Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cum e sa locuiesti in afara Bucurestiului ?

- - - - -
  • Please log in to reply
479 replies to this topic

#1
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007
Ii rog pe cei care s-au mutat inafara orasului (la casa) sa ne impartaseasca impresiile lor.

Ma intereseaza pareri despre:
- drumul la/de la serviciu
- dependenta de masina sau masini
- accesul la magazine, fast food, farmacii... etc
- transportul copiilor la scoala/gradinita
- avantajele/dezavantajele in comparatie cu statul la bloc
- ati mai face aceasta schimbare a 2a oara?

Cred ca un astfel de topic ar fi de folos celor care cocheteaza cu ideea de a se muta la casa. (dar nu in Cotroceni sau Primaverii :) )

Multumesc

Edited by punkt, 07 August 2009 - 09:13.


#2
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Astrule, cred ca nu ai inteles ideea topicului.

Gabian m-a rugat sa deschida acest topic in care cei cu locuinte finalizate, cei care s-au mutat in noua lor casa sau urmeaza cit de curind sa se mute sa ne impartaseasca despre experienta lor: ce nu le place, ce le place....blah blah....impresii generale, cum s-au adaptat noului stil de viata, atit ei cit si familiile.

In consecinta, asteptam critici :) .

#3
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007
Poate nu m-am facut eu inteles.

As fi vrut sa aflu impresii din partea celor care s-au mutat efectiv la casa inafara Bucurestiului. (asta deoarece si eu cochetez cu ideea aceasta)

Parerile prietenilor aflati in aceasta situatie  sunt impartite, cei mai multi se plang de problema transportului copiilor la/de la scoala.

Poate ne spun si cei care sunt in curs de mutare ce calcule si-au facut cand au luat decizia.

Deci "socoteala facuta la bloc se potriveste cu cea de la casa" ?


Merci punkt.

Edited by gabian22, 07 August 2009 - 12:25.


#4
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Am citit postul noaptea, cu ochii inchisi, cu ochelari de soare si intr-un tunel.
Eu pot sa-ti spun o parere obiectiva. Sa intrebi omul dupa ce-a facut-o, prea putini ar recunoaste daca au facut sau nu o greseala.

- drumul la/de la serviciu (depinde de zona, desi in decursul vietii omul mai schimba ceva slujbe si locatii, dupa ce ca e Bucurestiul cum e mai faci si mult pana ajungi la periferie)
- dependenta de masina sau masini (iti dai seama ce ar insemna ca pentru fiecare drum sa iei microbuzul)
- accesul la magazine, fast food, farmacii... etc (in prea putine zone exista, iar daca exista sunt magazine satesti, farmacii in vreo comuna mai rasarita)
- transportul copiilor la scoala/gradinita (pana la o anumita varsta va sta dupa programul parintilor sau invers)
- avantajele/dezavantajele in comparatie cu statul la bloc (avantaje-nu cade blocul pe tine, liniste, aer ceva mai curat; dezavantaje-majoritatea din cele de mai sus, regie proprie, apa, canal, curent, gaze cu probleme, facturi mult mai mari, probleme care tin numai de tine sa le rezolvi, vecini zgomotosi, drumuri proaste ce vor ramane poate ani sau zeci de ani, lipsa infrastructurii)
- ati mai face aceasta schimbare a 2a oara?

Ca om perindat cam prin toate imprejurimile Capitalei pot sa spun ca momentan nu exista vreo zona care sa ma satisfaca macar din jumatate din cele discutate mai sus. Iar problema copiilor....ma determina sa nu fac niciodata acest pas. Eu am facut un liceu bun si am pretentia asta si de la ai mei urmasi, care este sau vor fi, n-o sa-l dau la Cocarlatii din deal.

Bucurestenilor le este foarte greu sa faca acest pas. Suntem mai comozi, acum ceva timp, ne cumparam apartamente in functie de apropierea de parc sau de metrou sau de statia ratb, de etaj, de vecinatati. Acum nu mai conteaza, o bucata de pamant cu porumb si acolo imi fac palatul sau bordeiul, in functie de buget.
Merita sa-ti faci casa, dar doar daca-ti permiti un teren in Capitala. Este doar parerea mea. De fiecare data cand termin un santier ma bucur ca cel putin o perioada nu voi mai fi nevoit sa fac drumurile alea interminabile la 10-30 km de oras. Ma gandesc cu groaza daca ar fi trebuit sa fac drumul asta zilnic pe tot parcursul vietii. Deprimant gand.
Prefer un apartament intr-un bloc construit recent intr-o zona bunicica. Nici cltra-ventral, nici periferie.

#5
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
chestia cu casa afara din Bucuresti , si impresii despre asta nu stiu ce relevanta poate avea fiindca pot fi "n" situatii de acomodare sau din contra de respingere . Cel mai bine e sa o traiesti pe propria piele de la inceputul constructiei , durerile de cap cauzate de diverse si sa sfarsesti prin a te muta in casa !

O parere strict personala Dupa mine nimic nu se compara cu casa afara din Bucuresti ( in cazul meu la 12 km , pe malul lacului si inconjurat de padure , plante , flori , copaci , un caine lup, biciclete , motocicleta si mai ales de familie ) Toata ziua la servici nu ma gandesc de cand m-am mutat decat la cum sa ajung mai repede acasa ! E un univers mult mai placut decat in oras , mai llinistit , mai pitoresc , mai curat , mai nepoluat , mai simplu !

Atunci cand incepi o casa trebuie sa o doresti fie ca e apartament ultracentral , in Pipera , pe camp sau e casa , vila sau cum s-o numi ! Altfel nu te vei acomoda niciodata in ea . Trebuie sa te imaginezi acolo , locuind in ea , sa-ti faci vise , ca apoi sa le compari cu realitatea . In cazul meu realitatea e mai frumoasa decat ceea ce am visat ! Asa va adoresc si voua cei ce visati la o casa afara din Bucuresti

numai bine si bafta la casute

#6
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Inca nu am apucat sa locuiesc la curte proprietate personala,mai bazai prin lume dupa ceva polen pt stup.Casa e 3/4 gata,mai tre finisat interiorul,da la compartimentarea care o are nu va fi o provocare prea mare.In afara de tencuit peretii si electric(pt ca nu stapanesc) vreau sa fac totul eu cu a mea nevasta si cu a noastre 4 maini ,mi-am testat deja priceperea.Am crescut la bloc,pana am terminat liceul,apoi la scoli...iar dupa scoli serviciul m-a purtat in rural si am fost nevoit sa stau cu chirie la curte,unde am descoperit ca pt noi asta e ce ne dorim de la viata:sa avem casa si curtea noastra in care sa ne asiguram un minim de confort ,in limita bunului simt si de acolo....toate le vom duce.Am locuit atat la bloc cat si la curte,deci am termen de comparatie si ,desi cheltuielile sunt mai mari la casa decat la bloc,merita toti banii,pt ca banii ii faci pt bucuria ta sufleteasca ,nu sa se certe mostenitorii pt ei,si cand o obtii ,nimic nu e prea mult sau scump pt tine, pt restul exista MasterCard.
Rezonez cu ce scrie tanarul-angus.

#7
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Provincia este exclusa?
Eu n-am vrut casa, sotia da. Acum abia astept sa ma mut. Din pacate nu ma mut in septembrie cum doream, probabil mai pe la inceputul iernii daca am ceva noroc.
Magazin satesc langa mine, statie de microbuz la 50m de poarta (fac 15-20 minute pana in centrul Pitestiului cu el, 10 minute cu masina personala daca merg cu 50km/h), farmacie la purtator ... ce mi-ar mai trebui? Si acum duce sotia copii la scoala/gradinita, dupa ce ne mutam trebuie sa plece cu 10-15 minute mai devreme.

Edited by Cristist50, 09 August 2009 - 22:33.


#8
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007
@Cristist50 nu este exclusa nici provincia  :)  doar ca in provincie nu se prea stai 20min la intrarea in oras (vezi Baneasa)

Cum spunea si Astrul pana la o anumita varsta copilul va sta dupa programul parintilor sau invers, il dai la gradinita cu program prelungit si in duci/iei in drum spre seviciu, dar ce faci cand mai creste? vrea la film, mall, intalniri cu colegii.....  problematic.
Pe de alta parte si in oras daca stai parca nu-ti vine sa-l lasi singur prin cartier.....
Chiar discutam cu un amic zilele astea ca nu mai vad copii sa se joace in jurul blocului, pe mine m-au lasat parintii de la 4-5 ani singur la joaca in spatele blocului (locuiam in provincie) eu nu as avea curajul sa fac asta cu copilul meu.

#9
claudiaradu

claudiaradu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 08.08.2008
eu am trait 23 ani la curte si 6 la bloc,dar acum iar ma intorc la curte locatia Chiajna.
Ce era nasol inainte ca stateai foarte mult in statii la autobuz,dar de cand s-au bagat maxi taxi e k acum.
Nimic nu se compara cu statul la curte - in primul rand liniste psihica,nu te certi cu vecina de sus ca tipa copilul, nu te inunda.....etc
e mai mult de munca,dar e alt aer.
Un dezavantaj foarte mare este traficul, dar asa e si in Bucuresti (parerea mea!).

#10
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Cred ca notiunea de "a locui la curte" trebuie sa ti se potriveasca. Eu personal nu ma vad locuind la curte nici peste 10 ani desi uneori am fantezii pe tema asta. Ma apuca pofta. Atit soacra'mea cit si parintii mei, locuiesc la curte, ambii in case noi si desi ii vizitez des (pe socara'mea de nevoie) nu pot sa spun ca'mi place statul la curte.

In primul rind detest izolarea sociala si in al 2'lea rind nu suport obligatiile si raspunderea ce vin odata cu mutatul la curte, ma refer la intretinerea proprietatii: curatenie, udat flori, inchis usi, poarta, grija....eu fiind un tip extrem de comod, mai ales fizic :D . Ce'i drept imi place teribil sa'mi spal masina, s'o aspir, lucru pe care nu pot sa'l fac la bloc.

Legat de transport, cred ca e doar o problema de conjunctura dar  privesc detasat problema pt. ca pina la servici fac nu mai mult de 10 min. Ma simt bine in zone aglomerate dar am avut grija sa locuiesc linga un parc frumos si poate compensez aici nevoia de verdeata. Ieri am iesit cu fica mea in parc si am atipit pe iarba :D . Sunt zone cu blocuri de'a dreptul hidoase, ingrozitoare si poate nu'i inteleg pe cei mai "pofticiosi".

Seara, obisnuiesc sa ies prin zona, ma duc la cofetarie (fara sa stie sotia), mai trec pe la bancomat, uneori sunt trimis la farmacie, alteori pur si simplu cumperi un pachet de tigari sau o sticla de suc in papuci...mai schimbi o vorba cu vecinul...

Deseori in wknd suntem pe la circiumi, obisnuiesc sa beau cafeaua cu un bun prieten Simbata la Gradina Icoanei in timp ce sotia e la supermarket, la prinz vin acasa, somnic, iar seara iarasi in oras cel mai probabil la bere pe Selari sau Lipscani unde zac ca o molusca pina pe la 12. Chem un taxi si hopa tomp acasa. E simplu, e comod dar asta se potriveste cu felul meu de'a fi.
Alteori Simbata fug la birou unde ma intilnesc cu un client. Totul este la indemina.

Cind ies din casa, invirt cheia de 3 ori si gata, fara griji, fara stres...pa si la revedere. Confortul vine cu un pret, in cazul meu este cel al suprafetei mici dar compensezi cu beneficiile ce le ofera orasul.

Repet, nu e nimic rau in a locui la curte, dimpotriva, dar trebuie sa ti se potriveasca.

View PostAstrul, on 7th August 2009, 15:10, said:

Prefer un apartament intr-un bloc construit recent intr-o zona bunicica. Nici cltra-ventral, nici periferie.
eu prefer blocurile cu pensionari :D . Sunt atit de linistiti, mereu liftul functioneaza, sunt politicosi, curiosi, vorbareti, scara curata si mai ales miroase grozav a mincare gatita...mmm, ieri seara cind urcam, o vecina a facut varza cu afumatura, o grozavie. :rolleyes: . Ai mereu idei cu ce'ai putea gati :D

#11
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
Asa cum spuneau Astrul si Punkt, depinde foarte mult de stilul de viata al fiecaruia. Cazul meu: fiind o persoana destul de casnica (in sensul ca ma urnesti greu din casa) nu am avut probleme cu adaptarea.

Dimineata fac 50 de minute pana la serviciu pentru ca locuiesc in partea de sud, la 3 km dupa soseaua de centura si lucrez in partea de nord, la Aviatorilor. Fac 50 de minute pentru ca merg cu masina doar pana la metrou (15 min) iar apoi cu metroul strabat tot Bucurestiul (inca 25 de minute).
Motivul pentru care nu ma deranjeaza drumul este ca de cand muncesc eu (aproximativ 6 ani), niciodata nu am avut serviciul aproape de casa. Cand m-am angajat prima oara locuiam la Bucur Obor si lucram in Balotesti, iar la un moment dat stateam la Dristor si lucram la Casa Presei Libere (cumplit traseu!!!). Tin sa va spun ca acum am traseul cel mai putin enervant.

E adevarat ca acum daca ajung acasa (fiind mai comoda din fire) nu mai ai nici o sansa sa ma convingi sa mai ies in oras. Am avut seri in care am ramas fara tigari (fumatorii inteleg ce inseamna asta) si tot nu am plecat de acasa sa-mi iau :). Asta e partea cea mai nasoala, sa ajungi acasa si sa constati ca ai uitat sa iei ceva. Iti vine sa-ti bati si nevasta, si copilul si cainele! (glumesc  :D). Cu timpul insa, te obisnuiesti sa fii prevazator si in general incepi sa iti cumperi lucrurile fara de care nu poti trai deloc (din nou, ajungem la tigari  :P ) chiar daca nu ai nevoie de ele. Iar daca vreau sa ies in oras, stabilesc din timp si ies dupa serviciu.

Cum eu nu am copii, pentru urmatorii cativa ani nu imi fac prea multe griji. Pentru gradinita rezolv cu cea catolica din Popesti, care este foarte buna si oricum e in drumul meu spre metrou. Iar pana o ajunge copilul meu destul de mare ca sa vrea singur la film, cofetarie, femei, etc... mai sunt ani buni. Se pot schimba multe. Probabil peste ani de zile vom avea si noi un mic magazinas in cartier...

Legat de trebaluitul prin curte - cine nu are chef de munca, poate sa tranteasca peste tot gazon (il tunzi odata pe saptamana) si in rest sistem de irigare automata. Nu te doare capul! In schimb, sa faci curatenie intr-o casa de 200 mp e criminal!  :D Si aici nu prea merg automatizari...

Ce e mai frumos e ca incep prietenii sa te uite :). Si daca inainte veneau la tine in mod frecvent, chit ca aveai chef de ei sau nu, acum ajungi sa-i rogi tu sa vina :). Pentru ca deh, tu te-ai obisnuit cu drumul, dar ei inca se simt ca atunci cand se duc in vizita la tara, la bunica.

Acum ce sa va zic? Eu una sunt intr-o pozitie ingrata. Pe de-o parte duc lipsa confortului gen "totul la botul calului" din oras, dar pe de alta parte nu m-as mai putea simti bine la bloc. Mi-ar lipsi linistea, aerul curat, culorile, mirosul dulceag de dupa ploaie, sentimentul pe care il ai iarna cand te uiti pe geam si vezi ca ninge, sentimenul pe care il ai cand stai pe terasa cu vecinii la o bere si vezi copiii ca se joaca impreuna in curte...

Concluzionand, mutatul la casa nu e pentru oricine. E doar pentru aceia care au ajuns intr-un anumit punct in viata in care toate lucrurile astea sunt mai importante decat graba si comoditatea.

#12
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Sa inteleg,din toate discutiile de mai sus,ca ,desi la situatia urbanistica de azi e foarte greu de gasit ori daca gasesti ....te scarbeste pretul,situatia ideala ar fi o casa la curte cat simte fiecare nevoia de mare sau de mica ,chiar in oras...???
Adica,are punkt si unde sa spele masina si are si vecini cu care sa se intalneasca cand merge in slapi la consignatie.Si nici prietenii lu' reli nu mai sunt asa departe de ea si se pot vedea mai des,are chioscul cu tigari la colt....
  Aici ia credit provincia unde mai sunt sanse sa gasesti un locusor pt o casuta in oras sau macar spre periferie,care sa te scuteasca de ruperea totala de lumea mondena si civilizatie,cat o putem numi asa.

#13
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
ideal asa ar fi, dar daca ar fi sa fiu carcotasa, as spune ca nu in orice zona, pentru ca degeaba stai la curte daca ai in jurul tau doar blocuri, nu ai copaci si respiri toata ziua gaze de esapament.

#14
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Eu vorbesc din perspectiva omului care been there, done that!
Am o casa frumoasa la Slatina, pe o colina, de pe terasa se vad dealurile si Oltul, o straduta linistita pe care trec 5 masini pe zi, toate utilitatile, vita de vie, racoare, gratarele...etc...
Am stat 2 ani acolo, m-am retras o perioada din Capitala caci aveam probleme cu nervii. Dar dupa 2 ani am fugit mancand pamantul. Sunt prea tanar sa duc o viata de mosneag.
M-as vedea poate pe la 50 de ani facand pasul asta sa las apartamentul copiilor si eu sa ma mut undeva retras. Dar in nici un caz in imprejurimile Bucurestiului.
Ori in oras ori la dracu'n praznic.
Acum imi caut un apartament frumos, spatios, intr-un bloc nou intr-o zona cat de cat ok.
Dar asta e doar ceea ce mi se potriveste mie.

#15
violettheart

violettheart

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 23.04.2009

View PostAstrul, on 11th August 2009, 09:57, said:

Eu vorbesc din perspectiva omului care been there, done that!
Am o casa frumoasa la Slatina, pe o colina, de pe terasa se vad dealurile si Oltul, o straduta linistita pe care trec 5 masini pe zi, toate utilitatile, vita de vie, racoare, gratarele...etc...
Am stat 2 ani acolo, m-am retras o perioada din Capitala caci aveam probleme cu nervii. Dar dupa 2 ani am fugit mancand pamantul. Sunt prea tanar sa duc o viata de mosneag.
M-as vedea poate pe la 50 de ani facand pasul asta sa las apartamentul copiilor si eu sa ma mut undeva retras. Dar in nici un caz in imprejurimile Bucurestiului.
Ori in oras ori la dracu'n praznic.
Acum imi caut un apartament frumos, spatios, intr-un bloc nou intr-o zona cat de cat ok.
Dar asta e doar ceea ce mi se potriveste mie.

HI HI HI !
Si eu sunt di n Slatina si cand l-am cunoscut pe prietenul meu de la Buc. de fiecare data ii spuneam ce frumos si mic e orasul meu fata de B akm cand vizitez Slatina mi se pare pustie si plictisitoare.
Si ca sa fiu on-topic prefer casa.Noi vrem ceva in Bragadiru, avem masini si orica ca plec de la Plaza unde stau in gazda si fac 40 min pana la aviatorilor ori din Bragadiru tot asa e. si sa o citez pe reli "linistea, aerul curat, culorile, mirosul dulceag de dupa ploaie, sentimentul pe care il ai iarna cand te uiti pe geam si vezi ca ninge, sentimenul pe care il ai cand stai pe terasa cu vecinii la o bere si vezi copiii ca se joaca impreuna in curte" e de vis.
Si oricum cumparaturile mi le fac la complexul Militari.

#16
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Sa locuiesti la curte este o alegere a fiecaruia si ea trebuie facuta de fiecare in parte in functie de plusurile si minusurile pe care le stabilesti cand te hotarasti sa te muti la curte.

La noi, eu mai mult si sotia mai putin, impreuna cu alte 4 familii prietene, am decis in 2005 sa cautam un teren mai mare pe care sa-l parcelam si sa ne facem fiecare cate o casa, undeva in jurul Bucurestiului si care daca se putea sa fie si ieftin si bun (ca de, nu asta cauta toata lumea?  :D ).

Cum marea majoritate locuiam in sectorul 6 (militari, crangasi) am decis sa cautam ceva prin zonele apropiate, gen Domnesti, Dragomiresti si am gasit ceva in Domnesti zona Teghesi destul de bunicel (si ca pret si ca deschidere), dar de cate ori am fost sa cautam in zona (domnesti) si am fost destul de des, am prins bariera aia nesuferita aproape de fiecare data (indiferent din ce directie veneam), iar asta a fost un minus pentru zoa aia si asa ne-am razgandit si am inceput sa cautam altceva, cu un acces mult mai bun.

Asa am ajuns sa caut teren in jurul autostrazii Bucuresti-Pitesti, sa fie accesul mult mai facil si mai rapid (pana in si din Bucuresti, ca dupa aia...  :cursing: , oricum cand ai ajuns in Bucuresti nu mai conteaza unde stai, ca tot aia e, cu aglomeratia) si am luat zonele limitrofe de pe autostrada A1 (Ciorogarla si Bolintin), dupa mai multe terenuri vizionate, in Ciorogarla si in Bolintin Vale si Deal, la sugestia unei cunostinte care fusese la un club in localitatea Palanca la o petrecere, am intrata si in satul asta, in care se intra imediat dupa ce ai iesit de pe autostrada la km 30 spre Bolintin Vale.
Am fost placut impresionat de zona, case noi destul de multe, iar cele vechi renovate aproape toate si nu am vazut bordee/case  darapanate.
Nu conteaza distanta pe care o fac pe autostrada, pt. ca 20 km ii fac destul de repede la 110-120 km/ora, cumparaturile le fac din complexul Militari cand vin acasa, (si aici sunt destule supermarketuri de renume si gasesti de toate, nu am de ce sa ma plang), iar piata o fac duminica din targul local, de unde cumpar legume si fructe direct de la prima mana.

Alte avantaje ar fi ca mi-am gasit niste "furnizori" locali, verificati (am fost la ei prin curte si am vazut cum cresc animalele si ce le dau de mancare) pentru oua proaspete de gaina si de rata, de lapte proaspat de vaca, gaini si rate vii, iar de sarbatori sau cand am chef si curcan, carne de vitel (cand il taie ma suna si ma intreaba ce vreau si cat) legume si fructe de sezon si toate astea la preturi de multe ori sub cele din magazin.Astea sunt trecute la plusuri.
Apoi vine linistea, aerul curat si placerea de a sta pe terasa seara pe racoare (chiar si in zilele toride) este ceva deosebit de relaxant, iar despre prieteni si vizitatori nu pot sa ma plang ca ma calca (de cele mai multe ori si neinvitati) in fiecare weekend de cand m-am mutat aici nu am avut un weekend singur doar eu si nevasta.
Vin si stam la gratar si la povesti pe terasa sau in casa (depinde de anotimp) de nu le mai vine sa plece.

Un alt avantaj (la mine cel putin) este ca nu mai am probleme cu caldura, vara asta in fiecare dimineata am gasit roua pe parbriz cand am plecat la servici. Seara (cand nu ploua si nu e furtuna) las toate geamurile deschise in casa si se face o temperatura foarte buna (sub 25 de grade) in toata casa, ca de cele mai multe ori nevasta se inveleste cu cearceaful ca-i e frig (asa e ea mai friguroasa) si asta in timpul verii cand in Bucuresti, cumnatul (i-am inchiriat apartamentul meu unde am stat inainte sa fac casa) se topeste noaptea de cald si trebuie sa doarma cu aerul conditionat deschis, cum de altfel faceam si eu, ca daca te risti sa dormi cu geamul deschis nu mai ai somn linistit de loc, ca ba porneste o alarma, ba latra caini, ba se fac curse de motoare, ba se asculta manele pe undeva la maxim si nu mai te odihnesti deloc (de aia sunt oamenii mai nervosi si irascibili ca nu se odihnesc bine noaptea  :D  ).
Cam astea sunt unele din avantajele pe care le am eu la curte, iar dezavantaje, nu pot sa zic ca nu sunt, dar sunt mult mai putine si nu asa de importante (pentru mine cel putin).
Depinde foarte mult de ce-ti doresti de la locuinta si de modul de  viata al fiecaruia.

Edited by Alezandru, 14 August 2009 - 09:36.


#17
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008
Felicitari pentru subiect!
Eu am cumparat terenul in 2007, am luat de curand autorizatia de contruire si cu voia lui Dumnezeu in martie-feb ne apucam de casa, un duplex impreuna cu cumnatul meu. Terenul este in Vidra-Ilfov.
Asa cum spuneau si altii mai sus, important este sa-ti doresti cu adevarat sa stai la casa. Cineva mai destept ca mine spunea ca diferenta intre apartament si casa ar fi urmatoarea:
"Intr-un apartament poti locui, in timp ce la casa poti trai."
Ca sunt avantaje si dezavantaje e clar, nimic nu e perfect. Si noi am cantarit lucrurile bine inainte sa luam hotararea.

Avantaje:
liniste, verdeata, catel, piscina (supraterana, nimic spectaculos), gratar, balansoar, parcare, "spalatorie auto in curte", volei, badminton, ping-pong, in doua cuvinte, permanenta vacanta.
Legat de trafic, avem masina, dar oricum terenul e la sosea, asa ca putem (noi sau musafirii) astepta maxi-taxi chiar in curte. In Berceni-Vidra sunt si gradinite, scoli, magazine, farmacii, iar pt cumparaturi serioase facem 10 min pana Grand Arena sau in curand la Sun Plaza. Nu mai spun despre faptul ca fetita noastra (2 ani) impreuna cu (in planuri deocamdata) fratiorul ei se vor putea juca in voie, alerga, vor creste cu mult mai sanatosi decat la bloc.
In momentul de fata, un copil de "bloc gri" ori intra in cine stie ce gasti de cartier, droguri, violuri, etc, ori e sclavul calculatorului si ajunge sedentar sef.

Dezavantaje:
probabil cheltuieli mai mari la intretinere, mai multa benzina consumata, mai mult de munca prin curte totusi o munca placuta) si faptul ca voi locui gard in gard cu al meu cumnatel. Cumnatele, te pup! :kisstogether:

#18
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Copii se dezvolta mai frumos si invata mai multe si mai repede la curte decat la bloc.
Exemplul practic l-am avut luna trecut. Copii mei au doua trotinete, pe care le aveau de 1-2 ani, cel mare una de aluminiu, cocheta iar cea mica una roz cu 3 roti. Am incercat aproape tot timpul sa ii invatam sa mearga cum trebuie pe ele, am reusit cat de cat insa nici ei nici noi nu eram multumiti de rezultate. Prin fata blocului nu puteau sa faca mare lucru deoarece erau masini, in parc nu puteam sta mai mult de cateva ore si se luau cu altele sau mai rau, nu aveam timp de plimbari.

Luna trecuta am tot avut treaba pe la casa, ba cu usile, ba cu gardul, ba cu instalatia de apa. Am luat si copii de fiecare data, deoarece acolo au cu ce se juca, e o movila de nisip e aer curat iar in plus le-am dus si tricicletele. Nu mica mi-a fost mirarea cand la un gratar impreuna cu familia am observat ca amandoi mergeau excelent cu trotinetele iar cel mare facea tot felul de smecherii. Cu cateva zile inainte nu putea merge 2 metri fara sa puna un picior jos. la fel cea mica, traversa toata curtea fara sa atinga pamantul cu piciorul. Am fost placut surprins. Sa nu mai spun de faptul ca au deja doi prieteni, doi catei de prin vecini care vin de fiecare data pe la noi cand suntem acolo. Copii mananca mai bine, mai cu pofta, sunt bronzati (cea mica sta de obicei in pielea goala) si dorm neintorsi de fiecare data. Una dintre cele mai mari distractii este dusul la stropitoare. Lasam furtunul de la pompa plin cu apa sa se incalzeasca la soare si dupa o jumatate de ora umplem stropitoarea cu apa calda si le fac dus. Sunt incantati :D
Ultima oara n-am mai facut gratar, am pus niste porumbi la copt si am stat toata seara rontaind la ei si ascultand greierii. Fara TV ... absolut incantator ...
Apa luam deocamdata de la un izvor din vecini, drumul pana acolo este si acela pe placul copiilor iar apa este minunata. Am prieteni care vin din Pitesti special sa ia apa de acolo. Eu fac acelasi lucru, demult n-am mai cumparat apa plata. Si cand o fac o fac pentru bidoanele de 5 litri.

Sunt nimicuri pe care unii le fac zi de zi si este ceva normal. Eu abia le descopar si mi se par incredibile ...

Edited by Cristist50, 15 August 2009 - 20:14.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate