Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Muraturile bre.
#1
Posted 19 November 2012 - 10:14
Am o mica belea cu alea da la borca:
1. Am bagat ardei rosu(ala mic gras frumos) si s-a facut bine doar ardeiul care a fost feliat: Ala care a fost bagat întreg s-a facut ca naiba: Parca s-a mâncat pe interior si a ramas doar coaja de el: Înauntru lichid si coaja. A avut otet(ala mai scump daca pot spune) si toate cele. Tot asa s-a dus pe pluta si ardeiul lung care a fost bagat întreg. Ce a fost facut gresit(si sa nu dea careva vina pe mine ca nu eu fac treburile astea). Acuma Castravetele ala la borcan din Comert este varianta cu Otet sa înteleg? Are ceva daca feliez castravetele? Cam atâta: Sunt în concediu si era cazul sa apara subiecte de ocupare a timpului. Edited by -MosNicolae-, 19 November 2012 - 10:15. |
#2
Posted 19 November 2012 - 14:48
Nu acuma pe bune chiar nu era gluma: Am mâncat muraturile si acuma trebuie sa pun eu altele... si nu stiu cum.
|
#3
Posted 19 November 2012 - 15:13
Asa se-ntampla cu ardeii capia pus la murat.
(intregi) Aia opariti si pusi la otet isi mentin consistenta. |
#4
Posted 19 November 2012 - 15:18
mai mos', asta cu muraturile e treaba lui bunica' iar cine nu are batrani, sa'si cumpere !
Edited by -_O, 19 November 2012 - 15:20. |
#5
Posted 19 November 2012 - 15:18
bulesco, on 19 noiembrie 2012 - 15:13, said:
Asa se-ntampla cu ardeii capia pus la murat. (intregi) Aia opariti si pusi la otet isi mentin consistenta. Faza este ca aia pe care i-au taiat(feliat) si-au pastrat consistenta si sunt exact ca aia din magazin... restul pe care nu i-am taiat: 3 borcane de câte Kg au... sunt de aruncat: Am zis macar sa amân munca(aruncatul lor) pâna cumpar alte Kg sa înlocuiesc paguba. |
#6
Posted 19 November 2012 - 15:20
Asa se fac; ramane numai pielita de ei. Un proces chimic si o explicatie sigur este.
Edited by bulesco, 19 November 2012 - 15:22. |
#7
Posted 19 November 2012 - 15:23
-_O, on 19 noiembrie 2012 - 15:18, said:
mai mos', asta cu muraturile e treaba lui bunica' iar cine nu are batrani sa'si cumpere ! Sa vad zilele urmatoare cât mai dau pe ceva sticle de otet: Câteva Kg de castravete cornison, ardei gras. bulesco, on 19 noiembrie 2012 - 15:20, said:
Asa se fac; ramane numai pielita de ei. Un proces chimic si o explicatie sigur este. |
#8
Posted 19 November 2012 - 15:25
Eu am pus sambata ce a trecut varza si muraturile (gogonelele). Pun intotdeauna si niste ardei capia la muraturi si invariabil se intampla cu ei ce ai patit tu.
|
#9
Posted 19 November 2012 - 15:27
Mult prea complicat.
Vrajeste una de prin club sa vina in bucatarie sa-ti faca muraturile. Iesi cu mai putine batai de cap, chit ca-i femeie. |
#10
Posted 19 November 2012 - 15:35
bulesco, on 19 noiembrie 2012 - 15:25, said:
Eu am pus sambata ce a trecut varza si muraturile (gogonelele). Pun intotdeauna si niste ardei capia la muraturi si invariabil se intampla cu ei ce ai patit tu. RegeleCocalarilor, on 19 noiembrie 2012 - 15:27, said:
Mult prea complicat. Vrajeste una de prin club sa vina in bucatarie sa-ti faca muraturile. Iesi cu mai putine batai de cap, chit ca-i femeie. Edited by -MosNicolae-, 19 November 2012 - 15:36. |
|
#11
Posted 19 November 2012 - 17:20
Off-topic:Nu prea inteleg eu scopu muraturilor facute acasa, deseori mai scump decat cele gata facute.
|
#12
Posted 19 November 2012 - 17:39
LunaCrystal, on 19 noiembrie 2012 - 17:20, said:
Off-topic:Nu prea inteleg eu scopu muraturilor facute acasa, deseori mai scump decat cele gata facute. - Teoretic sunt mai ieftine astea facut acasa: Pret Kg + pret otet + borcan are toata lumea. Zic teoretic ca treaba asta implica timp pierdut, nu se fac toate, etc... Acuma asta gândeam: Sa mai alerg pe la piata sa cumpar altele Vs. sa cumpar naiba niste castraveti/ardei la borcan din supermarket si s-a terminat discutia. O sa vad mâine ce gasesc prin supermarket(ca tot trebuie sa cumpar si eu câte ceva). |
#13
Posted 19 November 2012 - 17:42
Si eu cumpar muraturile (doar castravetii murati imi plac ) pentru ca nu mananc atat incat sa merite efortul de a pune muraturi. Mai cumpar si sfecla, si castravetii si sfecla sunt foarte ok (cel putin din marcile pe care le-am cumparat pana acum).
p.s muraturle se pun vara !! Edited by opop, 19 November 2012 - 17:54. |
#14
Posted 19 November 2012 - 17:44
LunaCrystal, on 19 noiembrie 2012 - 17:20, said:
Off-topic:Nu prea inteleg eu scopu muraturilor facute acasa, deseori mai scump decat cele gata facute. Cum te-ai gandit tu ? Castravetele, gogoneaua, conopida, varza, sunt cam 1 leu/kg in sezon. Apa e scumpa rau + alt leu greu kg de sare.nu merita frate, e prea scump. Mai bine iei de la targ ( am fost in piata din fata Academiei ) unde niste baieti veseli cereau 25 ron/kg de muraturi ecologice. Tampiti sa fie ca niste destepti se mai gasesc. Off topic - ce ma distreaza cum niste slanina afumata 2-3 zile ( care pierde f putin la cantar) e mai scumpa ca muschiuletul proaspat de porc. |
#15
Posted 19 November 2012 - 19:12
opop, on 19 noiembrie 2012 - 17:42, said:
Si eu cumpar muraturile (doar castravetii murati imi plac ) pentru ca nu mananc atat incat sa merite efortul de a pune muraturi. Mai cumpar si sfecla, si castravetii si sfecla sunt foarte ok (cel putin din marcile pe care le-am cumparat pana acum). p.s muraturle se pun vara !! DANANDREI2001, on 19 noiembrie 2012 - 17:44, said:
Cum te-ai gandit tu ? Castravetele, gogoneaua, conopida, varza, sunt cam 1 leu/kg in sezon. Apa e scumpa rau + alt leu greu kg de sare.nu merita frate, e prea scump. Mai bine iei de la targ ( am fost in piata din fata Academiei ) unde niste baieti veseli cereau 25 ron/kg de muraturi ecologice. Tampiti sa fie ca niste destepti se mai gasesc. Off topic - ce ma distreaza cum niste slanina afumata 2-3 zile ( care pierde f putin la cantar) e mai scumpa ca muschiuletul proaspat de porc. Vedem zilele urmatoare când chiar ajung în magazin sa vad PA Live cum sta treaba. |
|
#17
Posted 19 November 2012 - 20:24
-MosNicolae-, on 19 noiembrie 2012 - 10:14, said:
Am o mica belea cu alea da la borca: 1. Am bagat ardei rosu(ala mic gras frumos) si s-a facut bine doar ardeiul care a fost feliat: Ala care a fost bagat întreg s-a facut ca naiba: Parca s-a mâncat pe interior si a ramas doar coaja de el: Înauntru lichid si coaja. Tot asa s-a dus pe pluta si ardeiul lung care a fost bagat întreg. Ce a fost facut gresit(si sa nu dea careva vina pe mine ca nu eu fac treburile astea). Acuma Castravetele ala la borcan din Comert este varianta cu Otet sa înteleg? Are ceva daca feliez castravetele? Daca feliezi castravetele inainte sa il pui la murat? Nu are nimic. Eu am facut un mix de castraveti feliati+ceapa taiata fiteluta+morcov rondele+ardei iute si a iesit foarte bun. -MosNicolae-, on 19 noiembrie 2012 - 17:39, said:
Da - Nu - Da: Nu stiu ce sa zic: - Teoretic sunt mai ieftine astea facut acasa: Pret Kg + pret otet + borcan are toata lumea. Zic teoretic ca treaba asta implica timp pierdut, nu se fac toate, etc... Acuma asta gândeam: Sa mai alerg pe la piata sa cumpar altele Vs. sa cumpar naiba niste castraveti/ardei la borcan din supermarket si s-a terminat discutia. O sa vad mâine ce gasesc prin supermarket(ca tot trebuie sa cumpar si eu câte ceva). opop, on 19 noiembrie 2012 - 17:42, said: p.s muraturle se pun vara !! |
#18
Posted 19 November 2012 - 22:13
opop, on 19 noiembrie 2012 - 19:54, said:
Eu stiu ca am dat ~3.5 lei pe un borcan de 680g |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users