Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Circuit

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Salut,

Vreau sa pornesc zilele astea(maine sau poimaine) intr-un mic concediu(perioada stresanta incheiata si se simte nevoia de incarcat putin bateriile) si m-am gandit la un "circuit" sa zic asa. Traseul gandit ar fi cam urmatorul: Valea Jiului(punct de plecare) - Transalpina - Novaci - Valea Oltului(spre Sibiu, apoi spre Fagaras) - Transfagarasan - Campulung - Bran - Brasov- Sighisoara. Cam asta am stabilit pana acum. Am mai spus ca daca vremea e ok si ne simtim bine ne gandim si de la Sighisoara sa mergem spre Sovata(cu vizita la Praid) si Cheile Bicazului si apoi retur. Ceva intrebari:

- Merita sa pun cauciucurile de iarna? ( Vremea pare ok, cu minime de 5-6 grade pe Transalpina si Transfagarasan, dar oricum nu vor fi facute noaptea sau la primele ore ale diminetii)
- Locuri interesante de vizitat(poate chiar mai putin cunoscute, dar sa nu-mi para rau ca am fost intr-o anumita zona si sa aud dupa aceea ca n-am fost acolo sau dincolo). Circuitul va dura 5-6 zile deci eu zic ca program destul de relaxat...
- Ruta de intors(cu ceva obiective) de la Sighisoara, respectiv Sovata - aici am cam ramas in pana de idei(e adevarat ca ne-am gandit asa dintr-o data si n-am facut prea multe calcule).

Ca logistica - vom fi 4 persoane(din care 2 soferi de lunga durata si 2 de nevoie in caz de oboseala etc), masina suficienta pt asa ceva.

Orice alte sfaturi, informatii legate de drum ar fi bine venite.

Multumesc!

#2
Horsie

Horsie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 10.06.2002
Teoretic nu iti va strica sa le ai, pentru ca la inaltimi mari poate aparea inghetul la sol si.. atunci te vei itnreba de ce dracu nu le-ai pus pe alea de iarna.

#3
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,715
  • Înscris: 20.03.2011
da, pune cauciucurile de iarna, au aderenta mai buna la temperaturi scazute. in plus daca iesi cu masina de pe asfalt o sa te ajute mai mult.

#4
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009
cauciuri de iarna. obligatoriu. eu as lua si lanturi. nu strica
grijanie mare ca transalpina nu e oficial deschisa intre ranca si obarsia lotrului (portiunea ce mai frumoasa)
orice accident acolo e pe barba ta nu poti cere nimic de la asigurari.
cand e ceata.., e ceata, soseaua nu e marcata si nu ai parapeti. nu merita ca oricum nu vezi nimic.

#5
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Pana la urma am mers pe mana meteo(care precizau minime de 5 grade noaptea) si nu am schimbat cauciucurile, am ramas cu cele de vara(in stare buna, bineinteles) si nu am gresit deloc. Ieri pe Transalpina am prins o vreme superba: aprox 15 grade, soare si nici un nor pe cer. Peisajul e "breathtaking" si nu poate fi descris in cuvinte(va fi descris in imagini cand ajung acasa, ca un destept ce sunt am lasat cablul de date de la camera acasa). Apoi a urmat iesirea la Novaci, apoi am mers catre Rm. Valcea. Acolo am cautat la AutoMarshall o statie insa tot ce mi-au putut oferi a fost o statie Cobra(noua) si nu m-am aruncat. De la Rm. Valcea am parcurs Valea Oltului cu o oprire la manastirea Cozia, iar apoi am parcurs si Transfagarasanul(de la nord la sud).

Pana aici totul a fost superb, insa in Curtea de Arges, marcajele de-a dreptul idioate si lipsa indicatoarelor m-au facut sa dau vreo cateva ture pentru a gasi iesirea inspre Campulung. De la Curtea de Arges la Campulung a fost un drum jenant(plin de gropi si denivelari), apoi din Campulung am pornit spre Brasov. In Rucar ne-am cazat la o pensiune, pentru ca s-a innoptat.

Astazi de dimineata, am pornit spre Bran, trecand prin Moeciu(am facut si un ocol pe Valea Moeciu, superb peisaj - sigur in primavara-vara anului viitor voi petrece cateva zile acolo la vreun mini-concediu), ne-am oprit la castel. Aici totul ok, foarte multumit de ceea ce am vazut. Urmatoarea oprire a fost la Rasnov, la cetate, unde am fost dezamagit de organizare(consider ca este potential foarte mare la cetatea respectiva, dar ar trebui amenajat mai mult). Tot in Rasnov am vizitat si pestera Valea Cetatii. Apoi am cautat cazare in Poiana Brasov, am mancat si ne-am plimbat putin prin statiune.

Maine avem in program Brasovul si in functie de timp Sighisoara. Daca nu ne incadram, vom dormi la o pensiune pe drum si Sighisoara va ramane pe poimaine dimineata.

In continuare, ma gandesc la Sovata si Praid si poate C. Bicazului(nu e obligatoriu, am mai facut traseul dar mi-a placut). Sper doar sa fie vreme ok, nu vreau sa merg pe Bicaz cu ploaie sau ceata.

Pentru intoarcere insa nu prea stiu ce as putea vizita. Ceva idei?

#6
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009
eu as merge-n sus bistrita-vatra dornei si apoi, piatra neamt,
daca e frumos intri inapoi pe cheile bicazului (nu e problema chiar de ploua), daca nu, buzau-brasov

daca ti-e lene poti merge din prima la vulcanii noroiosi N45.342267, E26.710231 (sighisoara-brasov si drumul spre buzau pe DN 10 si la berca faci stanga spre nord, joseni si inainte de scortoasa, dreapta spre est)

#7
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Vazut azi Brasovul si Vulcanii Noroiosi(multumesc de sfaturi). Pana la urma am renuntat la Sighisoara pt concediul asta, si am decis sa mergem catre Piatra Neamt, cetatea de la Tg Neamt, Manastirile Agapia si Voronet iar apoi Cheile Bicazului.

#8
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postdasca, on 25 octombrie 2012 - 20:32, said:

Vazut azi Brasovul si Vulcanii Noroiosi(multumesc de sfaturi). Pana la urma am renuntat la Sighisoara pt concediul asta, si am decis sa mergem catre Piatra Neamt, cetatea de la Tg Neamt, Manastirile Agapia si Voronet iar apoi Cheile Bicazului.

sa fii extraordinar de sanatos si tu si famila si cei cu care-ati fost.
hai c-a fost un an cu vreme ca-n povesti

cand am fost eu in teste cu motocicleta nu era in conditie nemaipomenita cheile dar se putea merge binisor, nu-i motiv de grijanie.
mie sa-mi povestesti doar de drum, natura, noroiosi, translpine, transfagaraseane, strategice...astea cu manastirile, muzeele, cetatile, ma fac sa dorm.., taran ce vrei?

mai aveti concediu? ca v-as trimite si-n bulgaria la 30km sud de vama veche ca mancati ceva special, la o ferma de scoici http://www.dalboka.ro/restaurant.html

Edited by tsunnami, 26 October 2012 - 08:19.


#9
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Am cam stabilit finalul.

Ieri am plecat din Ramnicu Sarat spre nord pe E85. As fi vrut sa merg la monumentul de la Marasesti, dar din aglomeratie si neatentie am ratat intrarea, asa ca nu m-am mai intors. Am facut apoi o oprire in Bacau, am vizitat manastirile Agapia si Varatec si casa memoriala Ion Creanga de la Humulesti. Cum trecuse de ora 17, am cautat cazare.

Azi-dimineata am fost la cetatea Tg. Neamt, la Manastirea Neamt si am purces spre Cheile Bicazului. Cum nu se poate sa n-ai concediu fara ceva peripetii, m-am trezit ca mi s-a umflat un ventil de la o roata pe spate si a iesit in afara. Asa ca am cautat o vulcanizare si l-am inlocuit just in case(apropo, greu de gasit vulcanizari in zona aia, cred ca vreo 30-40 km am cautat sa gasesc vreuna la care nu era "sarbatoare"). Cheile sunt asa cum mi le aduceam aminte, spectaculoase, dar drumul e foarte denivelat. Nu stiu daca am depasit 60-70 km/h de la Poiana Largului pana la Gheorgheni. Azi ne-am cazat in Sovata, maine avem in plan Salina de la Praid si luni dimineata ne indreptam spre casa.

#10
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010
Si s-a incheiat. Aproximativ 1750 km facuti prin tarisoara asta, pot spune ca a meritat. Pentru la anul(sau cand s-o putea) visez la un circuit de genul asta prin Europa, dar om trai si om vedea. Am ratat Sighisoara si Biserica Neagra in Brasov(era inchisa din nu stiu ce motiv) dar oricum in viitorul apropiat am de gand sa petrec vreo cateva zile pe Valea Moeciului asa ca se vor bifa atunci.

Masina(ca tot suntem pe aria auto), s-a comportat exemplar, in afara de ventilul buclucas, nici n-ai zice ca a ajuns la 304.000 km. O placere s-o conduci, cel putin comparativ cu motorul de rasnita pe care activez eu in momentul de fata(un Punto de 1.2).

Si acum, ceva poze(cu natura, ca sa tinem cont de dorintele unui interlocutor de pe topic care mi-a dat o sugestie foarte buna). Imi cer scuze de calitatea lor, sunt facute cu o sapuniera Sony veche de vreo 6 ani(nu prea sunt fan al pozatului)...
[ http://s11.postimage.org/e76n6euyb/DSC05266.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://s11.postimage.org/ac393ubsj/DSC05335.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://s11.postimage.org/topjwdc1f/DSC05096.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://s11.postimage.org/6d1g79xrn/DSC05118.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://s11.postimage.org/wk2n38g1f/DSC05111.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://s11.postimage.org/ftr9dwhmb/DSC05063.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009
ma bucur foarte mult pentru tine.
(de ce-ti place sa umbli cu punto deghizat in focus? Posted Image

nu mai fi modest, sapuniera, rasnita..., nene? te-au facut fericit?
altceva nu mai conteaza.

hai, odihneste-te acum pentru la anu', Posted Image

Edited by tsunnami, 30 October 2012 - 16:05.


#12
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010

View Posttsunnami, on 30 octombrie 2012 - 16:04, said:


ma bucur foarte mult pentru tine.
(de ce-ti place sa umbli cu punto deghizat in focus? Posted Image

nu mai fi modest, sapuniera, rasnita..., nene? te-au facut fericit?
altceva nu mai conteaza.

hai, odihneste-te acum pentru la anu', Posted Image

Motoru' de rasnita apartine masinii de serviciu... Focusul e al parintilor mei si am facut excursia cu el din motive de confort, spatiu etc...

Acum, back in bussiness...

#13
fezo

fezo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,760
  • Înscris: 16.07.2007

View Postdasca, on 30 octombrie 2012 - 09:12, said:

sapuniera Sony veche de vreo 6 ani

Sapuniera Sony veche are si nevasta. Face poze mai decente decit multe aparate noi! Nu renunta la ea!

#14
mirth

mirth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 14.07.2012
@dasca
Tare faine pozele ! vreau sa te intreb daca portiunea dintre Obirsia Lotrului si Sugag este asfaltata complet, banuiesc  ca  ai venit prin Sebes, nu?

#15
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postmirth, on 04 noiembrie 2012 - 13:48, said:

@dasca
Tare faine pozele ! vreau sa te intreb daca portiunea dintre Obirsia Lotrului si Sugag este asfaltata complet, banuiesc  ca  ai venit prin Sebes, nu?

era okay inca din iunie de cand am trecut prima data anul asta (cred c-am fost de cel putin 4 ori)
proasta e portiunea obarsia lotrului - brezoi la iesirea pe valea oltului

oricum nu cred ca mai e deschisa, dar as fi putin reticent sa-mi planific asa ceva.
drumul nu e oficial deschis nu e marcat si n-are parapeti. e o sansa mare sa nimeresti ceata si atunci probabilitatea de accident creste, iar in caz de accident, nu ai asigurare valabila (drumul e odicial inchis)

#16
dasca

dasca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 17.08.2010

View Postmirth, on 04 noiembrie 2012 - 13:48, said:

@dasca
Tare faine pozele ! vreau sa te intreb daca portiunea dintre Obirsia Lotrului si Sugag este asfaltata complet, banuiesc  ca  ai venit prin Sebes, nu?

Nu stiu cum e in zona aia deoarece eu am intrat din Petrosani, pe drumul catre Voineasa(pe cheile Jietului) si la intersectie am cotit spre Ranca-Novaci. Spre Voineasa-Brezoi am mai fost in urma cu vreo 6-7 ani si am zis sa vad si partea cealalta...

Dupa cum spunea si colegul nostru, as evita sa mai merg acum pe acolo mai ales ca acum dimineata cam sunt temperaturi aproape de limita inghetului si fiind drum oficial inchis. Oricum am preferat ca pe Transalpina din cauza lipsei parapetilor sa las la volan un sofer cu mult mai multa experienta ca mine(am vreo 80.000 km). Ca fapt pozitiv, am facut  mai multe poze...

#17
mirth

mirth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 14.07.2012
Eu am fost anul acesta doar de doua ori si doar Novaci- Obirsie pt ca nu am stiut cum este drumul dincolo de Obirsie, acum imi pare rau ca nu am mers mai departe. Nici nu ma gindeam sa fac acum traseul , voiam sa stiu  pt anul viitor.

#18
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postdasca, on 04 noiembrie 2012 - 21:13, said:

Nu stiu cum e in zona aia deoarece eu am intrat din Petrosani, pe drumul catre Voineasa(pe cheile Jietului) si la intersectie am cotit spre Ranca-Novaci. Spre Voineasa-Brezoi am mai fost in urma cu vreo 6-7 ani si am zis sa vad si partea cealalta...

Dupa cum spunea si colegul nostru, as evita sa mai merg acum pe acolo mai ales ca acum dimineata cam sunt temperaturi aproape de limita inghetului si fiind drum oficial inchis. Oricum am preferat ca pe Transalpina din cauza lipsei parapetilor sa las la volan un sofer cu mult mai multa experienta ca mine(am vreo 80.000 km). Ca fapt pozitiv, am facut  mai multe poze...

am sute de mii de km si la volan si pe motocicleta, am fost si test driver,
cel mai mult imi e teama de ceata deasa.
sunt multi idioti pe pamant.

in rest, orice forma meteo ar fi, exista vizibilitate, si, daca ai si ceva viteza ai putea sa eviti cam orice pericol.

pe transalpina acum exista riscul cetii dese (efectiv intri in nor).
ca scenariu, gandeste-te ca undeva deasupra, e ghiata si cer senin, si e suficient ca un viteaz sa derapeze sa cada cu masina.
stii ce nasol e sa auzi zgomot care e posibil sa fie o masina sau pietroi care vine spre tine si sa nu stii?
dac-as fi obligat sa merg, as fi singur in masina.

acum inca se lucreaza si sunt multi muncitori imbracati in culori inchise, care nu-i vezi
apoi sunt camioane care incarca pietre, care mai si aluneca...

daca esti aventurier, mergi si daca se ingroasa gluma, intoarce. dar n-o face prea tarziu, sa fii vazut cand te intorci.

dupa cat am vazut cred ca nici la anu nu termina soseaua (ma refer la marcaje si parapeti, acum am vazut ca lucreaza cu spor la santuri de scurgere a apei).

daca totusi te duci, ia si aparatul foto cu tine.

succes

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate