Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Convectoare podea Vs. Aeroterma Vs. Calorifer pe ulei.

- - - - -
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#55
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Iti dau eu scanduri ramase din cofraje sa-ti faci un foc de tabara in mijlocul camerei.
Daca cu 2000w nu reusesti sa incalzesti un dormitor de 12 mp, casa ta cred ca e din hartie sau e un simplu container de metal. Nu caloriferul e de vina ca ai o casa neperformanta energetic.

#56
radu_dumitru

radu_dumitru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.06.2013
Ba bicosule, aici discutam lucruri serioase.. nu am venit sa-ti ascult mizeriile tale.. ti-a ramas ceva scandura,  fa-ti un wc cu ea..

Eu nu te-am luat la bascalie.. Dar tu specific romanului cu putina educatie, stii doar sa iei la misto..

Edited by radu_dumitru, 12 December 2013 - 01:03.


#57
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
Cateva posturi mai sus, unde am dezbatut problema pe care am avut-o eu cu caloriferele, am detaliat si modul de functionare al caloriferului. Daca cel pe care l-ai avut tu nu functiona asemanator, atunci ceva era in neregula acolo. Termostatul caloriferului are o temperatura de minim si maxim la care declanseaza si care, in practica, este data de temperatura care se afla "la suprafata caloriferului" sau pe o raza de cativa cm in jurul lui, in niciun caz de temperatura "din camera". El va urma aceste cicluri de pornit/oprit pana ce temperatura din camera ajunge sa fie egala cu cea din imediata vecinatate a termostatului, moment in care el va ramane oprit. De aceea pentru optimizarea consumului eu folosesc un al doilea sistem de control al temperaturii - un sistem de termostat de ambient care controleaza priza in care este conectat caloriferul la retea (am dat detalii in posturile mele anterioare).
Acum, ajungem de fapt la problema ta. Daca acel calorifer nu reusea sa-ti incalzeasca acea camera si functiona continuu, inseamna ca era clar subdimensionat pentru volumul / necesarul de energie al camerei (ori nu era in realitate de 2000 W, ori camera ta are pierderi de caldura asa de mari incat consumul energetic este foarte mare). Exista pe net diverse aplicatii online care iti pot da cu aproximatie necesarul de energie pentru incaperea respectiva in functie de parametrii pe care ii introduci.
Revenind la solutia ta, este clar ca o soba pe lemne, o centrala termica pe lemne sau pe gaz, sunt solutii mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor de exploatare fata de aceste "variante" electrice (calorifer, aeroterma, convector). Insa exista situatii in care solutiile respective nu pot fi implementate si atunci apare aceasta dilema - care este cea mai "eficienta" dintre cele 3 variante electrice; totul se rezuma in final, la perceptia fiecaruia si de aceea ar fi util ca dezbaterea pe acest topic sa faca referire doar la variantele electrice.

#58
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Temperatura caloriferului depinde si de temperatura din camera deci si termostatul merge in fc de temperatura din camera dar cu o precizie slaba datorita inertiei termice a caloriferului.

Acelasi calorifer cu acelasi reglaj va merge intr-o camera mica diferit de una mare sau intr-una calduroasa de una racoroasa.

Mai e un aspect. Multe calorifere sunt subdimensionate pt puterea rezistentei din ele.
Avand suprafata prea mica deci si transfer termic mic se vor incinge mai repede si va declanºa termostatul. Desi are rezistenta de 2KW sa zicem, nu va putea asigura puterea asta pe termen mai lung. Deci fata de unul mai mare de aceeasi putere, va consuma mai putin la maxim dar si caldura va da mai putina.

In cazul omului e bun un termostat sa porneasca spre dimineata sa se ajute cu soba. Daca nu, merge si cu rotita aia dupa ceva tatonari sau o priza programabila.
Va consuma putin pt ca soba emana oricum caldura si spre dimineata trebuie doar putin suplimentata caldura.
Creste mult confortul pt un consum rezonabil, muuult mai mic decat atunci cand asigura singur caldura.

Nu am inteles de ce unii renunta complet la lemn si trec la electric iar altii renunta complet la electric si trec la lemn cand cele 2 solutii sunt facute parca sa mearga impreuna. Lemnul sa duca greul iar electricul sa completeze putin cand nu ai chef sa te trezesti, nu ai chef sa iesi, nu poti sa iesi, sau pur si simplu scade temp cu 2-3 grade in camera dupa ce s-a stins focul.

#59
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postradu_dumitru, on 11 decembrie 2013 - 13:31, said:

Va sfatuiesc din suflet nu cumparati calorifere pe ulei. Am avut  si dupa o luna de folosinta l-am pus in cutie inapoi..
...
Dar adevaratul inconvenient este consumul: enorm.. Un exemplu banal: un laptop consuma 60 watt.. Acum imaginati-va in camera ca aveti 33 de laptopuri aprinse in acelasi timp, pentru ca atat consuma un radiator pe ulei: 2000 watt.. Si am experimentat asta cu pixul, foaia si cronometrul in mana in fata contorului..

Adica inainte consumam 80-90 kw pe luna, iar intr-o luna de utilizare caloriferului ( 5-6 ore pe zi ), contorul a sarit la 380 kw pe luna.. consum enorm rapotat la caldura degajata, nu merita.. Eu l-am pus inapoi in cutie si l-am dat gratis unui apropiat sa-si bata capul cu el, si am ramas la soba cea de toate zilele

Intr-un cuvant din astea 3 ( aeroterma, convector, calorifer ulei ), consider ca cel mai eficient raport caldura/consum il are o soba desteapta sau o centrala pe lemne.. Iar pentru cei ce stau la apartament, o centrala e o investitie sfanta..
...

aparatele de caldura electrice au cea mai mare eficienta, randament apropiat de 100%
faptul ca pretul energiei electrice este mare iar lemnele sunt ieftine (sau gratis :)) e cu totul alta problema iar daca cu 2 kWh consumati nu reusesti sa incalzesti o camera obisnuita clar ai pierderi uriase
sau poate caloriferul acela nu are nici pe departe 2000w ci doar 500-600..
oricum, mai treci, pe la niste ore de fizica pe la liceu

#60
radu_dumitru

radu_dumitru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.06.2013
De ce sa trec pe la orele de fizica, am terminat deja studiile superioare de mult, dar pe profil uman, nu teoretic..

Dar chiar si asa, stiu foarte bine ca eficienta in cazul aparatelor electrice e de 100%.. Si caloriferul cumparat era de 2000, cel putin asa scria pe el.. Zic doar ca nu face fata de unul singur intr-o camera mare, asa cum era specificat in instructiuni.. Intr-adevar casa nu e izolata, dar are termopane

In final, consider ca e bun, doar ca sa suplimenteze o alta sursa principala de caldura.. nu stiu cum sta treaba cu convectoarele sau aerotermele

Edited by radu_dumitru, 12 December 2013 - 18:10.


#61
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Pai la aceeasi putere fac acelasi lucru. Parca ziceai de randament 100 procente.

Treaba e alta. Caloriferul ala are puterea aia de 2000W doar daca la maxim nu se mai opreste din cand in cand. Daca se mai opreste nu mai are 2000w.

Problema la tine mai era si faptul ca tu nu incalzeai doar camera in care era caloriferul ci si camerele alaturate unde se ducea o parte din caldura. Daca mai ai si 2 usi la camera deja nu ai nicio sansa.



#62
mamaia56

mamaia56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.04.2010
Buna! Am si eu o intrebare daca puteti sa m-a ajutati,va rog mult. Am o camera de circa 50m3,la curte,casa veche,nu prea intretinuta si am cumparat un calorifer cu 11 elementi si 2500 putere maxima as dorii sa-mi explicati si mie cum trebuie setat termostatul,sa  poata sa de-a o temperatura cit de cit acceptabila,nu sa stau la tricou,dar nici in frig.Acum este pe treapta 3 de putere ,termostatul l-am pus imediat dupa semnul +,cam la 2 mm,insa abia se simte caldura,

Ca acesta:   http://www.livoli.ro...detalii&id=2413

#63
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
da-l mai tare. Aerul conditionat, daca este un model bun are randament mai mare de 100% iarna. Un oarecare dezavantaj poate fi zgomotul.

#64
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Rotita de la termostat regleaza indirect timpul de functionare. Cu cat e mai aproape de maxim cu atat face mai putine pauze deci va merge mai mult si va asigura mai multa caldura. Cu cat e mai aproape de minim cu atat porneste mai rar si pentru mai putin timp deci va face mai putina caldura.
Treptele de putere regleaza puterea la care functioneaza.

Daca vrei caldura multa, da rotita la maxim. Verifica stecherul din cand in cand. Daca se incalzeste foloseste doar treapta 2 cu termostatul la maxim. Daca se incalzeste stecherul si asa, cheama un electrician sa verifice priza.

Utilizarea corecta este ca dupa ce se atinge temperatura dorita folosind ambele rezistente si termostatul la maxim, sa se foloseasca cea mai mica treapta de putere care mentine caldura cu termostatul mai sus de 3 sferturi. Deci nu tii pe treapta 3 (adica treapta 1+ treapta 2) cu termostatul la jumatate ci in treapta 2 cu el la maxim. daca e prea cald si dai termostatul mai jos de 3 sferturi, dai pe treapta 1 la maxim.  Asta pentru a proteja instalatia.

La 50mp o sa faci frigul serios cand o sa fie -10*C.

Din pacate ai cumparat un calorifer rau. E prea mic pentru puterea lui (pare modelul cu elementi ingusti) si nu va putea asigura 2500W decat pentru o perioada limitata pentru ca se va incinge si va declansa termostatul. Partea buna e ca nici nu va putea consuma 2500Wh.
La calorifere nu e importanta doar puterea rezistentei ci si marimea caloriferului. Un calorifer mic de putere mare, la nevoie nu va merge tot timpul.

Edited by undercoverbrother, 17 December 2013 - 11:18.


#65
mamaia56

mamaia56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.04.2010

View Postundercoverbrother, on 17 decembrie 2013 - 11:16, said:

Rotita de la termostat regleaza indirect timpul de functionare. Cu cat e mai aproape de maxim cu atat face mai putine pauze deci va merge mai mult si va asigura mai multa caldura. Cu cat e mai aproape de minim cu atat porneste mai rar si pentru mai putin timp deci va face mai putina caldura.
Treptele de putere regleaza puterea la care functioneaza.

Daca vrei caldura multa, da rotita la maxim. Verifica stecherul din cand in cand. Daca se incalzeste foloseste doar treapta 2 cu termostatul la maxim. Daca se incalzeste stecherul si asa, cheama un electrician sa verifice priza.

Utilizarea corecta este ca dupa ce se atinge temperatura dorita folosind ambele rezistente si termostatul la maxim, sa se foloseasca cea mai mica treapta de putere care mentine caldura cu termostatul mai sus de 3 sferturi. Deci nu tii pe treapta 3 (adica treapta 1+ treapta 2) cu termostatul la jumatate ci in treapta 2 cu el la maxim. daca e prea cald si dai termostatul mai jos de 3 sferturi, dai pe treapta 1 la maxim.  Asta pentru a proteja instalatia.

La 50mp o sa faci frigul serios cand o sa fie -10*C.

Din pacate ai cumparat un calorifer rau. E prea mic pentru puterea lui (pare modelul cu elementi ingusti) si nu va putea asigura 2500W decat pentru o perioada limitata pentru ca se va incinge si va declansa termostatul. Partea buna e ca nici nu va putea consuma 2500Wh.
La calorifere nu e importanta doar puterea rezistentei ci si marimea caloriferului. Un calorifer mic de putere mare, la nevoie nu va merge tot timpul.

View Postmamaia56, on 17 decembrie 2013 - 12:01, said:

    Iti multumesc   de raspuns,am notat cit timp merge si cit sta si am concluzionat ca :indiferent unde este pozitionat termostatul,caloriferul tot 2 minute functioneaza. Ce pot face in acest sens,cum o scot la capat? Citi elementi mi-ar fii necesari pentru o camera de 48 m3?


#66
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Inseamna ca e cald in casa. Cand va fi frig va merge mai mult.
Acum poti tine doar treapta 1 pornita adica 1000W si va merge mai mult dar la o putere mai mica. Rotiza zici ca e data la maxim, da?

Legat de elementi si suprafata camerei nu la asta ma refeream. Ma refeream la faptul ca suprafata mica a caloriferului nu permite functionarea lui la putere maxima. El are 2500W doar cand merge in continuu dar suprafata mica prin care cedeaza caldura nu-l lasa sa mearga tot timpul. Fa proba doar cu treapta 1.

Nu am de unde sa stiu de ce putere vei avea nevoie dar sigur de mai mult de 2500W.
Probabil va mai fi nevoie de un calorifer dar atentie mare la instalatia electrica sa nu ia foc ceva. Daca e casa veche NU iti recomand 2 calorifere.

Edited by undercoverbrother, 17 December 2013 - 12:26.


#67
mamaia56

mamaia56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.04.2010

View Postundercoverbrother, on 17 decembrie 2013 - 12:25, said:

Inseamna ca e cald in casa. Cand va fi frig va merge mai mult.
Acum poti tine doar treapta 1 pornita adica 1000W si va merge mai mult dar la o putere mai mica. Rotiza zici ca e data la maxim, da?

Legat de elementi si suprafata camerei nu la asta ma refeream. Ma refeream la faptul ca suprafata mica a caloriferului nu permite functionarea lui la putere maxima. El are 2500W doar cand merge in continuu dar suprafata mica prin care cedeaza caldura nu-l lasa sa mearga tot timpul. Fa proba doar cu treapta 1.

Nu am de unde sa stiu de ce putere vei avea nevoie dar sigur de mai mult de 2500W.
Probabil va mai fi nevoie de un calorifer dar atentie mare la instalatia electrica sa nu ia foc ceva. Daca e casa veche NU iti recomand 2 calorifere.  

Acum am 24 de grade,insa astept sa vad cum evolueaza caldura. Am lasat termostatul la+ si am dat pe treapta a-2-a,sa vad cam cum se incalzeste,mi-e frica mai tirziu cind va fii mai frig,nici nu mai rezist asa bine la frig,la virsta mea este normal :}

Acum am 24 de grade,insa astept sa vad cum evolueaza caldura. Am lasat termostatul la+ si am dat pe treapta a-2-a,sa vad cam cum se incalzeste,mi-e frica mai tirziu cind va fii mai frig,nici nu mai rezist asa bine la frig,la virsta mea este normal :}

Mi-ar fii bun asa ceva ?

http://www.domo.ro/C...Albatros_CE-11A

#68
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
La 24 de grade e normal sa mearga putin.
Cu cat e temperatura mai mare in camera cu atat va merge mai putin.
Daca e cald in camera tine-l la treapta 1.
Da-l la treapta 2 doar cand nu va face fata pe 1 la maxim.

Nu cumpara nimic pana nu vei avea nevoie. In mom in care da frigul te duci si mai cumperi unul daca va fi nevoie.

#69
mamaia56

mamaia56

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.04.2010
Va multumesc mult de ajutor.

#70
razvan40

razvan40

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.12.2013
Am avut ceva probleme cu gazele si am fost nevoit sa cumpar ca si solutie temporara o aeroterma electrica, consuma 3,3 kw dar face caldura destul de bine in 30 mp. Am cautat si eu foarte mult, pentru ca nu stiam intre ce sa aleg pentru ca oricum consumul este destul de mare la toate sursele de caldura electrice. Si data te multumesti cu ceva care consuma putin risti sa ingheti de frig in casa.

#71
Ythrixium

Ythrixium

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,784
  • Înscris: 04.05.2010
Am si eu nevoie de ceva incalzire din cand in cand pana dau baietii drumu la caldura in calorifere (n-am centrala proprie).
Acum mai folosesc o aeroterma de prin 1987, care nu vrea sa moara, dar nu stiu cat de eficienta mai e, s-au cam dus rezistentele, am mai avut si un radiator cu halogen, tot de prin 1995, a murit si ala acum vreo 2 ani, era bun, ma si bronzam cu el, dar as vrea sa incerc si altceva.

O aeroterma ceramica e buna de ceva? Sa merg pe convector electric? Calorifer cu ulei e exclus, prea scump.

http://www.domo.ro/C...wood_DL07_Turbo
http://www.domo.ro/C...stwood_PTC-902B

sau o aeroterma clasica cu 30 de lei?

Edited by Ythrixium, 22 September 2014 - 14:24.


#72
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Toate sunt la fel de eficiente, la fel ca si aeroterma ta. Nu e nicio diferenta intre ele.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate