajuns de abil sa te scirmane pe creier sa i faci exact cu a vrut el ceva,care in opinia mea este atehnic,stii prea bine ca ,presiunea apei intr o piscina esta variabila numai in sus ca valoare cind se arunca vreo matahala de peste 100 kg,presiune care apasa si iar apasa,si apasa pe consola "aeriana"armata oarecum doar dupa calcule din normative ...samd!
Eu iti spun lucruri pe care nu ti le ar fi spus nimeni,poate daca le vedeai cu ochii tai,era altceva,deci console cu vute obligatoriu acolo plus pc 52 sudura la eventuale petreceri,si in opinia mea lipseste la socoteala o consola pe diagonala,nu mai spun ca din ce se vede centura este mai mult lata decit inalta ceea ce iar nu e prea ok,chiar daca este ea groasa,mai uitete prin manuale sa vezi ca spun adevarul gol=golut!!

#42
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
Calculul il fac cu Graitec Advance Design (in general ultima varianta disponibila) - sper ca asta nu constituie motiv de "ban" ca nu-i chiar reclama.

AD mi se pare ok dpdv functional, baietii de la Graitec au o mare parte a echipei de dezvoltare in romania si partea de suport este mai mult decat excelenta.


Nu stiu daca merit asa de multe felicitari.. din punctul meu de vedere aceea este o casa fara mari pretentii ... tot ce a insemnat calcule si dimensionare mi-au luat cateva zile (inclusiv partea de discutii cu desenatorii pentru detalii). Daca vrei un "exemplu" mai dragut putem sa povestim despre cum faci un bloc pe un teren fara capacitate portanta :)

#43
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postunckle, on 18 ianuarie 2013 - 23:20, said:

ca sa facem discutia constructiva - nu de alta dar pedro m-a avertizat intr-un alt topic asupra faptului ca am luat-o prin balarii pe discutie fara a mai aduce ceva in plus.

Casa respectiva este un P+2 cu structura alcatuita din cadre si diafragme din b.a. Calculul este facut ca la carte, cu toate cerintele pentru zona bucurestiului. Ca sa iti raspund direct la intrebare : Da, acea casa are diafragme din b.a. cu lungimi de 2,5-3,5m din care pleaca grinzile consola, grinzi care sunt inalte de 120cm peste parter si 160cm peste etaj (a trebuit sa scotocesc arhiva Posted Image ) si din cate imi amintesc au deplasari de ordinul catorva milimetri in combinatiile SLU. Aia care ineleg proiectarea vor sti ca marea majoritate a deformatiei se intampla inainte sa dai gletul pe perete, din cauza ca incarcarile permanente si cvasipermanente vor fi pe pozitie si nu isi vor schimba valoarea. Singurele variabile sunt, in acest caz, apa din piscina,14kN/mp si incarcarea utila din camera de sub, respectiv 2kN/mp. din cauza greutatii foarte mari a planseelor si grinzilor aportul incarcarilor utile este destul de mic, procentual vorbind, iar deplasarile posibile aduse de variatia acestora sunt foarte mici.


evident va aparea bagerajungle si ma va intreba daca va cred idioti de va mint ca eu stiu sa calculez asa ceva ...


edit: damn grammar
De curiozitate te intreb ceva : cite repartitii de grinda ti a reiesit din calcule ,cit pc ai bagat in acele grinzi/centuri suspendate...ma rog console?Explicatia de mai sus poate ti se va parea visatoare,dar in timp o sa ti aduci aminte de ea,va avea grija beneficiarul de asta....n ai spus nimik de comportamentul cladirii in ansamblul ei in cazul unui cutremur/seism de 8 gr!Nu mai face referire la gramatica,ok,daca imi scapa vreo litera e din cauza tastaturii ,are ceva adeziv pe si in ea,si de aceea nu le bate pe toate,stiu sa tastez oarecum bine,nu s un campion la asa ceva dar la gramatica iti garantez ca stau nu bine,foarte bine,chiar daca mai imi scapa cite o virgula uneori,e tot de la tastatura,si cum n am rabdare sa mi corectez mesajul,le las asa,mi e egal ce crede unul si altul,ok,important este ce scriu eu si ce intelege interlocutorul,daca vrea intelege exact tot!

#44
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
@berajungledupa cum stii consolele se armeaza la partea de sus.....Jos nu avea rost sa mareasca sectiunea de beton...  Si ti a explicat ca sus e grinda peste placa(foarte simplu)....Nu ma pot abtine... Posted Image Posted Image ...

Edited by dan_4_you2003, 18 January 2013 - 23:59.


#45
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postunckle, on 18 ianuarie 2013 - 23:53, said:

Calculul il fac cu Graitec Advance Design (in general ultima varianta disponibila) - sper ca asta nu constituie motiv de "ban" ca nu-i chiar reclama.

AD mi se pare ok dpdv functional, baietii de la Graitec au o mare parte a echipei de dezvoltare in romania si partea de suport este mai mult decat excelenta.


Nu stiu daca merit asa de multe felicitari.. din punctul meu de vedere aceea este o casa fara mari pretentii ... tot ce a insemnat calcule si dimensionare mi-au luat cateva zile (inclusiv partea de discutii cu desenatorii pentru detalii). Daca vrei un "exemplu" mai dragut putem sa povestim despre cum faci un bloc pe un teren fara capacitate portanta Posted Image
Crezi ca in n.g. caranfil este vreun teren asa bun,e cartier de lux peste o fosta mlastina,unde este necesara imbunatatirea terenurilor de fundare ,prin diverse metode.Se toarna pilotii inainte de a face sapatura cu cca 1,2 m adincime mai jos decit radierul de la subsolul 1,2 ...ma rog...mai continuam,radier de 0,8-1,5 m hp puternic armat peste o tasare perfecta a terenului de fundare ...daca vrei iti dictez din carte...inca le am,nu prea ma agit cind e vb de lucruri pe care le faci oarecum rar,ok,numai noi construim in mlastinici si pe fundul lacurilor...si culmea este ca si aici riscam enorm!

View Postdan_4_you2003, on 18 ianuarie 2013 - 23:55, said:

@berajungledupa cum stii consolele se armeaza la partea de sus.....Jos nu avea rost sa mareasca sectiunea de beton...  Si ti a explicat ca sus e grinda peste placa(foarte simplu)....Nu ma pot abtine... Posted Image Posted Image ...
Am scris mesajul respectiv fara sa citesc ce a scris unckle,mie mi a luat ceva timp sa scriu in timp ce el,scriind 4-5 rinduri l a postat imediat,eu nu vazusem mesajul,ok!Uitete si la ce ora l am postat si o sa vezi ca diferenta de minute este cea care mi a luat sa scriu mesajul,ok,inca odata nu l am citit inainte sa l postez,ok!asa ca lasane cu maimutoii astia de aici,ca nu tine,stiu ca sinteti in echiupa de soc cu romanesti si alti bolintineni,ok!

#46
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
ok scuze

#47
gabriel1981

gabriel1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 30.04.2012
@bagerajungle
Imi place ca ati inceput sa va dati like ...asa la foc automat,mai usor ca o sa va incingeti! sper ca nu va referiti la minePosted Image

#48
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Faci piloti... Imbunatatesti terenul de fundare prin compactare si perna de balast si peste bagi un radier.....Eu iti zic sincer ca nu am facut consola decat de 2.3 m ...Si la aia se uita urat verificatorul...Cu care lucrez eu face calculele cu  creionul(nu rad e de apreciat) - are un programel facut de el in excel ce i drept...(ceva cum e IDCON) ,am incercat sa i dau axis dar are aproape 60 de ani.... Ma duc cu laptopul la el ...

#49
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
@bagerajungle
Dragul meu, eu nu am dat "like" nimanui si nici nu am cersit "like" de la nimeni .. probabil oamenii aia au avut si ei motivele lor. Din cate vad Gabriel, prezent aici, ceva mai sus, a pus un like pe un comentariu de-al meu, la el cred ca te referi nu? ... poate si el a avut motivele lui..

Parerea mea ar fi sa reformulezi textul de mai sus avand in vedere si comentariul facut de mine (in timp ce tu scriai) cu privire la sistemul constructiv al imobilului. De asemenea trebuie sa fii foarte atent la pasii pe care ii faci pentru ca muti discutia de la un "lasa ma ca am mai vazut io ca tine" la un "uite asa se proiecteaza, cum iti zic io" .. iar terenul asta este destul de nasol pentru tine, pentru ca nu ai "antrenament" la astfel de discutii (chiar daca ai intrat pritre primii la CCIA in 86 ... felicitari, si eu... si pe langa asta am terminat printre primii Posted Image )

Data viitoare cand mai comentezi proiectele mele te rog sa-ti pui semnatura langa a mea, cu raspundere legala asupra celor ce se intampla acolo. Nu-i chiar etic sa te apuci sa dai cu noroi intr-un coleg de breasla doar asa ca sa te simti tu bine stand pe scaunelul tau de acasa.


View Postbagerajungle, on 19 ianuarie 2013 - 00:04, said:

Crezi ca in n.g. caranfil este vreun teren asa bun,e cartier de lux peste o fosta mlastina,unde este necesara imbunatatirea terenurilor de fundare ,prin diverse metode.Se toarna pilotii inainte de a face sapatura cu cca 1,2 m adincime mai jos decit radierul de la subsolul 1,2 ...ma rog...mai continuam,radier de 0,8-1,5 m hp puternic armat peste o tasare perfecta a terenului de fundare ...daca vrei iti dictez din carte...inca le am,nu prea ma agit cind e vb de lucruri pe care le faci oarecum rar,ok,numai noi construim in mlastinici si pe fundul lacurilor...si culmea este ca si aici riscam enorm!

De ce simti nevoia sa ma tratezi ca pe unu' care-i in anul I ? Iti trebuie sa te pozitionezi neaparat deasupra mea dpdv proefsional? sau ce?

Edited by unckle, 19 January 2013 - 00:17.


#50
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Scoala nu prea mai conteaza in clipa in care intrii in piine,importanta e sa o termini,pt ca stii f bine de intrat intra toti,putini termina!Ti am pus o intrebare legata de pc 52 cum "l a montat fierarul din romanesti" si cuml ai proiectat tu...eu sincer iti spun inca nu cred ca ai facut asa ceva pina nu vad cu ochii mei,tu realizezi ca pe coltul acela ai odata 11,5 tone+greutatea proprie a structurii beton +fier +zidarie,mortar,finisaje dormitor,mobila samd,plus presiune variabila numai cu valori mari spre f mari,observ ca nu mi raspunzi la intrebari,cit fier ai bagat samd.O astfel de lucrare o cam tii minte,nu trebuie sa te uiti in PC ca sa mi explici,nu faci zilnic asa ceva!Si sint dispus la un pariu cu tine,iti dau cota 1/100 in favoarea ta,ca ,daca este asa cum ai descris tu,in maxim 10 ani de folosinta acel colt va suferii grav,cu sau fara seisme mici sau mari,spun asta pt ca in primul rind lipseste consola pe diagonala,n ai facut vute iar fierul nu e gindit sa lucreze ca un arc intre soclu si consola, "via diafragma"se pune fier fara petreceri ,iar in opinia mea nu stiu daca avem fierari sa faca astfel de lucrari...dar oricum,stiu ca nu mi poti arata lucrarea din N motive!

View Postunckle, on 19 ianuarie 2013 - 00:14, said:

@bagerajungle
Dragul meu, eu nu am dat "like" nimanui si nici nu am cersit "like" de la nimeni .. probabil oamenii aia au avut si ei motivele lor. Din cate vad Gabriel, prezent aici, ceva mai sus, a pus un like pe un comentariu de-al meu, la el cred ca te referi nu? ... poate si el a avut motivele lui..

Parerea mea ar fi sa reformulezi textul de mai sus avand in vedere si comentariul facut de mine (in timp ce tu scriai) cu privire la sistemul constructiv al imobilului. De asemenea trebuie sa fii foarte atent la pasii pe care ii faci pentru ca muti discutia de la un "lasa ma ca am mai vazut io ca tine" la un "uite asa se proiecteaza, cum iti zic io" .. iar terenul asta este destul de nasol pentru tine, pentru ca nu ai "antrenament" la astfel de discutii (chiar daca ai intrat pritre primii la CCIA in 86 ... felicitari, si eu... si pe langa asta am terminat printre primii Posted Image )

Data viitoare cand mai comentezi proiectele mele te rog sa-ti pui semnatura langa a mea, cu raspundere legala asupra celor ce se intampla acolo. Nu-i chiar etic sa te apuci sa dai cu noroi intr-un coleg de breasla doar asa ca sa te simti tu bine stand pe scaunelul tau de acasa.




De ce simti nevoia sa ma tratezi ca pe unu' care-i in anul I ? Iti trebuie sa te pozitionezi neaparat deasupra mea dpdv proefsional? sau ce?
Nu ma simt nici deasupra ta nici dedesubt,ok,dar prea incerci sa mi dai peste nas aiurea si sincer,eu daca fac polemica pe o tema tehnica o fac in interesul userilor,pt ca eu stiu deja ce si cum pt mine nu prea mai exista noutati in c tii,in 17 ani am facut destule,inclusiv reconsolidari monumente istorice ,probabil n am facut cabane din lemn pe malul marii,acolo pot fi multi mai buni ca mine,nu contest.Problema este ca ai "dezvoltat  o abureala"si n ai raspuns decit evaziv la anumite intrebari mai mult sau mai putin vizibile,dar ma rog,ceea ce ai afirmat...pt mine este mult prea putin,deciam inteles ca raspunsuri pur tehnice nu mi dai pt ca in primul rind stii bine ca ai gresit,atit la armare cit si la conceptia constructiei in sine,si te cam feresti de "periculosi" ca mine,stiu asta,posibil sa ma si cunosti...din pacate sint uns cu prea multe alifii chiar si pt al de chi... si kos...banita,codarcea si altii,deosebit de slabi profesional,dar abili,perversi si cu relatii,turnatorii aberante si lingatori de dosuri,cam asta le e meseria de fapt,sa faca un proiect ,si in teren sa fie...tacerea e ca mierea!

#51
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
Hai sa repozitionam discutia intr-un loc ceva mai constructiv.

Subiectul era casa lui Heavi - omul isi doreste o casa, a pus doua partiuri la dispozitia publicului, si asteapta sugestii.

Eu i-am sugerat  o posibila solutie.

TU o tii una si buna ca eu am gresit, ca o sa-i cada casa la cutremur, ca i s-a crapat toata ca stii tu sigur asta, ca stii tu cum sunt astia ca mine, ca numai tu este "sacalul" ca tuturor le este frica de "periculosi ca tine" etc.

Ca sa concluzionam:

Ai gresit un pic la evaluarea incarcarilor pentru ca nu stii cum este casa mai sus ... si asta pentru ca nu ti-a zis nimeni. Clarificam acum.
Pe grinda de parter trebuie sa iei ca incacari atat cele din etaj cat si greutatea planseului de la urmatorul nivel - sunt sigur ca stii si de ce. Momentul de calcul rezultat din infasuratoarea combinatiilor SLU este de 240kNm. Acum vei putea sa-ti calculezi singur ce fier trebuie sa pui intr-o grinda 30x120, si nu o sa mai trebuiasca sa dai cu presupusul. Taietoarea maxima este de 170kN. Deplasarile sunt de 3,7mm (infasuratoarea SLS).  Ia pune-ti mintea la contributie si apuca-te de un calcul, sa vedem daca si ceilalti vor fi de acord cu dimensionarea facuta de tine. Ca la scoala - se da problema si se cere rezolvare, apoi se face corectura (nu de mine, ii rugam pe colegii nostri de forum care au cunostinte in domeniu)

Nu iti pot arata restul lucrarii din motive de protectie a clientului. Nu imi interzice nimeni sa ma folosesc de ceva ce am creat eu personal dar nu iti pot arata ceva pe care a muncit o echipa de proiectanti si care este proprietatea intelectuala a clientului, ca a platit pentru ceea ce i-am proiectat.
Detalii de armare, diagrame si altele nu prea ai cum sa obtii prin acest forum ... pentru ca ele costa. Pana la urma proiectarea este un business iar aici suntem cu totii benevol, si participam la discutii cu ceea ce credem (si suntem dispusi sa facem public) ca poate ajuta.


Sa nu uit - tu ai impresia ca un P+2 care are o amarata de consola se poate numi "realizarea unei vieti" astfel incat sa o tii minte pana pe patul de moarte?  Este adevarat ca nu fac zilnic asa ceva (nu am facut decat patru astfel de case in ultimii doi ani, dar nici nu este ceva iesit din comun (depinde de unde privesti - din punctul meu de vedere nu este iesit din comun... din punctul tau de vedere poate este)

@HEAVI - te rog sa ne scuzi pentru ca ti-am transformat topicul intr-o ... treaba aia de mai sus. Din pacate domnul bagerajungle doreste sa fie unicul si cel mai adevarat sfatuitor de pe acest forum si pentru asta discrediteaza pe oricine apare aici cu vre-un sfat. Daca ceea ce iti sugeram cu coltul casei fara stalp ti se pare atractiv da-mi un PM si putem discuta civilizat despre implicatiile unei astfel de solutii.

#52
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006

View Postunckle, on 14 ianuarie 2013 - 17:08, said:

Inertia termica a peretilor nu dispare, ea este o caracteristica de material. Ce-i adevarat este ca nu te mai ajuta ... ca o completare la afirmatia ta as spune ca, peste asta, te poti trezi cu peretele ud din cauza ca atingi punctul de roua inspatele termoizolatiei ... sa vezi atunci veselie, ca nu se repara decat daca pui termoizolatia unde trebuie. Recomandarea ar fi sa nu termoizolezi in casa (stiu ca sunt oameni care au facut-o si nu au patit aproape nimic, majoritatea la bloc -- acestia au peretii din panouri tri-strat, cu termoizolatie, este alta poveste decat la o zidarie).
Contorul se invarte de fiecare data cand aerisesti -- pentru asta oamenii au inventat sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Posted Image


ar fi interesant si un link sau doua explicind fenomenul. Ochiul neavizat va vedea mai mult adevar in argumentul inertiei termice ce dispare decat in cel au roua diminetii din pereti.

#53
unckle

unckle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 26.04.2007
Din fericire bagerajungle mi-a promis ca inchide subiectul. Concluzia este clara, eu sunt un mitoman fara experienta iar el un sacal periculos - motiv pentru care nu mai are rost sa continuam, treburile sunt clare.

@George90 - pregatesc un text ceva mai tarziu si o sa ai o explicatie a afirmatiei mele.


edit:  @bagerajungle - vad ca spui de mine ca evit o discutie tehnica ... ti-am pus in fata o problema si te-am rugat sa dai un raspuns ... vad ca raspunsul tau este sa arunci cu noroi ... care dintre noi evita o discutie tehnica?

Edited by unckle, 20 January 2013 - 18:05.


#54
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
post scris cu picioarele

Edited by ech, 20 January 2013 - 22:05.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate