Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Mansarda pe structura din lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#1
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Salut,
am inceput acest jurnal pentru a povesti in timp real experientele prin care trece o famile tinara formata din 2 adulti si un pui de 3 ani in incercarea de a construi o casa noua in Bucuresti.
Povestea incepe asa, providenta face ca in familie sa detinem o casa destul de veche din caramida in Bucuresti.
Anul constructiei este 1930. Casa a fost proiectata cu etaj insa din anumite ratiuni strabunicul meu nu a mai costruit etajul.
Casa a trecut cu brio toate evenimentele istorice si naturale din acel an pana in prezent.
In urma expertizei tehnice a structuristului si sfatuit de arhitect am cumparat un proiect de mansarda pe structura din lemn, casa rezultata o sa aiba in jur de 90mp.
Stadiul actual al proiectului este urmatorul: am finalizat proiectarea si partea de aprobari, dosarul a fost depus la primarie pentru aprobarea de constructie, si am inceput sa cumpar lemnul necesar constructiei.
Pentru lemn am apelat la un prieten din Timisoara care se ocupa de aceasta afacere, preturile din Bucuresti pe la depozitele din chitila sunt cam cu 1000 de euro mai mici, diferenta rezultata din transport si efectiv pretul lemnului, numai ca sfatul arhitectului a fost sa-i evitam pe acesti comercianti care dupa spusele lui au probleme de calitate, in sensul ca lemnul este calitatea 3 si este vandut la calitatea 1. Necunoscand aceste aspecte am decis sa merg pe mana prietenului de care aminteam mai sus.
Lemnul costa in jurul a 4000 euro, aici ma refer exclusiv la partea de structura de rezistenta. Avansul a fost achitat si baietii s-au apucat de treaba, sper ca in martie sa-mi fie livrat dupa uscarea lemnului de catre furnizor.
Cantitatea de lemn cat si dimensiunile sunt urmatoarele:

1) 200x200x4000x42buc
2) 150x200x4000x23buc
3) 120x120x4000x22buc
4)   50x200x4000x124buc
5)   50x150x4000x70 buc
6)   Scandura asterealax4mc

Aceasta cantitate nu include podeaua care doresc sa o fac tot din lemn masiv, eu aveam de gand sa cumpar tot brad insa arhitectul a spus ca trebuie musai stejar, bradul fiind prea moale. In aceste conditii ma gandesc serios ca pretul o sa fie peste puterea mea de cumparare. Suprafata de acoperid cu podea din lemn fiind de 63 mp.
Tot neincluse in cantitatea asta sunt si doua grinzi din lemn care vin pe un colt al casei rotund, deci am nevoie de grinzi rotunde iar furnizorul meu nu are aceasta tehnologie, aici ma gandeam sa apelez la o firma de lemn stratificat care poate sa execute aceste elemente, din ce cred eu din lemn masiv nu se poate, raza de curbura interioara fiind de 45

Edited by arschery, 25 November 2012 - 00:14.


#2
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Ce-si mai baga artihectii astia nasu' unde nu trebuie. Pune nene dulapi de rasinoase si peste torni sapa slab armata si da-i cu parchet, gresie si ce mai vrei matale. Nu te lua dupa gura artihectului. Astia n-au spirit tehnic. Posted Image

Niste planuri, fatade, sectiuni n-avem ? Posted Image

#3
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Salut inginerul,
cand esti o persoana ca mine care nu pot sa spun ca nu am aptitudini tehnice dar am in electronica, mai putin in constructii, atunci trebuie sa te increzi in persoanele care au studii de specialitate, eu nu sunt genul de om care pretinde ca este polivalent si geniu... deci din aceasta cauza ma incred in mesterii mei si bineinteles si in colegii de forum.
Cred totusi ca faci o confuzie, eu in mod sigur daca vreau sa torn sapa stiu ca pot pune brad si sa torn peste el sapa, problema este ca doresc podeaua din lemn masiv, adica stratul final sa fie lemn, si bradul am inteles ca de exemplu daca mergi in tocuri pe el se gaureste fiind prea moale. In bucatarie si baie o sa fie sapa si gresie peste ea dar parchetul asta melaminat nu-mi place deloc, prefer OSB si mocheta de calitate care sa izoleze fonic si termic pe podea decat parchet melaminat. Insa totusi parca lemnul masiv este mai elegant, si mai frumos.
atasez cateva poze din proiect

Attached Files

  • Attached File  s1.jpg   746.82K   317 downloads
  • Attached File  s2.jpg   808.39K   305 downloads
  • Attached File  s3.jpg   639.21K   273 downloads


#4
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
Tocurile doamnelor lasa amprenta si in stejar, mai ales daca doamna e mai plinuta si flecul dur.
Spor la treaba si sa-l pomeniti pe strabunicul, ca uite ce bine e ...

#5
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Corect ceea ce zice hdi, urme tocuri o sa ai oricum daca obisnuiti sa intrati incaltati. Am confuzat intr-adevar, am citit pe fast forward si-am raspuns la fel. Si tu faci o confuzie. E vorba de parchet laminat. Melamina e alta mancare de peste. Nici nu v-ati apucat de construit si va ganditi la pardoseli ? Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 26 November 2012 - 10:12.


#6
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Da, ne gandim la pardoseli fiindca daca era sa punem brad voiam sa-l cumpar tot acum astfel incat sa nu platesc transportul de doua ori, transport care nu o sa fie tocmai ieftin.
Vad mai multe pareri pe forum in defavoarea stejarului, sa inteleg ca nu recomandati aceasta esenta? daca da din care motive.
In opinia voastra pot folosi si lemn de brad la pardoseala?
In baie si bucatarie unde o sa fie gresie montata am inteles ca nu am voie sa pun OSB si gresia peste fiindca o sa se desprinda, adezivul nu prinde pe OSB si in general panoul de OSB este flexibil si o sa crape gresia. Recomandarea a fost placocem sau aquapanel.
La fel si cu panourile pentru fatada, eu doream ca pe structura de lemn sa montam panouri OSB 3, pe aceste panouri ploistiren de 10 lipit cu adeziv poliuretanic Ceresit CT-84, insa din nou mesterul care se ocupa de contructie si-a manifestat reticenta fata de acesti adezivi poliuretanici, ca nu tin mai mult de 2 ani, ca pe OSB nu lipesc deloc etc.
Arhitectul vine in sprijinul mesterului si-mi spune ca OSB-ul este un material prost care in timp se degradeazaca nu lasa peretii sa repire si altele, in concluzie vor sa placam exteriorul cu aquapanel care drept sa va spun o sa ma cam usuce in buget. Si ma intreb si eu acum ca nepriceputul, o data ce pui folie anticondens si polistiren la exterior plus OSB la interior si rigips si glet si lavabila la interior pe unde dracu mai respila aquapanelul ala? in fine o sa vedem atunci. Dupa parerea mea era mai simplu de lucrat cu OSB la exterior, polistirenul se prindea mai usor in diblurile alea de plastic cu surub direct in el, asa aquapanelul trebuie pregaurit de jos si multe alte greutati.

#7
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Eu cred ca arhitectul tau este un inginer wannabe. Posted Image OSB-ul material prost ? Bine c-am aflat. Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 26 November 2012 - 17:55.


#8
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006
nu stiu in ce masura te ajuta, dar cred a dorind sa mergi pe lemn, pot ispicui si de pe aici: http://www.permacult...c.php?f=8&t=465

#9
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Pai eu nu spun ca lucrez cu o somitate in domeniu, insa pana acum totul a decurs ok, si am luat si eu ce mi-am permis.
Acum, va rog frumos sa-mi dati si mie niste idei fiindca citind posturile tale @inginerul_bv vad numai critici insa nici macar o singura precizare concreta, ai experienta in lipirea polistirenului cu adeziv poliuretanic pe OSB? daca da te rog sa ma ajuti si pe mine cu ceva idei constructive.
Multumesc colegului pentru sursa de informare, este foarte utila.
Mai doresc sa va intreb ceva, stie cinva o soluti de lipire apolistirenului pe polistiren? Fatada mea are un model sunt 3 dungi in relief de 10 cm latime pe 15 latime care trebuiesc aplicate pe polistiren ininte de aplicarea masei de spaclu, initial arhitectul a prevazut aceste dungi din lemn prinse de structura casei, insa pentru a evita puntile termice care se potforma prin sistemul de ancorare, doresc sa le confectionez din polistiren si sa fie lipide de placile de fatada tot polistiren expandat. Credeti caeste bine asa? ce lipici sa folosesc.

#10
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012

 arschery, on 26 noiembrie 2012 - 18:52, said:


Mai doresc sa va intreb ceva, stie cinva o soluti de lipire apolistirenului pe polistiren?.

absolut toate lipiciurile din lume care sunt bune pt lipirea polistirenului... de orice. cred ca spuma poliuretanica pt polistiren e cea mai buna varianta.

#11
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Precizari concrete vrei ? Hai cu planurile si sectiunile sa discutam pe concret. Ca nu-i bun osb-ul ? Aflu si eu acum, multumesc, traiam in intuneric daca nu era arhitectul tau, desi dupa umila mea parere este un material excelent. Rezista destul de bine la umiditate, are rezistenta mare la rupere, duritate foarte buna a suprafetei, flexibilitate, samd... Daca am experienta in lipirea polistirenului pe osb ? Am. Am lipit cu spuma poliuretanica pe frontoanele casei care le-am inchis deasupra centurilor cu OSB. Am bagat si dibluri prinse cu holsuruburi. Si fir-ar al dracului, n-a picat. Aflu acum ca de fapt nu se lipeste bine cu spuma pe OSB si ca pica dupa 2 ani. Sa pice da-l dreaq. Ce sfat concret vrei sa-ti dau daca tu vii doar cu supozitii si teorii ba ale arhitectului ba ale dorelului ? Plus ca discutam discutii, n-avem nimic concret. Nu stiu ce dungi ai tu pe fatade ca nu vad nicio fatada. Cum adica 10 cm latime pe 15 latime ? Sunt dispus sa te ajut cu sfaturi concrete dar hai sa lasam supozitiile si teoriile unora care fie au experienta de santier 0 fie sunt obisnuiti cu o anumita metoda de lucru si in necunostinta de cauza, fac afirmatii gratuite.
Peace. Posted Image

Edited by Inginerul_bv, 26 November 2012 - 19:02.


#12
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
aquapanel e impermeabil asa ca nu se poate pune problema de respiratie.
Deci:
Arhitectul tau e dus cu pluta? nu de alta dar grinzi de 20x20 la 4 m nu-si au rostul la o casa, poate la un pod rutier de lemn. daca aveau vreo 6-7m as fi inteles necesitatea acestei sectiuni dar la 4m lungime 20xcu 10 fac fix acelasi lucru.
elementele de lemn imi par mult supradimensionate, la fel solutia cu grinda lemn curba. Pentru cat de mica e, o solutie locala din dulapi sau scandura facute pachet si decupate cred ca s-ar preta mai bine si sigur mai ieftin, oricum ar trebuii o rigidizare in planul ala,iar daca vrei sa pui un geam acolo in cazul in care nu este curb, eu unul as face rotund doar finizsajul nu si structura.
osb cu polisitiren nici eu nu vad ca solutie pentru toti peretii, poti incerca varianta betonyp+ polisitren sau osb + vata bazaltica. Aquapanelul ala face cat tot betonypul si dusumeau de stejar la un loc.Poti incerca si heraklit in diverse variante, oricum NU AQUAPANEL/placocem, e cea mai scumpa si cel mai putin friendly cu mediu interior din casa, buzunarul si restul.
exista si varinata, cred ca este mai ieftina pe tot sistemul cu strucutra de lemn, vata bazaltica/ minerala si structura apararenta de fibrobeton cunoscut ca si eternit peste care dai structurata.
cauta pe net betonyt, fibrobeton si o sa vezi ce si cum.
parca arhitectul ar lucra dupa buget, adica 3-4% din valoarea proiectului si trage de materiale sa coste cat mai mult ca sa-si justifice banii. Sau poate stie el mai multe despre situatia voastra financiara si merge pe principiul absolut tampit "dai incolo ca si asa au bani".
Pacat de proiectul intial al casei care arata ok.

Edited by septimiu80, 26 November 2012 - 19:23.


#13
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

 Inginerul_bv, on 26 noiembrie 2012 - 18:58, said:

Precizari concrete vrei ? Hai cu planurile si sectiunile sa discutam pe concret. Ca nu-i bun osb-ul ? Aflu si eu acum, multumesc, traiam in intuneric daca nu era arhitectul tau, desi dupa umila mea parere este un material excelent. Rezista destul de bine la umiditate, are rezistenta mare la rupere, duritate foarte buna a suprafetei, flexibilitate, samd... Daca am experienta in lipirea polistirenului pe osb ? Am. Am lipit cu spuma poliuretanica pe frontoanele casei care le-am inchis deasupra centurilor cu OSB. Am bagat si dibluri prinse cu holsuruburi. Si fir-ar al dracului, n-a picat. Aflu acum ca de fapt nu se lipeste bine cu spuma pe OSB si ca pica dupa 2 ani. Sa pice da-l dreaq. Ce sfat concret vrei sa-ti dau daca tu vii doar cu supozitii si teorii ba ale arhitectului ba ale dorelului ? Plus ca discutam discutii, n-avem nimic concret. Nu stiu ce dungi ai tu pe fatade ca nu vad nicio fatada. Cum adica 10 cm latime pe 15 latime ? Sunt dispus sa te ajut cu sfaturi concrete dar hai sa lasam supozitiile si teoriile unora care fie au experienta de santier 0 fie sunt obisnuiti cu o anumita metoda de lucru si in necunostinta de cauza, fac afirmatii gratuite.
Peace. Posted Image

Nu trebuie sa ajunge la agresivitate, eu nu vin sa spun ca OSB-ul este prost, eu nu cunosc daca este bun si intreb, pun aici parerile celor cucare lucrez ca sa obtin si un alt punct de vedere. Chiar nu inteleg de ce te-ai oparit asa.

Edited by arschery, 26 November 2012 - 19:24.


#14
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008
inca ceva.
Planul ala de grinzi e final? pare luat dintr-un programel care nu a auzit de cutremure. Nu are prevazute diagonale ceea ce foarte rar/ deloc intalnit la proiecte din Romania.

#15
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010

 arschery, on 26 noiembrie 2012 - 19:20, said:

Nu trebuie sa ajunge la agresivitate, eu nu vin sa spun ca OSB-ul este prost, eu nu cunosc daca este bun si intreb, pun aici parerile celor cucare lucrez ca sa obtin si un alt punct de vedere. Chiar nu inteleg de ce te-ai oparit asa.
Nu m-am oparit deloc. Sunt foarte calm si daca o sa urmaresti cateva din postarile mele o sa vezi ca de certat nu ma cert cu nimeni, chiar evit polemicile. Din pacate, din scris nu se poate intotdeauna exprima si o stare. Imi cer scuze daca am fost prea acid in replici.
Doar ca idee. Daca ai lipit vreodata polistiren cu spuma, sau orice altceva, poate ai facut greseala sa te manjesti pe maini sau pe haine sa vezi cat de bine face priza cu aproape orice, incepand de la caramida si terminand cu hainele si degetele. Cum poate nenea ala sa spuna ca nu lipeste bine spuma ? Perfect, nu-i place spuma, exista alti adezivi elastici pentru osb. Nu-i place osb-ul, exista alta materiale. Dar nu pot sa-ti dau alte solutii daca nu vad despre ce e vorba in propozitie.
Succes ! Posted Image

#16
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Multumesc Septimiu si eu am impresia asta ca incearca sa aduca numai materiale foarte scumpe, la acoperis vrea tabla Lindab ca are50 de ani garantie, desi sunt si alti fabicanti pe piata,cu experienta si preturi mai mici. In fine din aceasta cauza intreb si eu, fara sa va suparati.
Nu am pus alte documnte pe net fiindca nu am asta este tot ce am, restul sunt la arhitect care se ocupa si de depusul actelor pe la autoritati.
Nu vreau sa las impresia ca sunt vre-un bastan, nu am bani sa-i intorc cu lopata, si tot ce am sunt munciti asa ca-mi cam pare rau sa merg pe solutii foarte scumpe mai ales daca sunt altele la jumatate din pret la fel de fiabile.

Interesant fibrobetonul, nu stiam despre acest material, vad pe pagina lor web ca se aplica mai mult la acoperis, nsa am sa le dau un telefon sa vb cu baietii din Bicaz

 Inginerul_bv, on 26 noiembrie 2012 - 19:34, said:

Nu m-am oparit deloc. Sunt foarte calm si daca o sa urmaresti cateva din postarile mele o sa vezi ca de certat nu ma cert cu nimeni, chiar evit polemicile. Din pacate, din scris nu se poate intotdeauna exprima si o stare. Imi cer scuze daca am fost prea acid in replici.
Doar ca idee. Daca ai lipit vreodata polistiren cu spuma, sau orice altceva, poate ai facut greseala sa te manjesti pe maini sau pe haine sa vezi cat de bine face priza cu aproape orice, incepand de la caramida si terminand cu hainele si degetele. Cum poate nenea ala sa spuna ca nu lipeste bine spuma ? Perfect, nu-i place spuma, exista alti adezivi elastici pentru osb. Nu-i place osb-ul, exista alta materiale. Dar nu pot sa-ti dau alte solutii daca nu vad despre ce e vorba in propozitie.
Succes ! Posted Image

am sa pun mai multe detalii pe masura ce primesc, oricum si eu sunt pacifist.
Diagonale nu sunt prevazute in proiect asta este sigur. Crezi ca este o gresala?

Edited by arschery, 26 November 2012 - 19:37.


#17
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Mergi pe OSB. Este mai permeabil, mai elastic in caz de cutremure, ofera rezistenta intregului ansablu structural si un raspuns bun la factorii de mediu.
Aproape toate tarile civilizate folosesc OSB-ul ca si material de exterior, de cele mai multe ori, cu rol de rigidizare.
Consider o neinspirata alegere sa concepi un perete din materiale cu elasticitate diferita, e ca si cum ai tencui peste lemn, este normal ca, lemnul fiind elastic va fisura tencuiala care e rigida.
Astea sunt materiale care se folosesc in special la renovari, acolo unde sunt necesare niste placari deosebite, gen piatra, caramida aparenta, etc...nu cred ca e cazul aici, iar, sa pui aquapanel, apoi polistiren este o risipa totala de bani.
Este un material de finisaj, nu un material structural.
Diagonalele se numaesc contravantuiri. Daca la o amarata de sarpanta se monteaza contravanturiri pentru structura de rezistenta, se monteaza si la pereti. Bine, unii cred ca daca il placheaza cu OSB, asta asigura si contravantuirea, insa nu mi-as pune bazele doar in placaj, ci doar, poate sa suplimenteze la rigiditatea structurii.
Deselele tale de acolo sunt opera unui arhitect caruia ii place sa deseneze, insa nu prea are nicio treaba cu realitatea, mai ales zonele de imbinare.
E o tehnica de a arunca praf in ochii clientului cu desene frumoase, cu utilitate zero. Un constructor serios si cu experienta ar stii cel mai bine ce-ar putea face cu randarile alea. :D

Edited by Astrul, 26 November 2012 - 19:42.


#18
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Multmesc Astrul, si eu inclinam pentru OSB3 si am sa merg pe aceasta varianta, adeziv poliuretanic si polistiren de 10. la interior am sa merg dupa placa de OSB cu vata folie anticondens inchid peretele cu OSB si rigip pe el

Edited by arschery, 26 November 2012 - 20:07.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate