Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Convectoare podea Vs. Aeroterma Vs. Calorifer pe ulei.

- - - - -
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#37
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
Calorifer cu ulei as recomanda si eu, dar cu o singura mentiune - mai devreme sau mai tarziu, incep sa "pacane", sa "trosneasca" - oricum sa faca zgomot. Cel putin la mine asa s-a intamplat.
Anul trecut in Octommbrie am achizitionat un Tessy 12 elementi, 2500 W. Dupa 2 zile de functionare a inceput sa scoata diverse zgomote (erau tot felul de pacanituri din cauza ca tabla din care era facut se dilata la incalzire, sau se contracta atunci cand termostatul oprea rezistenta). Zgomotul era destul de intens si regulat, atat cat sa iti faca somnul placut. L-am tinut o saptamana, am zis ca este nou si poate are nevoie sa "se lase" (conceptie de roman - hai sa mai las de la mine). Dupa o saptamana in care nu prea am dormit noptile, l-am dus la garantie si mi-am achizitionat un Delonghi 11 elementi, tot 2500w care a functionat OK toata iarna trecuta (a mai scos si acela sunete, dar rar si de intesitate mai mica).
Toate bune si frumoase pana acum 2 saptamani cand am decis sa pun din nou caloriferul in functiune. A mers ok 2 zile dupa care a inceput sa faca, ca dracu, exact ca fratele lui geaman, din alta mama.
Am incercat sa slabesc suruburi, sa strang, sa fac orice, poate-poate reusesc sa il faca sa taca, dar nu a fost chip - acum este la service, dar am vaga banuiala ca voi primi acelasi raspuns ca si la celalalt - "NU avem ce sa ii facem, Este defect de fabricatie; problema este de la modul de ambutisare al elementilor". Pe celalalt am primit banii inapoi, pentru ca era in primele 30 de zile de la achizitie, sa vedem cu se rezolva cu cel din urma, pentru ca nu mai este achizitionat de la aceeasi firma.
Mentionez ca ambele calorifere au functionat ca si supliment de caldura (ridicau temperatura, pe timp de noapte, intr-un dormitor, de la 21 de grade la 23). Mai mult decat atat, sunt conectate printr-un cronotermostat de la Computherm care controleaza priza electrica (Computherm Q8 RF + Computherm Q1RX), deci nu se pune problema unei folosiri superintensive.
Acum sunt in cautarea unei solutii alternative la calorifer (nu mai am nervi pentru a 3-a incercare cu altul) si din ce am gasit mai nou, ar fi niste convectoare cu Mica (am vazut ca cei de la Tessy au asa ceva, dar ma ia cu frig cand ma gandesc sa incerc iar ceva de la ei Posted Image ) si despre care se spune ca ar avea o oarecare inertie termica si ca ar disipa caldura asemeni unui calorifer cu ulei (acesta fiind singurul avantaj al caloriferului in comparatie cu celelalte sisteme electrice de incalzire). Nu gasesc prea multe informatii pe net despre aceste convectoare, asa ca daca cineva are mai multe informatii, rog sa ne spuna si noua care este realitatea.
In concluzie, daca nu ai probleme cu nervii, ai somn "greu", esti norocos/nu esti ghinionist sau nu dormi cu caloriferul in camera, atunci mergi cu incredere pe caloriferul cu ulei - cel putin pentru confortul resimtit in camera, prin modul de disipare a caldurii.

Edited by xrynth, 13 October 2013 - 22:18.


#38
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Incercati si cu night setback. Peste mari si tari se reduce intentionat temperatura in camere pe timul noptii.
Eu stau la 21 grade si nu am nici un disconfort. Nici nevasta-mea. Incalzire in pardoseala la parter. Anul trecut am experimentat si cu 20 grade, dar femeii ii era cam frig.

#39
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Sa stii ca daca e facuta cu cap e lucru bun.
Eu am fost un mare friguros pana ... anul asta.
Treba e
sa nu o faci daca e vreun disconfort.
La mine anul asta odata cu frigul s-a ameliorat mult o problema medicala. Aceeasi problema poate fi si agravata f usor de frig daca se exagereaza.

Am mai observat ca si aerul e mult mai ok.

Legat de caloriferele care sfaraie sau pocnesc, dupa ce sunt mutate e bine sa fie 'baldacaite' putin inainte de folosire sa se egalize nivel al uleiului.

Edited by undercoverbrother, 14 October 2013 - 10:15.


#40
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011

View Postundercoverbrother, on 14 octombrie 2013 - 10:20, said:

Legat de caloriferele care sfaraie sau pocnesc, dupa ce sunt mutate e bine sa fie 'baldacaite' putin inainte de folosire sa se egalize nivel al uleiului.

Le-am "baldacit" in toate modurile, le-am lasat la "decantat" si degeaba. Oricum acel pacanit nu este de la ulei ci de la tabla. "Sfaratiul", "bolborositul"  uleiului care are inca bule de aer in el, se aude altfel, oricum, mult mai incet ca si intensitate acustica. Zicea cineva, in posturile anterioare de calorifer vechi de "cand era copil" care merge si acum, fara nici un fel de problema - pai da, acelea erau facute din TABLA si cu simt de raspundere (cele romanesti sau rusesti, care se gaseau la noi) nu din "umbra de metal" cum sunt astea in ziua de astazi si care isi "inting si trosnesc membrele" cum simt ca li se face un pic cald.

Edited by xrynth, 16 October 2013 - 09:17.


#41
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Sa nu fie de la carcasa aia din laterala unde e bagata partea de comanda. Daca ai posibilitatea incearca sa o slabesti ff putin.

Sa stea ferm dar nu fortat.

#42
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
Cred ca am incercat cam tot ce se putea incerca, fara a afecta cat de cat garantia bineinteles. Am desfacut carcasa aceea de plastic de tot, am scos suruburile si tot la fel face. L-am lasat fara picioare, fara maini, mai aveam sa ii scot ochii si bineinteles sa il dau cu capul de pereti, dar degeaba -  el nu si nu...."Vreau sa ma fac auzit!!!" (acum fac si eu haz de necaz, ca de...). De aceea sustin ca este din cauza modului de fabricare - ori tabla elementilor, ori rezistenta din interior (suspectez zona de contact cu corpul caloriferului, care se dilata / contracta). Oricum un raspuns asemanator l-am primit si de la service-ul celuilalt, care culmea, era alta marca - banuiesc ca doar sticker-ul de pe el, pentru ca parintii lui tot chinezi cred ca erau. In cateva zile, cum imi permite timpul, ajunge si asta la service oricum; partea proasta este ca nu stiu ce sa iau in loc; am fost astazi sa ma uit de niste convectoare de la Tesy pe la 300 -350 lei ( am zis sa incerc si altceva), i-am pus pe oameni sa le puna in priza, si ce sa vezi - asa "for fun" au inceput sa paraie si alea - este clar ca tabla este foarte subtire si se dilata / contracta foarte mult provocand zgomote "normale" in acest caz. Au incercat ei sa imi spuna, ca sunt noi si ca la utilizare nu vor mai face, dar dupa ce le-am spus povestea s-au linistit si mi-au sugerat sa incerc un calorifer de la Delonghi, pe la 380 - 450 ron (cica acestea ar fi mai bine "cladite") chiar daca ei erau distribuitori Tesy. Sincer nu stiu ce sa fac pentru ca imi este lehamite de atatea "incercari", ideea este ca trebuie sa gasesc o solutie (electrica, dar nu de genul panourilor radiante de cateva sute de euro) pentru a suplimenta temperatura in camera cu cele cateva grade de care am nevoie. Daca mai are cineva idei, va rog...voi fi vesnic recunoscator.

Edited by xrynth, 18 October 2013 - 01:20.


#43
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Radiatoarele cu tuburi de quartz sigur nu fac dar usuca pielea si ochi daca stai mult in dreptul lor.
Ce putere ai nevoie?
Eu am avut un calorifer scurt cu 7 elementi mari de 1500w care nu facea zgomot.

Dar vezi sa fie cu elementi lati si mari ca la alea de 2500, nu ingusti cum au unele.

Am in baie un convecttor f mic de 500 care nu face nici un zgomot. E drept ca nu apuca sa se incinga.

#44
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
Raportat la volumul camerei care este undeva la 55-60 m.cubi, ar trebui o putere de cca 3000w (cam 50w/m.cub sustin cunoscatorii, ca sunt necesari). Ambele calorifere pe care le-am avut erau de 2500w, dar au mers 90% din timp doar pe rezistenta de 1500w si s-au descurcat foarte bine, atat cat au fost linistite. Asa cum am mai spus, eu am nevoie doar de o suplimentare de caldura, de la 20 la 23-24 de grade. In conditiile iernii trecute, pe rezistenta de 1500w, caloriferul nu statea pornit mai mult de 7-8, hai sa zic 10 minute intr-o ora, si asta pe timp de noapte. In timpul zilei, caldura generata de caloriferele de la retea era de ajuns sa mentina 20 de grade in camera - caloriferul pe ulei nu mai pornea ziua, fiind conectat la un termostat de ambient.
Referitor la tuburile de quartz, acestea nu sunt o solutie pentru mine, pur si simplu nu imi plac solutiile gen aeroterme sau acele sisteme cu halogen. Raman tot la varianta de calorifer pe ulei sau convector electric, dar sincer nu stiu ce marca sau model sa mai incerc. Am vazut si niste calorifere electrice din aluminiu (cred ca tot pe ulei sunt, dar nu sunt sigur), singura problema fiind ca sunt cam scumpe (1400 -1600 ron).
Am cautat si eu calorifere cu elementi mai "grosi" dar pana acum nu am vazut ceva care sa imi inspire "seriozitate". Am sa incerc sa vad oferta completa a celor de la Delonghi (3-4 persoane mi-au recomandat caloriferele de la ei) si sper sa gasesc ceva care sa-mi furnizeze caldura dorita si atat, fara "extra servicii". Vom trai si vom vedea - noi sa fim sanatosi. Multumesc pentru sugestii - lista ramane deschisa, oricum.

Edited by xrynth, 18 October 2013 - 20:19.


#45
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Pai de ce nu zici asa.
La tine problema era ca mergea f putin caloriferul, se racea mult dupa care se incalzea si tot asa.
Trebuia sa folosesti treapta de 1000W.
Eu am dat 40 lei pe convectorul ala de 500W. Acum e 50 ca nu mai are reducere. Garantat nu pocneste ca e mic si nu se dilata mult si daca zici ca pe 1500W mai mult sta, cei 500W ar trebui sa fie de ajuns.
Problema e ca e de perete.
Daca il pui jos se arde.

Arata asa
http://mob1230.photo...pg?t=1351079886
si are cam 25x25cm.

Nu-mi place un singur lucru la el, n-are impamantare dar pare ok la ce se vede in el.

L-am luat de la Selgros.

De curiozitate, cat platesti la caldura de la regie?
Cate camere incalzesti?

Edited by undercoverbrother, 18 October 2013 - 21:10.


#46
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011

View Postundercoverbrother, on 18 octombrie 2013 - 21:14, said:

La tine problema era ca mergea f putin caloriferul, se racea mult dupa care se incalzea si tot asa.
Trebuia sa folosesti treapta de 1000W.

Logica solutiei tale este buna, oarecum, insa nu rezolva cu nimic problema; doar crestea putin "perioada de liniste". Dupa cum stii, orice radiator electric are si un termostat incorporat care declaseaza (porneste sau opreste caloriferul) in functie de temperatura maxima / minima la care este setat - chiar daca este pe treapta de 1000 W sau 1500W sau ambele, termostatul are un moment initial (rece) de la care porneste incalzirea si un moment de maxim (cald) la care taie alimentarea rezistentei si incepe "racirea" caloriferului. Aceste "fluctuatii" de caldura produc dilatarea / contractarea  tablei (materialului din care este facut caloriferul) si care datorita unor "defecte de ambutisare /imbinare", probabil, provoaca acele pacanituri.
Oricum aviz amatorilor care vor sa cumpere radiatoare electrice. Atunci cand le achizitionati din magazin, rezervati-va 10-15 min si impreuna cu un reprezentant de vanzari faceti o minima verificare lasand caloriferul sa se incalzeasca 5 min. De asemenea in primele zile de functionare, testati-l la putere maxima pentru a vedea daca apar aceste probleme de dilatare si de a beneficia eventual, de cele 10 zile de garantie de retur (pentru achizitiile online). Se pare, din discutii avute cu reprezentati de vanzari mai "relaxati" ca nu este o problema "rara" si ca multe radiatoare cu ulei dintr-o anumita plaja de pret au aceast "defect" - pe unii clienti ii deranjeaza, pe altii nu.
La mine problema s-a rezolvat in final prin achizitionarea unui calorifer Delonghi care, chiar daca a costat ceva in plus, face doar caldura, si atat - nici un zgomot, nimic altceva. Am mai testat si un model Rhonson cu 12 elementi care a parut ok in magazin si care era putin mai ieftin, dar am mers pe Delonghi pentru ca imi fusese recomandat de cateva persoane care utilizeaza asa ceva.
Sper ca postarile mele sa nu fie interpretate ca reclama /antireclama; nu sunt altceva decat relatari ale problemelor pe care le-am intampinat si ale rezolvarilor lor. Multumesc pentru sugestii si suport.

View Postundercoverbrother, on 18 octombrie 2013 - 21:14, said:

De curiozitate, cat platesti la caldura de la regie?
Cate camere incalzesti?
Apartament 3 camere, 73 mp utlili, 4 persoane, 20 grade temperatura aproape constanta in casa, etaj intermediar, izolatie bloc - 10cm polistiren expandat, tamplarie termopan tripan cam cu toate optiunile lor, pusa in vara 2012 - iarna trecuta am platit intre 500 - 550 ron / luna - cu repartitoare (oricum caloriferele merg la maxim). Factura la energie electrica nu s-a ridicat la mai mult de 160 lei / luna (radiator electric 2500W, dar functioneaza pe treapta de 1500W ca sa nu "omor" instalatia + consumatorii normali dintr-o locuinta - frigider, masina de spalat, masina de spalat vase, etc). Regretul meu este ca nu imi pot pune centrala termica de apartament - trebuie coloana separata de gaz, un cost mult prea mare ca sa il pot "duce" initial singur - nu prea sunt doritori printre vecini.

Edited by xrynth, 03 December 2013 - 14:51.


#47
wbinvest

wbinvest

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 17.06.2008
@xrynth
Prin aceleasi pb. trec si eu, asa ca m-am amuzat teribil de poveste, deci nu sunt singurul "nebun" :)
Dupa ce mi-am luat o teapa cu un calorifer second sunt dispus sa-mi cumpar un Delonghi....zi-mi ce model ti-ai luat si daca mai pacane ?

cheers !

#48
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
DeLonghi KH 771225, 12 elementi, 2500W (1500+1000). Este mut total - nu se aude nici un sunet, nici pacanit, nici clipocit de ulei, nimic. Pret de achizitie - 410 ron. Cum am spus, am testat si un ROHNSON R2512, aceleasi caracteristici, care mi s-a parut ok, ca si constructie si care la fel era "linistit" - pret, undeva pe la 260 ron. Motivul alegerii mele, in ciuda diferentei de pret, l-am mentionat putin mai sus. Bafta! Posted Image

Numai bine!

#49
wbinvest

wbinvest

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 17.06.2008
ce sa vezi ... Stoc epuizat la toate magazinele ! Daca tot le-am laudat atat, nu-i de mirare Posted Image
Am merita si noi un comision mic Posted Image

#50
xrynth

xrynth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 13.03.2011
..interesanta treaba cu stocurile Posted Image

#51
radu_dumitru

radu_dumitru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.06.2013
Va sfatuiesc din suflet nu cumparati calorifere pe ulei. Am avut  si dupa o luna de folosinta l-am pus in cutie inapoi..

Pe cartea lui zicea ca incalzeste intre 30-40 m cubi.. In realitate, dupa o luna de teste, abia reuseste sa mentina temperatura intr-un dormitor de 28 m cubi cu un singur perete exterior..

Dar adevaratul inconvenient este consumul: enorm.. Un exemplu banal: un laptop consuma 60 watt.. Acum imaginati-va in camera ca aveti 33 de laptopuri aprinse in acelasi timp, pentru ca atat consuma un radiator pe ulei: 2000 watt.. Si am experimentat asta cu pixul, foaia si cronometrul in mana in fata contorului..

Adica inainte consumam 80-90 kw pe luna, iar intr-o luna de utilizare caloriferului ( 5-6 ore pe zi ), contorul a sarit la 380 kw pe luna.. consum enorm rapotat la caldura degajata, nu merita.. Eu l-am pus inapoi in cutie si l-am dat gratis unui apropiat sa-si bata capul cu el, si am ramas la soba cea de toate zilele

Intr-un cuvant din astea 3 ( aeroterma, convector, calorifer ulei ), consider ca cel mai eficient raport caldura/consum il are o soba desteapta sau o centrala pe lemne.. Iar pentru cei ce stau la apartament, o centrala e o investitie sfanta..

Cat traiesc raman la soba si-i sfatuiesc la fel pe cei ce stau la casa.. Asta e parerea mea, poate gresesc

Edited by radu_dumitru, 11 December 2013 - 13:25.


#52
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 10.05.2011
KWh!
Si aia 2000W nu sunt continuu ca are termostat .

#53
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007

View Postradu_dumitru, on 11 decembrie 2013 - 13:31, said:

Va sfatuiesc din suflet nu cumparati calorifere pe ulei. Am avut  si dupa o luna de folosinta l-am pus in cutie inapoi..

Pe cartea lui zicea ca incalzeste intre 30-40 m cubi.. In realitate, dupa o luna de teste, abia reuseste sa mentina temperatura intr-un dormitor de 28 m cubi cu un singur perete exterior..

Dar adevaratul inconvenient este consumul: enorm.. Un exemplu banal: un laptop consuma 60 watt.. Acum imaginati-va in camera ca aveti 33 de laptopuri aprinse in acelasi timp, pentru ca atat consuma un radiator pe ulei: 2000 watt.. Si am experimentat asta cu pixul, foaia si cronometrul in mana in fata contorului..

Adica inainte consumam 80-90 kw pe luna, iar intr-o luna de utilizare caloriferului ( 5-6 ore pe zi ), contorul a sarit la 380 kw pe luna.. consum enorm rapotat la caldura degajata, nu merita.. Eu l-am pus inapoi in cutie si l-am dat gratis unui apropiat sa-si bata capul cu el, si am ramas la soba cea de toate zilele

Intr-un cuvant din astea 3 ( aeroterma, convector, calorifer ulei ), consider ca cel mai eficient raport caldura/consum il are o soba desteapta sau o centrala pe lemne.. Iar pentru cei ce stau la apartament, o centrala e o investitie sfanta..

Cat traiesc raman la soba si-i sfatuiesc la fel pe cei ce stau la casa.. Asta e parerea mea, poate gresesc

E normal.
Un KWh rezultat din lemnele arse in soba e de vreo 3-4 ori mai ieftin decat un KWh electric.
Problema nu este aparatul ci pretul energiei folosite pt incalzire, cea electrica fiind mai scumpa.

Consumul este fix egal cu cantitatea de consuma degajata. Din cei 380KWh consumati, 379,(9)KWh s-au transformat in caldura.

#54
radu_dumitru

radu_dumitru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.06.2013
Vzzz, da-mi voie sa te contrazic.. daca este frig, merge incontinuu si termostatul nu declanseaza deloc pentru ca incearca sa ajunga la temperatura pe care ai setat-o..

L-am probat pe toate partile inainte sa renunt la el, si categoric nu merita sa folosesti asa ceva

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate